Prečo syna nezaujímajú autíčka?
Caute, povedzte mi mamicky syncekov, dokedy tocili u vas kolesami chlapci? Syn ma 15 mesiacov, a este furt iba toci nimi. 🙄 Hlavne s malymi a potom ignoruje ODHODI. 🤦🏻♀️ Velku tatrovku jedine zatlaci pred sebou, ale male auta nehrozia.
Ano ano, citala som kadeco 🤦🏻♀️ tak sa radsej opytam od skusenych, ci s amam obavat alebo nie.
Velmi pekne dakujem. 🙂
podla mna je to v poriadku. Ja som sa napr. ako mala nikdy nehrala s babikami. Nemala som ich rada a nemam vlastne rada ani do dnesneho dna. 🙂
Môj syn má 19 mesiacou a robí to isté. On sa zo všetkými hračkami len chvíľu hrá.Skôr sa vydrží hrať s miskami,lyžičkami a varechami. Tak by som sa na tvojom mieste neobávala ničoho.
môj starší syn sa začal hrať s autami tak naozaj okolo dvoch rokov. predtým si veľmi nepamätám, či točil kolesá alebo nie. ale v 15 mesiacoch ho všetko zaujalo na chvíľku, vôbec sa nejako cielene nehral s ničím. druhý syn sa o autíčka napríklad nezaujímal vôbec - preňho do troch rokov existovala len kuchynka, upratovacia alebo doktorská sada. autíčka ho chytili až potom. bohužiaľ, upratovanie ho prestalo baviť 😀
Možno ešte neprečítal návod. A prečo sa deti musia hrať presne tak, ako to od nich ich mamičky očakávajú? Prečo mamičky očakávajú, že dieťa hneď pochopí, čo sa s tým autíčkom má robiť? Chceš, aby aj to vaše auto hneď naštartovalo? Daj mu slobodu, nech môže svet skúmať a objavovať.
moj syn ma 10 rokov, a auticka ho nikdy nezaujimali
Skus mu kupit auticko na zotrvacnik. Ked nim prejdes rychlo po zemi vyda taky hlasny vrcavy zvuk, zvykne ich to zaujat. A potom auticko pusti same po zemi ako sa hybe. Mozno zacne studovat ze ten zvuk sa spaja s pohybom. Ak nie, tak nechaj tak, ma cas. Bud to ma v sebe alebo nie. Moj od 9m jazdi s autom po zemi a robi brm. Ale any obsedel v 14m so mnou pri knizke a citali sme si alebo aby si chcel s mojou pomocou cmarat to nie. Asi ho to netrapi. Tak to neriesim 🙂
nechceš, aby ich náhodou v 15-ich mesiacoch šoféroval? 🙂 preboha, je to úplne normálne.
a čo sa týka druhu hračiek, tam tiež zabŕdnem, poznám chlapca, ktorý sa hral s bábikami a neboj sa, je heterosexuál 😀 čiže to, že tvoj len točí kolieskami, pričom má len málo cez rok, je úplne v poriadku.
Veď je to bábätko 🙂 môjho 14m autíčka zaujímajú - rovnako ako kocky, bábiky, gumové zvieratká, lopty a domčeky 😄 chytí, skúsi zjesť, pootaca v rukách a zahodí 🤣 úspech má to, čo najviac buchne pri dopade. Mimochodom, len preto, že má pipika, nemusia ho baviť autíčka ani o 2 roky, ani o 5. Môžu ho baviť stavebnice, rôzne imitácie pracovných nástrojov, modelovacie hmoty, knihy, bábiky, dinosaury alebo ho môže najviac baviť lietať a skákať po dome bez hračiek 😄 zahoďme už tie rodové stereotypy.
Fuuu maminky, necakala som, ze mi az tolko z vas napise. Ste super. Ja som si myslela, ze sa uz ma hrat normalne s autickom...
Takze je to v pohode. Uz som sa zlakla fakt 🤦🏻♀️
neboj sa, je to v poriadku, moj prostredný syn napr. miloval od malinka knižky a nič iné ho nezaujímalo, autá vôbec, až o dosť neskor, bud v klude
@janickacrazy u nas to iste. Ked vydrzi pri niecom aj 30min, tak to su knihy.
možno mám dnes akýsi "prihorený" deň, ale fakt som nepochopila, čoho sa obávaš?
@martina1985ba
sranda inac, clovek si mysli, ze chlap sa MUSI hrat s autickami a dievcata s babikami.
@danica2711 joj, ani sa nepytaj. Hned ma napadol autizmus, pretoze tie deticky tocia kolesami a nehraju sa s autami. Som prvorodicka a niekedy fakt mam vymyty mozog. 💩
To len spolocnost tlaci deti do stereotypov. Dievca - babika. Chlapec - auto. Kludne mu kup aj kuchynku ak bude chciet 😉
Nesmysel ,že chlapec ma mať auta a dievča babiky. Naša zbožnuje auticka. A v blizkosti mame chlapca co sa hra z babikami😃😃😃

Daj mu čas... A nečítaj kadečo...ak sú kolesá jediný problém, tak nemáš problém...