Odmietnutie povinneho očkovania
Sú tu medzi vami ženy,maminky ktoré svoje deti nedali očkovať a ak ano prečo nie ,a či su tie detičky napriek neočkovaniu v poriadku ďakujem za reakcie a prosim nech sa vyjadruju len maminky ktore neockuju nie ktore ockuju a budu ma tu presviedcat o opaku a aka som hlupa ďakujem
@vroni
Isto sa zhodneme, že aj s ohľadom na počet hospitalizovaných bolo na jar obetí na SK menej ako inde.
Čo sa týka regresu - ak si človek vypije napríklad v krčme, sadne na bycikel, padne z neho a spôsobí si zranenia, tak zdravotná poisťovňa môže od neho žiadať preplatenie nákladov za ošetrenie. Ešte lepším príkladom je expremiér Dzurinda, ktorý, ak sa nemýlim, bol kedysi dávno na nejakej oslave u exprezidenta Schustera, po odchode si pod vplyvom rozbil hlavu - ošetrenie si zaplatil.
@draik, isto. Vďaka rýchlemu zatvoreniu hraníc a celej ekonomiky sa po Slovensku vírus proste rozšíriť nestihol. Takže sme mali skvostné čísla. Len nie veľmi udržateľné, lebo žiadna prvá vlna nenastala a to, čo si ňou mnohé štáty "odbili" si na nás jednoducho počkalo.
Co sa regresu týka - tam chyba ten úmysel. Keď sa opijem alebo vyleziem kamsi, odkiaľ ma musia zoskrabavat, je jasné, že som tam liezla/pila z vlastnej vôle. Chorobou (akoukoľvek) sa obvykle človek úmyselne nenakazi, takže tam mi chýba úmysel. Aj obezita sa prepláca, prepláca sa aj liečba osypok, mumpsu ci tetanu. Tam dokazovať úmysel a liečbu nechať preplácať považujem za právne neudržateľný stav, takáto regulácia by vrámci EÚ zákonov neprešla.
V cechach bola tiez antivax matka. Uz si nepamatam,ci malo dieta cierny kasel. Proste hospitalizovali ho. Ukradli ho hrobárovi z lopaty, dali ho matke naspäť domov. Ta jeblina mu mala dávať nejaké lieky, lenže tá jeblina bola ešte aj proti obyčajný mliekom tak mu ich nedávala. Proste dieťa malo strašné problémy, neviem či prežilo. Ja by som jej to dieťa zobrala, pretože nie je normálna žena.
@petruldo Ja som zdravotník a na Covid by som sa zaočkovať dala. Už keď máš takéto primitívne názory, aspoň ich nerozsiruj na sociálnych sieťach nahlas a nešír paniku a bludy. Ako zdravotnik by si mohla by si vedieť, že vakcíny zachránili nie státisíce ale milióny životov.
@stanulienkat - reálny fakt je, že nikto bežne a plošne nezisťuje hladinu protilátok po povinnom a ani inom očkovaní. Takže reálne nevieme, kto a či má protilátky, pokiaľ si to niekto z nejakého dôvodu (obvykle zdravotného iného) nedá zistiť.
Pokiaľ sa pri povinnom očkovaní nebude hovoriť o vážnych nežiadúcich účinkoch, ktoré určité percento populácie jednoducho má, pokiaľ sa teda tieto nebudú brať vážne a nebude ich štát odškodňovať, prípadne pomáhať s liečbou následkov a problémov, ktoré v súčasnej dobe riešia takto "postihnutí" ľudia (rodičia) sami, je celkom pochopiteľné, že existujú ľudia, ktorí s povinným očkovaním nesúhlasia. Pretože títo ľudia nechcú byť len nejakým číslom v štatistike, sú to ľudia, ktorí majú reálne problémy v bežnom živote "vďaka" očkovaniu, ktoré z dôvodu hroziacich sankcií museli podstúpiť.
ja by som bola zvedavá, akoby sa ľudia zatvárili a aké konšpiracie by tu boli, keby sa kazdémiu odobrala krv na zistenie hladiny protilátok.
@stanulienkat pozri moja, ja som vyjadrila len svoj názor a skúsenosť. kde šírim paniku a bludy? nepotrebuješ sa zrelaxovať? to tvoje rozkrikovanie o mojom primitívnom názore je od teba dosť primitívne.
