Odkedy ste učili dieťa spať vo svojej izbe?
😊
od narodenia spava vo svojej izbe 😊
od 2r je vo svojej izbe, ale doteraz nezaspava sam. ma 4r.
Keď bude mat 2 roky tak kupujeme jej postel. Zatiaľ spáva s nami na manželskej.
Mala ma skoro 4 roky a nespi sama. Nebudem ju do toho nutit. Raz zaspinka aj sama ked bude na to vhodna doba.
Od malička vo svojej izbe do roka som bola s nimi ja od roka boli samé alebo so súrodencami vždy spali v detskej postieľke nikdy nie so mnou v posteli mala som monitor a vysielacku
.. ked sa same rozhodli, ze tam chcu spat (predskolsky vek).. 🙂
do piatich rokov spala dcéra s nami v izbe, lebo nebola k dispozícii jej detská izba, ale od narodenia zaspávala sama, nikdy som neuspávala....ale priznávam, že ťažšie sa jej potom zvykalo na vlastnú izbu
Od narodenia cez deň, od dvoch mesiacov aj v noci. Teraz má skoro tri roky a teda neznesie, aby bol s ním niekto v jednej miestnosti v noci. On je taký individualista od narodenia. My sme to odsledovali hneď a zariadili sa podľa toho, ale babky ho furt prenasledovali- on ako bábätko plakal len keď bol unavený a presýtený pozornosti a my sme vedeli, že keď je unavený, treba ho dať do postieľky, odísť a zavrieť dvere (mali sme kameru, vedeli sme že do minúty spal). Ale keď bol s babi, tá zo začiatku nedokázala pochopiť, že to dieťa chce sukromie a kľud a raz sme boli vonku a nechali ju strážiť, vrátili sme sa o desiatej večer, ona ešte stála pri kolíske, hupala ho a decko od únavy plakalo 2 hodiny, čo ho ona chudáka nechcela nechať na pokoji (podľa jej slov sa ho snažila uspať= kyvala mu s posteľou, furt ho hladkala, natriasala a rozprávala nanho - však úplne normálne, aby pri tom hocaký normálny tvor zaspal, všakže???) Tak to sme ju trochu spucovali, že toto teda bolo posledný krát, čo nám držala decko hore do 10tej a takto ho trápila, keď sme jej vyslovene povedali, že položiť a zavrieť za sebou dvere. Ako sme odišli tak do pár sekúnd bolo v izbe ticho. Potom si už uvedomila a už to neskúšala. Svokra tiež ešte keď bol maličký nevedela pochopiť, že prečo sa to dieťa "nechce nechať uspať spievaním a hojdanim", tak tiež nad ním raz 15 minút stála a vyspevovala a decko rycalo, akoby ho drali z kože - po 15 minútach sme ju už tiež zhucali, že už by stačilo. Ona sa bránila, že ale veď on plače. Ja jej vravím - "jasné, že plače, keď ho nenecháš spať. Von a zavriet dvere". Tak s dlhým nosom vyšla von a hneď ako zavrela dvere, tak syn stíchol, po minútke som pozrela na kameru a už odfukoval. Takže pochopili obe na názornej ukážke :D ale aby som bola spravodlivá, tak my sme na to tiež došli náhodou. Prvé dva mesiace sme presúvali kolísku na noc ku nám do spálne a teda muž so synom sa vôbec nevyspali- muž sa zobudil na to, ako sa syn otočil, syn sa zobudil na to, ako sa muž otočil (len mne to nevadilo, lebo ja aj pri motorovej píle v posteli budem spať ako zabitá). Ale obaja sa jeden na druhého budili a potom boli obidvaja nervavi. Cez Vianoce sme boli dlhšie v pracovni a pozerali filmy a nechali sme ho až do tretej rána v jeho izbe (celý čas sme ho sledovali na kamere a spal