Od ktorého mesiaca by ste pustili dieťatko k babke bez vašej prítomnosti?
Od akeho veku by ste pustili babatko same k babke a dedkovi domov na navstevu na cca 2 hodky? Stale si ho pytaju a chcu s nim ist niekam daleko autom 15 min cesta tam a spat. Maly ma rok, je plne kojeny a neznasa cestu autom, zvlada to len vtedy ak som vzadu pri nom a zabavam ho krvopotne. Nechcem ho pustat, trha mi srdce ked si predstavim ze by celu cestu plakal atd...kedy ste vy pustali deti same niekam dalej od vas?
Kedykoľvek na hocikoľko obom babkam . Samozrejme nie mesačne bábätko ktoré je ešte závislé od mamy .
@lunademonica Nerieste tie ich reci. Vy si dieta poznate najlepsie, ked je este aj kojene o to viac. Mohli by rozpravat co by len chceli. Ked vidim ze samo dietatko by to nezvladlo nebudem ho nikde davat. Urcite by som nedala. Mozno tak v troch rickoch, ale naozaj zalezi od dietata aj od vztahu s babkou dedkom aj od toho ci sa na nich mozem spolahnut co sa tyka starostlivosti a pod.
@lunademonica keď mal krpec 7 mesiacov, bol prvýkrát 8 hodín u mojej mamy. Čo s ním robila a kde boli, mi bolo jedno, dôverujem jej. Teraz má rok a pol a bežne jej ho dávam na pár hodín. aj na noc by som dala, ale este sa často budi v noci.
@lunademonica podla mna je zbytocne pytat sa to tu...kazda druha zena na opacny nazor... preco nespravis tak ako citis? Ved si povedz ci to chces ak nie tak nie a dovidenia...moze ti tu aj 50 zien napisat ze jasne daj im dieta preco si uz davno nedala a podobne...potom im ho das a budes doma si trieskat hlavu ? Naco to je dobre...nemyslim to v zlom, jasne na to tu je mk aby sa diskutovalo, radilo, len si myslim ze odpoved mas davno v sebe...
@lunademonica sak ho nepustaj 🤦♀️
@elizabet173 otrasne dcery in law 🤮
@lunademonica od 4 mesiacov
Sa ti zda dat dieta na 2 hodiny same? Ved to je akurat doba kocikovania. Rocne by som dala aj na pol dna a viac v pohode. Si zoberte, ze nase matky a babky isli od 3 mesacnych deti do roboty a deti boli v jasliach. Tak je tomu aj dnes v zahranici. Nikde sa nedrepi 3 roky doma.
@lunademonica to nie...v takom pripade isto nie...babka vie ze jej treba dat napapať a nenechať plakať..... ona nema rada keď plače a dá jej aj modre z neba aby bola pri nej len vysmiata ....
Keby nebolo postarane o ňu, tak nedám ani na 5 minut samu
@elizabet173 moj priapevok je k tomu, ze dieta absolutne s nikym inym ako s mamou nebolo, ma problem pomaly ostat aj s vlastnym otcom... Cize konkretny priklad na konkretnu situaciu 😉
starala som sa o deti, videla co dokazu a v drvivej vacsine ich brzdia rodicia, lebo rodic si nevie nieco predstavit. Ja neposielam dieta na noc prec, ale dve hodiny so starymi rodicmi, na ktore je dieta zvyknute je ok a netreba z toho robit hysteriu.
@lunademonica keďže ma rok tak snáď aspoň programu papá...a to jej vedia dať aj babka s dedkom.....moja dcéra od roka chodila spávať k našim aj na dva 3 dni a v pohode....bývame od seba asi 40 km...babka ju zobrala do kočíka a išla s ňou do BA.... úplne v pohode....nemala som žiadnu starosť...
@elizabet173 my sme vyrastali na bakinych rukach a prezili sme
@lunademonica Mala ma rok a pol a tak skoro ju samu nikde nepustim. Vzdy ked je s niekym dlhsie sama, nieco sa jej stane. Aj pri mne sa jej stane, ale ostatni o to menej vedia, ze uz toto vie ci este nevie. Potom vsetci prekvapeni, ze taka mala a uz si vie otvorit dvere? No hej, podari sa jej. Vsetko ma svoj cas. Vcera sa hrala na navsteve, ani si na mna nespomenula. Buchla sa a plakala, kym som ju nevzala ja. Take male dietatko este casto potrebuje rodica. A hlavne kym nerozprava, nevie ani ostatnym povedat co ju trapi. Je mi jasne, ze niektori stari rodicia by z lasky najradsej aj vynosili a porodili dieta namiesto matky, ale to sa neda, lebo vsetko ma svoj cas. A aj samostatne vylety so starymi rodicmi maju svoj cas.
