Odlúčenie od dieťaťa
Ahojte maminy, obraciam sa na vás s prosbou o radu, prípadne skúsenosti s odlúčením od dieťaťa... kôli finančnej situáci s manželom zvažujeme odísť pracovať do zahraničia na pár mesiacov (3-5), ide o to, že náš malý syn(1rok) by bol počas tej doby u mojej mamy na dedine, má s nou skvelý vzťah a taktiež viem že bude v dobrých rukách, skôr ma ale trápi to, ako to celé psych. zvládne on a najma ja:( bojím sa toho, že ked sa vrátime, a zoberieme si ho domou, bude večer plakať, že chce ísť naspäť ku babke, alebo nedajboze ze ma uz nebude poznať, resp. bude ma brať ako nejaku známu osobu ale nie svoju mamu:( prosím všetkých čo majú s niečím podobným skúsenosti aby mi napísali ako to prebiehalo u nich, na čo všetko sa pripraviť. dakujem
ahoj, urcite by som nesla od mojich deti prec, vzala by som ich zo sebou, radsej nech je s Vami v zahranici, najdite si opatrovatelku, alebo kolku a bude aspon par hodin denne s vami, ako vobec. Bude Ti toluto a vztah s dietatom ti to urcite narusi.
@latvia no skôr sa možno uberať cestou - nájsť si vonku ubytovanie ( podnájom) u nejakej pani, ktorá napr. nemá vnúčatá, al. deti, vedela by cez deň postrážiť, povarovať... prídeš z práce a si s dieťaťom.. skôr by som to riešila takýmto spôsobom..
@ninka0512 Chcem sa Ti osobne ospravedlnit za tie prsia PREPAC je to kazdeho osobna vec 😉
@alexandrakiara nejak extra poradit ani nie, skor by som uvitala skusenosti ako deti zvladali zmenu prostredia, ci si si niekedy nevycitala ze bolo le[psie ostat doma a nechat odist len manzela, ci si mala pocit ze si sa zle rozhodla, a ak ano, tak kvoli comu...aj ked to by bolo mozno na novu diskusiu 😅 ja som si uz zivot s malym v cudzine skusila, takze zhruba viem co to obnasa, ale to bol uplne malinky, teraz ma 3 roky..
@pink_lady 28.6. - za kvalitou sa oplatí cestovať.. ale to len na margo.. aj ja sa ospravedlňujem..
@zuzana581 áno zuzana, v čase ked som uvazovala o silikonoch sme boli v situáci, kde by som si za pár mesiacov na ne "nasporila" - manzel mal relativne dobre platenu pracu a tym padom sa zilo lahsie... ak by si si čitala čo som písala pred tym vedela by si, ze sa nám situácia poriadne zmenila a skrtlo nam to rozpocet poriadne.. ale asi je zbytocne uz nieco vysvetlovat, teraz si aj tak vsetci budu myslet ze zvazujem opustit vlastne dieta a pohodlie domova koli ceckam, super...
@zazalienka aj to ma napadlo, kedze viacere to tak riesili, len ja mam panicky strach ze zverim svoje dieta nejakej labilnej osobe 😀 kedze moje dieta dokaze vytocit aj uplneho flegmatika, nehovoriac o tom ze k novym ludom si tazko hlada cestu, to musi byt riadna charizma aby sa mu hned zapacila 😅
@pink_lady no, ved vies ze uz nieco za sebou mam, ale ti poviem, ze odist teraz je stokrat tazsie nech porodit v zahranici a ostat tam. dufam ze ma v praci totalne nenastvu a nebudem musiet uvazovat na zmenou 😅 nie som az tak dobrodruzny typ aby som sa hocikam odstahovala bez problemov
@latvia Vies moja nikdy som to neolutovala ze sme tu sli ale doma je doma.Sli sme do UK aby sme si zarobili a to sa podarilo.Dievcata sa prisposobili hned ,deti ked su male sa ucia jazyky ovela rychlejsie ako dospely.Moj partner vie super po anglicky ale moje dcery za dva roky co sme tu rozpravaju akoby sa tu narodili aj moj sef v praci mi povedal,ze maju akcent aky nema ani on a to je cisty anglican.A bola aj moznost ze pojde len partner ale nechceli sme sa od seba odlucit tak sme sli s nim.
@alexandrakiara ake si mala male deti ked ste odisli za nim?
@ninka0512 nehnevaj sa, naozaj sa do teba nejdem navážať, ani ťa súdiť, je to tvoja vec, len som napísala, že pre mňa už nemá táto diskusia význam. A ešte 28.juna si písala, nech ti pošle link, vraj sa do zahraničia oplatí vycestovať za kvalitou, tak to asi tak dávno nebolo. Napíš všetko úprimne ako to je a potom to tak budú brať aj ostatní. Mne nevadí, ak má niekto iný život, názory, atď ako ja, ale my vadí neuprímnosť a ty si podla mňa úprimná nebola.. Ale v pohode. Maj sa.
