Porodila deviate dieťa
Dobrý deň. Ak ste niektoré prednedávnom čítali na fóre o žene, ktorá čaká deviate dieťa https://www.modrykonik.sk/forum/1-trimester/mam-8-deti-a-som-tehotna-poradite/ , chcem vám s radosťou oznámiť, že sa jej v piatok, 5.12. narodil krásny chlapček. Mamička si dieťatko ponechá a s láskou ho bude spolu s ďalšími ôsmimi súrodencami vychovávať. Túto informáciu nedávam pre tých, čo ju chcú odsudzovať. Sama si toho už dosť vytrpela a viac ako "múdre rady" jej pomôže povzbudenie. Píšem tu aj preto, že sa blížia Vianoce, pri toľkých deťoch z jednej materskej budú asi veľmi skromné. Bývali manžel jej peniaze nedáva, terajší ich radšej prepije. Mamka je veľmi starostlivá, aj sociálka ju obdivuje, ako to všetko pri tých deťoch sama zvláda a že ako majú čisto. Preto ma napadlo, ak by jej chcel niekto pomôcť, napr. sa iste nájdu mamičky, ktorým ich ratolesti z nejakej veci vyrástli a nevedia, čo s tým, že by sme spravili radosť týmto detičkám. Najstarší syn má 16 rokov, dcérky 9 a 8 rokov, ďalší syn 6, dcérky 5 a 4 roky, syn 3, dcérka rok a najmenší chlapček sa práve narodil. Ak by vedel niekto pomôcť aj finančne, podľa svojich možností, budem len rada. Prípadní darcovia mi môžu napísať, pošlem im adresu mamičky. Za ňu a jej deti vám všetkým ďakujem. 🙂
@zeleny_cajik - ale ona tuto diskusiu necita, a aj keby citala, pocut, aka je uzasna, ze ma tolko deti a ze ma vydrzat su len kaleraby do hlavy, toto jej pomoze na co? Zohnut hlavu a chrbat a makat a tolerovat ozrana doma dalsi rok-dva? Dalsie dieta-dve? Ved je to take predsa uzasne byt matkou vela deti? Nemyslim, ze by jej toto nejako mohlo pomoct.
@mamulienka30 Zbytočné. Nerozumieš čítanému textu. Ja jej k 9 deťom negratulujem ani ju neobdivujem a už vôbec som nikde nepísala, že má s tým chlapom zostať a mať s ním 10. dieťa. Písala som niečo ale že úplne iné a keď to niekto na prvý raz nepochopí, nemám chuť strácať čas vysvetľovaním.
Dúfam, že sa vám uľavilo a máte krajší deň.
@zeleny_cajik - ach neprekrucaj, nikto si tu neulavuje, ona to tu NECITA. Citat som tvoje prispevky citala a nic konstruktivneho tam nebolo, ako by sa situacia riesit dala. Lebo sa ani boh vie ako riesit neda, uz je zarobene 😖 Ale tak prajem pekny den aj tebe.
Mile damy z niektorych vasich prispevkov mi je na zvracanie...Ako tu uz bolo spomenute chyba vam ucta k cloveku a pokora k zivotu...Niekedy je mlcat nad zlato, no asi tu na anonymnom fore ste majsterky...Nemam slov a rozum sa mi zastavuje kolko zloby sa najde v cloveku. Ani jedna z vas nezije jej zivot...sa zamyslite nad sebou poniektore... 😖
@ushuaia
a v čom je akoze ta neucta k človeku, zloba, "nepokora",..?
Je jedno prislovie "čo ta nehasi, nepal", zjednodusene povedane, prehliadaj a u seba si pomysli to svoje, alebo este blbsie povedane "dlab na inych ludi" - toto praktizuje vacsina tzv. pseudohumanistov, ktori polutuju, niecim prispeju ale vonkoncom ich jadro problemu nezaujima
Pokial sa tu zeny vyjadrili negativne na nezdopvoednost danej mamky 9 deti, verim, ze je to z dovodu prave tych deti, ktore si nemohli vybrat matku, moznosti, nemali ziadnu volbu... a caka ich velmi tazky zivot. Nielen po majetkovej/financnej stranke ale aj emocionalnej, pretoze taky typ zeny si vzdy najde len dalsieho miestneho dilina, ktory sa na nej vyburi... a jasne... opat si to sucasne odskacu aj tie deti. Dieta si zasluzi stabilne prostredie, bezpecne prostredie, prostredie, v ktorom je prijate, milovane a aj hmotne zabezpecene.