S muzom sme sa aj zhodli, ze nechceme, aby sa nieco stalo pri rodicoch a by aj pre blbost mali strasne vycitky a robili paniku. A takemu dietatu sa bezne nieco stane. Nech sa pohraju s tym, ze sme na blizku a davame pozor. Sak to niekedy treba davat dvakrat taky pozor ked je dieta s inymi. A dalsia vec je, ze ini niekedy chcu, ale dieta nechce. Preco by muselo? Pamatam jak raz moja dcerka chcela ist ku mne na ruky a jej povedali, ze nedaju ju mamke, zo srandy. Keby dali, pomojkala by sa a sla by sa dalej hrat s nimi. Nedali, zacala vystrasene plakat, ze mi ju dat museli a uz cely zvysok navstevy nechcela ist odo mna prec za nic na svete. Vsetko jednoducho ma svoj cas.
My sme od roka nechavali na cele dni, lebo sme sa stahovali a mali sme vela roboty.
@ildiko36 to je ina tema, ja nemam problem s odlucenim a maly s nimi chodi sam na 2 h pravidelne do parku, na ihro....ja riesim ze ho chcu bravaf dalej niekam autom,...
@elizabet173 presne, dakujem...<3
@katkatonkova lenze moj je kojeny...pisala som to uz v uvode
@dominikag1507 ved nedam ho samozrejme...len som chcela mat prehlad ako to cca je u inych, ale to je cele.
@jaskolka vy ste nechali dieta same vzadu revat celu cestu??? Fuha....tak je dost brutal, no koment radsej. Obavam sa ze stichol lebo rezignoval, ked ho dlho nikto neutisil, to nie ze si zvykol....chuda dieta.
Syn ma necelých 15 mesiacov a je na celý deň u babky(svokry) ráno ho manžel odviezol a okolo 18tej dovezie domov.
Nevidím v tom najmenší problém.
On je spokojný (veľmi sa mu páči byt so starými rodičm) ja som spokojná že mám kus oddych a možem si urobiť veci čo ori ňom bežne nestíham a svikrovci sú tiež spokojný že si užijú vnúčika
Ale ja mám 100% doveru aj v jedných starých rodičov aj druhých a preto nemám problém im ho takto nechať
🙂🙂🙂samozrejme toto je moj názor, moja výchova a nikomu ju nevnucujem 🙂urob to čo ty považuješ za správne
@lunademonica no tak neviem, lebo vždy práve vtedy reval, kým pri nom niekto bol.
Potom sedel na skúšku raz sam,od začiatku úsmevy, pohoda celú cestu. Čiže na nič si zvykať nemusel, ani rezignovať...
@lunademonica ver ze dieťa ktoré nechce tak nerezignuje, naše všetky deti prerevali vždy celú cestu, čo s tým narobíme? Občas proste bolo treba ist autom.
dievčata som babka vnuk mal 3 týždne ked prvy krat spal u nas teraz ma 3roky a vnučka 5 mesiacov mala som ich oboch na vikend chcete mi povedat že vam nepadne užit si vikend z manželom bez deti alebo niečo vybavit ked treba by ste to nemali tak preživat až ked budete potrebovat odložit deti cez prazdniny si spomeniete na starych rodičov nič v zlom moj pohlad
Ak sa nato necitis tak ho nepúšťaj, dieťa citi aký máš ty vzťah si tými ľuďmi a podľa toho sa aj správa.
Na druhu stranu- super že ti ho chce niekto strážiť- my máme dve deti po sebe 3 a 1,5 roka a nikto nám ich nestrazi/nemáme ich komu dať ani keby sme chceli. A ako by sme chceli :D Vaz si babičky kým ich máte 🙂

Je to tvoje dieta, rob ako myslis. Ja by som urcite pustila, verim aj svokrovcom aj rodicom, ze sa o svoje vnuca postaraju