Problém s neskorším vyberaním dieťaťa z jaslí
Mesiac pracujem v súkromných jasliach. Práca ma baví, riaditeľka je ústretová, milá žena. Mám však problém, že otvorené máme do 17, dochadzam 15 km busom. Ten mi ide 17,15. Na zastávku to mám 5 minút. Väčšina rodičov príde pol hodinu pred záverečnou. Je tam však jedna mamička, ktorá chodí pravidelne neskoro. V utorok prišla 17,10 to som ešte na bus dobehla e v piatok prišla 17,15 ani nezavolala že bude meškať. Samozrejme som spoj zmeškala a ďalší mi ide až o 40 minút. Poprosiť ju aby dodržiavala prevádzkové hodiny aj keď som v skúšobnej dobe a teoreticky by sa mohla sťažovať riaditeľke keďže doteraz jej to tolerovali?
S kazdym sa snazi vychadzat... A s tebou nie?
Dorazne by som ziadala riaditelku, aby toto stopla, alebo aby za kazdu nacatu hodinu po pracovnej dobe si dostala priplatok. Povedzme 10 eur. To, ze si rodicia platia, neznamena, ze budu robit, co sa im zachce. Jasne, ak sa da, vyjst im v ustrety.. Ale toto je za hranicou. Co je zo za mamicku, preco meska? Ma tak pracovnu dobu, ze nestiha? Skusala by som nakst kompromis,... Mozno sa mamick opytala nabuduce, ci ta teda ona odvezie domov, kedze si kvoli nej zmeskala spoj.
@stevvvka vraj tá mama pracuje na tej istej ulici ako je škôlka. Neviem konkrétne aké zamestnanie. Ale niekedy príde aj skôr.
@stevvvka a pochybujem že ma odvezie 15 km domov.
Sukromne jasle neznamená holubník. V zmluve predpokladam, že je jasne napísané, kedy sa škôlka zatvára, riaditeľka by to mala vyžadovať, lebo zamestnanci majú svoje sukromne životy a nie sú povinný zadarmo niekde trčať s cudzím deckom.
Ja si pamätám, že v synovej škôlke (zahraničie) sa normálne platila pokuta, prvých 5 minút $10, každých dalších 10 minút navyše $25, po pól hodine mali pravo zavolať socialku a dieťa im odovzdať.
Trvaj na riešení situácie, toto je neprípustné a rozhodne trvaj na zaplatení nadčasu.
Ja pracujem v súkromnej škôlke, teda teraz som na materskej. Ale nič takéto sa netoleruje len zato že si to platia.
Aj keď rodic príde minútu po, má zato pokutu, ktorá ide učiteľke k výplate. Keby príde každý deň neskoro tak mu z toho vznikne suma akoby platil školné 2x.
Alebo teda ak máš nejaký nadštandardný plat, tak to je iné.
Mala som obe deti v súkromných škôlkach. V jednej sme vedeli, že ide autobus p.učiteľke, boli sme na to upozornení a všetci sme to rešpektovali(raz za pol roka sa stalo, že niekto nestíhal) a druhá mala normálne v cenníku, že koľko sa platí po záverečnej. Že nie je problém, ale je nutné to oznámiť a uhradiť.
A riaditeľka predsa môže normálne s úsmevom povedať, že máme teraz pani učiteľku, ktorá dochádza XY km autobusom, ktorý jej ide o ....ďalší o 40 min. Tiež má ešte menšie deti. Chcem vás poprosiť aby sme sa dohodli, že ak budete meškať pravidelne viac ako 5 min, aby ste nám to dali vedieť a budeme spolu hľadať riešenie.
Mňa napadá
1. ak matka pracuje na tej istej ulici a dieťa je posledné odnesiem ho k nej do práce tak, aby ste tam boli o piatej
2.ostane s dieťaťom riaditeľka, upratovačka
3.matka ta odvezie na zastávku, tak aby si bus stihla
4. Dieťa bude po 17.00 s tebou čakať na zastávke
5. Bude platiť 10e naviac za každú hodinu a vy to vykryjete brigadničkou
Hovorím o pravidelnom meškaní.