@stanulienkat a na covid a rovnako tak na chrípku by som sa nedala NIKDY zaočkovať
ja som dcerku sprvu ockovala, mala max teploty alebo zatuhnute miesto po vpichu. Vsetko sa zmenilo v 18mes po MMR - to sme mali 2 tyzdne doma nevladne dieta, nemohla sa vzopriet na ruky, postavit, cele telo ju neposluchalo. Revala som s nou a len som ju nosila v nosici, bo to bol fakt leziak 😢 Tu sme si povedali DOST a ziadne dalsie ockovanie uz neuvidi. Nikdy nemala ani lieky (max lokalne do nosa mala atb ako babo), ale ani paralen, ani cipky. Raz atb pri zapale priedusiek v 4 rokoch a aj to 3 dni, bo mala silne hnacky po nich a vyhadzala sa. Odvtedy homeo alebo bunkove soli, EO. Ma 6 a pol roka a nastastie (klop-klop) zdrava 🙂 Sem tam soplik 🙂
@draik ty si si normálne vymyslel niečo akože medzi riadkami, čo tam nebolo... Narážala som na poľné nemocnice, dokázali za akú krátku chvíľu postaviť celú nemocnicu pre kovid pacientov.. A tu na slovensku ešte aj ten Magor predá patent na ventilátori Amerike....za pol roka nič nespravili, užili si leto... Ja ti prajem aby si neprišiel o prácu, aby si sa nemusel rozhodovať medzi rožkami a detskými topánkami... Ale ty si určite jeden z tých, čo ma home office a vôbec sa ťa to netýka.. Veď rúško len do obchodu.. To sa dá na 15 minút... Asi nemakáš ťažko za pásom 12 hodín... Mne napísal zamestnávateľ do interných predpisov, že do 15 minút sa mi nič nemôže stať, takže môžem doniesť list do vlastných rúk pozitívnemu človeku v karanténe... Ešteže máme tie na kolenách ušité rúška,jedny jednorázové rukavice na 1 týždeň.. A potom mi ide niekto vravieť, že sa mám báť o môj život?
@linki90 Deti 9 a 11 r. neočkovaní, super imunita. Ani raz v živote nebrali ATB. V škôlke mali len sople. Nikdy angínu ani podobne choroby. Jeden syn mal doteraz 2x chrípku s horúčkou, siestu chorobu. Druhý ani to nie, len tie sople. Obaja prekonali kiahne.
Prajem správne rozhodnutie, ktoré nebudeš ľutovať.
@draik moja dcéra je plne neočkovaní. Ja ockovana (bohužiaľ) som minuly rok mala čierny kašeľ. Kašľali som pri nej 24/7 mesiac kým prišli na to čo mi je s ďalšie dva kým mi to prešlo. Nedostala to odomna. Perina to nechápe, vraj to nie je možné. No je. A ťažko ju “chránila” kolektívna imunita.
Autorke. Pridaj sa do už spomínanej skupiny. Ja svoje rozhodnutie neľutujem. Samozrejme treba si o chorobách naštudovať, budovať imunítu, atd
@lucia147852 kde si, prosím ta, chytila čierny kašeľ? Bez irónie alebo urážok, veľmi ma to zaujima.
@nelca0510 neviem. Jedine rušenie mám na sestričku u zubára. Tam som bola týždeň predtým. A ona pokasliavala priamo na mna. Rusko nemala. Do týždňa silná bolest hrdla. Tá trvala týždeň. Potom ustúpila a začali mi zatekat hlieny a kašeľ. Mám astmu a tak si dr myslel že sa mi chorobou zhoršila. Takze som mesiac chodila a kašľala ☹️ Potom som konečne mala termín na pneumo a tam dr napadlo spraviť testy na chlamýdie, mykoplazmy a čierny kašeľ. A ten vyšiel pozitívny. Tak antibiotiká. Ale dr hovorila že nie som prvá čo tam s tým je v minulom roku. Že bývajú prípady každý rok. A že veľa ľudí ho má a ani o ňom nevie. Buď len pokasliava alebo považuje za virózu a neriesi.
@lucia147852 u nas detto. dcera sa hrala asi 3hod.v malej uzavretej miestnosti s dalsimi 3 dievcatkami. jedno z nich kaslalo, ale nic hrozne, sem-tam zakaslalo. o 2 dni na to mi vola matka toho dievcatka, ze sa mi strasne ospravedlnuje, ale dcera ma cierny kasel a ze nech sa teda pripravim, ze aj moja to chyti. o dalsich par dni mi volala druha mamicka - mamicka tych dalsich dvoch dievcatiek, ze aj jej dvojicky uz ho maju. moja dcera ho nedostala do dnes. oni vsetky tri ockovane na cierny kasel, mne do dnes neveria, ze moje dieta nikdy na nic ockovane nebolo. to na margo tych protilatok.
@matkahelka ahoj. Úplne náhodou som sa dostala ku tvojmu komenty spred skoro roka. Môžem sukromne?
@hanka_se dobrý deň, chcem sa vás spýtať, aká bola reakcia pediatra na odmietnutie ďalšieho očkovania a následný postup-platili ste pokutu?
