Oslovovanie rodiča
Ahojte, chcela by som sa spýtať či máte osobnú skúsenosť s tým, že vaše dieťa bolo u babky a po príchode má teraz volá mamka. Pričom doteraz to bolo mama, maminka. Snažila som sa mu vysvetliť, že ja nie som mamka a nechcem,aby ma tak oslovovalo. Zatiaľ moje pokusy na zmenu boli neúspešne. Ďakujem za radu.
Mne je to(aj bude) úplne jedno. Mamu som bežne volala raz mama, mamka, mami, mamina,maminka, mamuš a podobne.
Veď to ma milión obmien, prečo ti to tak vadí?
Boze, to su problemy, ja som myslela ze zacalo babku oslovovat mama a teba menom. Babka pravdepodobne takto s dietatom hovorila, ze mamka robi to a to. Poznam x deti, ktore oslovuju rodicov menom a odmietaju s tym prestat. To by mi ozaj vadilo, ale zas ze by som z toho tragediu robila 🤨
Nemám problém? Vyrobim🙄
Podľa mňa je to ok, mne dcéra niekedy povie menom a smejem sa na tom 😄 však vie, že si jej mama a je jedno ako ta volá

@letinka25 mamka je krasne a ja sa len potesim ked mi tak povedia, lebo vacsinou som len mama.
Neviem aky vek ma dieta, ale asi este nechape ten rozdiel a nevidi v tom nic zle. Takze len opakovat a odvykne si.