icon

Prežije vianočný stromček ročné dieťa?

10. okt 2022

Ahojte baby, viem ze je ešte skoro ale len teoreticky uvažujem, ako to spraviť s vianočným stromčekom, ked malý je taky akčný (bude mať v dec 14m), ze všetko chytí a hádže a ťahá atď..jasne ze som s nim 24/7 doma čiže dozor ma, ale aj variť mi treba, aj vycikat sa a kadeco a jemu stačí sekunda a gule budú po zemi pobite.. Urobíte normalne stromček pri takýchto deťoch alebo aplikujete nejaké opatrenia? 😁

Strana
z2
svetlonos
10. okt 2022

Ahoj, my sme mali asi taky metrovy a postavila som ho na cast kuchynskejo pultu. Bol pekne vidiet a dost vysoko, gule plastove a tiez ziadne sklene ozdoby. Inak su aj take latkove stromceky pre deti. Nalepis ho niekde na dvere aj s ozdobami na suchy zips. Deti maju zabavu s lepenim a je bezpecny 🙂

basska_b
10. okt 2022

Moje decka sa stromceka v tom veku bali 😃 mali 10 mes. Zistili, ze to picha a liezli od toho dalej. Gule sme dali vyssie, aby nedociahli. Tiez som mala obavy, ale ukazali sa zbytocne. Ak by to bol velky problem, viete stromcek dat zas prec. U svokry v obyvacke je v strope hak, ktory sluzil na uviazanie stromceka proti detom. Pre mna je to take memento opatrnickeho pristupu, ktory vyznavaju, az je to prehnane

simca06022011
10. okt 2022

kupili sme mensi, aj ked dcera mu nic nerobila, my sme velky nevpratali kovli priestoru vtedy... a vylozili sme ho vyssie, myslim ze na komode bol alebo a com. nepotesi ani ked do umelej gule zahryzne :D cize ak si neda povedat, tak by som to riesila skor takto. Pripadne sa ozdoby vesaju vyssie :Dpriviazat ho, to robili moji rodicia je dobra vec, ak by pokusal a tahal dole ozdoby :D aj ked tize myslim, ze parkrat ho popicha bude klud..

nikka055
10. okt 2022

Pri oboch detoch sme mali stromcek preistotu priviazany, syn ho aj tak 2x vyvratil dcera bola ovela živšia ale stromceku dala pokoj 🙂

19daniela90
10. okt 2022

Naša dcéra mala prvé Vianoce 7 mesiacov a druhé Vianoce 19 mesiacov a stromček sme veruže mali iba pár dní. Prvý rok bol ešte ako tak ok. To stačilo priviazať o radiátor. V tom čase začala štvornožkovať a staviať sa okolo nábytku. Ozdoby máme nerozbitné a dala som o pár vetvičiek vyššie, ale chodila skúmať, capala po vetvičkách atď. Druhý rok bola katastrofa... Zvykli sme staviať už na Mikuláša stromček, ale keď za jeden deň bol 5x na podlahe, tak som dala celý ozdobený stromček na balkón. Do vnútra som dala len na 24.teho a na ďalší deň som ho zložila. Nepomáhalo nechať ju preskúmať, že som pri nej sedela, nechala ju ohmatať, popozerať. Nepomohol čas, že stratila záujem, nepomohlo ani priviazanie o radiátor. Niekoľko dní som nechala vo vnútri, ale keď fakt bol viacej na podlahe ako v stoji, tak šiel na balkón. Po pár dňoch som opäť skúsila dať do vnútra, opakovalo sa to. Máme umelý stromček, výška cca 180 cm. Nechcela som riskovať, že jej oko vypichne vetvička, či inak sebe ublíži, či telku zhodí atď. Minulý rok už úplne super. Mala 2 roky a 7 mesiacov. Spolu sme zdobili, veľmi sa tešili. Pri staršom synovi nebol ani jeden rok problém, on mal rešpekt. Iba očkami pozeral.

ivangeline
10. okt 2022

No my mame vzdy taky pidi mini stromcek. ;) A je vzadu...a je zakaz tam.. Starsie pomahaju zdobit...mladsie velky zakaz priblizovania. :D Za tie roky este nespadol.

linki90
10. okt 2022

no minulý rok mal malý 1.5 roka na vianoce a stromček som pekne nazdobila a on prišiel a všetko skvačil dolu 🙈 tak som nakoniec len taky mini stromček kupila na stolik aby nedosiahol tento rok neviem ako bude 🤷🏻‍♀️ ale môj je šinter zaleži od povahy no

zadarmo1
11. okt 2022

Náš stromček bohužiaľ vydržal 3 dni 🤦‍♀️ odzdobený do výšky dieťaťa bol hneď tak sme ho aj 27 schovali lebo sme neboli až do 3 kráľov doma a bolo to jedno. Tento rok ho chcem vytiahnuť skôr ako 24 aby si zvykla a pomohla ho zdobiť. Každé dieťa je iné a treba skúsiť ale nemať žiadne očakávania.

lubina
11. okt 2022

prva dcera mala 16 mesiacov, ked tie Vianoce naozaj vnimala a druha mala rok a normalne sme vzdy mali stromcek, nebol s tym problem. Deti pochopia, ze ho nemaju tahat, brat gule a pod. Neboj sa, aj tvoj to zvladne, aj ked je ako pises akcny 😉.

Strana
z2