icon

Problémy s výchovou 7 mesačného dieťaťa

tanatiti
16. júl 2015

mamicky poraďte mi. Mame sedemmesačnú dcérku s ktorou mame od prvého dňa problémy s výchovou. Teda neviem či to tak mám nazvať ale mame to dosť s ňou tažké. Prvé mesiace nám spala len na rukách a to sme museli doslova stať ako sme si sadli zacala plakať to bývalo cez deň v noci nam pekne spala v postieľke ale cez deň sme mali vždy s ňou problémy doslova na pohnúť sme sa nemohli. Ja som niekedy mala problém sa co i len najesť alebo si odskočiť. Teraz je už staršia ale je vkuse uplakaná, umrncana, nechce sa sama hrať, vždy ju všetko rýchlo prestane baviť, nechce mi byt v kočíku a keď je v autosedacke tak nám celou cestou plače. Obidvaja sme už zúfalí nechápeme co robíme zle alebo kde vlastne je chyba. Žijeme v zahraničí a vačšinou som s ňou sama doma kedže manžel robí. Priznám sa, že mám dni keď som zúfalá a plačem keď som z nervami na konci. Keď sledujem ostatne mamičky s deťmi stále sa pýtam aj ich dieťa je take ako je nase? Ja naozaj nezveličujem ale keď vidím druhé deti aké sú kľudne a porovnám to s našou dcérou tak len ticho závidím. Večer keď ju uspávam a dám do postielky začne kopať nohami a samozrejme že je hore trvá mi hodinu kým ju večer uspim. Normálne nenávidim tie uspavania. Keď ju idem prebaliť alebo preobliecť tak len málokedy je ticho vačšinou plače. Po tejto skúsenosti už nechcem ďalšie babo a to som ich chcel mat 3. Máte niekto rovnaký problém ? Co robiť ? ☹ ☹

veriiii
16. júl 2015

@tanatiti certik, vyzera ako anjelik🙂

peneloppe
16. júl 2015

@tanatiti

MOzno by si mala zajst k lekarovi a poradit sa. Mozno tam je pricina. Mozno aj nejaka ina diagnoza. Mam znamu ktora takto opisovala svojho syna a neskor mu diagnostikovali autismus. Tieto deticky su ine uz od narodenia. Nemusi to byt vobec vas pripad ale napadlo ma to. Dufam ze som sa ta nedotkla, je to len uvaha.

katka708
16. júl 2015

jeeeeeeej, fakt je nás takých viac ? lebo v okolí sme jediní čo majú takto náročné dieťa 🙂 a všetci len krútia hlavou. 🙂 Malý je nervný a hyperaktívny od narodenia. celé dni tiež len preplakal. spával do roka 4-5x po 30 min (ale presne na minútu), v noci to bolo ok ale od 15m sa to pokazilo aj v noci. teraz pár krát za noc narieka zo spánku, kope nás, krúti sa ako krokodíl medzi nami, kričí a mrnčí takže sme ráno rozlámaní ale zas od 18m sa to zlepšilo cez deň. už ho sem tam dačo zaujme,viac sa usmieva, mazná, pusinkuje. Aj keď skúša kam môže zájsť a jeduje sa keď mu niečo nedovolíme, tak sa o zem zatiaľ nehádže. postupne sa to zlepšuje ale prvý rok bol pre mňa očistec. sama doma od 8 rána do 7 večer a nevedela som čo s ním. ani pestovanie na rukách nepomáhalo. na kočíku som chodila len okolo domu lebo ako sa zobudil po 30 min tak len s vreskom a rýchlo šprintovať domov... nechcel piť mlieko, nechcel jesť, všetko len tak trošku aby prežil 🙂 Ale v motorickom vývine bol vo všetkom popredu aj zo 3 mesiace ako tabulky píšu. Ale všetko robil z plačom a nervami, 4 mesačný sa pretáčal ale reval pri tom ako divý, 5m. začal štvornožkovať ale plakal a jedoval sa pri tom. potom chodil okolo nábytku a hučal. Až keď začal chodiť v 10m, tak si to začal užívať a zdrhal ak rýchlo ako sa to len dalo. a odvtedy ako štvornožkoval,tak nevydržal nikde ani v kočíku ani v nosiči dlhšie ako 15min. potom už chcel bežať po svojom. takže kočík sme využili len necelý rok :( Manžel na druhé nechce ani pomyslieť, ja síce chcem ale neviem si to predstaviť ako by som o zvládala pri tomto. Ale ako píšem, každý mesiac je to lepšie a lepšie. Treba zaťať zuby a prežiť to.....

