icon

Prežije vianočný stromček ročné dieťa?

10. okt 2022

Ahojte baby, viem ze je ešte skoro ale len teoreticky uvažujem, ako to spraviť s vianočným stromčekom, ked malý je taky akčný (bude mať v dec 14m), ze všetko chytí a hádže a ťahá atď..jasne ze som s nim 24/7 doma čiže dozor ma, ale aj variť mi treba, aj vycikat sa a kadeco a jemu stačí sekunda a gule budú po zemi pobite.. Urobíte normalne stromček pri takýchto deťoch alebo aplikujete nejaké opatrenia? 😁

Strana
z2
nikha2809
10. okt 2022

Normálne sme postavili stromček, ja mám syna tiež takého šintera, všade liezol, všetko vyhadzoval a stromček prežil vzdy v pohode pri oboch deťoch.

evica17
10. okt 2022

My sme dávali iba také slamene ozdoby alebo látkové. Žiadne gule. To by som sa bála že sa poreze skôr ,to že by to zničil by mi vadilo ale nie až tak ako zranenie. A jasné že to bude obzerať a chodiť k tomu a bude nadšený z toho,v podstate to vidí prvý krát

lilly2303
10. okt 2022

Keď bola dcéra taká malá tak sme si zaobstarali len taký menší cca 2 metre, ale ani ten jej nedal pokoj a museli sme dať okolo neho detskú ohrádku 🤣🤣🤣

oliali
10. okt 2022

Prezije…. Akurat ja som v tomto obdobi pouzila namiesto sklenenych ozdob nerozbitne (drevo, latka, plastove gule, kovove ozdoby, masle)…. Takze ked nieco padlo zavesilo sa naspät, ziaden problem

majamat
10. okt 2022

daj plastove gule a ak mas kde, stromcek priviaz. mojadcera mam 11m, na jej prve vianoce. som simyslela, ze mam vsetky gule platove, no zacula som podozrivy zvuk, ked sa plazila pod stromcekom. gule z Baumaxu teda pastove neboli. jednu rozbila,esteze si neublizila.

zuzi0911
10. okt 2022

Prežil to pri dvoch deťoch aj pri synovcovi...dieťa chape,že nemá niečo robiť....

elis248
10. okt 2022

Staršieho to nejako netrápilo, ani keď mal 1 rok ani keď mal 2 roky. Teraz mladší bude mať na Vianoce 1r2m, tak uvidím. Ale aj tak dám slamené ozdoby alebo niečo, čo sa nerozbije.

macekovam
10. okt 2022

Mali sme zaveseny😊

tianna
10. okt 2022

Pri našich starších sa nedalo.. pri najstaršom sme mali strom v ohrádke čo vyzeralo otrasne, pri strednom vydržal na zemi necelých 24 hodín a šiel 25.12. dole 😄 potom sme ho mávali roky na 4 oblepených stahovacich krabiciach z Ikei čo bolo síce pekné no strašne to zavadzalo (klasická paneláková obývačka). Pri najmladšom drobcovi už ani tieto trápne pokusy nemám (aj keď paradoxne on by asi jediný stromček nezbural 🙂) a máme len malý 90cm na skrinke vedľa tv stolíka. K veľkému sa už v pláne ani vracať nemáme, veď to len zavadzia.. 😂

motylik21
10. okt 2022

u nás prežil obe deti 😀 vysoký, v rohu izby.... dcéra, keď mala 15 mesiacov, tak mohli byť aj sklenené gule, stačilo povedať, že stromček sa nechytá, chodila k nemu a len svetielka obzerala 🙂 .... syn bol akčnejší, keď bol v jej veku, tak sme radšej sklenené gule vymenili za plastové 😀 + drevené a látkové ozdoby.... chodieval ich brať zo stromčeka a hrával sa s nimi 🙂 ale stromček nespadol, len som musela pravidelne pri upratovaní hračiek z nich vyberať ozdoby a vracať ich na stromček :D

marzuz89
10. okt 2022

Samozrejme, ze ano🤩. Deti ucime spravat sa, ak sa nieco nerobi, musia to vediet a spravat sa podla toho. Nie som fanusik ohradok, detskych zamkov na skrinky a podobne. Neboj, 2 dni budes intenzivne vysvetlovat, a pochopi. Pre istotu nedaj sklene gule, uc ho hned na zaciatku prist ku stromceku a iba pozerat. Pripadne tuknut jemne prstikom do ozdobky, jemne, a potom zase iba pozerat. V zmysle, ze pohladka ozdobku 😉Nema zmysel zakazovat priblizovat sa. Ale musia byt jemni. Bud dorazna a jasna. Ziadne vynimky, tahanie, trasenie, silne buchanie.

