ahojte mamky 🙂 mám ročnú dcérku a je veľká pravdepodobnosť že bude mať ovčie kiahne lebo sme boli na návšteve u švagrinky a jej synovi sa dnes prejavili ovčie kiahne. takže dúfam že to malá nechytila :( ďakujem za odpovede a želám pekný dník
moj starsi syn dostal kiahne v den, ked som sa vratila z porodnice 😒 nastastie to mladsi nechytil a priebeh ochorenia u starsieho sme mali mierny 😉 mal vtedy 6 r. ......cim skor ich prekonate tym lepsie
moje nemali a to uz 10rokov na krku mam strach ako to potom zvladnu uz su dost velky
Syn mal 14 mesiacov a v pohode, aspoň máme pokoj. A starší ich nedostal, aj keď boli nonstop spolu.
jeden mal 6, druhy 2 a ja 31 a mali sme takmer naraz kiahne... byt tebou, som rada, ze si to mala odkiahnuje teraz...
jún minulého roku..syn t.č. 6 rokov, dcéra 3 roky a chvalabohu že to majú za sebou, teraz vyčínajú kiahne u malej v školke a my už to máme na hááku 😎 🙂 a viem, že : nenatierať. Ničím. Len fenistilové kvapky. Najťažšie sa zhojili prvé- natreté pupáky 😖 😢
syn 3,5 roka v lete na dovolenke v turecku 🙂
V styroch rokoch
syn mal 5rokov a dcéra (aj napriek dojčeniu) 10mesiacov
synček v 9 mesiacoch
ja som práve minule riešila to či by som chcela, aby mal malý kiahne už za sebou alebo ešte nie. Susedka mi volala, že jej malá ma kiahne a či nechceme. tak som zvažovala či dať môjho 14 mesačného syna infikovať alebo nie. Som si nakoniec povedala, že ešte počkám aspoň rok, zdá sa mi môj drobec ešte malý na to. Ale ak by sa moje dieťa infikovalo samo nečakane, tak by som sa len modlila, aby to malo dobrý priebeh, ale určitým spôsobom by si si mohla povedať, že lepšie teraz ako v dospelosti...
Moja malá mala kiahne v 5 mesiacoch a poviem vám keď som to zistila tak som myslela, že dostanem infarkt, ale nakoniec sme to zvládli v pohode a už to máme za sebou 🙂
v 10 mesiacoch. Ci to tvoja mala chyti alebo nie je mimo tvojho dosahu, takze zelat si mozes nieco len teoreticky 🙂
Asi v 2-3rokoch...Bud rada ked dostane lebo deticky suu ockovane proti ovcim kiahnam takze nemaju silnu formu len take 20 vyrazky to je vsetko..ja som chytila od mojej malej kiahne a zato ja som vyzerala ako muchotravka...Koly mojej velmi zlej imunite som ich mala uz 2x,raz ako dieta a teraz znova 😝
syn mal necelé 3 roky a dcéra cca 2 týždne 😒 , ale zvládla to v pohode, síce na infekčnom.
starsia dcerka ked mala 3 roky doniesla zo skolky a mladsia mala 1 mesiac ked ich od nej chytila...malicka to zvladala vyborne, nebola nervozna..mala malo vyraziek...a mame pokoj 🙂
tento december, 22 mesiacov mal, veľmi ťažký priebeh lebo malý je ekzematik
syn mal 5rokov
syn ako 13 mesačný,priebeh výborný
Uvitala by som, keby toto bola diskusia, zaujimala by ma totiz cisto zo zvedavosti odpoved maminiek, ktorych deticky ich dostali ako par tyzdnove, ci boli plne kojene..
my sme ich mali teraz, maly ma 16 mesiacov a zvladol ich uple v pohode, starsi ma 4 roky a zatial ich nedostal
mali sme v lete ,prišiel s tým starší syn zo školy,chytil ich až teraz v 13 rokoch a hneď po ňom to dostal aj mladší 4 roky,obidvaja v pohode starší pár vyrážok ,mladší bol komplet vyhádzaný ale zvládol to na jednotku 🙂
Moji mali presne pred rokom. Paulínka (13r)hrozné pľuzgiere, zostali jej jazvy na tvári a neškrabala sa, bola vysypaná úúúúplne všade, oči, uši, intímne partie, celé telo... Teplota max 37,5°C. Miško (11r)- ľahší priebeh, teplota len zvýšená, výsyp mierny, bol to super priebeh a Lea (2r) celá vysypaná, bez teploty, neškrabala sa, dalo sa to v pohode zvládnuť. Miško bol na tom najlepšie, a Pauli najhoršie, je v puberte a tie hormóny k tomu nepridali. Švagriná bola so synom aj nemocnici, taký ťažký priebh mal malý - 2 ročný- schytal to od mojich detí. Lekári si ho v nemocke chodili fotiť a za posledných 25 rokov sa nestretli s takým ťažkým priebehom ako mal on, bolo to no na zaplakanie, však sme aj plakali. Mal to všade, na tele, chrbátiku, nohách a najhoršie to mal na tvári. Hodím sem foto, kým ho admin nezmaže. Tak takého priebehu sa vyvarujte..lenže ako??
Ahoj my sa teraz trapime s kiahnami.Starsie deti su 6rocne,zvladli to v pohode.Dcera bez teploty,nie vela vyrazok.Syn teploty a vysypany vsade.Na brade samu dokonca spojili co to boli tak pokope,ktovie kolko sa mu to bude hojit. Dostala aj najmensia 3mesacna /nekojena -niekto sa tu na to pytal/ a ona mala najhorsi priebeh,teploty ,uplne vysypana a dost velke vyrazky,ale uz sa to hoji,uz je dobre.
A kiahnam sa tazko vyhnut kedze najinfekcnejsie ze su 3dni pred vysypanim.Moj tak nechctiac nakazil spoluziakov,lebo akurat vtedy bol v skole 😝
Dcera ako predskolacka,dalo sa to zvladnut,natierali sme
@marfusaklimca úha,vyzera to hrozne ☹
Par tyzdnov pred prvym rokom, druha v styroch a tretia v piatich.
3 roky 4 mesiace. od výsevu po zahojenie - možno 8 dní... do 20 vyrážok, bez horúčky, jeden deň spal popoludní - to bola jediná zmena uňho 😅
Moja dcérka ich mala teraz zec vianočné svitaky ako 2,5 ročná... vyhádzaná po celom tele so zvýšenou teplotou, ale zvládla to suprovo a tiež som sa strašne toho bála... Doktorka povedala, že je dobre, že to máme za sebou, lebo čím mladšie tým to lepšie zvláda... aj sestriné ved od nich sme ich chytili mali a staršia to zvládala horšie ako mladšia...
Moja ako prvacka syn zatial nemal ked toho bola plna skolka nedostakl ich sam tam bol v triede co ich nemal a ja som mala v 15 a to bola hruza nieco velke ako svet a vsade
ahoj mi mame teraz kiahne ....a prebiehaju v pohode..nenatierame ničim,občas dam malemu fenistil kvapky ak ho to veľmi svrbi..nemáli sme ani teplotu,umyvame s alen čistou vodou a merne osušime,inak mame vyražky všade....maly ma 6 rokov...a čakam že dostane aj mala 3 roky aj ja ja som ešte nemala....
prvy v 15 mesiacoch, druhy v 30 mesiacoch. preco chces aby ich nechytila? ved by to mala za sebou a imunitu na cely zivot... nechapem