icon

Prečo sa bábätko prestalo hrať s hračkami?

6. nov 2024

Ahojte, stretli ste sa niekto s tym ze babatko sa pekne hralo s hrackami zavesenymi nad nim a zrazu s tym prestalo? Posledne dni ich iba pozoruje, skusila som aj obmenit hracky ale nic. Ma 3 mesiace.

Strana
z2
autor
7. nov 2024

@dotka04 no je pravda ze zacal sa mi teraz otacat na brusko.. tak mozno sa ozaj sustredi na to a preto neriesi hracky.. len teda motivujem ho, ukazujem mu hracky, podavam, na hrazde som vsetky vymenila, necham ho aj sameho aby som ho nevyrusovala lebo on sa na mma velmi sustredi ked som pri nom a aj tak ani raz do nej nebuchne.. som z toho nervozna, nikde sa ani o nicom podobnom neviem docitat ani na anglickych forach

taktotedanie
7. nov 2024

Mozno sa naucilo len nieco nove a na toto zabudlo, to sa bezne stava..zase sa k tomu vratia deti neskor, absolutne by som sa nezaoberala spojitostou s ockovanim ako ti tu pisali, antivaxerky len na taku prilezost cakaju a uz si idu svoje fantasmagorie..za inymi hrackami sa netaha? Ked drzis v ruke ty napr?

autor
7. nov 2024

@taktotedanie no praveze uplne sa prestal zaujimat o hracky.. sleduje ich ked mu ich ukazujem aj ked su zavesene nad nim ale vobec sa nesnazi ich chytit, nijakym sposobom ani ked mu ich podavam.. vsimla som si ze si prestal aj pritahovat deku s rucickami, to zacal robit ked zacal aj buchat do hraciek a teraz nic.. a ked mu davam papat tak dava na flasu uz len jednu ruku, neviem ci to s tym ma nejaky suvis ale pediatricka sa na to pytala v dotazniku na poslednej poradni a vtedy daval pekne obe ruky na flasku pri krmeni

sassy_girl
7. nov 2024

viem, že téma očkovanie dosť rozdeľuje ľudí, ale tí, ktorí s tým mali osobne zlé skúsenosti, vedia svoje. Je pravda, že väčšine deťom po očkovaní nič nie je, iné majú veľmi zlé reakcie a nepáči sa mi, že doktori všetko banalizujú a podľa nich nikdy nič nesúvisí s očkovaním, a "je to len náhoda". Ťažko sa to dokazuje. My sme v rodine mali život ohrozujúcu reakciu, nie dieťaťa ale dospelého a tam to bolo jasné, že to bol z toho (proti chrípke). V príbalovom letáku bola tá reakcia spomenutá, zriedkavá, ale keď sa to stane priamo vám, je vám jedno že to postihne jedného z milióna či koľko. Moja doktorka dokonca ani nežiaduce účinky z letákov nepozná, keď som jej z toho niečo spomenula, povedala " to som ešte nepočula".
Ale nechcem ísť do hlbšej diskusie v tomto príspevku, autorka sa pýtala na niečo iné. Sleduj bábätko, opýtaj sa na to pediatra ale myslím si, že to nebude spájať s očko a pokiaľ dieťatko nemá iné ťažkosti, povie ti že je v poriadku.

dotka04
7. nov 2024

Jooooj, no tak ked sa ti zacal teraz pretacat na brusko (co je velmi sikovny, ked robi uz v tomto veku!), tak ti kasle ma hracky asi aj preto, lebo je zamestnany (aj jeho mozog) niecim inym. A mozno aj cim viac budes ponukat, tym menej do toho pojde. Neriesila by som ale ze vooooooobec 🙂 Tie, co ta tu strasia nejakym nebezpecnym regresom, tak ten nevyzera tak, ze sa ti dieta pretoci na brusko este vlastne skor, nez by “muselo”, tie akoze autisticke (lebo urcite tam maminky mieria🤦🏻‍♀️) vyzeraju tak, ze prestane robit veci ktore vie a neuci sa (alebo uci len s velkymi tazkostami a dlllho dlho) nieco nove. Mimochodom, to “nebezpecne” ockovanie ma byt akoze to MMR, nie hexavakcina, kt teraz zrejme dostalo tvoje dieta (lebo v tomto vekunsa dava hexa a myslim odporucane este je to jedno formou sirupu - proti rotavirusom). A moj syn sa nikdy nenatahoval za hrackami zade ked uz bol na brusku. Aj plazit sa plazil len ak som mu niekde odisla a po huronskom reve mu doslo, ze ak nepridem ja, moze prist on🙈, a aj to otacanie do stran (pivotovanie) a neskor plazenie /2.vzpriamenie sme ho ucili tak, ze sme pred nim tahali okuliare/vykladali mobil o uroven vyssie nez bol on🤦🏻‍♀️

autor
7. nov 2024

@dotka04 on je velke babo, tak sa mu podarilo otocit uz takto skoro :D ale asi mas pravdu, dnes cely cas co bol hore som mu len nukala hracky a ku koncu sa mi zda ze ich parkrat chytil vedome, asi aby som mu s tym uz dala pokoj :D sice nie som presvedcena ci to urcite bolo vedome ale trochu ste ma upokojili, asi to ozaj bude tym pretacanim ze sa mu teraz do ineho moc nechce

A ano s tym ockovanim som sa nechala na chvilu zblbnut, ja som to hned googlila a vsade na mna vyskocilo ze tym myslia po MMR ockovani a my sme boli na hexa a rotaviruse

andrea2323
7. nov 2024

Autorka ono vždy budú nejaké ups and downs.. presne ako hovoria baby, keď si pozrieš akým spôsobom sa vyvíja detský mozog tak to je zrozumiteľné tie prvé mesiace. Ono by sa to všetko dialo aj bez tých očkovaní, len tým, že ich je požehnane prvý rok, tak každý môže povedať - veď si bola na očkovaní! No jasné, veď chodíš skoro stále tak to je logické, že keď sa ta niekto opýta bola si v poslednej dobe, tak povieš že áno 😀

januela29
7. nov 2024

@autorka absolútne sa s tým nestresuj, tým ze sa maličký začal pretacat tak ma v tom "zábavku " a to je pre neho dôležitejšie ako hračky... a to že mu ukazuješ hračky je len to naj čo môžeš pre neho robiť že sa sústredí aj na niečo iné... a očkovanie s tým nemá absolútne nič spoločné, len jednoducho objavil niečo nové a to je pri detičkách stále... napríklad moju malú hrozne bavilo keď začala sedieť, to bola šťastná že sedí a teraz keď vie stať a snaží pomaličky chodiť okolo nábytku tak jej môžem ukazovať milión hraciek ale tie sú pre ňu nezaujímavé lebo ju zaujíma len to ako chodiť... to som napísala len ako príklad čo zaujima momentálne moju malú a hlavne aby si sa tým fakt nestresovala... takých období bude ešte veľa, pretože ani moju malú nezaujímalo nič keď sa naučila pretáčať, neskôr kotulať, plaziť, štvornožkovať a teraz ma zábavku v chodeni ako som už spomenula...

Strana
z2