icon

Porodila deviate dieťa

pemasinika
11. dec 2014

Dobrý deň. Ak ste niektoré prednedávnom čítali na fóre o žene, ktorá čaká deviate dieťa https://www.modrykonik.sk/forum/1-trimester/mam-8-deti-a-som-tehotna-poradite/ , chcem vám s radosťou oznámiť, že sa jej v piatok, 5.12. narodil krásny chlapček. Mamička si dieťatko ponechá a s láskou ho bude spolu s ďalšími ôsmimi súrodencami vychovávať. Túto informáciu nedávam pre tých, čo ju chcú odsudzovať. Sama si toho už dosť vytrpela a viac ako "múdre rady" jej pomôže povzbudenie. Píšem tu aj preto, že sa blížia Vianoce, pri toľkých deťoch z jednej materskej budú asi veľmi skromné. Bývali manžel jej peniaze nedáva, terajší ich radšej prepije. Mamka je veľmi starostlivá, aj sociálka ju obdivuje, ako to všetko pri tých deťoch sama zvláda a že ako majú čisto. Preto ma napadlo, ak by jej chcel niekto pomôcť, napr. sa iste nájdu mamičky, ktorým ich ratolesti z nejakej veci vyrástli a nevedia, čo s tým, že by sme spravili radosť týmto detičkám. Najstarší syn má 16 rokov, dcérky 9 a 8 rokov, ďalší syn 6, dcérky 5 a 4 roky, syn 3, dcérka rok a najmenší chlapček sa práve narodil. Ak by vedel niekto pomôcť aj finančne, podľa svojich možností, budem len rada. Prípadní darcovia mi môžu napísať, pošlem im adresu mamičky. Za ňu a jej deti vám všetkým ďakujem. 🙂

mamulienka30
12. dec 2014

@zuzkanik - ja nosim veci do domu pre tyrane matky s detmi. Nie podvodnikom. Nejde o to, ze to ty nepotrebujes, pomahat je krasna vec, ale treba, aby to aj doslo na to spravne miesto a prijimatel skutocne vedel vyuzit. Tuto som si veru ani nie ista, ci je situacia a pocet deti realny a ci je to vobec jej adresa, co nam tu ta kocka dava.

lvka
12. dec 2014

@fidka79 nemam 9 deti pretoze nechcem 9 deti 🙂 nie kvoli financiám ani byvaniu..neporovnavam babku a tuto zenu, hovorim ze to nir je lahke ale da sa to zvladnut hlavne ked matka chce...nepaci sa mi odsudenie typu "vie len roztiahnut nohy" to kde zijeme ze sa zena so zenou takto bavi?!!

0silvia0
12. dec 2014

@fidka79 vieš, ja som sa naučila nesúdiť iných. V živote som sa naučila, že to, na čo som najviac upozorňovala a čím som najviac pohŕdala, mi bolo v inej chvíli a v inej situácii plesknuté rovno do xichtu.
Možno kým sa táto žena spamätala, situácia ju tak prevalcovala, že nedokázala situáciu riešiť. Nie každý je bojovná povaha. Vždy boli ľudia aktívni, úspešní, životaschopní, ale aj tí, ktorí všetko posrali, boli pasívni a neschopní. Nevieme, ako ovplyvní táto situácia matku a jej deti, možno prekonaním mnohých negatív si v budúcnosti táto rodina nájde aj veľa pozitív alebo aspoň bod zlomu, kedy začnú odznova, s vnútornou silou, energiou a odhodlaním, ktorá doteraz tejto mame chýbala.
Takže nikdy nerobím to, čo nechcem aby robili iní mne. Nechcem, aby ma niekto posudzoval, odsudzoval, súdil. Ak niekto chce, nech mi slušne povie názor a keď budem v momentálnej situácii schopná prijať ho, tak ho prijmem. Preto ani ja už pár rokov nikoho neposudzujem a neodcudzujem.

mamulienka30
12. dec 2014

@lvka ona si tie deti ale nemoze dovolit. To je podstata problemu. Nie casovo, nie v tomto vztahu (s ozranom), nie pri tomto byvani (za chvilu ich vyhodia na ulicu), nie financne (ziaden prijem, len rodicak a svokra co pomoze)... ked matka chce? Co chce?

romana19
12. dec 2014

@mamulienka30 Vďaka bohu, že sa tu najde aj triezvy názor. Ak má niekto veci navyše doma, existujú zberné kontajnery, organizacie doručujú na adresu, vidia kde to treba, tu nik nevidí ani nevie.

