icon

Ostanú dcérke modré očká?

miirkka1
29. máj 2020

Ahojky. Dcerka ma 11tyzdnov. A ma taketo ocka.. obaja sme hnedooki.Prva dcerka mala od narodenia uplne tmavohnede ocka a tie jej aj ostali.Myslite zeby tejto druhej ostali modre?Lebo mne pridu az prilis tmave,tak si myslim,ze sa predsa zmenia.Len moj oco je svetlomodrooky, inak vsetci hnedooki.Viem ze sa farba meni a stala bude okolo roka,ale predsa ,ake ocka mali vasi drobci v tomto veku a ake im ostali?

Ostanú dcérke modré očká?
miirkka1
autor
29. máj 2020

@83bambulka83 krasne...jemu urcite ostanu...on ich ma svetlucke...

romanka_369
29. máj 2020

@miirkka1 moja mala ked sa narodila mala uplne tmave az cierne oci postupom jej takto zmodrali a teraz ma 4 mesiace a uz ich ma take zeleno-hnede.. Manzel ma hnede oci a ja zeleno-hnede.. Podla mna vasej este stmavnu..

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
mischel218
29. máj 2020

Ja s manželom máme hnedé a dcérka (3,5r) má zeleno-modré - po svokre 🙂 tiež mala takéto modré keď mala pol roka/ rok, ale potom jej trochu stmavli, syn má od narodenia hnedé

lolazmola
29. máj 2020

Mojej staršej sa zmenili veeelmi neskoro pomaličky sa jej začali meniť až po roku farba sa jej ustálila až okolo 3 rokoch. Mladšia ma teraz také a ma 2 a predpokladám ze tiež ešte zmení farbu

lucyluv
29. máj 2020

Moja mala taketo a vybledli jej do modra 🙂 ale z mojej strany su vsetci modrooki, z muzovej vsetci hnedooki.

manushka
29. máj 2020

očka takých malých detí su vačšinou tmavomodre alebo modre, až vo veku 6-12 mesiacov sa ukáže ich skutočná farba, môžu jej take modre ostať, ale pravdepodobne budu tmavé ak mate tmavé oči obaja...no ale stáva sa, že aj napriek malej pravdepodobnosti mohla zdediť očka po dedkovi ako píšeš...aj u nás to tak bolo, my mame s mužom oči hnedé, oči dvoch našich detí su hnedé ale prostredný syn má sivozelené oči presne ako moja mamina, ale že fakt, a do roka mal oči modré ako nebo, až po roku sa mu zmenili na zelene, takže genetika je záhadná vec😍 ale hlavne nech su zdravé😘

biela_sova
29. máj 2020

@pehavcek vynikajuco napisane...aj ja som uz mala v inej tene traktat s alelami, aj som to tusim niekde kreslila 🙂
@miirkka1 mam pocit, ze mala ma tmavsiu tonalitu ociek, vacsiu sytost.. zo skusenosti dospelaci s modrymi ocami mali ako deti blankytne modre ocka, nebesky modre, uplne bleducke. Nemate v rodine aj niekoho zelenookeho/,bledohnedookeho/lieskoorieskovooeho? 🙂 Tato tonalita sa zvacsa vyskytuje u takychto oci v dospelosti.

clarissa96
29. máj 2020

@miirkka1 ja mám zelené oči, partner hnedé, dcéra má 2 roky, má modré oči po mojej mame. Mala tmavšie než teraz, keď sa narodila, postupne svetleli ..

kika86
29. máj 2020

@miirkka1 moj synovec mal do 9 mesiacov uplne nadherne modre oci. Teraz uz ich ma krasne hnede.
Moj manzel ma oci hnede a ja zelene, obidve nase baby maju krasne modre oci 🙂

barus26
29. máj 2020

moja sestra a aj jej muž majú hnedé oči a ich dcéra má krásne modré oči, už má skoro 4 roky.

deti95060810
29. máj 2020

neostanú...zmenia sa.

nickpick
29. máj 2020

@miirkka1 kludne moze mat modre oci, my mame s partnerom hnede a dcerka ma modre oci, zdedila ich pravdepodobne po dedovi z mojej strany....

haanovajana
29. máj 2020

@miirkka1 tu má krásne modré oči,podľa mna jej ostanú.

