icon

Odplienkovanie: Ako naučiť dieťa chodiť na nočník?

20. jan 2025

Ahojte moje dieťaťa bude mať v marci 2,5r…

Začalo mi oznamovať svoje potreby, ked ich vykoná ale ani náznak ich urobiť inde ako do plienky. Na šerblik sa posadí aj na záchod ale drži to v sebe. (Nikdy som ju neučila odplienkovavať, ani svoje prvé dieťa som nenútila a prišlo to z ničoho nič samé bez nervov) no bolo to prvej ako u druhého.

Čo myslite, ako ho naučiť aspon do toho šerblika? Aj som pustila vodu atd ale nič nepomohlo.

vkatush
20. jan 2025

Ja síce ešte neodúčam, ešte nosí plienky, ale môj je zvyknutý si čítať ráno a večer na nočníku a keď vykoná potrebu, tak knižku odloží a ide vypratať do záchoda.
Možno len potrebuje viac času na tom nočníku.
Ja ho doslova ignorujem. Sedí si tam, listuje knižky a až keď je hotovo, tak vstane.

taktotedanie
21. jan 2025

Dlhe sedenie na nocniku oslabuje panvove dno, aby si mu do buducna nesposobila samovolne uniky stolice, to ti potom podakuje
@vkatush 👍🏻

vkatush
21. jan 2025

@taktotedanie toho sa nebojím. Nie je tam polhodinu, však to by ho aj zadok bolel. On nám vraví, kedy už chce ísť, ešte sa stále smejeme a sa ho pýtame, či už je "ho" na poslednej zákrute 😂 a keď už naozaj, tak si hneď škriabe ťahá plienku. Posadím, on si zoberie knižku, sem tam hračku, chvíľu sa tým rozptýli, ja medzitým robím, čo mi treba a už potom len zatlieska, aby som skontrolovala a on mohol vyniesť do záchoda. Rozhodne je tam najkratšie zo všetkých mužov u nás v rodine 😁

autor
21. jan 2025

@vkatush minule tam sedelo hodinu…

vkatush
21. jan 2025

Tak to vtedy nie. Napr aj teraz. Ležal na posteli a povedal "mama, ho". Proste už sa pýta, išiel a zväčša do 5 minút má.
Tým, že tvoj ti už hovorí, možno potrebuje ešte trošku času na to, aby vedel aj urobiť. Nechala by som ho možno na holo a nočník k dispozícii. Keď bude cítiť, možno si sadne.
(Ale to si len ja myslím, keďže mám len skúsenosť s mojím jedným, možno nejaká skúsenejšia inak poradí).

autor
22. jan 2025

@vkatush toto robím že je bez plienky ale proste nechce. Deti do kým nedám plienku.

autor
22. jan 2025

*drži