Nočné precikávanie sa u 6-týždňovej dcéry
Ahojte, už som zúfalá. Dcéra sa skoro každú noc precika až na pravý bok. Všetko je mokre, body,dupacky,spaci vak. Raz bolo dokonca až hniezdo mokre. Už som skúšala jej dat aj väčšiu veľkosť 3ky lupilu ale aj tie mi dnes precikala. Na par dni to prestalo, lebo bola tak chorlava tak menej mliečka vypila za den. No ale nebudem jej kvôli tomu dávať menej jest. Je to už moje druhé dieťa a pri prvom som nič podobne nikdy nezažila. Cez deň sa neprecikava, len v noci. Co mam robiť? Zvoliť iné plienky na noc ? Alebo len častejšie prebaľovanie? Je to strašne otravne, jednak musím stale prat a aj ju každú noc chudiatko prezliekat a hlavne nechcem aby v tom studenom ležala potom jej aj nepokojna a mrvi sa. Ďakujem
@mon2523 kde som preboha napísala ze to je jej chyba ? 🤦♀️ treba čítať s porozumením, otravne je to ze skoro po každej noci musím všetko prat. Netreba byť za každú cenu vtipná 🙂
@alexandramb veď keď vidíš za sa precikava tak častejšie prebalujem,to ti hádam netreba hovorit ja som malú v takom veku prebaľovala zakaždým keď pila mlieko, t.j. každé tri hodiny..ficali sme len na Pampers a nie lidl tie plienky sú o ničom...
Pozerala som nočné plienky a aj nohavickove ale nič v tejto veľkosti som nenašla. Ďakujem za tipy. Vyskúšam pampersky.
Ja som v noci keď sa dieťa zobudilo na mlieko ho najprv prebalila a potom dala mlieko a takto vždy pri každom nočnom zobudení.
Keď už sa v noci na mlieko nebudili, tesne pred spánkom bez ohľadu na to či bola viac či menej v plienke nacikané, som tiež prebalila.
Nikdy som nemala takýto problém a bolo jedno, či som mala Babylove, Dada, Pampers, alebo zahranične značky plienok.
@alexandramb Prebaluješ v noci?
@alexandramb Neviem kolko vazi tvoja dcerka, ale napr. Pampers active baby mas od velkosti 1. V porodnici mi sestricka vravela, ze vzdy sa mam riadit tou nizsou vahovou hranicou. Takze mozno uz budes potrebovat 2ky. Kazdopadne si musis vyskusat rozne znacky, ale viacero ich vyraba 12h plienky. Moj ked bol taky malinky, tak skoro v kazdej plienke mal aj nakakane, takze som viackrat v noci tak ci tak prebalovala. Potom, ked uz v noci nekakal iba pisal, tak nam vydrzali. Natierala som ho vzdy Sudokremom a nikdy nemal ritku vystipanu.
@alexandramb toto sme mali aj my a dovod bol, ze plienka bola prilis velka a neobopla dobre nozicku. Presne som skusala davat vacsie, ale nepomohlo, lebo bola este vacsia…
Pokial skutocne nie je plienka plna a aj tak sa dieta precika, tak je to tym, ze dobre nesedi.
@alexandramb ja mam presne opačnú skúsenosť, za mna lupilu nie
Tak urcite skus ine plienky a asi mas aj zlu velkost, ved 6tyzdnova musi mat tie do 5kg, asi jej to preteka medzi nohy.
Ak ma tento problem len v noci, tak investuj do drahsich plienok, urcite si usetris nervy. Moja spi vkuse aj 8-9 hodin, plienka uplne plna, ale nic nepretecie.
@alexandramb tak ale zjavne jej nesedia ani lupilu keď ich precikava… alebo treba prebalovať častejšie cez noc
@alexandramb kolorky night z DM, lupilu by som urcite nedavala. Nocne plienky tvoj problem urcite vyriesia 🙂
Malý mi zakaždým lidlove plienky precikal,aj menšie aj väčšie aj oba druhy co majú.presli sme na pampers a bolo po probléme
Ja si myslim, ze ta plienka je jej velka. Ja pouzivam teda Lupilu od narodenia. A nikdy mi ju neprecikal. Ale my sme v UK tu je o 100% lepsia kvalita. Na Slovensku ked sme boli veru tie Lupilu nic moc, este tie zlate take, neviem ci si skusala Premium tie sa dali, boli o cosi lepsie od obycajnych. Sice ich neprecikal tie obycajne, ale bolo vidiet, ze v porovnani z UK boli omnoho tensie. Ale napr. v CZ ked sme boli som kupila v DM tie Babylove spokojna som bola. Tie by som odporucila. Skus aj tie. Naopak raz som kupila Pampers na skusku a hruza, des. Darovala som ich.
Skus jej dat mensiu plienku a castejsie prebalit.

@alexandramb ja som prvy polrok davala iba pampers premium care.
Lidlacke ale uz aj tak nie su to co volakedy.
Pred 8rokmi ked som mala prveho tak som bola spokojna. Teraz pri tretom som mala nervy lebo tiez furt precikany.