Od narodenia nespí a už má rok
Ahojte, dcera oslavila pred dvomi dnami rok a stale nespi. Od narodenia je extremny nespavec, ale vsetci mi tvrdili, ze sa to casom zmeni, ze mam vydrzat. Tak drzim, len telo uz odchadza. Ked som o tretej v noci uz 10x hore, tak ma boli srdce posledne dni, ze az.
Su noci, ze spi na 4-5 zobudeni a potom su noci, ako tato, ze je kazdych 20 minut hore s placom.
Skusala som vsetko, veceru, bez vecere, kupel, bez kupela, s vitaminmi, bez vitaminov, vo vaku, bez vaku, skratka vsetko. Nie je to od nicoho zavisle.
Nad ranom to uz je uplna katastrofa, to je kazdych par minut hore, aj ked ju uspim na rukach.
Spi s nami na extra velkej posteli, je dojcena, nema zdravotne problemy.
Cez den spi po dlhom boji 2x na sekundu presne 40 min.
Prosim poradte, su dni kedy mam pocit, ze uz skolabujem, ze toto nemoze jedno telo vydrzat. Nefunguje mi mozog, zabudam, boli ma cely clovek, ved ja si nedokoncim ani jeden spankovy cyklus pocas noci, ked som 100x hore.
@lolofa podla mna mate nastavene vsetko blbo.
1. Rocne dieta by som v sekunde odstavila od nocneho dojcenia. Som pro-dojciaca, dojcila som, ale snad nikdy nepochopim, na co je dobre nocne dojcenie rocnych a starsich deti. Rocne dieta uz jest v noci nepotrebuje a ono ani neje, len ocmuluje bradavku a tym brutalne narusa svoj aj matkin spanok. Viac skody ako uzitku. Vlastne, ziadny uzitok, len kopa skody.
2. Dieta ma spat v postielke, nie v posteli s rodicmi,. Rusite sa navzajom, pretoze nikto nema svoj vlastny priestor. Aj keby ste mali 4metrovu postel, nie je mozne, ze na seba "nenarazite" a tym sa navzajom budite.
3. 2x 40 minut je uboho malo denneho spanku pre rocne dieta. Ak viac ako 40 min.vkuse spat nedokaze, skrat bdele okna a v kazdom pripade pridaj treti spanok- 20 min.rychly slofik este pred vecernym spankom. To mimochodom radia aj spankove poradkyne.
Mam 11mesacnu dcerku, od odstavenia prespi 10hodin nepretrzite v noci. Pocas dna spava 2.5hod.doobeda a 1hod. Poobede. Akonahle vsak nieco vyrazne skrati niektory z dennych spankov, okamzite pridavam treti kratucky spanok, nakolko mam opakovanu skusenost, ze ak je mala z dna nedostatocne vyspata, v noci nevie pokojne a nerusene spat.
@lolofa toto je moje 3.dieta. a to som planovala po roku ist robit. Haha, ledva som zila, vnoci 15-20x vykrikol, mrncal, zobudil sa, aj mna, cez den boj aby aspon poobede trochu zaspal. Teraz ma 7r., vnoci obcas vykrikuje , obcas si sadne, ci vstane, proste som cca 5x hore urcite esye teraz. Rano je hord od 5.30-6.00hod.ci piatok ci sviatok.
Chcem povedat, ze horsie to uz u vas nebude, len casom sa to trosku bude zlepsovat.
A to moj prvy spal od 8m celu noc a cez den krasne, no druha cez den vobec, alebo po 20minutovom kocikovani zaspala na 20minut a stacilo.
Proste musis sa s tym zmierit a vydrzat.

@slovakboy achhhh... Neplakali lebo uz tu psychickú deprivaciu mali!! Nie ze potom mali deprivaciu. Oni uz prestali prosit o svoje potreby lebo pochopili, ze im nebudu naplnene. O tom je psychicka deprivacia. A nebolo to len v rumunskych dd ale vsade v domovoch. Prave preto uz nie su dojcenske ustavy a institucionalizovane detske domovy. (i. Domovy presli na detske domovy rodinneho typu a nedávno nastala dalsia transformacia a detské domovy uz nenajdes(nazvom) , uz su len centra pre rodiny s deťmi.)