Nočné precikávanie sa u 6-týždňovej dcéry

alexandramb
8. feb 2023

Ahojte, už som zúfalá. Dcéra sa skoro každú noc precika až na pravý bok. Všetko je mokre, body,dupacky,spaci vak. Raz bolo dokonca až hniezdo mokre. Už som skúšala jej dat aj väčšiu veľkosť 3ky lupilu ale aj tie mi dnes precikala. Na par dni to prestalo, lebo bola tak chorlava tak menej mliečka vypila za den. No ale nebudem jej kvôli tomu dávať menej jest. Je to už moje druhé dieťa a pri prvom som nič podobne nikdy nezažila. Cez deň sa neprecikava, len v noci. Co mam robiť? Zvoliť iné plienky na noc ? Alebo len častejšie prebaľovanie? Je to strašne otravne, jednak musím stale prat a aj ju každú noc chudiatko prezliekat a hlavne nechcem aby v tom studenom ležala potom jej aj nepokojna a mrvi sa. Ďakujem

oblecenie99
8. feb 2023

@alexandramb Môj syn tiež vždy precikal tieto plienky. Lupilu sú dosť široké, ja by som určite vymenila značku.

alexandramb
autor
8. feb 2023

@oblecenie99 skúšala som aj dady a tam to iste

peppita
8. feb 2023

@alexandramb u mňa bolo to isté, na noc som dávala pants a to až pomohlo

matkahelka
8. feb 2023

@alexandramb moja ma 13 mesiacov a neprecikala sa nikdy. aj ked bola v noci 120x dojcena, nikdy som v noci neprebalovala.teraz pije pred spanim 200ml sunar, nad ranom opat 200ml sunar a prebalujem az okolo 9 rano a ziadne precikanie. pouzivali a pouzivame pampers premium care.

alexandramb
autor
8. feb 2023

@peppita ano aj to ma napadlo ale na to je ona ešte malá

micusa2222
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pribinak
8. feb 2023

@alexandramb kúp kvalitnejšie plienky, nie lupilu

cecilia29
8. feb 2023

Skus gatkove pampers

zuzahajdulka
8. feb 2023

Precikavaju sa plienky, neprecikavaju sa plienkove gatky. Ale neviem, ci v takej malej velkosti existuju.

surama
8. feb 2023

@alexandramb Urcite ine plienky kup. Hlavne pozri,aby boli nocne 12 hodinove.

katie253
8. feb 2023

@alexandramb a pre istotu odnes moč na kontrolu k doktorovi detskému. Ak sa precikáva v noci, môže ísť o cukrovku.

palomka
8. feb 2023

@alexandramb aspoň na noc skus pampers plienku

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gabika128
8. feb 2023

@alexandramb skús nejaké hrubšie plienky, Pampers night, kolorky night, ja som používala aj od babylove nature, boli také hrubšie.

54tinka54
8. feb 2023

@alexandramb lupilu mi tiež syn precikaval.. keď sme prešli na babylove, už sa to nestávalo. Až keď bol starší a začal sa v posteli hmýriť, tak vtedy sa znova začal precikávať, pretože sa mu pri pohybe nariasili tie spoje po bokoch. Odvtedy mu na noc dávam pampers pants a je po probléme.

gabika128
8. feb 2023

@alexandramb ešte je možnosť potom prebalovať v noci, to som tiež robila nejaký čas, lebo aj tieto nočné plienky občas premokli.

jankalukasova
8. feb 2023

Pri prvej dcérke som jej na klasickú plienku musela natiahnúť ešte nohavičkovú pampersku. Ona proste mala také nôžky, že to popretekalo. Ale netrvalo to dlho, možno 2-3 týždne. Synček tento problém nemala a najlmladšej som na noc kupovala kolorky. Tak by som Ti odporučila skúsiť tie a ak to nepomôže, tak potom ešte tie nohavičkové. Ak si jej na noc kúpila lidlacke trojky, tak pampers nohavičkové trojky jej budú v pohode. Inak výborné sú aj z DM, babylove nature a tiež ich robia v nohavičkovej verzii.