Vôbec toto nevyzerá ako pomoc, ale podpora neriešiť vlastnú situáciu, a bol tu taký názor, že treba matku podporiť a nie kritizovať a podporiť v čom, v rodení?

nyusika
12. dec 2014

@0silvia0 vyjadrit svoj nazor, aj ked iny, ako mas napríklad ty, neznamena iného odsudit...prioste som ja, ako aj ine, napisala svj nazor a to je, ze ta zena je nezodpovedna. to nie je odsudenie druhého cloveka.

bandikovajana
12. dec 2014

Necitala som celé čo píšete ani reláciu som nevidela ale s hlavičky mi to príde ze ak by mala aj slušného pracujúceho manžela tak by ju nik neriešil ved kedysi bolo normálne ze bolo 6 a viac deti v rodine a nikto to neriešil a ani sa nedávalo kvoli tomu sterilizovat. Moja mama pochádza z 5 súrodencov a keby ju manžel neopustil tak možno by ich bolo aj viac a nikto to pred 60 rokmi neriešil. Ak deti miluje a dokáže sa postarať tak zienka ma jediný problém zlého chlapa.

lvka
12. dec 2014

@romana19 to je ok ze nerozumies, mozeme mat na vec iny pohlad...z toho mojho sa mi nezda ze nemaju dat co do ust, vidim bazarik s kopou veci a deti co sa stiskaju a smeju, su ciste...nezda sa mi ani ze matka prosi o materialnu pomoc, skor o psychicku podporu a mne je ľúto ze si tu o sebe cita take krute veci...ako som napisala v svojom prvo m prispevku ano, kazdy sa ma zachovat zodpovedne k tomu co si moze a nemoze dovolit a oni s manzelom to nespravili, ale .davat "rady" ktore len urazaju a nikam nevedu nie je vhodne ani slusne ;)

romana19
12. dec 2014

@lvka Žijeme v dobe, kde žena žene prebere aj otca detí, tak niaku nevhodnú komunikáciu by som ozaj neriešila medzi ženami.

lvka
12. dec 2014

@mamulienka30 ok, tak teds co teraz uz? ma ich dat na adopciu? ci ake je riesenie?

romana19
12. dec 2014

@lvka Podľa mňa nie je slušné žiť z cudzieho. A tie veci, čo má na bazáriku, tie slušné, sú možno práve tie darované.

0silvia0
12. dec 2014

@nyusika nehovorím o slušne napísanom názore. Ty si možno napísala slušne svoj názor (nečítala som všetko), ale keď si prečítaš pár strán dozadu, sú tu názory odsudzujúce až urážlivé.

michaelkanr
12. dec 2014

@lvka suhlasim s tebou, niektore zeny su novodobe inkvizitorky. Tolko nenavisti a pohrdania - a naco? Pomozu tym niekomu? Maximalne tak pritazia na dusi. Keby sa zaujimali o to, ako je na tom psychika utlacanej zeny, tak by vedeli ze odsudenim dosiahnu pravy opak toho co chcu - zenu nevyburcuju. Zda sa mi ze v dnesnej dobe ma vacsi obdiv zena ktora ide na potrat nez ta ktora si dieta "navyse" necha. Vsetko sa meria len peniazmi podla optiky tychto zien.

lvka
12. dec 2014

@romana19 mozno ano.. To by urcite nebolo slusne suhlasim... Ja sa nechcem hadat ani dotahovat 🙂 ja ln vyjadrujem svoj nazor na yo, ze v situacii v akej sa ocitla sa zachovala asi najzodpovednejsie ako mohla... Co uz spravi s 9timi detmi? Vyhodi ich, da adoptovat? Ak jej/ich (lebo chlap zatial len "zasunul" a dalej sa nestara) spravanie nebolo zodpovedne doteraz, teraz sa ona snazi... Kolko matiek sa vzda druheho- tretieho? Odnesie do hniezda zachrany alebo len tak pohodi... Robi co moze v jej situacii... Ja si zastavam ju ako cloveka, docitala som sa uz aj ze sa chova horsie ako zviera... To iba mne sa zda "prilis" take slova? Ale zatial som si neprecitala prakticku radu...ako z tej situacie von 🙂 piece.....

zuzkanik
12. dec 2014

@mamulienka30 Pozerala som si jej stránku na MK, jej albumy a napočítala som 4 deti plus teraz to piate, čo sa narodilo. Keby ich mala aj len 5, je to na jednu matku, ktorá musí zvládať všetko sama, viac než dosť. Predáva aj veci po deťoch. A možno predá aj tie moje. A čo? Ja tie veci tu na MK ponúkam naozaj za pár drobných a aj tak ich nikto nekupuje, lebo mamičky sú dnes mimoriadne náročné. Ak jej ich darujem, nijako neschudobniem a ak si ona dokáže pomôcť tým, že ich predá, aj to je plus. Človek nikdy nevie, kedy bude odkázaný na pomoc druhých a bola by som veľmi nešťastná, keby mňa niekedy postihla situácia, že by som potrebovala pomoc a namiesto toho by ma iné ženy-matky začali podozrievať z podvodu. Ďakujem za to, že ma upozorňuješ na možné riziká, ale cítim to tak, že chcem pomôcť a chcem dôverovať, tak mi, prosím ťa,neber nádej. 🙂 Ďakujem.

mamulienka30
12. dec 2014

@lvka - vies taketo spravanie, ze co uz teraz, kde je zodpovednost? A niektorym by bolo v nahradnych rodinach urcite lepsie, o tom som presvedcena. A ty tu tiez len slamu tlcies, ked chces pomoct, chod pomoct, ale nevyvysuj sa nad tie, ktore take naivne nie su. Ze robi co moze v tej situacii - ona tu situaciu zavinila! Zhorsuje! Moze si za to sama, nech sa s toho hrabe sama.

