icon

Odkedy je bezpečné spať s dieťaťom v posteli?

freefamme
3. sep 2011

Sú dva tábory, samozrejme. Ja som sa chiac-nechtiac zaradila medzi mamy, ktoré nespia spolu s dieťatkom v posteli, pretože ma strach neustále budí a nedovolí mi vyspať sa tak, ako keď je synček vo svojej postieľke (možno poznáte ten polosen, keď rozhrabete v panike celú posteľ - kde je??? a ono si spokojne spinká vedľa). Aj v 14-tich mesiacoch sa mi ale stále budí a keď si ho nechám po kojení u seba (ešte aspoň 1x za noc, uf), spí trochu lepšie, takže by som chcela vedieť, kedy je podľa vašich skúseností dieťa už tak zrelé, že by sa vedelo odokryť samo alebo zaplakať, ak by som ho náhodou prikryla svojou perinou alebo by malo nejaký iný problém?

Strana
z3
katrinka8
6. sep 2011

Niekde som citala, ze rodicia nemozu dieta prilahnut, ze instinkt ich nepusti 😉 Bola to odpoved pediatra na otazku rodicov. Vraj statistiky nepustia 😉
My tiez spime s malou v posteli prakticky od narodenia - uz v porodnici som ju mala vo svojej posteli, potom aj po prichode domov. Postupne sa situacia "utriasla" tak, ze cez den spi v postielke, vecer tiez zaspi v postielke a po nakojeni uz ostava pri nas - tak nam to vyhovuje. Ja som sa skor bala, ze ked zacne lozit, ze rano zaspim a dietatko mi zatial ujde a spadne s postele. Ale nastastie sa nic take zatial nestalo, a to uz ma 15 mesiacov. Ked sa zobudi, zobudim sa aj ja a potom si spolu este vylihujeme v posteli 😀

stvura
Odpoveď bola odstránená
zazalienka
15. sep 2011

no malý keď dokvitne ku mne do postele tak som každú chvíľu hore, kukám na neho, pohladkám, prikryjem.. takže sa moc nevyspím🙂) naozaj inštinkt nepustí..
mne sa skôr stávalo, keď bol v perinke, v noci na kojenie som si ho zobrala k sebe, napapal sa, odgrgol, dala som ho naspäť do postieľky a ľahla som si.. za chvíľu som sa zobudila v šoku, kde je malý a hľadala som ho pod paplónom, že som ho priľahla.. a on odfukoval v svojej postieľke.. teraz je to už úplne super, chodí si ako chce, kedy chce, príp. v noci zakričí na mňa a zoberiem si ho.. to sú najkrajšie veci keď sa tak pomojká a omotaný na mne zaspí..

magda89
28. jan 2014

Ahojte, tu som nasla par zaujimavych veci ohladom spolocneho spanku:
http://www.prosimspinkaj.sk/19/post/2014/01/vho...

a zasady bezpecnostne

http://www.prosimspinkaj.sk/19/post/2014/01/zsa...

Strana
z3