simca06022011
8. feb 2023

Okrem inej značky, hlavne skontroluj ci tu plienku ma dobre. Volaniky okolo stehien, na chrbte, bruchu... nuc zložené, zahnuté, voľné. Cez to to najviac pretekavA. A ak je ta plienka ťažká a nacikana a teda nestaci kapacitou, treba v noci prebaliť skor, castejsie a máš vybavene. Tie plne plienky sú hnusne studené aj tak a je jedno aká značka. Kedysi spred tými 1000rokmi sme my mali pampers prémiu biele a tie boli top. Tomu sa žiadne nevyrovnali. Tak treba si pokúšať iné značky možno tiež? Ale fKt ak vela cika. Radšej by som prebalila

ninakajka
8. feb 2023

My sme mali ten isty problem, lupilu plienky precikala aj cez den, z tesca plienky tiez precikala, dmkove tiez az sme skoncili pri pampers premium care a vydrzi. Moja ma 4 mesiace a sme pri 2kach, 3ky plienky pre 6tyzdnove je vela a neobopne jej nozicky.
Synovi boli zase dobre tie lupilu, ale starsia dcera a teraz najmladsia ich precikala.

simca06022011
8. feb 2023

Veľkosť určite podľa váhy kupuj.

tinkavvv
8. feb 2023

@alexandramb a ako casto ju v noci prebalujes?

danulicek
8. feb 2023

u nás pomohlo mať v noci aspoň jedno prebaľovanie. nie je to síce veľmi pohodlné, ale aj jemu bolo lepšie. akoby mu tie plienky, a to sme používali pampers, nestačili na celú noc. žiadne problémy nemal, len proste v noci viac cikal.

janka_21
8. feb 2023

@alexandramb ja malej dávam na noc Kolorky night a nikdy sa neprecikala. Cez deň nosí s DMky babylove nature.

wonder13
8. feb 2023

@alexandramb nedocitala som sa, koľko x ju preblaujete v noci ?
Ja pri 1.synovi v noci koľko x vstal na papanie, toľko x som prebalovala. Mal hneď zo začiatku infekciu tak som ho fakt často prebalovala. A samozrejme vyskúšať iné plienky. Mne napr Dm-kove pred 3 rokmi nevyhovovali a teraz 2 babo ma len tie. Myslím že iné riešenie ako častejšie prebalovat alebo vyskúšať iné plienky nie je.

mon2523
8. feb 2023

Tak jednoznacne mas zle plienky, ved proste zmen znacku a je, nie? Ale aby ma otravovalo, ze sa mi babatko precikava, tak to uz kde sme🙂 Ved je to drobec, moze za to? To ty si kupila zle plienky, nie je to jej vina :D

kitycat
8. feb 2023

Ak prebalujes v noci, nie je mozne ze v polospankubzle zapnes? Ja som casto zabudla na kridelka a gumicky skontrolovat 🙈 alebo skratka pretiekli lebo kopkala a akurat cikala

sirka9
8. feb 2023

Ja som od narodenia dávala babylove plienky a neprecikala ani raz. Ani v noci, ani cez deň.

alexandramb
autor
8. feb 2023

@pribinak podla mňa sú lupilu kvalitné plienky mala som ich aj pri synovi 2 roky a nikdy žiadny problém, on mi dokonca pampersky precikal a lupilu nie. Malá mala na skúšku aj kolorky,babylove ,tescove a aj kauflandove a všetky mi prišli o proti lupilu slabe a hneď boli plné. Takze netreba hneď mat jedovaté poznámky 🙂 Neviem co sú podľa teba kvalitné plienky.

alexandramb
autor
8. feb 2023

@54tinka54 jej babylove nesedeli ako nemyslím ze by mala problém po nich,ale prišli mi hneď také napité

stanulienkat
8. feb 2023

Veď ju prebaľuj v noci dopredu. Ja som to tiež tak robila. Nenechám 5 hodín dieťa vo vlastných stankach, v mokrom. Nemusia byť vždy plienky na vine. Proste tá plienka nepojme dva litre moču.