Ak by sa riešenie nenašlo, začala by som hľadať inú prácu lebo chodiť takto neskoro domov pri menších deťoch...kedy by si s nimi potom vlastne bola. Pol hodiny pred večerou a rozprávka na dobrú noc mi príde málo, ak hovoríme o dlhodobom časovom období a takmer denne.
A ešte jedna poznámočka to, že náš zákazník, náš pán predsa neznamená, že náš zamestnanec, náš otrok.
To akoby sa v práci tvárli keby si pravidelne chodila o 15min. neskôr do práce?
Normálne rozhovor s riaditeľkou, si spokojná, deti úžasné, práca ta napĺňa, nemáš problém ostať z času na čas, chápeš, že môže sa stať, ale pravidelné meskanie tvojej rodine spôsobuje problém a rada by si vedela ako vidí situáciu a možnosti riešenia ona.
Skúsiť to môžeš,. Aby sa nestalo že riaditelk predlzi jasle do 17.30-18tej 😀
Mne to príde že sú zvyknutí ostávať aj po 17....
@janage skôr by som si kupila malé auto 😅😅😅
Reálne je buď zatlačiť na rodičov ale oni cítia ležérny prístup zo škôlky takže skôr spoplatnit príchody po 17.
Povedať to tej mamičke priamo. A teoz by som hľadala i u prácu. Ako súkromné nesukromne je to drzosť rodičov a riaditeľka keď chce nech si ostáva a čaká s deťmi na rodičov.
Dúfam ze ti to platí ako nadčasy keď tam zakaždým dlhšie ostávaš
Baby, bavym na veľkom sídlisku, ale ani tu, kde si rodičia môžu vybrať z 3-4 jasliciek nie sú take maniere že si rodič dovolí pravidelne chodiť neskoro
Proste raz za čas sa to stane hocikomu, ale nie pravidelne
Mala by sa s matkou porozprávať a keď sa to nezlepší, tak priamo s riaditeľkou že toto je pre ňu neprijateľné, nemusí to byt zasadne tak, že ju riaditeľka vyhodí
@klip0 veruze mám malý plat, žiadny nadštandard
@janage ďakujem za vážne dobre rady, nemám problém jej dieťa doviesť do práce cestou na bus.Riaditeľka je síce z rovnakeho mesta kde je škôlka ale chce aby som zavierala ja. Chodí skôr domov.
@sense neplatí mi to ako nadčasy, aj keď čakám po pracovnej dobe
@diamond007 lenže mám pocit, že keby riaditeľka predĺžila otváracie hodiny do 17,30 tak by chodili o 18. Jednoducho nikto im nič nepovie keď meškajú.
Tiež mám dcérku v súkromnom zariadení a vôbec neplatí, že si môžeme chodiť pre detičky aj po záverečnej. Na rozdiel od štátnych zariadení sa veľmi snažia vychádzať rodičom v ústrety benevolentným časom odovzdania dieťatka aj jeho vyzdvihnutia po predchádzajúcom dohovore, nie však mimo otváracích hodín. V zmluve máme ustanovenú extra platbu za každých 30 min. omeškania - tuším 15 EUR. A to teda neplatíme málo. Nesúhlasím s tvrdením, že kto má peniaze a platí, si môže robiť, čo sa mu zachce. Aj pani učiteľka má právo na svoj súkromný život.
Nechápem tu"logiku"ze súkromné jasle, tak si prídem, kedy chcem, lebo platím.. To je vyslovene drzosť.
Takže aj do obchodu, aký vlastní súkromný majiteľ, si pôjdem po záverečnej a budem robiť cirkus, že ma neobsluzia alebo ani nepustia dnu? Veď si tam tiež platím, tak čo?
Nie, jednoducho je to drzosť matky, ktorá si nevie zorganizovať čas, a nechápe otváracie hodiny.
Normálne by som ju upozornila že tiež máš svoj súkromný život a nech nabudúce príde po dieťa včas.
Určite to povedz maminke, že dochadzas a že keď nestihnes bus, prídeš domov neskoro. Nech sa snaží byť dochvilna. Tiež máš svoju rodinu. Keby bola férová, zavezie Ta.
