Piskľavý hlas dieťaťa

8. júl 2022

Dobry den,
chcem sa len opytat na vase deti, mate skusenosti, ze dieta malo takmer od zaciatku, ako zacalo rozpravat pisklavy vysoky hlas?

Dcera rozumie, komunikuje, odpoveda, aj ked na nu sepkam tak som nespozorovala, ze by mala problemy.

Ona 98% casu ma naozaj hlas pisklavy akoby sa stale blaznila a ona je skoro stale v pohybe, neposedi, ked ma momenty ze je pokojna tak rozprava “normalnym” hlasom.

Je to normalne a hladam problem kde nie je a ma len priste taky hlasok ako pistalka pre psikov?

koniarova
8. júl 2022

Mne sa to normálne nezdá. Asi by som riešila. Neviem.

54tinka54
8. júl 2022

Pediatrička čo na to?

autor
8. júl 2022

Pediatricka sa mi k tomu nejako nevyjadrila. Naozaj som polozufala. Pozerava rozpravku Ruby z duhy, kde dve postavicky tiez rozpravaju skoro rovnakym tonom ako ona, tak ja neviem ci je to “iba” odpozerane alebo ma problem.

mikadooo
8. júl 2022

Nabudúce keď budeš u pediatričky, tak sa jej na rovinu opýtaj, či je to ok alebo nie. Prípadne ju požiadaj rovno, že by si dcére chcela dať vyšetriť hlasivky, či je všetko v poriadku, lebo sa ti jej hlas nezdá a nechceš niečo zanedbať. A uvidíš, čo ti na to povie. Podľa mňa sa jej bude hlas ešte meniť a takisto to môže byť odpozorované z rozprávok, ale teda nie som žiaden odborník... Neviem aká je veľká, či chodí napríklad do škôlky? Tam sú učiteľky, možno aj tie by vedeli poradiť, či mali v minulosti také deti a ako sa to vyvinulo. Ak nechodí do škôlky, možno práve keď začne, tak zas"prispôsobí" hlas ostatným deťom, ťažko povedať. Ja by som každopádne začala u pediatra, ja však mám pediatra veľmi dobrého, vždy mi všetko vysvetlil, buď ma upokojil, alebo ma bez problémov poslal s výmenným lístkom ďalej. PS: poznám jedného chlapca, ktorú do 4 rokov vydával také divné pazvuky, neviem to popísať, no, každopádne, nebola to bežná intonácia, ale akoby si bola zachrípnutá a občas vysoký tón, občas nízky, také zvláštne to bolo. Jeho mama to však nenechala tak, chodili kade tade po logopedoch aj iných vyšetreniach, trvalo to 4 roky, mama mu zaplatila na dva roky súkromnú logopedickú škôlku, aj do školy šiel do logopedickej a teraz pekne rozpráva, reč aj intonácia, nič zvláštne. Ale tu má veľkú zásluhu tá jeho mamina, že nenechala to tak, ale spravila všetko čo sa dalo, aby tomu chlapcovi pomohla. Vrátane peňazí, ktoré do toho nasypali.

masha123
27. máj 2023

Dobry den, prosim vas mozem sa spytat ako ste nakoniec dopadli? Mame totiz uplne rovnaky problem.

dolynkag
23. júl 2023

aj ja poznám jedno 5 ročné dievčatko takto rozpráva a pritom má aj normálny hlas, ale 95% hovorí vysokým tonom, vy ste na niečo prišli?