Dcérka má všetky očkovania do 4 rokov, v 5 rokoch mala byť pre očkovaná proti tetanu, čiernemu kašlu,...ale bola dosť chorlava tak sa to posúvalo, až sa na to zabudlo, sestrička sa ozvala až teraz keď ma dcérka 6 rokov a 3 mesiace, ale po skúsenostiach s predchádzajúcimi očkovaniami som sa rozhodla už ju nedať zaočkovať tak sa pripravujem na to, čo má teraz čaká zo strany pediatra a úradov 😄
@majena21 ja som len povedala, ze ake mala nasledky. Ked som hned po tom ockovani hlasila lekarovi, zdvihla to sestricka a ze doktor je zaneprazdneny. POvedala som co je s dcerkou a ona, ze si len vymyslam. Potom sme tam boli, ked mala zapal priedusiek a sestricka len odvrkla, "ze vidis, nic jej neni, zbytocne si stresovala a hadzala to na ockovanie" (to ze dieta bolo 2 tyzdne nevladne, nevedelo sa postavit, chodit, stvornozkovat, opriet sa o rucicky, nejedlo a len plakalo je podla nej ok a moj vymysel :( Vtedy mi nebolo veru vsetko jedno, ked som nevedela, ci sa da do poriadku )Nastastie odvtedy som presla uplne na alter.liecbu a u dr sme boli potom az na predskolsku prehliadku a to uz bol "pan sestricka" a uplne ok. Teraz ma dcera 8,5 roka a len na jednej preventivke sme boli. Ale o ockovani nepadlo z nikoho strany uz ani slovo....
@hanka_se to je hrozný prístup, to ma mrzí, čo ste si zažili, nočná mora každého rodiča, ja som s takou malou dušičkou išla na každé dcerkino očkovanie a bála sa co bude, vtedy ma všetci presviedčali, že nech nestresujem, že všetky deti sa ockuju ale minulý rok som si povedala ze stačilo,tiez sa snažím už riešiť choroby u dcérky alternatívou ale nie vždy to ide keďže mam zdemolovanu imunitu a silné alergie ale verím ze keď jej už nedám viac žiadne svinstvo pichnúť do tela ze sa nám podarí vybudovať imunitu nanovo😄ďakujem ešte raz za vaše odpovede a veľa zdravíčka prajem💓
@majena21 Ak to neočkovanie ešte “potiahnete”, tak sa Vám priestupok premlci. Premlčacia doba je 2 roky odo dňa, kedy podľa tabuliek malo byť najneskor zaočkované.
Ja som neočkovala vôbec, mám 2 synov. Pediatrička čakala pár rokov, ako sa rozhodnem, po pár rokoch mi povedala, že ma žiaľ bude musieť nahlásiť. Povedala som že Ok. Predvolali si ma na hygienu, bolo to v pohode, veľmi mladá slečna sa ma snažila presvedčiť, ako je očkovanie ľudstvu prospešné. Zastavila som ju, že to mám všetko naštudované a že moje rozhodnutie je nemenné, že sama mám autoimunitne ochorenie a nechcem riskovať. Takze po 5 min bol koniec. Povedala, že mi daju pokutu. Prislo rozhodnutie na zaplatenie pokuty 99€ + 16€ trovy konania. Jeden syn mal všetky NEočkovania premlčané a druhy mal všetky premlčané okrem jedného, tak mi dali pokutu len za jedno jediné neockovanie. Všetky neockovania boli popísané v rozhodnutí, ale skonštatovali, že za tie už nemôžu uložiť pokutu.
Na dalších preventívkach už doktorka aj sestrička vedeli, že neockujeme, dokonca sestrička vždy upozornila doktorku, že “neockujeme”, aby si nechystala injekciu. Do karty som vždy podpisala, ze odmietam očkovanie. Doktorka ma odvtedy už nenahlásila a mám pokoj. Deti už majú 11 a 13.
Lekárku navštevujeme len kvoli preventivke. Majú super imunitu, niekedy aj 2 roky vobec nie sú chorí. Alebo dostanú len sopel, ktorý vyriesim alternatívou. Obaja mali kiahne, jeden 6. chorobu, inak len sem tam sopel a kašeľ. Žiadne angíny, zápaly priedušiek alebo nič podobne nikdy nemali. Jeden zo synov mal parkrat pri chorobe aj horúčku . Nikdy nemali ATB ani lieky na zrazenie teploty, žiadne chemické lieky. Nemaju vobec vymeskane hodiny kvôli chorobám, len kvôli našim výletom.
Drzim palce, stojí to zato.
Vid aj bod 12 tu:
https://www.slobodavockovani.sk/otazky-a-odpove...
@didi35 to sa úžasne cita💓v poslednej dobe som sa dozvedela o viacerých deťoch ktoré sú neockovane a su to tie najzdravšie deti aj po psychickej stránke, keď si človek prebehne celý ten zoznam chorôb a problémov co mala za 6 rokov dcérka tak mi je z toho smutno, ale už to žiaľ nevrátim ale dúfam, že sa z toho dostaneme😄teraz čakám ďalšie bábätko a viem už ako budem postupovat, nechcem to už všetko zažiť druhý krát. Ďakujem krasne za vašu reakciu, dúfam, že budem stretavat stále viac a viac ľudí ako ste vy💓

@poopsie
Nie som si istý, komu došli argumenty, keď vychvaloval situáciu v Číne, teda v praxi porovnával komunistický režim, ktorý bez problémov kompletne a natvrdo obmedzí práva ľudí (čo mu pomôže realizovať opatrenia), so situáciou na Slovensku, kde také niečo v takej miere realizovateľné nie je a kde ľudia majú problém už s nosením rúška. Odhliadnuc teda od toho, že ste naznačovali, že je lepšie obetovať 2000 ľudí, aby to ostatní podľa Vás zvládli.