bonaqa2013
16. júl 2015

Čo robiť ? Nič. Moje 3 dieťa bolo veľmi podobné, v noci sme ju uspávali aj 3 hod. vyskúšali sme hádam všetko. Krátko pred jej 1 rokom to prestalo. Všetko sa obrátilo na dobré a ja som si myslela že ako nám bude fajn. Len to som netušila že som zas tehu a potom ešte len nastal chaos. Myslela som že pri tom 3 som už prežila všetko. Omyl. 4 decku v 5 mesiacoch diagn. DMO - museli sme cvičiť vojtovku 2,5 roka 4 krát denne.
a tá uvrieskaná slečna chodí v súčasnosti do ZŠ a poznámky a sťažnosti ako na páse.... 😠

tanatiti
autor
16. júl 2015

@egiginka vďaka za radu prečítam si tu knihu taktiež

tanatiti
autor
16. júl 2015

@veriiii myslím že reflux nemá pozerala som to taktiež

tanatiti
autor
16. júl 2015

@veriiii ďakujem to len tak vyzerá nevinne 🙂

evacm
16. júl 2015

@tanatiti ahoj, vyskusaj si precit knihu od Dr Sears The Fussy Baby Book. Najdes ju na Amazone. Mne velmi pomohla, moj syn tiez odmalicka len plakal, nechcel byt v kocari ani v autosedacke atd. Bol vecne nespokojny, myslela som si ze ja som zlyhala ako matka a tato kniha mi velmi pomohla ;)

sheila72
16. júl 2015

Neviem, či som už do tejto témy písala alebo to bola len podobná, ale my máme presne také dieťa ako vy a podľa môjho názoru, problém nie je vo výchove, pretože tak malé dieťa sa nedá ešte nejak extra vychovávať....je to len taký temperament, ktorý nemusí trvať na furt, napr.naša robila presne toto čo opisuješ zhruba do 1,5 r a teraz je naproti tomu aká bola úplne kľudná, povedala by som že kľudnejšia ako iné deti. My sme si na to zvykli, prispôsobili sa tomu že proste sa s ňou nedá všade chodiť a ona sama sa postupom času skľudnila, nijak som ju nenapomínala a pod. Aj keď niekedy som bola už tiež naštvaná. Jediné, čo jej ostalo je jej nespavosť. Má 2 roky, ráno vstáva o 6:00 a večer ide spať o 21:30, poobede nespí. Ale inak keď treba obsedí, čo sa s ňou kedysi nedalo a kočár od pol roka neohrozil, aj teraz chodíme všade pešo :D

tanatiti
autor
16. júl 2015

@evacm ďakujem pozriem to 🙂

janulina.k
16. júl 2015

@tanatiti neviem, ci ste veriaca rodina alebo nie, ale krst pomaha pri takychto stavoch 🙂

tanatiti
autor
16. júl 2015

@sheila72 my sme do troch mesiacov ani do obchodov veľmi nechodili ako náhle sme zastali a pozerali niečo už mrncala a to sme radi chodili do kaviarne a tak ale nebolo to možné teraz aspoň vydrží ,keď ideme po obchodoch tak obzerá ale ak chce spat opäť je mrzutá a musí byt narukach kde zaspí a opäť ju dáme do kočíka

tanatiti
autor
16. júl 2015

@janulina.k Som veriaca a dokonca môj muž verí aj zarieknutie

asocial
16. júl 2015

@tanatiti ak mam byt uprimna, ja nevidim nikde problem (okrem toho, ze 7 mesacne dieta by som nedavala do sedacej polohy🙂)..
je to normalne dieta...
ak ti poviem,z e nas syn este takmer v 2,5 rokoch sa budil asi tak kazdu hodinu v noci?

najprv spaval len na mne cez den, potom len v kociku cez den, potom zas len nacapany na mna cez den....
neboj, nebude to trvat vecne...
vazne, hovorim z vlastnej skusenosti...

