icon

Prebaľovanie týždňového dievčatka

kristina2904
26. okt 2023

Ahojte prosím Vás máme týždňové dievčatko aby sa jej nezapalila šušura. Ošetrovať sudoktemom aj tu alebo stačí vycistit ?

Ďakujem

iritka
26. okt 2023

@kristina2904 staci vecer poumyvat, samozrejme ak ma cez den stolicu, je tiez dobre oplachnut. treba vyumyvat aj zahyby a odtiahnut raz za den male pysky, aby sa nevytvorila synechia. ak by mala cervensiu zaparenu, moze sa trochu sudokremu alebo bepanthenu, ale nie preventivne.

ibrunova
26. okt 2023

@iritka My sme kedysi umývali mydlovou vodou, nechali chvíľu vyschnúť na vzduchu a zabalili, vždy sme natierali, lebo ak nie, okamžite mala zaparené.

tosomja
26. okt 2023

@kristina2904 áno, nátierka som sudokremom. Postupne menej a menej. Potom už len podľa potreby.

viestta
26. okt 2023

Hlavne pri kazdom prebalovani umyt, nechat vysusit a potom natriet. Treba to drzat v cistote

nikpa
26. okt 2023

@kristina2904 základ je udržiavat v čistote. Teda po každej stolici umyť pod tečúcou vodou s detským mydlom. Žiadne vlhčené lebo tie ten nános fekálnych baktérií nezmyju. A pri dievčatach je to obzvlášť dôležité lebo okrem zapareniny môže vzniknúť aj zápal močových ciest. A ako prevencia zapareniny je výborná obyčajná Rybacia pasta z lekárne.

jaskolka
26. okt 2023

Bezna hygiena, normálne po stolici umyť, natrieť v prípade, ze vidíš, ze je začervenane miesto. Preventívne netreba. Rybacia masť je dobra potom.
Skôr potom sledovať, ci nie je to "zrastené - synechia,ja som jemne odtahovala veľké pysky od seba pri kúpaní.

vevesh
26. okt 2023

Suhlasim, ze drzat v cistote. Ale netreba zbytocne pouzivat maste, pokial netreba. A zakladom je casto menit (spravne) plienky, idealne po kazdej potrebe, ci uz malej alebo velkej a nebudu ziadne zapareniny.

cookie29
26. okt 2023

u nas len voda a mydlo, ziadne chemikalie a pod. Casto prebalovat. Kupali sme raz za 3 dni. Krem netreba pokial nie je problem

taktotedanie
28. okt 2023

Vyhodit vlhcene utierky resp utieraj s nimi prach na polici- najvacsie svinstvo,staci ti voda alebo perlan s vodou.. sudocrem obdahuje ropu neviem ci chces pre tak male dieta hned do susule pchat ropu..su aj lepsie pripravky

kornelies
4. nov 2023

@kristina2904 Urcite vzdy pouzit krem proti zapareninam.