icon

Nočná nespavosť ročného dieťaťa. Poradíte niečo?

juliett7
8. sep 2011

Ahojte mame doma 13 mesacneho drobca a strasne zle spi v noci. Kazde dve hodky je hore a strasne place, niekedy sa ani utisit neda. Ak mate nejake rady, sem s nimi. 🙂

Strana
z3
vitacalcin
24. okt 2012

ahojte baby, uz vam deti lepsie spia? moj drobec sa mi aj 20-krat zobudi za noc, vy uz mate o cosi starsie deti, je to u vas uz lepsie?

matya77
5. feb 2014

@juliett7
@aliza ahojte žienky. Zaujíma ma ako to s vašimi drobcami a ich nočným "spaním nespaním" dopadlo. Prešlo pár rokov, zlepšilo sa to a kedy asi? Náš drobec spával do 15 mesiacov celé noci krásne, ráno sme sa budili o 5-6, dali sme fľašu mliečko a spali sme do 8. Ako dovŕšil 15 mesiac tak sa mi v noci zobudí, to je jedno či o 2,3,4...a sme hore 2 hodiny. Nič mu nie je, neplače, nič ho nebolí, jednoducho mám pocit že je vyspatý, ale pretiera si očká a zíva. Keď ho nechám v postieľke tak zúri, plače že si ho nikto nevšíma, nemôžem ho nechať takto v noci vrieskať, tak ho beriem k sebe, hneď sa upokojí, pritúli sa, mrnká si, ale nezaspí...a toto trvá vždy 2 hodiny kým zaspí. Potom ho preložím naspäť do jeho postele a spíme štandardne do tej 8. Nemusím ani zdôrazňovať, aká som vyčerpaná, trvá to už mesiac a neviem prečo, keď doteraz prespal celé noci. Zubov máme 8, žiadny sme nejako extra neprežívali, malý je na svoj vek silný a veľký borec, pri prvých zuboch sme ani nevedeli že idú a zrazu boli tu. V podstate sme do 15 mesiacov ani nevedeli že máme dieťa, žiadne choroby, horúčky, hnačky...nič...a teraz toto. Zo začiatku som myslela že na neho vplýva mesiac...spln...má to moja mama ale ja a manžel nie...sledovala som dni v kalendári a zapisovala aby som mala prehľad kedy ako spí, či to má na neho vplyv...ale nie. Zo začiatku to boli náhodné noci a teraz už skoro každú noc. Pomohlo vám niečo, alebo to treba jednoducho vydržať a odtrpieť? Ďakujem za odpovede

aliza
5. feb 2014

@matya77 ahojcek. No tak moj maly ma uz takmer 3 a pol a zacal v noci spavat az od tych 3.rokov. Same to preslo, nic nam nezaberalo. Doteraz sme neprisli na pricinu jeho nespavosti. Bolo to velmi narocne. Ale on len v noci casto poplakaval, nezobudil sa pri tom uplne, ani nebol potom 2 hodiny hore. On len v priemere 10x za noc mrncal 😕. Ale ak tvoj maly je hore a nechce naspat zaspat, hm, tak to neviem, co poradit. Aky mate denny rezim? ako ti spava cez den?

matya77
5. feb 2014

@aliza ahoj ďakujem za odpoveď, nepotešila si ma 😀 Malý mi práveže v noci neplače, iba keď sa tvárime že spíme, niekedy to zaberie a ľahne si aj on, ale väčšinou nie, a keď ho ignorujeme tak začne plakať a hnevať sa. Každý deň spáva medzi 12 - 15 priemerne 2 hodiny a večer po kúpaní a papaní už o 19:30 spinká, bez problémov. Už sme vyskúšali nedať ho cez deň spať alebo ho skôr zobudiť, že hádam bude v noci taký unavený že prespí celú noc...kdeže. Bolo to rovnaké. Takže neviem, keď to nie je hladom, bolesťou...tak je jednoducho asi naozaj len vyspatý. Ale je zvlášte že niekedy sa zobudí už po polnoci a inokedy o 2,3,4...tie časy sú rôzne, tak preto nechápem keby bol vyspatý tak napr. po 5 hodinách a budil sa vždy v rovnaký čas tak nepoviem...ale takto...neviem. Každopádne ďakujem

nmarcelka
6. feb 2014

@matya77 ahojte. mam 14 mesacneho synceka. nikdy nebol velky nocny spac, ale akosi som to zvladala. teraz ma 14 mesiacov a uz 2 mesiace sa budi asi 10-12 krat. spat chodi o 22,00hod. a rano o 6,00 je hore. ked sa budil 3-4 krat, tak som myslela, ze je to hroza. ale toto sa neda opisat slovami. cez je uzasny...krasne sa hraje, chodime vonku, mame rozne aktivity aj s inymi detickami, atd. zakazdym, ked vstane, chce mliecko. vypije flasu a zdriemne dalej. ja som uz taka unavena, ze mam problem zaspat. svoju nespokojnost prenasam na manzela, aj ked si to vobec nezasluzi. byvame zial v panelaku, mame zial otrasnych susedov, ktori byvaju pod nami, takze hned ako maly zaplace, hned dam flasu s mliekom. ked sme boli na chate, skusala som ho nechat poplakat, ale ani po hodinovom placi neutichol a viac som nevydrzala. ma prerezanych 16 zubkov... kojila som do 1 roka, potom mu to uz nestacilo. dufala som, ze ked dam mliecko z flase, ze bude spinkat....zial nie ☹