asocial
16. júl 2015

@tanatiti zarieknuta urcita nie je, je UPLNE NORMALNA...

asaela
Autor odpoveď zmazal
tanatiti
autor
16. júl 2015

@asaela ako keby som čítala o našej malej

charlie1980
16. júl 2015

My sme na tom boli uplne rovnako, az na to, ze v autosedacke spi 🙂 Ale, prebalovanie, Cista katastrofa! Umyvanie zadku, hroza des. Vzdor, hadzanie flaskami a dudlami, hadzanie sa o zem. Pistanie....vecna nespokojnost. Ani tak, ani onak nebolo dobre. Napriek tomu vzdy dobre spal. Neviem, ci som ho uz niekedy naozaj uspavala. Sam odide do spalne a lahne si, ci naobed, ci vecer. Trieskanie dverami a skrinkami od jedu...teraz akoby utalo !!! Vsetko je zrazu prec...Ale trvalo to dlho a ja som uz bola s nervami v koncoch, pretoze cely den od rana az do vecera bol nespokojny. Cim je samostatnejsi a vie uz vyjadrit svoje potreby, tym je to menej narocne. Teraz je klud...trvalo to asi 5 mesiacov, kedy to bolo az extremne. Tak teraz cakam, aka dalsia faza na nas caka. Prejde to, len to chce trpezlivost.

kristinkahugo
16. júl 2015

Ano to je materstvo. Nie dávať fotky z tehu , ocurane papieriky a potom ked sa to narodí tak ma každý nervy . To co píšeš je uuuuuplne normálne. Mám doma take "dva kúsky" .

janickacrazy
17. júl 2015

@tanatiti U nás to bolo tiež podobné, no malého k tomu aj bolievalo bruško a mával často vetry. Ked mal 6 mes. nedalo mi to a dala som mu urobiť testy na alergiu na kravské mlieko a čuduj sa svete, vyšli mu pozitívne! Zmenili sme mlieko a za týžden som mala nové a dobré dieťa! Moje dieťa prestalo revať celý den pri každej činnosti a pomaly sa menilo na dobré bábatko. Nemohla som tomu uveriť! Netvrdím, že je to aj váš prípad, ale pre istotu by som mu dala tie testy urobiť.

kristinkahugo
17. júl 2015

@janickacrazy na pol roka dávať kravské mlieko? 😳😳

mimla
17. júl 2015

@kristinkahugo Umelé mlieko je kravské mlieko.

lauricka
17. júl 2015

@tanatiti myslim, ze postoj k nej to robi. Akoby ste mali prilisne ocakavania od babatka, ktore potrebuje akurat tak matku mat nablizku, nosit sa a dojcit sa. Je pre babatko prirodzene, ze chce byt nosene a chce spat s mamou, tak ako kazde ine mlada. Zvierata to vedia, clovek zabudol. Aj termin vychova a vek dietata mi vobec nejdu dokopy. Myslim, ze problem je viac na vasej strane ako jej. Ale mozem sa mylit, samozrejme.

tinqua
17. júl 2015

@tanatiti ono ta povaha tam stale bude aj ked sa skludni...moja je teraz 99% casu dobre dieta, ale z casu na cas sa rozhodne upevnovat svoje postavenie a potom spravi cirkus...a ked sa ti v buducnosti hodi o zem tak ju tam nechaj a povedz pa pa...u nas to zabera , hned vyskoci a uteka za mnou...a ludia mozu zazerat kolko chcu...

