Plač po kojení a vreskot pred každým spaním
Po každom kojení spustí strašný rev mliekom to nie je skúšala som aj flašku bolo to to isté a taktiež pred každým spanim ked sa mu chce spať.Dáme ho do autosedačky a uhojdame ho tam pokial nezaspí odmieta nám aj cumlík, kočik, nosenie na rukách. Koliku nemá možno reflux.Je to náročné a stresujúce v podstate prereve časť dňa je to malý sataník 🙂
@aduskao vela ho nos..satka, ergonosic /je to ine ako na rukach/ nieco o noseni www.nosmesa.eu ..ja by som sa bez nosenia zblaznila z mojej malej 😉
zintenzivnit telesny kontakt, dojcit sa casto, vydrzat dlhsie ako den, dva
ludske dieta je plne zavisle na rodicoch..nevie sa najest, pohybovat ani branit ..potrebuje pritomnost rodica na prezitie
nosenie a dojcenie zabezpecuje prve dve a tym ze nosit a dojcit sa da iba tak, ze je dieta v tvojom naruci, v tvojej blizkosti, tak ma dieta pocit istoty a bezpecia a preto bude kludne /pokial ho netrapi zdravotny problem/
ze nevie zaspinkat ..bud je prestimulovany, prilis unaveny, alebo este ho ukladas skoro
vecer je tocasto spojene s tym, ze dieta je nutene kupat sa a pritom ono uz je hladne, unavene a pod..niekedy staci posunut kupanie na inu hodinu
@aduskao Ja som mojich chalanov vzdy uspavala v baby bjorne (otoceny smerom ku mne). Ja som ich tam mala uz od dvoch tyzdnov, pre nas to fungovalo. Od 7 mesiacov pouzivam na uspavanie Ergo Baby Carrier. Ten je mozne pouzit aj pre male babetka, ale s baby insert. Da sa to zohnat pouzite na ebay-i a potom oprat. Inak moji chalani neznasali kociky, tam ich vzdy prelozim ked spia, teda teraz iba uz mladsieho🙂. Inak ked je moj mladsi syn zobudeny, on nikdy neobsedi vo voziku, vzdy chce byt v bjorne (obrateny smerom von), on je potom vzdy taky vysmiaty a stastny. Starsieho som tak nosila cely prvy rok a potom som ho zasa nosila v ruksaku. Niektore deti su 9 mesiacov v brusku a ten kocik im hned nevyhovuje.
@aduskao
Co sa tyka frekvencie kojenia, aj mne sa zda kazde 4 hodiny dost malo. Moj teraz uz 7 mesacny je sice tucko, ale az do konca 4 mesiaca jedaval, teda kojil kazdu hodinku, sice som stale sedela doma, ale on bol potom spokojny.
Co sa plakania tyka, ja som mala seriozne problemy s mojim starsim synom. On bol plne kojeny a vzdy mal strasnu koliku. Maval caste par hodinove koliky, vzdy bol cerveny v tvari, spoteny a plakal ako divy 2 az 3 hodiny. Niekedy mal koliku od tretej rano az do siedmej, niekedy zasa poobede. Casto pil a potom zacal plakat a odtrhat sa od prsnika a mlieko vsade striekalo, no hrozne. Mal rad cumlik, ale flasku neznasal. Raz som dokonca s nim isla na pohotovost (po celom dni kolik). Jedna lekarka mi odporucila ze nech si zapisujem co jem. Ja som si vsimla ze koliky zacinali vzdy po 18:00 a ja som si vzdy predtym dala o 15:00 jogurt. A tak som zistila ze mu nesedeli mliecne vyrobky v mojej strave. A tak som zacala brat kazdy den 1200 mg calcium (maju to v lekarni aj DM) a z mojej stravy som vylucila mlieko, syry, jogurty, maslo, margarin aj vsetky veci co boli vyrobene z mlieka. Pripadne vsetko do coho sa mlieko pridalo (piskoty, susienky, kolace). A z mojho 8 tyzdnoveho sa stalo uplne kludne babo. Trvalo asi 2 tyzdne az bolo vsetko mlieko z mojho tela von ale nas zivot sa od zakladov zmenil. Od 4 mesiacov som zasa zacala pomalicky konzumovat mliecne vyrobky ale to uz bol v pohode. Potom som ho kojila bez problemov do 22 mesiacov a som rada, lebo teraz ma 5 rokov a iba raz v zivote mal horucku a to chodi aj do skolky.
Moj mladsi syn koliku na mlieko nemal, jemu zasa vadili orechy v mojej strave. Po tom ako som ich vylucila a tiez bol spokojny. Ja som nikdy ziadne umele mlieko neskusala, ta mudra lekarka co mi poradila zapisovanie ze co jem, mi tiez vravela ze ak synovi moje mlieko nesedi s umelym je mozne ze to bude este horsie.
@aduskao Este ma napadla jedna vec🙂. Syn mal taku piesen od Foo Fighters, Bridge Burning. Taka rockova piesen, ja som mu to vzdy tak hlasnejsie pustila (nie zasa strasne hlasno, mozno tak hlasno ako jeho plac), pekne ho drzala na rukach, hupala sa zo strany na stranu a ta piesen ho normalne uspala. Ono ako keby pochopil ze to uz aj tak neprekrici a zaspal. My sme to CD mali aj v aute a vzdy ked v sedacke plakal tak aj pri tom zaspal. Pripadne skus nejaku rokovu rychlejsiu piesen co mas rada, mozno to pomoze. Drzim paste.