ako dudok). O tretej sa zobudil na kŕmenie a ako sme ho presunuli ku nám, tak vzájomné rušenie a budenie sa začalo. Na druhý deň sme si povedali, že skúsime ho nechať v jeho izbe - zobudil sa len 2x (o 3tej a o 7mej ráno na jedenie) a medzitým mal dobrý neprerusovany spánok. V 4 mesiacoch už spal nepretržite celých 12 hodín (od 9tej do 9tej). Neskôr ako rástol sa mu režim zmenil, keďže už rok chodí do škôlky, tak spať chodí o siedmej a vstáva sám o siedmej. Pri dieťati, ktoré nie je takýmto separatistom od narodenia by som ale povedala, že okolo roka už je najvyšší čas dieťa presunúť. Deti čo dobre spia a zaspávajú samé kľudne od narodenia. Veď predpokladám, že všetci
majú v postieľke monitor dychu a kameru v detskej, to je základná výbava pre dieťa. Keby bolo čokoľvek treba, rodičia dobehnú. Ale stále je podľa mňa lepšie, keď si dieťa zvykne na svoj vlastný priestor a intímny priestor rodičov ostáva nenaruseny. No každý to môže vnímať inak
@vevapeto Môj ma 2 roky akurat pozerám postele ale nejak si neviem predstaviť spat bez neho že zrazu budem v manželskej posteli úplne sama neviem či som na to JA pripravena 😂😂
@elementissa normálne som sa smiala, keď som si predstavila tu scénu, že babka nad kolískou, dieťa zufalo reve v kolíske, zmoreni obaja a ono nespi a nespi 😆😆😆
Od pol roka, siel do postielky. Najskor 15 minut rev a zaspal (obcas som ho pribehol ukludnit a pohladkat). Druhy den 5 minut rev a zaspal. Treti den siel do postielky a rovno zaspal. Odvtedy spava sam, ideme spinkat, umyjeme zuby a pekne lahne a spi. Ak sa mu nechce tak sa este hra s autickami v posteli a do pol hodky spi.
Ja vtedy, ked prespali vacsinou celu noc, nepadali z postele A vedeli sami dojst za mnou, ked sa v noci zobudili. V 2.5 roku
@elementissa A ked chcel v noci jest, tak ty si sa budila na jeho plac, ci ako ste to mali?
Úplne sama? Chlapa nemáš?😉 Určite ho veď k samostatnosti a nenechávaj spať vedľa teba dlhšie, aj za cenu že tam budeš sama.
Od 7.mesiaca. V detskej izbe mame aj pohovku, takze ked bolo treba, spala som tam s nim.
@vevapeto nemám 😊 vyskusame uvidíme , ďakujem
My praktizujeme spolocne spinkanie, navrhol to manzel a za mna suhlas, je to aj praktickejsie...nakojim ju rovno vedla seba. Uz ma 3 mesiace a nevieme si to vynachvalit. Spinkat samu ju ucit nebudeme, az ked si to prirodzene sama vyziada.
Manzel ma v posteli objima, a vedla mna zas mala v hniezde hajka, nikto nie je sam a vyspime sa vyborne. Mala ale spinka cez noc uz od narodenia, nema obrateny rytmus 🙏.
Odporucam:
https://www.prosimspinkej.cz/s-laskou-o-detskem...
@jaskolka akože aj nám to bolo smiešne :D ale viac sme boli nasrdeni, že to úbohé dieťa nenechala spat a držala hore do noci :D 😅😅😅
@beata_k mali sme pestúnku na najvyššiu hlasitosť a ja som sa teda nebudila - ja som sa nezobudila, ani keď sme ho mali v izbe :D manžel vstával a kŕmil :D on bol aj na materskej. Ja som sa po šestonedelí vrátila do práce

No ja som nepotrebovala ucit spat vo svojej izbe, lebo v urcitom veku Mali tak citlivy Spanok, ze ich prebudilo ked som sa v posteli prehodila a pod. Okolo roka to bolo