icon

Problémové zaspávanie 1,5-ročného dieťaťa

alex5896
4. feb 2023

Ahojte mam uzasne dieta ma rok a pol vecer dopije mliecko dame dobru noc svieti mini svetielko a vzdy sama zaspinkala posledne tri vecere je to hysak rev vreskot ako nahle ju dame do postielky proste hrozne to je nechavam vyplakat nic proste vydrzi revat aj 20 minut po dobrom ze ju hladkam to tiez nejde uz neviem co ako sa opat vratit k tomu co fungovalo rady ? Dakujem.

tosomja
4. feb 2023

@alex5896 názov znie komicky 🙈 nejde zaspať.
Buď nie je unavená, alebo sa boji alebo len chce aby si si ľahla s ňou.

evica17
4. feb 2023

mozno tam mechce byt sama (mohla si to uvedomit teraz, nasmu to v roku cca zacalo, dovtedy tiez sam zaspal vypilmlieko a otocil sa a spal), a tym ze ju tam nechas vyplakat ma strach a je vystresovana a uz nezaspi, boji s a ze ju opat opustis. musis par vecerov v nej budovat taku istotu, ze tam budes pri nej, nam to pomohlo, hladkat, jemne buchat po zadocku, a prihovarat sa kym sa neukludni. ona poom ziska taku istotu ze si pre nu tam, a nebude sa bat zaspat. my s muzom sme pri detoch kym nezapsia, vzdy jeden z nas

alex5896
autor
4. feb 2023

@evica17 fuha to je dost narocne 😬 ja neviem myslim keby kazdy vecer pri nej zaspavam tak si uz na to zvykne a nebude chciet sama zaspat ....

anjelicek26
4. feb 2023

Tak separacna uzkost, to vie prijst zo dna na den...nepomoze nic... podriadit sa tomu v kompromisnej verzii...vytiahnut si madrac vedla nej, lahnut si tam, tvarit sa, ze spis, pritom jej drzat rucicku... ale ostane, kde je...

alex5896
autor
4. feb 2023

@tosomja nazov je v rychlosti pisani prve co ma napadlo...je unavena a to dost a aj tak takto vystraja hm

tosomja
4. feb 2023

@alex5896 tak vyššie je spomenuté, že tam nechce byť sama, boji sa. Treba si s ňou ľahnúť, držať za ruku, kým nezaspí

alex5896
autor
4. feb 2023

@anjelicek26 ale potom si na to zvykne a bude chciet asi stale toto nie? Myslela som ze ked doteraz bola v pohode a pekne zaspinkavala tak to pojde dalej myslela som si ze to chce len hrat na pozornost proste..

evica17
4. feb 2023

@alex5896 no zo zaciatku to dlhsie trvalo, aj viackrat skontroloval ci som tam ale teraz do polhodiny spia a odchadzam. a neboj, taz pride cas ked ta tam nebdue chciet uz, tak si to uzivaj ze ta teraz potrebuje. striedajte sa s muzom

tosomja
4. feb 2023

@alex5896 moje deti od narodenia do teraz spia so mnou. O 19,30 ideme ľahnúť, buď prečítam rozprávku, alebo si rozprávame ako bolo vonku, čo budeme robiť zajtra ...stále viac a viac stišujem hlas. Až kým nezaspia. Takých 30 minút polezim pri nich. Zakryjem, a idem si robiť čo potrebujem.

misinka0611
4. feb 2023

Syn od narodenia zaspaval sám bez problému. Dcéra pravý opak od narodenia ju uspávam, ležím pri nej, je veľmi kontaktná a som/sme tu.

Že nechávam vyplakať 20 minút, zvykne si a bude chcieť stále. To dieťa má 1,5 roka ( ako to moje ) raz vyrastie, bude rozumieť, vysvetlíš, ale teraz ta potrebuje, má strach ked ho nechávaš samé. Ja neviem, to si naozaj myslíš ze dieťa je ako robot? Ze sa nemení v pocitoch, v tom čo potrebuje? Ja viem, ľahké je položiť do postieľky a odísť a viem, ze náročnejšie je uspavat, viem to dobre porovnat, hlavne ked napr. dnes som uspavala 1 hodinu a pomaly 45 minút, ale teda radšej takto ako počúvať 20 minútový rev, ako ma dieťa vola, to by mo srdce puklo.

To dieťa stebou nebude spávať do maturity.

tosomja
4. feb 2023

@misinka0611 🤣 mám 12r a tiež príde, mamka, chcem s tebou spať, ľahne a "škrabkaj ma" a tak ležíme štyria v posteli až kým nezaspíme. Potom v noci vstanem a ona vo svojej izbe už, syn prekotúľaný do jedného rohu postele, najmenšia v druhom rohu 😊 ale všetci sa vyspine, nikto neplače. Škoda, že najmenšia zaspáva posledná a prvá vstáva.

tomaskovamaminka
4. feb 2023

@alex5896 Moj bude mat 11r. a som rada, ze si k nemu mozem na chvilku lahnut 🙂 Starsi tak rychlo vyrastol :/ Uz si ani k mladsiemu dlho asi lihat nebudem.

zorkahorka
5. feb 2023

Vyvinova faza. To, co platilo, uz neplati. Treba najst novy sposob. Este je malicka, ak ta vyzaduje, obetuj sa. Ono to zas prejde, vyrastie z toho
Pripadne sa striedajte s muzom

alex5896
autor
5. feb 2023

Dakujem poskusame daco ...dnes to bola makacka