icon

Oslovovanie rodiča

letinka25
8. júl 2022

Ahojte, chcela by som sa spýtať či máte osobnú skúsenosť s tým, že vaše dieťa bolo u babky a po príchode má teraz volá mamka. Pričom doteraz to bolo mama, maminka. Snažila som sa mu vysvetliť, že ja nie som mamka a nechcem,aby ma tak oslovovalo. Zatiaľ moje pokusy na zmenu boli neúspešne. Ďakujem za radu.

euka210
8. júl 2022

@letinka25 mamka je krasne a ja sa len potesim ked mi tak povedia, lebo vacsinou som len mama.
Neviem aky vek ma dieta, ale asi este nechape ten rozdiel a nevidi v tom nic zle. Takze len opakovat a odvykne si.

rfrd12
8. júl 2022

@letinka25 do nemoty vysvetľuj a napominaj, keď to tak nechceš. Mne osobne sa mamka tiež hrozne nepáči.

sylvia217
Autor odpoveď zmazal
jaskolka
9. júl 2022

Mne je to(aj bude) úplne jedno. Mamu som bežne volala raz mama, mamka, mami, mamina,maminka, mamuš a podobne.
Veď to ma milión obmien, prečo ti to tak vadí?

0silvia0
9. júl 2022

@letinka25 mne je zasa neprijemne oslovenie mamicka. V detstve si toto oslovenie drzo vyzadovala kamoskina mama.
Rob si z toho oslovenia srandicky, hovor dietatu mamka kamka, alebo tak nejak...

pininka1
9. júl 2022

Boze, to su problemy, ja som myslela ze zacalo babku oslovovat mama a teba menom. Babka pravdepodobne takto s dietatom hovorila, ze mamka robi to a to. Poznam x deti, ktore oslovuju rodicov menom a odmietaju s tym prestat. To by mi ozaj vadilo, ale zas ze by som z toho tragediu robila 🤨

viestta
9. júl 2022

Nemám problém? Vyrobim🙄

domak2
9. júl 2022

@0silvia0 ja ze len mne je to divne. 😅 neviem si predstaviť osloviť mamu mamička.

0silvia0
9. júl 2022

@domak2 veru ani ja, z ust by mi to nevyslo.
Ale mne je celkovo slovo mamicka take cudne. Napr. mile mamicky, poradte mi s mojim problemom... mamicky, co si o tom myslite atd...

laura164
9. júl 2022

Podľa mňa je to ok, mne dcéra niekedy povie menom a smejem sa na tom 😄 však vie, že si jej mama a je jedno ako ta volá

syslik81
9. júl 2022

@letinka25 zalezi jak je stara ,. tak ako ju babka naucila mamka ty ju nauc to co ti vravela predtym. ak je u rozumnejsia tak jej povedz ako sa citis a ako chces aby ta oslovovala .. a babke medzi recou povedz ze niesi mamka ,,,

sylvia217
Autor odpoveď zmazal
pininka1
9. júl 2022

@sylvia217 jasne ked je s tym niekto v pohode, mne sa to nepaci, ale zas nebudem robit problem z blbosti.