brectanka
3. jún 2014

ahojte moja malinka bude mat o pat dni 14 mesiacov. Od 5 mesiacov sa budi tak kazde dve hodiny v noci, z toho som tiez bola dlho unavena, kym som si na to zvykla, ale posledne dva tyzdne su extrem. Je dojcena, takze sa zobudi, prisaje na cicik, napije sa a potom duda, odvali sa ale vzapati je zase hore, skoro vobec cez noc nezaspi, stale je hore pomrnkava. Mame len styri zuby, tak neviem ci je to od zubov, lebo ked jej isli prve styri tak kricala od bolesti. Teraz to vyzera, ze ozaj trpi nespavostou. Viburcol nezabera a casto ani prsnik. Mam s tym ist aj pediatricke? Dakujem

eginny
9. okt 2014

@brectanka @matya77 @nmarcelka Ahojte. Ako ste na tom so spankom dnes? Ja zazivam nieco podobne so synom, 19mesiacov. Od narodenia nespi dobre ani v noci, ani cez den. Doteraz vsak vzdy len cca. 10x za noc mrnkal, ale nezobudil sa. Teraz sme vsak hore kazdu noc od 23:00 do 03:00. Zobudi sa s placom, potom sa vsak ukludni a chce sa hrat, rozprava si, smeje sa.... Zabralo vam nieco?

brectanka
9. okt 2014

@eginny ahoj nasej malej idu teraz 4ky zubky vsetky naraz inak ked ju to neboli zobudi sa tak 3krat za noc ale to len pocucka prsnik a spi dalej

nmarcelka
9. okt 2014

@eginny ahoj. syncek ma uz 2 roky a stale je to rovnake. zial. s tym rozdielom, ze chodi spat o 20,15cca a rano je hore o 6,00, niekedy dokonca aj skor. ma prerezanych 19 zubkov, nejako som si myslela, ze sa budi casto aj kvoli nim...ale teraz mu neide ziaden a aj tak sa budi, minimalne 7-8 krat v noci. skusali sme ho dokonca asi pred mesiacom nechat poplakat 3 noci...boli sme na chate, tak sme skusili.....kamoske to zabralo pri jej detoch, nasmu vsak nie. dokonca ked ho dam k mojej mamke, tak pri nej prespi celu noc... cize tomu vobec nerozumiem. skusali sme ozaj kadeco, homeopatika aj lieky na spanie predpisane neurologom...avsak mali opacny ucinok...bol hyper ☹ mali sme obdobie asi tiez okolo 19-teho mesiaca, ked sa zobudil okolo tretej a rozpraval si do piatej. islo ma porazit. ja mam slaby spanok, nemohla som spat. zato manzel spi ako drevo a ten nic nepocul.... stale mi hovoria, ze mam vydrzat. ale po dvoch rokoch neprespatych noci uz zial nechcem dalsie dieta ☹ cez den je na zjedenie, zlaty je... takze mojko len vydrzat asi ☹

luvika
9. okt 2014

My to mame opacne. Maly ma takmer 14mes.a spal priserne...so mnou v posteli,zakazdym chytal moje ruky este aj v polospanku,prelozila som ho do postielky,pospal dve hodinky a odvtedy do rana neustale budenie.Bola som zufala,unavena,nervozna.A zrazu pred 2 tyzdnami z nicoho nic prespal v postielke celu noc...ale to som sa tiez nevyspala,bala som sa,ci je ok a ci zije...chodila som k postielke celu noc a sledovala som,ci dycha...prvy krat prespal uplne ze bez mrncania.Odvtedy takto spinka,obcas zamrnci na cumel,ale dam a spi dalej...cize ja myslim,ze deti maju svoje obdobia...a pride znicoho nic den,ked zrazu budu spat.

matya77
10. okt 2014

@eginny ahoj, tak naša nočná nespavosť už dávno prešla. Doteraz neviem, čím to bolo, ale je koniec a som rada. Malý chodí spávať už neskôr, väčšinou o 20:30 už spí, až do rána do 7. Jasné že občas v noci zamrnká ale už k nemu ani nevstávam, viem podľa zvukov a toho čo mrmle, že hľadá buď cumeľ alebo macka, nájde, zaľahne a drichme. Spánok sa mu ešte zlepšil keď sme mu kúpili kvalitný matrac. Od narodenia mal klasický molitanový, ale po roku sme investovali do kvalitného, kokosovo-nejakého 😀 a spal ako drevo. Takže ak nie sú žiadne zuby, choroby, tak len vydržať, všetko sa zlepší.

llucca
9. jan 2015

@matya77 ahoj, chcem sa ta len opytat ako dlho to trvalo, ta nespavost u tvojho maleho. My to mame presne tak isto, ako si to popisovala. Uz to trva vyse tyzdna, maly sa v noci zobudi, stale v iny cas a jednoducho nejake dve hodky nespi. Kazdu noc cakam ,ze to bude lepsie ale zatial nic :/

matya77
9. jan 2015

@llucca ahoj no nepoteším ťa, u nás to trvalo tuším nejaké 3-4 mesiace, ale potom to samé prešlo zrazu. Ale netráp sa tým, každé dieťa je iné, na každé dieťa vplýva niečo iné...vôbec to nemusí mať rovnaký priebeh... 😉

llucca
10. jan 2015

@matya77 vdaka 🙂 ..dufam, ze to rychlo prejde a zase bude spat ako predtym 🙂

tinusa3333
20. máj 2015

@matya77 Dobrý deň,chcela by som sa spýtať ako to u vás dopadlo s tou nespavosťou,lebo my máme ten istý problém.No u nás to trvá už rok,som z toho už poriadne na nervy.Vyskúšali sme už všetko možné,nevieme si už rady

matya77
20. máj 2015

@tinusa3333 pisala som vyssie ze nam to preslo po nejakych 4 mesiacoch a odvtedy spava krasne celu noc. Teraz ma 2,5 roka a spi uz sam vo svojej izbe.

Strana
z3