Na súkromné jasle sú poradovníky a nájsť kvalitného a dobrého zamestnanca nie je ani náhodou iba tak..Takže🤷♀️treba sa ozvať a situáciu riešiť, pravidlá sú na to, aby sa dodržiavali..Keby to robil každý, kam by sme sa dostali. Súkromné jasle nie sú súkromné preto, že sa v nich porušujú prabidlá a rodičia neplatia za to, že ich môžu porušovať, ale za niečo iné..Ozvi sa, vyrieš to a keď sa nič nezmení, chod o "dom ďalej". Robotu si nájdeš len sa tak zapráši
Z tej roboty odid. Takmer kazda sukromna skolka to ma tak, ze hodiny (minuty!) naviac sa platia extra cenou, lebo to uz je babysitting. A mala by si to riesit riaditelka s rodicmi. Ty si tam zamestnanec, nie otrok, aby si ostavala este k tomu neplatena dlhsie! Pozri ako sa k tebe sprava tvoja nadriadena uz v skusobnej, nechci vediet, ake to bude potom, ked bude vediet, ze uz nemozes pobedat ,,zajtra nepridem"
Tak by som sa určite ozvala najprv slušne mamie dieťaťa a aj riaditeľke, keď každý deň ostaneš co len 15min zadarmo tak to dobre ušetria...
keby si pracovala v korporate a dosiel by ti mail, ci nejaka poziadavka o 17.00, kym by si to nevyriesila, domov by si nesla. a nikoho by nezaujimalo, kedy ti ide bus. To pisem z vlastnej skusenosti. TML by si si ani nedovolila povedat, ze cakas na dalsi bus 40 minut, lebo na tvoje miesto caka dalsich 15 zaujemcov, ktory s pripadnym cakanim na bus by problem nemali. Mozno aj ta mamicka pracuje vo firme, kde si nemoze dovolit odist predtym, ako dokonci svoju pracu.
A len tak mimochodom, toto sa stava aj v statnych skolkach, nielen v sukromnych. Ked chodila moja dcera do skolky, tiez tam boli 2 take deti, ktore bezne vyberali matky az po zaverecnej, lebo jednoducho skor nestihali. Nie kazdy ma zastup babiek, dedkov.
@dzulli1980 sorry, nás zákazník nás pan? Tebe by sa páčilo niekde čakať len tak 40 minút? To snáď nie... Aj rodičia majú rešpektovať prevádzkovú dobu jaslí. Ci keď prídu aj o 20tej po dieťa, treba rešpektovať? Je to o slušnosti...
@dzulli1980 teba nahradí muž možno inú nie....
Autorka toto dôverne poznám🙂tiež som často odchádzala neskôr a už som vedela kto príde posledn , prvé 2-3 razy som prizmurila oči tiež som niekedy išla autobusom, ale chodil mi veľmi často...my sme sa mobilom odhlasovali riaditeľke a sama zbystrila prečo idem neskôr a aká bola taká bola, ale rodičov si vedela dať na poriadok.
Takže u nás bol vysoký poplatok za meškanie a starostlivosť o dieťa po 17 a všetci si dávali pozor.
Ale ako človek som maminu aj chápala išla cez frekventovany most často nehody, kolóny....
Takže ty sa sťažuj riaditeľke celkom určite...aj, keby si nemala deti ...
@matkahelka prepáč, ale tak by to fungovať nemalo, snáď len výnimočne. V poriadku to teda nie je.
@matkahelka možno aj autorka potrebuje zaniesť deti na krúžok a tiež nemá zástup babiek...
Sme zamestnanci nie otroci detto ten korporat
@huginko co konkretne nie je v poriadku? ze korporaty nemaju pevnu 8.5 hodinovu pracovnu dobu a jednoducho si svoju pracu musis urobit aj keby si tam bola 9 hodin? ci to, ze ak je matka samozivitelka bez pomoci rodiny a skonci v praci o 16.30 tak sa jej cez zapchu v meste nepodari prist do 17.00 do skolky?

@petulda333 Súkromná škôlka je súkromná firma, "náš zákazník, náš pán", tam ide hlavne o bubáky a spokojnosť rodičov ... veď nech sa autorka príspevku sťažuje riaditeľke ... je v súkromnej firme, je v skúšobnej dobe ... čo myslíš, čo bude nasledovať? ... jednoducho ju prepustia ... zažila som to, viem, ako to dnes funguje ...