Odlúčenie od dieťaťa
Ahojte maminy, obraciam sa na vás s prosbou o radu, prípadne skúsenosti s odlúčením od dieťaťa... kôli finančnej situáci s manželom zvažujeme odísť pracovať do zahraničia na pár mesiacov (3-5), ide o to, že náš malý syn(1rok) by bol počas tej doby u mojej mamy na dedine, má s nou skvelý vzťah a taktiež viem že bude v dobrých rukách, skôr ma ale trápi to, ako to celé psych. zvládne on a najma ja:( bojím sa toho, že ked sa vrátime, a zoberieme si ho domou, bude večer plakať, že chce ísť naspäť ku babke, alebo nedajboze ze ma uz nebude poznať, resp. bude ma brať ako nejaku známu osobu ale nie svoju mamu:( prosím všetkých čo majú s niečím podobným skúsenosti aby mi napísali ako to prebiehalo u nich, na čo všetko sa pripraviť. dakujem
@latvia 😀 😀 Kým som naťukala príspevok do PC, ukľudnila sa to tu. 😉 Ale miestami to tu už vyzeralo..... 😎 Ja som odpovedala z vlasntej skúsenosti na to, čo sa pýtala zakladateľka témy. Nerozoberala som, či jeden alebo dvaja rodičia. 😉
@ninka0512 ahoj. Nenapíšem svoju, ale kolegyninu skúsenosť. Tiež s manželom odišla do zahraničia a dcérku nechala starkým... dcérke bolo fajn, starká sa venovala s maximálnym úsilím... po rokoch (teraz je z nej ukončená vysokoškoláčka) to z času na čas mame vyhodí na oči, že ju nechali doma a oni si odišli. Žiaľ, pamätala si to. Brala to ako krivdu.
Tak si zváž, čo ti je viac, peniažky s pocitom odlúčenia alebo o niečo menej € ale byť dcére nablízku... (Ťažké rozhodovanie, nezávidím). Prajem ti, aby si si sa rozhodla správne!
@skajinka deptame ju? 😕 nemyslim, vyjadrujeme svoje nazory a pocity, dokonca tu dostala aj par cennych rad. mna sa tato tema mozno o mesiac bude tiez tykat, zvazujem odchod do zahranicia, tak si viem predstavit co teraz preziva a jednoducho bez dietata neodidem.to je proste fakt, aj ked by maly mal tu doma zazemie, mojich rodicov aj babku miluje, je tu asi 10 pribuznych ktori by sa o neho urcite postarali a bolo by mu dobre. ale ja som jeho matka, aj ked ma casto rozculuje a bez neho jednoducho neodidem. radsej sa budem trapit s nim niekde za hranicami ale budeme spolu, ako ho tu nechat v bavlnke a byt bez neho. mozno je to odomna sebecke, ale ja si to inac predstavit neviem.a od supermatky mam velmi daleko
Ja som odisla aj z detmi do zahranicia najprv navstevovali skolku a teraz uz skolu.Tiez sme sli len koli financiam a aj tu pracujeme obaja od zaciatku a pre dcery je to velke plus naucili sa jazyk.
@alexandrakiara presne toto by som urobila aj ja. tiez si myslim ze je to velke plus aj pre deti
@latvia Raz mi za to budu urcite dakovat ze som ich vzala zo sebou a dala im tu moznost naucit,vidiet a uzivat si aj inu krajinu.
Čo to je za slovo "supermatka"??? Čo je na tom supermatkovské, že chce matka zostať za každú cenu so svojim dieťaťom?? Nehnevajte sa namňa, ale mne skôr príde divné, že niekto znesie lepšie odlúčenie od dieťaťa ako od muža, s ktorým môže denno denne skypovať, písať si... No nič. Asi som fakt supermatka 😀
@alexandrakiara presne, ja dodnes lutujem, že sme neodišli do zahraničia aj kvôli tým skúsenostiam, reči.. , ale veď nie je ešte všetkým dňom koniec 🙂
@zuzana581 Myslim si ze je lepsie ak ide cela rodina alebo nech ide iba muz.V dnesnej dobe ako si napisala existuje taka malickost ako su mobyli a skype 😉
A popri tom ako pracujem chodim do skoly aj ja vsak cim viac vies tym lepsie 🙂
@ninka0512 ak staci aby odisiel 1 rodic, a zarobil aspon cosi, tak vobec nerozumiem uvazovaniu v style : to je blbe, ked je otec od rodiny. podla mna je blbe ked je otec od rodiny, ale katastroficke, ked matka odide na mesiace od malickeho 1rocneho dietata ktore ju tak velmi potrebuje. asi viac nez tie peniaze.