miirkka1
autor
30. máj 2020

@biela_sova ano my s muzom mame take svetlejsie hnede...ja mam taketo..ta druha fotka je prva dcerka..s mojej strany je modrooky len ocino...a z manzelovej surodenci jeho a mama maju modre..no on ma hnede..tak asi bude mat ocka po mne teda😊

miirkka1
autor
30. máj 2020
biela_sova
30. máj 2020

@miirkka1 Mitka, mas krasne oci. U nas ma take manzel. Syncek mal take stredne modre pri nrodeni, tonalita tmavsia ako u Tcojej malej, a dnes ma 19 mesiacov a ma take iste ako Ty. Su to krasne magnetizujuce oci petrolejovej farby, gratulujem <3

samrolka2019
30. máj 2020

@miirkka1 podla mna sa tieto ocka na hnedu uz nezmenia 🙂 Moj syn ma tmavohnede po mne, od zaciatku boli moc tmavomodre a teda som tusila ze pojdu do hneda. Bolo mi jasne ze sa z nich bledomodre po manzelovi nestanu
🙈

miirkka1
autor
18. jún 2020

@biela_sova dakujem...😊 coskoro ubehne mesiac od prispevku,zatial dcerke netmavnu🙂 no uvidime..myslis ze to zrazu pmsa objavia hnede flaky?

biela_sova
18. jún 2020

@miirkka1 krasna okana 🙂 no ved uvidis, nas mal dlho tmavomodre, a dnes ma 19 mesiacov a ma taketo (v realite su take ako Tvoje, bledsie, fotka trochu skreslila). Ale genetika moze eate prwkvapit a ostanu jej mozno nakoniec modre. Budem sa tesit na dalsi progres jej ociek

miirkka1
autor
18. jún 2020

@biela_sova fiha,tak to mal ozaj dlho modre ocka..ale hnede su krasne oci...😊
Ja neverim zeby nasej ostali...bola by uplne ina ako prva dcerka..lebo tato je velmi svetla aj vlasky obocie a druha tmave oci aj vlasky

danielyn
18. jún 2020

Nie.... Aj moj mal este asi v 1roku...potom mal bledomodre a tetaz ma skor zeleno hnede..a to ma 9rokov.. A starsi bude mat 14rokov a modrooky je od mala.... Farba oci sa dedi aj ob generaciu

scorpionflower1
18. jún 2020

@miirkka1 Moja mala tiez take na zaciatku a zbledli jej na krasnu modru, ma ich po tatinovi. Jeho cela rodina ma modre alebo modro-zelene oci, ja mam hnede. Poznam pripad, kde dvaja hnedooki rodicia maju dieta s uplne svetlomodrymi ocami. Zdedilo ich po babke.

biela_sova
18. jún 2020

@miirkka1 jasne, on ich ma take petrolejove, ze zelene a pri zrenicke dohneda, su to krasne ocka. Malinka je taka krasna, ze kazda farba sa jej bude hodit, ci uz ostane modra, alebo bude zelenohneda 🙂 <3

miirkka1
autor
18. jún 2020

@biela_sova ja som fakt ani nevedela, ze aj ja mam petrolejove,ja vzdy vravim hnede😊

danielak84
18. jún 2020

@choco6 toto je zaujimave.Ja mam hnede oci,muz ma modre a dcerka mala krasne zelene.Podla tohto nakresu to moc nesedi.

biela_sova
18. jún 2020

@miirkka1 tak, ja som ich tak romanticky pomenovala 🙂

weronika171717
19. jún 2020

Manzel ma hnede, ja zelenohnede a nas syncek krasne modre a to bude mat rok aj 9 mesiacov, ale naprikpad ja som mala do 3 rokov modre, brat do roka a zmenili sa nam, gen je po mojej babke a jej rodicoch, ale ja by som bola rada, keby mu take zostali, aj ked ludia sa pytaji, ze po kom ich ma, trochu ma to vytaca, ale nie je to nic strasne 😂😂😂 a aj kamoskina dcerka ma modre oci, je tak isto stara ako syncek a oni maju obaja hnede oci

minimie
21. jún 2020

Podľa toho čo si popísala je dosť možné, že bude mať modré oči, alebo sivé alebo zelené. Ak sa to stane, odporúčam naštudovať tie veci s alelami, lebo pri pohľade na vás hnedookych môžete naraziť na blbcov čo spochybnia otcovstvo a ešte sa na tom budú baviť. Stalo sa to v manželovej rodine ale pri krvných skupinách, kde sa A a B narodilo dieťa s nulou. Keďže otecko nemal o genetike ani sajn, problém bol na svete.

miirkka1
autor
22. jún 2020

@minimie dakujem precitam...