Tak ako mi je luto tych dietok, je mi luto aj romcatiek v osadach, ktore tiez nemozu za to, kam prisli, do akeho prostredia... a predsa pomaly 90 % slovenska nimi opovrhuje kvoli farbe pleti.
@mima4 tak, ako tejto mame možno nepomôže poľutovanie, tak isto jej nepomôže ani pohŕdanie a odsudzovanie. Táto mama založila svoju tému, kde sa snaží načerpať názory, podporu. Je len na nej, čo si z tejto situácie zoberie, ale je vidieť, že ju situácia mrzí a má potrebu to začať konečne riešiť. Ja osobne ak môžem, tak radšej podporím ako odsúdim. Aj keď nie konkrétnym činom, ale aspoň myšlienkou a želaním všetkého dobrého. Myšlienky s pozitívnym nábojom môžu priniesť do tohoto sveta veľa svetla 😉
Kde zostala úcta k tým deťom? Takéto príspevky sa hrozne čítajú a priam desivé je, keď si čo len snažíme predstaviť, čo tie deti s takým rodinným zázemím musia prežiť. Je síce pekné, že ich matka miluje a dáva im, čo je v jej silách, ale deti v prvom rade potrebujú pokoj, kľud a pohodu na mieste, kde sa majú cítiť najbezpečnejšie. Nejde tu ani tak o materialnu chudobu, ale to, čo majú na očiach: opitého otca, vymáhanie sexu, hádky, násilie. To je dôvod, prečo tu väčšina matiek volí slová, aké tu čítame. Matka je dospelá žena, svoj život si vybrala sama. Ale tie úbohé deti strácajú krásne detstvo a budú mať veľmi ťažký štart do ďalšieho života. Tie spomienky si ponesú po celý život, rovnako budú musieť vyvinúť nesmierne úsilie, aby sa z takého životného štýlu dostali a podarilo sa im žiť lepšie, tak ako si každý slušný človek zaslúži.
Je mi nesmierne ľúto, že takéto situácie nerieši radikálne socialka. Napr ponúknuť matke ubytovanie v azylovom dome i s deťmi, následne pomoc matke opäť sa začleniť do spoločnosti: práca, bývanie, žaloba na manžela...a ak by nebol z jej strany záujem, tak jednoznačne jednať v záujme detí. Nie je predsa normálne,aby deti roky rokúce vyrastali v takomto prostredí. Tu finančné dary, oblečenie a hračky nič nevyriešia. Tam treba inú pomoc.
Kokso....to co tu citam od niektorych MATIEK....deti su dar..dve ci desat...kolke zeny ani jedno nemozu mat....a ze pyta pomoc? A preco sa neopytat..za to nic neda...ci pyta pomoc s detmi, ci ini so stavbou baraku, akakolvek pomoc s cimkolvek ked je ziadana by nemala byt odsudzovana . Matka sa tesi zo zdravych deti...co by ine dali za to..a ak si precita tolko odsudenia za to ze dala zivot...smutne... ☹ a to si vravime ludia...obcas mi pride ze sme k sebe horsi ako zvery....a to mame byt vrcholom tvorstva. ..
@maznacik007 ty vies,ktora je to mamicka?
@kvietocok2 nikto tu netvrdi,ze deti nie su dar.Ale pozri na to ako,ziju tie deti.Matka im zobrala detstvo,tam jedno decko vychovava druhe.Tvoja 10rocna dcera sa hra s babikou,jej dcera uz urcite ma povinnosti sa postarat o mladsie deti.Tak to proste v takych rodinach je.Chlapec mozno 11rocny chodi zhanat drevo,aby mali cim zakurit.A nakoniec,par dni do zadu sme sa tu hadali aky tablet,alebo telefon 10rocnym detom.Dostala som tu hubovu polievku,ze nezijem s dobou a čo ja vie co.Tak sup,sup vyhlasit zbierku na telefony a tablety pre tieto deti,pretoze uz druhaci na ZS ho potrebuju
a kde je ucta tej matky k svojim detom ? kde je jej pokora...nemylte si zivotnu pokoru s podrobenostou.
ja chapem, ze teraz je uz zbytocne plakat, plakat mala vtedy, ked sla porodit, co ja viem, piate dieta a VEDELA, ze nema v nikom oporu...a ohanat sa, ze antikoncepcia, pripadne sterilizacia je draha, tak to je ubohe. o co drahsia je, ako slusne vychovat devet deti ??
verte mi, neopomoze je to, ze ju budete ofukovat, ze jej poslete balik hraciek....ked dostane 15 baikov hracie, co jej to pomoze ?? NIC!
uz som pisala, jedine, co jej pomoze, je PRACA, teraz no way,ale nic ine jej nepomoze. Iba jej ukazat smer, ukazat, ako na to...
