Novorodenec - umývanie po stolici
Ahojte umývate zadok po každej stolici? Alebo vám stačí aj utriet vlhčenými ?
@sirka9 skus latkovu sedacku pokreslenu fixkou ja som mala doma iba tie co by mali ibsahivat iba vodu water wipes sa volaju a ta fixka zisla dole za par sekund s tymito zazracnymi utierkami 😱😱😱
@kulumulu123 určite skúsim aj to. Ale malá zatiaľ ešte nekresli kade tade, ma len 10 mesiacov 🤣🤣🤣 ale verím, že využijem na všeličo keď začne vymýšľať už 😁
@tianna existuje aj niečo také ako syndet alebo iné jemné mydla vhodné pre citlivú pokožku novorodencov a tiež dokonca pre deti s ekzémom, takže neviem o akom chemickom koktejle mydlovom tu točis. Možno keby si svojím deťom kúpila poriadne mydlo tak by ich voda toľko nevysusovala. Ja mám jedného atopika a po dobrom mydle má krásnu, vyživenu pokožku. Ale s tebou je to hrach o stenu hádzať. Kľudne svojim deťom ďalej roztieraj všetko po zadku s najlepšou vôľou, že sú čisté, ich koža si už na to aj tak určite zvykla a nič im nebude.
@nikpa neviem prečo útočiš, ja som len reagovala na tvoje strašenie maminky s obrúskami že to tak nie je. Mne je absolútne jedno ako sa ty staráš o svoje deti, pre mňa za mňa ich pchaj do vody aj každú hodinu no ja naozaj o tvoje poucovanie ako sa mám starať o tie svoje nestojím. A neboj sa, moje deti majú veci len kvalitné, ale to neznamená že musím používať mydlo. Starší používajú, najmladší bude tiež až bude väčší. A už prosím na mňa nereaguj.
Ano, po kazdej stolici vodou a niekedy aj biodermou abc.
@sirka9 iba ja a deti sme v domácnosti, takže mne je to momentálne úplne jedno, ako spíme. Staršia bude mať 8 a sem tam si už zvolí svoju posteľ, podľa nálady, ale väčšinou chce byť so mnou a mladším... Čo ja viem, asi sa jej to zdá tak spravodlivejšie alebo čo 😂A mladšieho voľba je jasná. Mňa to vôbec neruší, osobne som z tých, čo sa vyspi doruzova aj v nočnom autobuse/lietadle. U nás to je tak, že v noci deti chcú byť so mnou a cez deň mi povedia len čauko, omnoho samostatnejsie nez priemer podľa môjho dojmu... Staršia od začiatku prvej triedy chodí sama do školy, peso aj autobusom a pod.
Iba vlhcenymi ako pri starsej tak aj teraz
@tianna ano, ja sa po každej stolici sprchujem od puberty, pre mňa je to samozrejmosť Rovnako som to naučila staršieho syna a učím aj mladšieho. Takže mám režim aj na to, že ráno po raňajkách idem rovno doma na wc aby ma to náhodou nechytilo niekde mimo domu. No ak sa stane, tak uplatnim tvoju praktiku, len rozotriem 😀 ale to sa mi ešte v živote nestalo chvalabohu.
@tianna v pohode, ja som sa z tejto diskusie tiež dozvedela, že všetci chodíme stále osratý 😂
@dominikamacakova 😂👌💩🤭
@fallenkaa mat kvalitné vlhčené obrúsky s vodou 99,99% vody, bepathen alebo ine kvalitne maste po jemnom osuseni. Najprv utrieť hovienka obrúskami a potom opláchnuť pod vodou. Vždy som ju oplachla aj pred spaním aj ráno po spaní a meniť aj v noci plienky podľa potreby. Zatiaľ sme nemali ritku červenú. Teraz keď kaka už normálne hovienka (9m), tak už len vlhčené obrúsky a každý deň sa kupeme.
Tie co nepouzivate obrusky, ako ho cistite pri zmene plienky, ktora je len pocikana?
@tianna keď im voda veľmi vysušuje pokožku skus v lekárni kúpiť vyzelinu alebo v dm bambucke maslo, to premasti pokožku petfektne
@hederamonstera 📌 pripnem sa 😀
Všade kde sa dá som umývala pod tečúcou vodou po každej stolici..
@mamusa123456789 ďakujem, ale my sme v pohode, keď utieram obrúskami čo mi maximálne aj vyhovuje plus raz denne kúpeľ netreba nič 🙂 no uložím si preistotu 🙂👌
Ja som tiež skôr vlhčené používala ale žiadne značky preparfumované a plné chémie z reklám. Skôr z drogérie, mala som jednu značku, ktorá nebola agresívna voči pokožke. Raz som skúsila tie z reklamy a už nikdy viac. A samozrejme vždy som použila buď sudokrem alebo práškový obyčajný zásyp ak sa mi zdalo, že má mokrejšiu pokožku. Zapareniny nemal. Bol úplne v pohode a v suchu.

Iba vhlcene water wipes. Ked uz stal sam tak od vtedy zadok sprchujem. Zapareny zadok nikdy nemal, nenatieram.