@kimmie Ahoj dkujem za rady rozhodli sme sa kúpiť Mothercare 3-Position Baby Carrier - Black tak uvidíme ako sa tam bude cítiť.Intervaly kojenia mu vyhovujú nepýta si skorej papať ked som mu dávala po dvoch hodinách strašne plakával a vracal a bolo to sním ešte horšie tak som volala slovenskej lekárke a tá mi poradila zvýšiť intervali na 3 až 4 hodiny lebo je vraj prepapaný preto tak vystrája teraz je kľudnejší.Má 14 týždňov a váži vyše 6 kíl.Aj ja užívam vitamínový prípravok s calciom.Ja kojiť budem len do 6 mesiaca nieže by som nechcela kojiť dalej lenže tu je materská len 9 mesiacov takže vo februári budem už v práci ☹ S tou muzikou to skúsime 😉 ked mu bude zle zaspinkáva nam pri zvukoch lesa a potoka také uspávacie melodie zo stránky http://www.rajec.com/sk/dojcenska-voda/uspavanky
@aduskao ahoj, co povedala lekarka? taketo priznaky su na koliku alebo BKM ako pisu ine dievcata..ku kolike asi tolko ze vola sa ze "3 mesacna" moja dcerka ju mala do 9 mesiacov...uplne zle...zacala revat kazdy den o 16.00 a skoncila rano o 03.00 bolo to strasne unavne, vycerpavajuce, nespala som poriadne asi do jej prveho roka...nepomahalo NIC...ani rektalna rurka, ani Sab Simplex, nahriata plienka, teply kupel, kostky z ceresni, ziadne caje, harmancekovy, ani feniklovy...nespala mi skoro vobec, len v kociku pri chodzi, vela krat som v noci sadla do auta a vozila sa po meste aby zaspala, potom v 9 mesiacoch akoby utalo...neskor sa bolesti vratili a dosli nam na BKM..takze cele zle...ale drzim palce aby to bola "len" kolika
@aduskao a este si myslim ze to nie je v kakani..kojene dieta nemusi kakat aj 7-10 dni, je to v poriadku...moja mala kakala aj 7-8 x za deň, plyny jej odchadzali, vela prdkala ale aj tak mala tie koliky...to este nie je crievko dobre vyvinute...ale kym nema BKM, tak z toho naozaj vyrastie..skor ci neskor... 🙂 neboj 🙂
@aduskao ahoj. mozes mi prosim ta napisat ako si spokojná s tým nosičom?
@helikoptera velmi som spokojna kludne si zaobstaraj 🙂
@aduskao no to su anglicky dr. Pre teba. Kym neunieras tak je dobre.....mi mame podobne skusenosti......urobit vysetrenia stanovit diagnozu......je tu Priam nemozne(ja zijem tiez v UK) moj maly Bol tiez na raniditine a domperidone.....Lebo po jedeni. Vresky.....ale museli sme byt hospitalizovany.....uz po 2krat....aby nas brali vazne .......
Orpington. 5zona London, sme daleko od centra oblast kent
@aduskao mozno mu ide pomaly.aky je stary? V urcitych obdobiach je rastovy sprunt a vtedy chvilu trva kym sa tvorba mlieka upravi. Ja by som s nim spala a neviem ci v uk existuje laktacna poradkyna ale skusila by som ju kontaktovat. Ak je tok pomaly tak skus zvysit tvorbu.odsavaj,pi caje pre dojciace matky.rano je kludny asi preto lebo po noci mas dost mlieka.
Prosim poradte mi !!!
MAm 3 mesacneho syna rano ked vstane zacne ako keby plakat no je to plac bez slz nakojim ho, odgrgne si a ked ho polozim na postel zacne velmi plakat niekedy so slzami inokedy bez nich. Po urcitom case zaspi a takto sa to opakuje az do vecera musime ho vlacit po rukach alebo nam sedi na nohach takto sa citi dobre dokonca nam vydrzi cca 5 min. v hojdacom kresle. Nenosili sme ho predtym na rukach takze si nemal ako zvyknut.Pouzivam na upokojenie aj cumel trocha pocmula, vypluje, place a tak dookola. Vecer spi v pohode len cez den je takyto. Zajtra budem kontaktovat lekarku len by som chcela vediet ci sa niektora s tymto uz stretla a vedela by ste mi poradit, Ďakujem.
@1elizabeth1 podla mna je hladny. Ako casto dojcis?
@1elizabeth1 skontroluj aj dasienka, mozno zacinaju zubky
@aliza cca kazde 3 hodinky .. ale ked on vymysla chvilu si taha a potom sa hra.
@1elizabeth1 no to mu podla mna uz nestaci. predsa len, materske mlieko je ine, ako umele a rychlejsie sa stravi. ako pises, chvilu taha a potom vymysla. problem bude asi v dojceni, nie som expert, takze radsej nebudem pisat, ale trebalo by sa s niekym poradit. Mozno sa hra lebo uz viac mlieka nie je alebo nevytiahne dost. spytaj sa nejakej laktacnej

@strapco13 To by som velmi rada no on na prsníku nevie zaspinkať aj na rukách by som ho nosila no ani to nechce. Som z toho smutná ☹ Aj v posteli sme ho skúšali mať no aj tam sa nám rozplakal.