Suhlasim s kvietocok2.je dar mat deticky atlaska maly je niekedy viac nez cokolvek.mozno budu tieto deti lepsi ludia ako ti co ziju v blahobyte.budu si vazit aj ten xlieb nas kazdodenny,lebo aj to nieje samozrejmost.vsetci co odsudzujete tuto matku hambite sa!tipujem ze ste vyrastali v kompletnej stastnej 'normalnej'rodine a nemate ani tusemie o niecom takom!viem o com hovorim...prosim je tato mamina nejakym sposobom na koniku?chcela by som na nu kontakt,namiesto 'mudrych'reci radsej skutok
@maznacik007 prepac, ten link som otvorila neskoro...Uz som nasla...A ukladam rovnaku otazku, naco predava...
JA len napisem, ze je mi luto tych deti... 9 detom sa v ziadnom pripade neda kvalitne venovat, dostatocne pomojkat, pofukat bibinko, precitat rozpravku, pohrat sa a vsetko co ku detsvu patri...lebo predpokladam, ze nema doma ani kucharku ani upratovacku a varit a prat a zehlit na 10 osob, prezliekat, umyvat, silne pochybujem , ze jej ostava cas na cokolvej ine...ved to je viac deti ako u nas v skolke tu...a tie deti , ked vyrastu, jej za to veru vdacne aj tak nebudu, lebo budu pocitovat deficit materinskej lasky...
Nemyslim si, ze posielanie blbosti na vianoce jej nejak pomoze, tie deti maju aj narodeniny aj meniny- 18x za rok!! skor si myslim, ze ak ma niekto prilezitost tak pomoct najst najst pracu..alebo zaplatit sedenie s psychologom, ocividne ho potrebuje, minimalne aby zisklaa nejaku uctu sama voci sebe a svojmu zivotu
za prve: kondom nestoji 100e...ked nema na ine, toto je najlacnejsia varianta. pochybujem, ze ju len tak hodil na postel a znasilnil. ak, tak mala podat trestne oznamenie uz pri 1.,2.,3.,X-tom dietati. vtedy kedy to spravil. ak....
dalsia vec. nejde mi do hlavy, ze ma 8deti, resp. uz 9 ale ked pisala prispevok mala ,,len,, 8..nema im co poriadne dat do ust podla vsetkeho ale ma internet hlavna vec. za ten sa tiez plati...
a takychto uvah by som mala...ja spolucitim, lutujem. ale skratka pribehy z modreho kona treba brat s rezervou.
@p_etrisha - naco predava kocik a babatkovske chlapcenske oblecko mimo ineho? No dobra otazka.
@mamulienka30 presne som na to kukala...Ale napadlo ma, ze ma mozno v okoli niekoho,kto jej v ramci sucitu podaroval aj kocik, aj veci a uz ma toho cez hlavu. V tom pripade mi ide druha otazka...Naco sa tu prosi o hracky,oblecenie, a pod, ked zjavne toto v rodine nechyba...(nadajte mi hockto, ale moj nazor je, ze keby nemam, nepredavam)
Mile damy, ako tu uz bolo spomenute, kazde dieta je bozi dar. Ich mama ich lubi. Lutujete tie deti, lebo nemaju to a hento, lebo deviatim detom sa neda dostatocne venovat a pod. Ano nevyrastaju v idealnej rodine. Kolke tu v takej vyrastli? Kolke maju otcov |aj matky| alkoholikov, kolke zazili fyzicke alebo psychicke tyranie. Kolke maju takychto manzelov? Nie vsetkym sa podari vyrast v normalnej rodine. Napriek tomu z tych deti mozu vyrast normalni, slusni a stastni ludia. Aj napriek tomu, ze nedostali vsetko, po com tuzili. Ja som tiez nedostala vsetko a nepocitujem, ze by sa to na mne nejako podpisalo. Mozno prave preto z nich nevyrastu rozmaznani frackovia. Musia sa starat o mladsich surodencov? No a? Niekedy to bolo uplne normalne. Tak nemaju cas sediet hodiny za pocitacom, prip. sa niekde flakat a vymyslat lotroviny. Naucia sa starat nielen o seba, ale aj o druhych, v zivote sa im to zide. Mozno z nich nebudu astrofyzici, vedci alebo cojaviemco. Mozno o par rokov posuniete kamaratke kontakt na taku milu a sikovnu kadernicku, instalatera alebo mechanika a dozviete sa, ze je to jedno z tych deti. Mozno nemaju vela, ale maju seba. Mile damy, ak uz nechcete pomoct aspon nesudte. Peace.
