Ovčie kiahne vs. Osýpky

zuzka2103
7. jan 2019

Ahojte 😊, dnes sme boli s malym na poradni. Bola tam aj mamicka s chlapcom co som poobede zistila ze mal bud osypky alebo ovcie kiahne. Moj malicky ma 6 tyzdnov. Velmi sa o neho bojim ze sa mu moze nieco stat. Maly ste niekto v takomto malom veku taketo ochorenie? Aka je pradepodobnost ze by to dostal.
Dakujem za vsetky odpovede

pribinak
7. jan 2019

@zuzka2103 osýpky sa v SR takmer nevyskytujú. Ockuju sa uz aspon 20 rokov
Cize logickejšie budu kiahne

mirka17
7. jan 2019

@zuzka2103 ako je uvedené vyššie pravdepodobne ide o ovčie kiahne. Aj my ich teraz máme. Čítala som že ak matka koji a v detstve prekonala kiahne tak dieťa je chránene neviem či do 4 alebo 6 mesiacov. Čím mladšie tým viac chránené

katulienkax
7. jan 2019

@mirka17 nechápem nac chodia mamičky s kiahňami po lekaroch, my sme vobec nešli iba po ospravedlnenku po vyliečení . A ked je to velmi nutne takéto prípady ma lekar brat tak aby nenakazovali ostatne. Naša doktorka inac robievala poradňu vzdy poobede ked už nechodili choré deti.

kika831
7. jan 2019

@zuzka2103 ja hlavne nechapem ako ma lekarka zadelene casy, ked sa chore deti a babatka stretnu naraz v ordinacii 😢. Tak ako bolo pisane vyssie, ak matka mala kiahne, tak dieta je este imunne v tomto skorom babatkovskom veku. Moj starsi syn dostal kiahne, ked mladsi syncek mal asi 3 mesiace. Neskutocne som sa bala, nastastie nic nedostal- lekarka mi vtedy vysvetlovala, ze pokial nie je dieta vyslovene nejake chore od narodenia, tak by to nemalo dostat prave vdaka imunite od maminy. Drzim palce.