Novorodenec zrazu nechce spať

24. júl 2022

Mame 2 tyzdnove babatko, doposial nebol vobec ziadny problem nakrmila som zaspinkalo, cez den kazde 2-3 hod. v noci spala aj 7. Dnes odrazu nechce spat cez den ani za nic, len sa krmi kazdu hodinu potom nakaka a place. Problem s prdikmi zatial nemala, navyse sme skusili aj rektalny teplomer na uvolnenie preistotu ale nepomohlo. Zatial ani negrckala, nekoji sa moc dlho max 10-5 min. Teplotu nema, vyzera ze ked ju vezmeme na ruky na chvilu sa ukludni ale potom bud zacne plakat zas alebo zacne az ked ju ulozime na spanie do postielky. Takto je to dnes asi od obeda, vobec nevieme co sa s nou porobilo, kedze doposial to bolo uplne v pohode. Zaspala len po kojeni asi na polhodinku ale to je nic. Nejake napady co by to mohlo byt? Ako ju uspat? Manducu nemame.

nekonecna_katastrofa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
24. júl 2022

@nekonecna_katastrofa ano aj ja som si to vravela, ale vcera bolo o dost teplejsie a nic taketo nestvarala....navyse je iba v plienke aby jej nebolo teplo, takze si myslim ze to tym nebude. V byte mame celkom dobru teplotu.

domak2
24. júl 2022

No začína sa preberať a objavovať svet. Nie každé babatko prespi 20 hodín denne. Ak máš kontaktné dieťa, položenie do postielky bude boj ešte pekne dlho. A áno, mení sa to zo dňa na den

panizima
24. júl 2022

A odgrgnut dávate?

nekonecna_katastrofa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
aliaray1
24. júl 2022

Ahoj, prve 2 tyzdne su takmer u kazdeho "ok", potom sa babatko spamatava, ze uz nie je v brusku, ze ma rucky, nozky, ze papa ustami, co je to byt pocikane, pokakane atd. atd a ano, je to uplne normalne byt s babom takmer nonstop, zivot sa ti otocil hore nohami, vsetko je ine.

My sme letni, nasa ma 3 mesiace, kazdy den bol iny. Do nosica ani satky neodporucam, zaparilo a prehrialo by sa ti babatko ak nemas klimatizaciu. Von kocikovat skoro rano a vyrazit do 6:30 alebo az v noci...inak hrozi, ze sa ti prehreje...nasa skusenost.0

U nas zabera spolocne spinkanie, kojenie na poziadanie, hranie sa s kontrastnymi hrackami, rozpravanie, spievanie, ochladzovanie kupkanim vo vanicke s cistou vodou na plavajucom vankusiku (nanho nedame dopustit), nosenie na rukach, hladkanie a co ti len napadne. 3 mesiace som vedla malej prelezala atd...a ani von sa nedalo chodit. Najskor babatko nebude vediet ovladat rucky a posobi to kostrbato ako by bilo okolo seba. Drzime sa za ruku, usmievame sa, hojdame. Sme na sebe velmi casto telo na telo...(ked je horico a potis sa, ochladzujes seba aj babo a naopak...ono totiz nema vlastnu termoregulaciu).

S vyzliekanim by som bola opatrna a zvlast 2 t babatka. Tebe je teplo, ono vnima teplotu uplne inak. A zvlast ak zavanie vanok cez okno atd. Aj my sme letni, a skor narodena. Alebo sa spoti a nasledne chlad...

Pozor na dehydrataciu, nesmie mat suche pery a aspon 4 precikane plienocky denne. Pozor na to, ci mas mlieko a dobry prietok, moze byt hladne. My sme mali uz hypoglykemiu a asap sme prikrmovali UM. Mame aj herniu, casto to babatka maju a prejavi sa to o niekolko tyzdnov.

Drzim palce a nech sa vam dari 😁🤗