icon

Prečo syna nezaujímajú autíčka?

7. júl 2022

Caute, povedzte mi mamicky syncekov, dokedy tocili u vas kolesami chlapci? Syn ma 15 mesiacov, a este furt iba toci nimi. 🙄 Hlavne s malymi a potom ignoruje ODHODI. 🤦🏻‍♀️ Velku tatrovku jedine zatlaci pred sebou, ale male auta nehrozia.

Ano ano, citala som kadeco 🤦🏻‍♀️ tak sa radsej opytam od skusenych, ci s amam obavat alebo nie.

Velmi pekne dakujem. 🙂

mamamasama
7. júl 2022

Daj mu čas... A nečítaj kadečo...ak sú kolesá jediný problém, tak nemáš problém...

bessie12
7. júl 2022

podla mna je to v poriadku. Ja som sa napr. ako mala nikdy nehrala s babikami. Nemala som ich rada a nemam vlastne rada ani do dnesneho dna. 🙂

sudocek
7. júl 2022

Môj syn má 19 mesiacou a robí to isté. On sa zo všetkými hračkami len chvíľu hrá.Skôr sa vydrží hrať s miskami,lyžičkami a varechami. Tak by som sa na tvojom mieste neobávala ničoho.

lubka261
Autor odpoveď zmazal
danulicek
7. júl 2022

môj starší syn sa začal hrať s autami tak naozaj okolo dvoch rokov. predtým si veľmi nepamätám, či točil kolesá alebo nie. ale v 15 mesiacoch ho všetko zaujalo na chvíľku, vôbec sa nejako cielene nehral s ničím. druhý syn sa o autíčka napríklad nezaujímal vôbec - preňho do troch rokov existovala len kuchynka, upratovacia alebo doktorská sada. autíčka ho chytili až potom. bohužiaľ, upratovanie ho prestalo baviť 😀

loliki
7. júl 2022

Možno ešte neprečítal návod. A prečo sa deti musia hrať presne tak, ako to od nich ich mamičky očakávajú? Prečo mamičky očakávajú, že dieťa hneď pochopí, čo sa s tým autíčkom má robiť? Chceš, aby aj to vaše auto hneď naštartovalo? Daj mu slobodu, nech môže svet skúmať a objavovať.

liz_lemon
7. júl 2022

moj syn ma 10 rokov, a auticka ho nikdy nezaujimali

bashee
7. júl 2022

Skus mu kupit auticko na zotrvacnik. Ked nim prejdes rychlo po zemi vyda taky hlasny vrcavy zvuk, zvykne ich to zaujat. A potom auticko pusti same po zemi ako sa hybe. Mozno zacne studovat ze ten zvuk sa spaja s pohybom. Ak nie, tak nechaj tak, ma cas. Bud to ma v sebe alebo nie. Moj od 9m jazdi s autom po zemi a robi brm. Ale any obsedel v 14m so mnou pri knizke a citali sme si alebo aby si chcel s mojou pomocou cmarat to nie. Asi ho to netrapi. Tak to neriesim 🙂

panelacikova
7. júl 2022

nechceš, aby ich náhodou v 15-ich mesiacoch šoféroval? 🙂 preboha, je to úplne normálne.
a čo sa týka druhu hračiek, tam tiež zabŕdnem, poznám chlapca, ktorý sa hral s bábikami a neboj sa, je heterosexuál 😀 čiže to, že tvoj len točí kolieskami, pričom má len málo cez rok, je úplne v poriadku.

mauduska
Autor odpoveď zmazal
mb2021
Odpoveď bola odstránená
thoughtfulweirdo
7. júl 2022

Veď je to bábätko 🙂 môjho 14m autíčka zaujímajú - rovnako ako kocky, bábiky, gumové zvieratká, lopty a domčeky 😄 chytí, skúsi zjesť, pootaca v rukách a zahodí 🤣 úspech má to, čo najviac buchne pri dopade. Mimochodom, len preto, že má pipika, nemusia ho baviť autíčka ani o 2 roky, ani o 5. Môžu ho baviť stavebnice, rôzne imitácie pracovných nástrojov, modelovacie hmoty, knihy, bábiky, dinosaury alebo ho môže najviac baviť lietať a skákať po dome bez hračiek 😄 zahoďme už tie rodové stereotypy.

autor
7. júl 2022

Fuuu maminky, necakala som, ze mi az tolko z vas napise. Ste super. Ja som si myslela, ze sa uz ma hrat normalne s autickom...
Takze je to v pohode. Uz som sa zlakla fakt 🤦🏻‍♀️

janickacrazy
7. júl 2022

neboj sa, je to v poriadku, moj prostredný syn napr. miloval od malinka knižky a nič iné ho nezaujímalo, autá vôbec, až o dosť neskor, bud v klude

autor
7. júl 2022

@janickacrazy u nas to iste. Ked vydrzi pri niecom aj 30min, tak to su knihy.

martina1985ba
Odpoveď bola odstránená
danica2711
7. júl 2022

možno mám dnes akýsi "prihorený" deň, ale fakt som nepochopila, čoho sa obávaš?

autor
7. júl 2022

@martina1985ba
sranda inac, clovek si mysli, ze chlap sa MUSI hrat s autickami a dievcata s babikami.
@danica2711 joj, ani sa nepytaj. Hned ma napadol autizmus, pretoze tie deticky tocia kolesami a nehraju sa s autami. Som prvorodicka a niekedy fakt mam vymyty mozog. 💩

beata_k
7. júl 2022

To len spolocnost tlaci deti do stereotypov. Dievca - babika. Chlapec - auto. Kludne mu kup aj kuchynku ak bude chciet 😉

paciko9
7. júl 2022

Nesmysel ,že chlapec ma mať auta a dievča babiky. Naša zbožnuje auticka. A v blizkosti mame chlapca co sa hra z babikami😃😃😃

lubka261
Autor odpoveď zmazal