@latvia tak klidek v praci 😀 ale nie, vazne, viem, ze teraz je to uplne ine a ide hlavne o dieta...osobne by som si sama s nim netrufla aj ked by ma to lakalo ale moje hyperaktivne dieta by nezvladol ani kon 😝 ...ale keby mam muza co by siel so mnou, nevaham ani sekundu odtialto odist
@latvia My sme sli vsetci naraz,dievcata mali 3 a 4 roky
@alexandrakiara to je asi take najvhodnejsie obdobie, aspon mi to tak pride. dieta uz vnima, chape, pamata si, na druhej strane este nema tak pevnu vazbu na kamaratov a celkovo okolie, takze mu nerobi az taky problem zmenit prostredie, ako by to bolo, keby uz chodilo do skoly...aspon mne to tak pride 😅 na druhej strane verim tomu, ze polrocne dieta si nepamata ze ho matka, alebo obaja rodicia nechali babke na pol roka...ked uz odist, tak fakt ked si dieta este nic neuvedomuje, aj ked myslim ze matka s tak malym dietatom ma velky problem sama, odist od svojho pokladika...
@latvia To ano odijst od dietata je tazke.
Kašlem na to, trištvrtiny z vas ma odsudilo ze chcem opustit dieta, teraz si navyse myslite ze koli silikonom, z coho mi je dost trapne, pritom je to uplne inak.
Stalo sa proste cosi necakane,manzel stratil pracu, neratali sme s tym, zalozila som diskusiu, chcela som vediet rady mam, ktrore od dietata odist museli, ake to pre nich bolo, ale dockala som sa povacsinou vycitiek a skvelych rad aby som neodchadzala-dakujem.
@zuzana581 nie do zahranicia z kezmarku do pezinka.. (ak si myslela cestovanie za silikonovymi implantatmi)
@ninka0512 ja si nemyslim ze kvoli prsiam chces ist robit do zahranicia 🙂.
ak by chcela ist len kvoli tomu, tak by sa asi nebala odlucenia od dietata (ak by jej boli prednejsie silikony pred dietatom, nemyslite 😝.. Proste by isla a hotovo..). Precitajte si jej prispevky, nesudte. Kazdemu sa moze situacia zmenit zo dna na den. Ba dokonca z hodiny na hodinu..
poznám veľa rodín kde to tak je...
.nie že na 3 mesiace,ale funguju tak celé roky ,je to smutné,no žiaľ aj nutné,ked chcu z niečoho žiť..a nemaju inu možnosť sa zamestnať..
často to prináša rozpad rodiny,odlučenie má rozné stránky ,nástrahy..čím staršie dieťa,tým horšie to neskor znáša,ked som pracovala v cz ,bolo tam vela párov sk,rusov,poliakov ,kde obaja pracovali a o deti sa im starali str.rodičia..domov posielali peniaze,niektorí sa rozviedli,presťahovali si deti k sebe ,niekde sa vrátila len matka domov,otec si našiel inu..desiatky príbehov sa tam odohrávalo..je vela rodín,kde otec pracuje v zahraničí a matka je s deťmi
ja sama som z takej rodiny,kde rodičia odchádzali za prácou do zahraničia ,na jednej strane nie som toho schopná zbaliť sa a ísť,ked mám dieťa..,,a sama som to zažila ,viem čo to so sebou prináša ,na druhej strane neodcudzujem to,je taká doba ,žiaľ ,že niekomu sa inak nedá..no treba rátať s možnými následkami,aj ked ide len o brigádu,pár mesiacov,nie všetko je spolahlivé a treba myslieť už na to,že doma je dieťa..takže mať to zabezpečené po každej stránke
ja som odisla na 3 dni obhajovat titul do marseille, bolo to zhruba pred rokom, v juni. dcera mala 15 mesiacov. predtym som ju bravala zo sebou na 2 tt do francuzska, ked bola este batola. ale na obhajoby, kedze som sla sama, som si netrufala, bolo to vlastne na otocku...bola s mojimi rodicmi, s ktorymi som vtedy zila, cize dcera s nimi od narodenia bola den co den. nebolo mi jedno ale na druhej strane som si vydychla, vsak kojit a pisat diplomovku po nociach (ako slobodna mamicka), kto to pozna, tak vie, ze to nie je materska dovolenka 😀
a potom som ju nechala este koncom juna na tri dni mojej sestre s priatelom nakolko sme si sli vybavit ucty s jej otcom a dopadlo to dobre. ( @latvia ) odvtedy sme spolu vsetci traja a v priebehu mesiaca som sa odstahovala do holandska aj s malou. a teraz po roku sa stahujeme naspat do kosic, k nasim, haha, ja som si nasla doma pracu (to, co som vystudovala a co chcem robit a co v holandsku nemozem, kedze musim poznat perfektne jazyk), mala pojde do skolky, tatko zostane doma cez leto a potom sa uvidi minimalne kazdy mesiac a budeme sa pravidelne a vela navstevovat, kedze ma este nejake pracovne a studijne zavazky v holandsku. mozno by niektore zostali na mojom mieste v holandsku a odsudia ma, ale ja viem, ze moj cas kariery prave nastal a dcera je zrela na kolektiv. neda sa mat v zivote vsetko...
