Príhoda na ihrisku
V piatok sa mi stalo toto. Bola som s ročným synom a s mojou mamou na ihrisku, malý stál pri jednej atrakcii, ktorá je pre neho ako tak vhodná - ostatné atrakcie sú tam tak od dvoch rokov. Prišiel tam taký štvorročný chlapec a stále sa vypytoval, že kedy už pôjdeme konečne preč. Keď sme o nejakých 5 minút odišli, tak ten chlapec tam už nešiel, aj keď videl, že tá atrakcia je prázdna. Na jednom fóre mi napísali, že som sebecká, že ihrisko nie je iba pre moje decko, atď...a vraj preto tam ten 4ročný už nešiel, lebo ho to omrzelo a podobne. Tak ja keď som tam bola s malým skôr, mám ustupovať dákemu 4ročnému, aby som nebola označená za sebeckú a neviem ešte akú? A okrem toho, naozaj pre staršie deti je tam viac atrakcií, nie iba tá jedna.
@anjika42 správaj sa aj k cudzím deťom akoby to bolo dieťa tvoje alebo napr. tvojej sestry. Nemôžeš mať k cudzím deťom postoj: fujtabl fagan. Aj to tvoje milované najkrajšie najdrahšie dieťa je pre ostatných "len" cudzie decko. Takže správaj sa k ostatným deťom tak, ako by si chcela, aby sa cudzí správali k tvojmu dieťaťu... ono raz to pochopíš aj sama, keď budeš v inej ihriskovej pozícii...
Ta atrakcia je vyhradne len pre jednorocnych alebo aj pre 1+? Dieta si same vybera na com sa chce hrat. Ved vas od tial netahal prec. Chlapcek si to okomentoval a hotovo, spraval sa primerane veku, nenapadol vas, ani neurazal. Prepac, ale problem mas ty, nie ten chlapec, na ktoreho sa urazas.. Toto by dospeli ludia mali pochopit a hlavne, ked su tiez rodicia. Detska uprimnost, spontannost, priamost.. Toto ta dokaze urazit? To si dospela?
hmmmm, zaujimave citanie....akoze nemam slov.....naozaj mate tolko casu reagovat na taketo kraviny? 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 ta zena sa ocividne nudi a potrebuje byt stredobodom pozornosti, lebo co keby....... 😀 😀 😀 😀
vy ste tam boli prvi, ano? tak to mení celú situáciu! ako si to mohol ten 4-ročný chlapec dovoliť! 🙄 🙄 🙄
@anjika42 nic si z toho nerob, ludia su naozaj zvlastny niekedy a tiez tomu niekedy nechapem. Vsak vy ste tam boli, tvoj syn sa tam hral a keby ten 4rocny chcel tak sa moze aj s nim hrat no nie? Z tych reci ze si sebecka atd. si nic nerob. Jednym uchom dnu a druhym von
to čo je za problém? 😀 ty máš koľko rokov prosím ťa? 😀
skus polozit otazku trochu inak.... nie, co ak niekto udrie tvoje dieta.....ale skor, co robit na detskom ihrisku, ked niekto plesne tebe 😀 😀 😀
Philippa, ty na profilovej fotke vyzeráš tak, že ak máš dieťa, tak je riadne drzé a rozmaznané a lussyka - na modrom koníku sa riešia aj problémy s deťmi, kam som to mala dať, na zive.sk, kde sú PC problémy?
Na nasom ihrisku ma raz jedna pani upozornila ze tam nemaju co robot deti do 3 rokov a mala pravdu.me tam tabula popis preliezok a na konci he napisane od 3 rokov.
Keby boli len take starosti, svet by bol hned krajsi
buba, ale keď nejde to dieťa na preliezku, ktorá je od troch rokov, tak prečo nie? to sa mi stá divné...prečo by dieťa nemohlo na ihrisku spať v kočíku a ty sedieť na lavičke - napríklad....
@anjika42 predstav si, ze mam deti...a rovno dve... ale nervy len jedny, preto osoby tvojho charakteru oblukom obchadzam... 😀 😀 😀 tolko blbosti v jednej osobe to sa len tak nevidi... 😀 😀 ...
tak nabudúce, ked iné dieťa bude chcieť isť tam, kde je moje dieťa, tak to moje odtiaľ vyženiem, aby sa atrakcia uvoľnila - tak nejako? sa nečudujem, že sú decká drzí, keď to vidia u svojich matiek
@anjika42 tak nevím jak dlouho jste se synem na té atrakci byla, ale když se třeba dcera houpe už nějakou chvíli a jiné dítě projeví zájem se pohoupat tak ano pustíme ho, když se houpe krátce, tak jí ještě chvilku pohoupu a pak dítě pustíme
a ještě k vaší předchozí otázce, že co mátě dělat, když nějaké dítě to vaše uhodí, tak bych se chtěla zeptat co budete dělat vy až vaše dítě bouchne jiné ?
No co ja chodim na ihriska, tak 99% mamiciek pestujeme u deti navyk vediet sa podelit resp. vediet sa striedat. Tak ako o svoje hracky, tak aj o atrakcie na ihrisku. A je jedno kolko ma, ktore dieta rokov. Aj ked samozrejme starsiemu sa lahsie vysvetli. Ja si teda neviem predstavit, zeby 1 dieta obsadilo atrakciu na neobmedzeny cas, ak su tam aj ine deti.
@katriona1 presne to riesenie je super jednoduche - som tam kratku dobu - vysvetlim mlademu ze ten malicky tam este chvilku ostane lebo sme prisli len pred chvilou - 4r dieta to obycajne v pohode pochopi - ak sa este kt omu ma kde hrat inde - a zaroven ked vidim ze sme tam uz velmi dlho tak zaroven ucim aj vlastne dieta ze treba sa o hěrqcky/preliezky podelit - hlavne ked sa jedna o verejne ihrisko - v zivote nebol ziadny problem s detmi - vela krat moje deti cakali v rade na hojdacku a a vela krat sa aj unavili z cakania a radsej sa isli hrat niekde inde a zabudli ze chceli tak strasne byt na hojdacke ze ked bola volna tak si ju uz ani nevsimli - hold od toho su deti ze zabudaju a dokazu sa zabavit aj s inymi vecami, a tiez sme mali vela krat za ritou rad co stali decka q cakali kym sa moje dieta vyhojda alebo vyhra - tam som bola na to zase ja aby som stanovila prudentny casovy limit - aby aj ovca ostala cela aj vlk syty - a do pohody. Treba byt trochu diplomaticka a trpezliva - pokial vyslovene nejake dieta nerobi zle tomu tvojmu a nohrozuje ho tak s milym dialogom dalej zajdes a budes mat malych kamaratov pre tvoje dieta
A to ta nenapadlo tomu prisernemu sebeckemu 4rocnemu decku povedat, ze sa bude s tvojim na tej atrakcii striedat? Omg, ved tak to funguje na kazdom ihrisku/ detskom kutiku.
@anjika42 to akoze podla fotky mamy vies urcit, ci je dieta sebecke??? Nobja odpadnem nad tvojou drzostou... fuuuha...
Inak, zaujimalo by ma, co to bola za atrakcia, na ktoru chcel ist ten 4rocny chlapcek... to ste boli v nejakom lunaparku?

@anjika42 vy ste tam boli prvi? To myslis akoze tento dozat vazne? Prepac ale toto je naozaj na smiech.... vsak on vas nevyhanal. Je to 4-rocne decko!!! Uvedomujes si tuto skutocnost?? Tak sa aj podla toho sprava, preboha ziveho....