Tý vado tolik dětí mít tak to nedám. To je na školku. Přeji hodně štěstí a trpělivosti.
@mamulienka30 presne tak. vobec tuto mamicku neodsudzujem, pravda ale je, ze poslat jej peniaze, hracky alebo oblecenie nie je riesenie jej problemu. ona sa potrebuje postavit na vlastne nohy. a to je aj jediny spravny priklad, ktory svojim detom moze dat....dospiet.
@margieamatusko no ano, ale vezmi napr. ze skolka u nas napr. stoji kolo 100 eur v prepocte v meste...priemerny plat chorvata je 500 eur...900 eur len na skolky a to ani nejedli a neobliekli nic, a kde je elektrika a najom, popripade hypo a tak...a tiez tu mame takych exotov, pri mne rodila jedna 8 dieta... a potom prosia o pomoc...to nie je len o tom, ze dieta je bozi dar, ale aj o dar sa treba postarat...
mne sa pacia velke rodiny, plny dom deti je krasna predstava...ale pre tych co si to mozu dovolit...bohuzial...ked na to nemam, tak to proste nerobim...a ze tolko deti bolo v minulosti bezne to u mna neprechadza...babka je zo 7 surodencov a dodnes ma traumu, ked jej v chladnicke ostane prazdne miesto, stale ju musi mat plnu, lebo vravela, ze uz v zivote nechce hladovat tak ako ked bola mala...
Myslím, že som ani na jednej z tých 9-tich strán nevidela za "zavináčom" nick dotyčnej mamičky.... Takže si myslím, že je skutočne načase, aby sa o tomto "pretriasaní" dozvedela aj dotyčná pani....
Pýtam sa, kto ste, že súdite túto ženu? Kto z vás v živote nespravil žiadnu chybu, kto je tu svätý, nech do nej ďalej hádže kameňom, alebo škaredým, opovrhujúcim slovom. Je pravda, že sme na Slovensku, kde si ľudia závidia ešte aj chorobu, alebo chudobu. Veď kto jej, alebo niekomu inému chce pomôcť, nech pomôže. Kto pomôcť nechce, aj to je v poriadku, keď to tak cíti. Ale prečo sa tej žene dostáva toľko odsudzení? Akým súdom súdite vy, takým budete súdení. Keď nie vy, možno vaše dieťa sa raz dostane do podobnej situácie. Nikdy nehovorte nikdy!
Aj ja, keď som mala len jedno dieťa, som si myslela, že ďalším dieťaťom ho oberiem o lásku, ktorú mu dávam. Ale narodením ďalších detí som zistila, že láska sa počtom detí nekráti, ale znásobuje. Milujem všetky deti nadovšetko, ani jedno by som nedala na adopciu a viem, že rovnako by to bolo aj pri deviatom, či desiatom dieťati. Tak neviem prečo jej tu niektoré núkate svoje videnie na svet. Ona sa rozhodla tak ako sa rozhodla. Je to jej život a sú to jej deti. Nikto jej ich nebudete vychovávať, nikto k nim v noci nebudete vstávať a dávať obklady. Toto všetko je na jej pleciach. Ona zvládla 8-sem detí, určite zvládne aj to deviate. Buď matka miluje svoje dieťa, alebo nie. Je jedno, v akom poradí sa narodilo, každé, aj to deviate ma právo byť milované a chcené.
Ona o nič neprosí, ani sa nesťažuje. To len vy ste tu z nej spravili niečo zvrátené. Ak jej aj niekto pomôže nejakým vynoseným svetríkom, alebo overalom a jej sa toho nakopí viac, ako to vynosia a naopak, ak detičky budú potrebovať čižmičky,nevidím, prečo by nejakú vec nemohla predať a naopak kúpiť to, čo deti potrebujú?
Tie komentáre nie sú vizitkou mamičky, o ktorej mnohé nič nevedia, len sa snažia vnútiť jej obraz iným. Sú vizitkou každej jednej, ktorá tu píše a ktorá prezentuje svoje myšlienky.
Prosím, prestante už sem dávať nezmyselné a nič neriešiteľné veci. Svoje poučovania a výchovné metódy si nechajte pre svoje ratolesti.

@pemasinika ahoj, necitala som to tu cele, tych stran je vela 😅 mozno si to uz niekde pisala... s cim potrebuje pomoct tato mamicka? oblecenie pre deti? hracky? jedlo? kozmetika?