poviem vam, nie je to sranda odlucenie..ani take ani onake. robim mozne aj nemozne, aby som mala fungujucu rodinu, tomu, kto si dieta naplanoval, tak sa zije lahsie, my "neplanovaci" to mame trosku hrbolatejsie, hlavne, ked treba dostudovat, zarobit, sklbit individuality a vytvarat z nicoho vztahy a na tom budovat rodinu a vychovu. nehovoriac, ked je v tom 1000-2000 km dialka 😀
tak a teraz idem dobalit hracky a pripravit bagety, caka nas 1,5 dnovy road trip 😀 my supermatky zvladame uplne vsetko 😎 😎 😎 a vobec sa za to nehanbime.
a KECY tipu dieta si nepamata a zvykne si... prosim vas, prosim vas, prosim vas, ale toto je na odbornu debatu,... a ano v zivote by som male dieta do 3 rokov neopustila na dlhsie nez par dni. mam rozum a ruky na to, aby som na nho zarobila a vsetko sa da, ked sa chce.
@ninka0512 tak vieš, pokiaľ platili odvody ( keď tam tak slušne zarábal) tak by sa to dalo riešiť súdnou cestou, cez úrady aj keď je to na dlho.. nepoznám pozadie, tak neviem.. možno papierovo min.mzda, ostatné na ruku potom je to problém.. ale pred dvoma dňami skrachoval - a hneď prvá možnosť bez toho aby manžel hľadal robotu tu je odísť spolu von bez dieťaťa, to sa mi nezdá.. no a keď si zvažovala silikóny, tak to také bezvýchodiskové zrejme nebude, keď bolo z čoho v pohode ušetriť na prsia, slušne žiť ( Ty na rodičáku ) .. môj manžel zarába, ja som doma, šetríme kde sa dá, platíme výživné, ale teda ušetriť do zimy na silikóny by som nedokázala.. nieto z čoho.. ale to je Tvoja vec.. to ste akože z tých slušných výplat nič neušetrili, keď by eventuálne prišiel o prácu? alebo mal úraz a zostal PN?
@alexandrakiara porodila som v CR, bola som tam s malym sama, bez rodiny. domov sme cestovali prvykrat ked mal maly 5 mesiacov, on na mne zaveseny v satke, jedna taska cez plece a hor sa na autobus do prahy a potom lietadlom na slovensko. vsetko sama, bez pomoci, s nervoznym uzlickom. najprv nepredstavitelna situacia, ale zvladli sme v pohode (cele leitadlo sme udrziavali v pohotovosti, reval odusu, dudlik hladali vsetci cestujuci 😀 ) neskutocne narocne, s narocnym dietatom od malicka, ale preverila som si svoje sily. viem ze na to mame, mame, kazda jedna matka, aby sme sa popasovali s tazkymi zivotnymi situaciami.....hlavne nech sme spolu....ako som vzdy vravela, jedlo, plienky a matka.....to staci. s nervami a odretymi laktami, ale da sa to. na konci dna, ked ti dieta pokojne spi vedla teba, a vie, ze si od neho neodisla, je to to najlepsie zadostucinenie....niekedy ked mam strasne nervy na neho, lebo ma casto hneva , mu poviem, ze od neho odidem....za co by som sa najradsej vyplieskala, ale v afekte viem povedat vela blbych veci..... a ked vidim ten des v jeho ociach, tak si poviem ze som totalna debilka, ze nieco take vypustim z ust.... minuly tyzden sme boli v zahranici na dovolenke, dala som ho spat a odisla som do inej izby si oddychnut. po hodine velky plac, doletela som k nemu ze co sa stalo....sedel na posteli, uplakany, a jedine co sa z neho vydralo bolo : "ja zlakol...." on sa zlakol ze som od neho odisla.....no bolo mi hrozne....dufam ze mu to uz nikdy viac nepoviem a viem, ze to nikdy v zivote neurobim

@nela82 ty kokso nela!!!!! sa pozri kedy som o tych silikonoch uvazovala....vtedy sme boli niekde inde a teraz sme niekde uplne inde, prsia su v tejto chvili ta posledna vec co ma trapi.
@latvia a ano, tie rady by som uvitala aj ja