byvat sa da docasne aj u mamy na dedine, mozes tam ist na tych par mesiacov kym bude muz s malym prec.
usetris na strave a byvani, a mama ti pomoze, aby ste otca tak velmi nepostradali.
Ja by som nesla v ziadnom pripade.. Kludne sa moze stat ze ta dieta poznat nebude. Mne by tak maly chybal ze by som urcite nevydrzala a ak by som tam bola prisla by som spat.
@zuzana581 no v poslednej dobe slovo supermatka ( aj keď neviem kto to vymyslel) je brané ako urážka.. a hlavne to píšu možno tie ktoré majú od tej správnej maminy na míle ďaleko,prípadne maminy, ktoré nemuseli otočiť každé € 10 x aby niečo kúpili..
@skajinka my sme napísali svoj názor, nikoho neurážame, nenadávame ani nič podobné.. tak sa láskavo aj Ty tak správaj.. inak s úrovňou to tu fakt ide dolu vodou... ja tu nikoho neurážam, ani nedeptám, ani nič podobné.. a oproti niektorým 19 - 20 ročným mám niečo už aj odžité, tak si môžem dovoliť napísať svoj názor.. nie som supermatka ale ďakujem, poteší keď niekto ocení moje materinské zmýšľanie..
inak ešte jednu vec - trošku od témy.. vyženila som Veroniku - chodí k nám na víkendy.. keď mala rok a pol jej mamička sa rozhodla že stačilo, potrebuje spoločnosť, kolektív, rýchlo rýchlo do práce, lebo už sa doma nudí( ani môj muž si nepomohol - rozhodla sa) .. tak Nika poputovala do škôlky... keď sa narodil Miško, videla ako sa dá fungovať v inej rodine, aké môžu byť vzťahy matky a dieťaťa.. ( mala 8 rokov keď sa narodil krpec).. keď sa ma spýtala kedy pôjdem do práce, tak som povedala že aj keď budem hladná tak do 3 rokov budem doma, pretože to dlhujem môjmu synovi a chcem mu dať môj čas, moju lásku, všetko.. na to sa Nika rozplakala a povedala mi že prečo ja nie som jej mamina, že prečo ona nemala také pekné detstvo a musela taká malá preč do škôlky.. takže houby si deti nepamätajú a nevnímajú..
absolútne tým nechcem poukázať na vzťah autorky k dieťaťu, božechráň, keby ju to netrápilo že musí odísť, nepýtala by sa.. manželova ex je proste prípad od veci.. čo sa týkalo vzťahu k Nike, preto ju veľmi ľahko odložila.. len proste aj Nika si to pamätá, že nebola s mamou.. preto majú teraz dosť vlažný vzťah hoci má len 11 rokov..
sorry za dlhý príspevok..
@skajinka nikto ju nedepta, alebo neviem citat 😕 . ani sa mi nezda, ze by sa to tu nejako "zvrhlo" na hadku.. 😉
ty mas skusenost s odlucenim od dietatka? bola si na urcity cas bez svojho dietata a teraz je to ok a vsetci spolu si uzivate zivot?
som toho nazoru, ze urcite vsetky baby co pisu, aby od maleho nesla, jej nechcu zle.. Len poradit a pomoct, kedze sa pytala 😉
https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/silikonove-implantaty/ prepáčte, ale po tejto diskusii, ktorú som našla od zakladatelky, pre mňa táto téma stratila dôležitosť. Tu pravdepodovne nejde o finančné problémy. Prajem všetko dobré, nech sa rozhodnete akokolvek.
ja by som sa aj bala, kebyze mi maly ochorie, ci je vsetko ok. poznam svoje dieta, ako vyzera ked je chore, nemohla by som spavat kebyze je chory, aj ked viem ze rodicia vedia co robit a postarali sa...