mamulienka30
12. dec 2014

@zuzkanik - nerozumies rozdielu :( Ona je v zlej situacii - ak je to teda cele pravda - uz roky a deti sa rodia dalej a problemy a bieda sa prehlbuje a zhorsuje. Kde je zdravy usudok a zdravy rozum? Mysli pri tom na co? Na tie deti urcite nie :( Pomoz ak to tak citis, ja pomaham tiez a nie malo, ale tam, kde to ma zmysel, kde sa ludia spamatali, kopli alkoholikov a tyranov do riti a isli zo svojimi detmi za normalnym zivotom. Take zeny si zasluzia obdiv, a nie toto.

romana19
12. dec 2014

@michaelkanr Myslím, že sa tu neodsudzuje žiadna psychicky týraná žena, ale jej hazardovanie s ďalšími životmi detí, ktoré sú na nu odkázané. A niekedy je rozumnejšie ísť na potrat, ako priviesť dieťa do nicoty. Myslím, že všetky kalkulačky rátajú rovnako, tak bola by som rada, keby niektorá zrátala mesačné výdaje takejto rodiny a o päť rokov táto žena bude mať doma možno šesť školopovinných detí a tie treba pripraviť do školy. Aha sociálka zabezpečí. Obedy v škole za centy, no väčšina ľudí deťom na tie obedy zarobí. Keď niektorá žena vie , že existuje antikoncepcia, alebo gumička, ktorá sa nefúka na narodeninovú párty, to ešte neznamená , že je inkvizítorka.

romana19
12. dec 2014

@lvka jedna mamička tu naznačila sterilizáciu a už to bolo z jej strany vydieranie v očiach inej mamičky.

lvka
12. dec 2014

@romana19 no napriklad z mojho pohladu je sterilizacia dobry zaciatok....

vege1
12. dec 2014

@zuzkanik Ja som ich skutocne napocitala 9- V. 9 rokov, S. 8 rokov, R. 6 rokov, N. 5 rokov, J. 4 roky, D. 3 roky, R. 16 rokov, R. 1 rok a novorodeniatko.

zuzkanik
12. dec 2014

@vege1 pre mňa dôkaz, že to, čo som sa rozhodla urobiť, je správne. 🙂

mamulienka30
12. dec 2014

@vege1 - vies ak to nie su bratranci a sesternice na navsteve na fotkach 😅

zeleny_cajik
12. dec 2014

Madeleine Albright: “There is a special place in hell for women who don’t help other women.” (Existuje špeciálne miesto v pekle pre ženy, ktoré nepomôžu iným ženám.)
Po tom, čo čítam túto diskusiu, ako aj mnohé iné, kde ženy žiadajú pomoc (hoci len poradiť, podporiť, povzbudiť, pochopiť) a vidím tie reakcie.... asi budú musieť v pekle na tom mieste rozšíriť kapacitu.

mamulienka30
12. dec 2014

@zeleny_cajik - vies keby sa kazda zena vlastnou blbostou dostavala do takychto sraciek s prepacenim, uz by nebolo koho, kto by ich s toho tahal. Niekedy treba zapnut rozum. Ty peklo 😝 😀

zeleny_cajik
12. dec 2014

@mamulienka30 Tomu sa hovorí alibizmus 😉

romana19
12. dec 2014

@zeleny_cajik Tak toto bol príspevok! Špeciálne miesto v pekle. VIP.

A nemal by tej žene pomôcť otec detí, alebo ženy si navzájom robia deti? Ostatné ženy majú niesť zodpovednosť za jej sexuálny apetít?

Môže tu niekto založiť účet, som ochotná prispieť na sterilizáciu dotyčnej pani a dúfam, že sa nedostanem do pekla. 🙂 🙂 🙂 🙂

mamulienka30
12. dec 2014

@zeleny_cajik - tomu sa hovori triezvy usudok 😀 Ber to z lava ci sprava, pomoc potrebuje - ale v prvej rade sama sebe, psycholog - psychiater, pomoct jej sa odputat od chlapa, vybavit sterilizaciu, zohnat privyrobenie, ano potom, potom bude mat zmysel pomahat s oblecenim ci hrackami. Momentalne to je zbytocne, je to ako kvapkat vodu na horuci kamen, lebo buduci rok tu bude tema - jupiii, narodilo sa nam desiate dieta... pomahajte!

romana19
12. dec 2014

@mamulienka30 Niekedy stačí nechať si nohavičky. 🙂

zeleny_cajik
12. dec 2014

@romana19 asi som tam mala dať smajla. Niekto nepochopil nadsázku príspevku.

@mamulienka30 vyššie som niekde písala, že tiež darovanie hromady vecí a peňazí za efektívnu pomoc nepovažujem. Ale prejavenie úprimného záujmu, aspoň psychickej podpory pri rozhodnutí zmeniť svoj život, to je pre mňa to, čo v rámci tejto diskusie urobiť môžeme.