tianna
10. okt 2022

@marzuz89 ver že nie každému dieťaťu sa dá vysvetliť 🙂 u nás sa dá len najmenšiemu drobcovi. Najstarší je ZTP to je pravda, no stredný nie a aj tak si robil čo si zaumienil. Nešlo to ani po dobrom a ani po zlom. Žiaľ niektoré deti sú naozaj také a rodič sa môže aj na hlavu postaviť.

timetotime
10. okt 2022

jasne, ze prezije :D len treba davat asi vacsi pozor ako obvykle, ale vsetko sa da :D

tosomja
10. okt 2022

Tak určite nie sklenené ozdoby. Ostatné mi nevadilo. Ja mám rešpekt pred svetielkami. Preto boli aj minulý aj tento rok budú na baterky, nie do zástrčky.
Deti to láka. Môžeš priviazať o kľučku od okna, aby nespadol na neho.

zorkahorka
10. okt 2022

Jasne,ze to prezil.pri dvoch detoch.povies,nonono,nesmieš a je to

jaskolka
10. okt 2022

Mali sme pri čerstvom 1 ročnom,dali sme nerozbitne gule, ozdoby, a mašle, a presunuli tam pred stromček pre istotu konferenčný stolík.
Prvé dni syn tam chodil, ukazoval stále, a potom už ho to nezaujímalo. Ešte večer svetielka 😆

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
elementissa
10. okt 2022

Jasné, že hej 🙂 my máme 4 mačky a dieťa, prvé Vianoce mal len necelé 3 mes, Ďalšie Vianoce mal necelých 15mes a teda tiež ho to lákalo, ale presne, boli sme pri stromčeku spolu a nechali sme ho iba pohladkať stromček, ozdobky, jemu sa to veľmi páčilo, ale nemal problém poslúchnuť, keď sme mu povedali, že nesmie s tým triasť, lomcovat, ťahať. Iba chodil pozerať a hladkať. Skôr s mačkami je problém, tie to mega láka :D jedného kocúra máme takého gulickoveho, ten sa vždy snaží gule obrať zo stromčeka a potom ich naháňa po celom byte... Tak ale už sme sa za tie roky naučili ako na to 🤣🤣🤣 a hlavne môžme mať strom len 7-10 dní, inak by ho naša posádka úplne zdemolovala. Ale dieťa úplne v pohode. Povieš, raz, dvakrát a bude vedieť. Ďalší rok už chodil do škôlky, to už zdobili stromček v škôlke, taký maličký. Tento rok už bude zdobiť s nami náš veľký. Ale neboj, určite to stromček pri dieťati prežije. Ak to nie je tornádo 🤣

ivanakal
10. okt 2022

Preco by nemal prezit, ako si zariadis tak mas. Ked raz povies dietatu ze nema nieco chytat, tak si za tym stoj, a hlavne sa nechichocte ze haha, velmi smiesne ako hadze tymi gulami, lebo aj jemu to bude pripadat ako zabava. Nikdy sme nemali zamky na zasuvky, zabrany na skrinky, ohradky okolo veci... Vedeli co nemaju robit a nikdy sa toho nechytali..

trinneo
10. okt 2022

Pri dcerke, mala 14 mesiacov na Vianoce, maly sme len maly cca 1 metrovy a kedze sme spolu ozdobovali, tak si vazila stromcek ale v ten prvý rok som dala na stromcek len ozdoby, ktore sa nerozbiju,aby ked sa bude s nim hrať, aby si neublizila...asi 3x spadol, ked vymyslala, a nic sa mu nestalo a ani ozdobam, ani jej.

marzuz89
10. okt 2022

@tianna ale toto je stale. "Ver, ze nie kazdemu sa da vysvetlit". "Ver, ze nie kazde dieta sedi na zadku" . "Ver, ze keby si mala take divoke dieta ako ja, inak povies" . Ver..... Ver.. Ver.. Este potom chyba veta, ze "nie kazdy ma babky k dispozicii..".