@zuzana581 Ty mooooooj orfeus🙂
@ninka0512 vrodine sme mali nieco podobne..otec rodiny vycestoval do ameriky.Vtedy neboli mobily,internet-ziaden skype 😅 ☹ Manzelka ostala doma s dvomi detmi.No tym,ze tam bol logicky-na cierno...nebolo jasne kedy sa vobec vrati..Manzelka zacala ziarlit-domyslat si..Kamarati do nej podpichovali-ziarlivost sa stupnovala..Az sa jedneho pekneho dna zbalila a odisla.Deti nechala svokre..no svokra zila na dedine-oni v meste.Dievcata mali asi 12 a 15 rokov..S babkou travili velmi malo casu-zivot na dedine im nevyhovoval.
Dievcata sa starali viac-menej same o seba..
Po par rokoch-aj oni vycestovali-po kolkych presne neviem...no minimalne 5 rokov boli same.
Po rokoch im mama ochorela-trebalo sa o nu starat-otec nevladal..Mladsia dcera vtedy povedala,ze kde bola mama ked ju potrebovali???Vtedy potrebovala mamu-nie peniaze..Nikdy neodpustila mame,ze ich nechala..
Po par mesiacoch im mama zomrela..
beriem všetko späť🙂 dobréééé🙂 ale šak tak.. aj mne by sa zišli silikóny, včera som si kupovala plavky a musela som nakombinovať spodok 42 a vrch 38.. no môžem ja za to že ja supermatka som kojila 17 mesiacov a malý mi zjedol prsia??
Nemam slov a ze financna kriza 😀
@zuzana581 no... 😕
ale odhliadnuc od problemov zakladatelky, myslim ze tato tema pomoze viacerym matkam.....som rada ze sa mozem tiez "poradit", aj ked ja uz viem ako by som vsetko urobila....ale tesim sa ze tu najdem aj mamicky ktore sa rozhodnu rovnako ako ja a napisu ze to bola dobra skusenost, ako napriklad
@alexandrakiara a poznam dalsie mamicky ktore radsej odisli za manzelom aj s dietatom, a maju sa dobre
@latvia 😀 a podotykam nesla som si do zahranica zarobit na sylikony 😀 ale aby sme mali strechu nad hlavou hlavne nase deti 😉
silikony su jej osobna vec....kazdy chce zarobit na nieco ine 😅 ja by som uvitala , ak by tu napisali mamicky aj rady, ako odist aj s dietatom, resp. ako sa zariadit ked odidete bez dietata.... kazda rada nad zlato 🙂
@ninka0512 no, mne to prislo tiez velmi divne, ze ti je luto viac manzela, ako dietata 😖. Manzel je dospely, vie sa o seba postarat a kedze by isiel do zahranicia hlavne zarabat, tak by ani nemal tolko casu na vas mysliet.
Ja som od dietata neodisla, ale ked sa som cakala dcerku, tak muz odisiel za pracou do UK a bol tu sam rok a pol, az ked mala dcerka rok, sme prisli za nim. Vobec sa nic sa nestalo nasmu vztahu, prave naopak, sa posilnil a muz sa perfektne vypracoval, teraz sa mame super.
@latvia Mas pravdu ze je to jej vec za tu vetu sa ospravedlnujem 😉 A co by si potrebovala poradit?

@andrejka10 nevšimla som si že by prišlo k hádke.. vyjadruje sa názor, za ktorý sa nevraždí..
ja si osobne myslím, že je trošku o inom keď pracovne odíde otec a mamina zostane pri malom, ako keď odídu obidvaja.. Tvoje deti Ťa ako matku, nahlavnejšiu osobu v svojom živote mali pri sebe.. pozri, ja myslím že robota sa dá nájsť tu, v TT je veľa ľudí z východu, v Peugeote,v Blave VW, Samsung, jasne, nie sú to 2000 €platy, ale dá sa... a pokiaľ nie je žiadna robota, tak je to furt lepšie ako nič.. a je to v rámci SK.. za nižšie náklady.. u nás robilo vo firme veľa zvaračov z východu, sústružníkov.. výhodou je ak niekto poskytne aj ubytko a na víkendy sa cestuje domov.. alebo raz za dva týždne..