Ja presne viem, kolko energie a sustavneho opakovania ma to kazde Vianoce pri synovi stalo. Mal rok, dva, tri. Stale to iste. 2 dni dokola. A ked som pred Vianocami tu citala, kolko mam to vzdalo po POL DNI, ze jednoducho na ich dieta to neplati. Rodicom chyba vela krat doslednost, systematickost, ochota, trpezlivost. Ak dietatko nema ziadnu diagnozu, neexistuje, aby si rodic nedokazal najst k nemu cestu. Potom treba skusit inak. Ale nie chvilu tak, chvilu tak.. Potom ma dieta chaos. Ved si precitaj, je tu xy komentarov, kde ti rodicia jednoducho su zasadovi a ide to. Ale nepojde to za pol dna ani za den. Ako pisem, vzdy to je u nas na 2 dni intenzivneho "ucenia" a ukazovania.
Urcite je rozdiel v pristupe, ak dietatu niekto zakazuje sa k tomu stromceku priblizit, krici po nom, okrikuje ho stojac 5m od dietata.. Je to ine ako ked rodic dieta vezme priamo k stromceku, sadne si k nemu, ukaze mu, ako sa moze na ozdoby pozerat a ako jemne pohladkat. A povie xy krat, ze ozdoby nehupeme, netrasieme konarikmi, nerobime toto a toto a samozrejme ak to dieta robi, zvysime hlas. Ale prave poznam aj taku domacnost, osobne, kde sa na dieta ohladom stromceka iba kricalo aby zmizol, aby nechytal, aby aby aby.. Jasne, ze to dieta je potom frustrovane, a svoju nevolu a nespokojnost prenasa do spravania - ano, zleho, a just bude nicit a tahat. To nehovorim, ze ty mas taky alebo onaky pristup, aby bolo jasno 😉 ale tu naozaj nejde o deti, ale o pracu s nimi. Niekto na to nema nervy, no.

lucia147852
10. okt 2022

U nad prežil dieťa, dve macky a aj návštevy iných deti. Ale mame nerozbitne ozdoby. Takze čo spadne sa zavesí spat, čo sa pokazí ide do kosa 🤷🏽‍♀️

gabika128
10. okt 2022

Sú deti ktorým stačí povedať par krát no no a sú deti ktore budú chodiť a skúšať milión krát. U nás som kúpila menší stromček a ten je na stole vyložený. Máme psa, dve deti, naháňajú sa, besnia, byt je malý, takže stromček ostane na stole. Nech si každý robí ako sám uzná za vhodné, hlavne aby sviatky prežil podľa svojich predstáv a v pohode 😊

tianna
10. okt 2022

@marzuz89 áno, často to tak je, súhlasím. No u nás nie, keby mi to pochopili za 2 dni intenzívneho vysvetľovania som šťastná ako blcha.. 😄 oni nič, môžem vysvetľovať aj mesiac celý deň a nezaberá 🙄 chvalabohu že najmladší drobec je v tomto úplne iný a uňho to naozaj tak ide.. 🙂

marzuz89
10. okt 2022

@tianna skus ak chces, ist na to inak, ja tak vymyslam vzdy, ked mi dlhsie nezabera jedno. Ja som taka tvrdohlava v tomto 🙈😅 nech sa stromcek u vas citi super. Inak tip este jeden, vzdy dsme stromcek o nieco skor, aby sa zoznamili 😅 lebo postavit ho 23., to by som nemohla varit stedrovecernu veceru, lebo by som este stale vysvetlovala 😅

misinka0611
10. okt 2022

Žiadne opatrenia robiť neplánujem ani som nikdy nerobila.

enusamt
10. okt 2022

Obaja synovia neriadene strely a kazisveti, ale pred stromcekom maju vzdy respekt 😀 vzdy len obdivuju a jemne tukaju do baniek.
Nebala by som sa toho

jana19877
10. okt 2022

Ono to k tomu tak nejak patrí, že sa niečo rozbije alebo podobne. Takže ako ja by som si spravila aj tak pekný stromček a proste nejak to už len dopadne

janickacrazy
10. okt 2022

Určite je praktické dať stromček možno na nejaký stol vyššie, ak sa ti nechce stokrát dieťa napomínať. Moje deti tiež boli nezbedné, ale stromček vždy prežil. Občas sa dačo rozbilo, ale fakt minimálne. Pri treťom dieťati som nič neschovávala ani nedávala na vyššie police. Ani prášok na pranie som nedávala na nedostupné miesto. proste on bol od mala naučený, čo može a čo nie a bolo veľmi rozumný v tomto. Ale chápem, že nie každé dieťa je také.

zuzuliatko18
10. okt 2022

My vlastne ani nemame sklenene ozdoby, takze na steomceku bolo zavesene Len to, cim si nemoze ocividne ublizit. V pohode stromcek zvladol aj doma aj u starch rodicov.

Strana
z2