moncicatko
17. júl 2015

@tanatiti Mila Tanatiti,s najvacsou pravdepodobnostou mate narocne dieta, http://www.askdrsears.com/topics/health-concern..., na tejto stranke si mozes co to precitat,ak vies anglicky. My mame tiez takeho. Jedine,co ti pravdepodobne pomoze je obrnit sa veeeeelkou trpezlivostou. Povedat si,to dietatko je moje,nech je ake chce,lubim ho a proste ho budem nosit,spat pri nom a podobne,kym prekona toto obdobie. Bohuzial nie kazde dietatko krasne spinka,papa,neplace atd. Ja som si tiez uzila,presne ako ty,s nervami v koncoch,plakala som pomaly kazdy den. Ale preslo to,este pred rokom sa naucil zaspavat po leziacky v posteli,s nami samozrejme. Revat a mrncat prestal tiez po roku, ked zacal chodit a mohol si dojst za cim chcel,ale doteraz je to taky typ umrncaneho dietatka. A zahrat sa sam nezahral veeeeelmi dlho,mozno do roka a pol takmer nic, v minutach som ratala,kolko sa zabavil. A teraz ma 2,5roka a zabavi sa sam,beha,kutra,vsetko mozne,ale nehra sa sam. Ale tieto deticky su vraj velmi inteligentne. U nas to tak aj zatial vyzera 🙂 a druheho sa neboj,bude dobre,ja som otehotnela,ked mal maly rok a dcerka je zlaticko. SAmostatna,neplace,uplny opak 🙂 Tak hlavu hore,bude dobre,uvidis! 😎 😉 😅

gita17
17. júl 2015

@tanatiti sory, ale nie si tak trochu blba? nechces sa poradit s lekarom, lebo sa bojis, ze ti vezmu decko? to co je za somarinu? Ved si normalny obcan EU co zije v Anglicku. Ako si ocividne jednoduchsia, ale dieta ti nikto za to nevezme a ani za to, ze je umrncane. Naco si sa stahovala do Anglicka, ked mas teraz pocit, ze si podradny obcan a bojis sa dokonca aj toho, ze ti vezmu decko?

lauricka
17. júl 2015

@tanatiti moja mala zacala tiez siedmy mesiac. Reagujem na jej potreby, ked vidim, ze je unavena, lahnem si s nou, dojci sa a zaspi. Chvilu tak vydrzi, ked zisti, ze tam nie som, ozve sa. Tak zasa pridem a to iste, zaspi a tak. Ked uz je oddychnuta, vezmem ju z postele. Ak je nanic alebo sme doma a mozem alebo sme kdekolvek v terene a je unavena, dam si ju do nosica (manduca, mei tai, satka, ergo-nosice...vsetko je fajn okrem klokanok, tie nie) a pospi si kolko chce a kde chce. Nosim ju na prechadzkach, do mesta, atd., je to super. V noci spi pri mne a spime krasne celu noc. Ked potrebuje, nadojci sa. Babatko tym placom komunikuje, inak to nevie. Nieco jej nevyhovuje, nieco potrebuje. Ked sa na nu pozriem, tak slovo vychova mi vobec nejde do ust. Je to malinke babatinko. Podotykam, ze nie som ziadna naivna prvorodicka, keby sa chcel niekto navazat (tu na MK obvykly jav), je to moje tretie dieta.

lauricka
17. júl 2015

@tanatiti samozrejme, ze moze mat aj zdravotny problem, ako je napr. reflux. Ale je normalne, ze dieta nechce byt v postielke alebo v kociku. Moze sa tam citit zle, co je pochopitelne, kedze ocakava uplne nieco ine od zivota.

nanka3
17. júl 2015

@tanatiti ahoj, ako ti uz baby poradili skus satku alebo nosic, ale skor ako ich kupis, pozicaj si od niekoho, na skusku, moja v nosici ani satke byt nechcela, jedine, ak sme boli von, tak aby si zbytocne nevyhodila peniaze. Inak nie si v tom sama, moja bude mat rok a je velmi umrncana, sama nebude ani 5 minut.... Mam problem ist na wc, o vareni alebo upratovani ani nejdem hovorit, musim pockat na manzela, nech ju zabavi a vtedy chytro spravim, co treba. Vecerne uspavacky su pol az hodinova zalezitost, v noci sa budi xy-krat, ale jest nechce, spi s nami v posteli..... Asi to chce len pevne nervy, aj ked, priznam sa, tiez ich obcas stracam a skriknem na nu, co ma potom mrzi..... Tak sa drz, raz to isto prejde, inak len tak na povzbudenie, laktacna poradkyna mi vravela, ze tieto narocne deti su velmi emocionalne a velmi sikovne, inteligentne, takze sa nam to vrati 100-nasobne, len treba vydrzat 😉

marina3
17. júl 2015

@tanatiti ja mám doma to isté - malá má 7 mesiacov a tiež takto vyvádza a to už mám doma syna, má 6 rokov a tiež bol taký ( ešte aj oveľa horší by som povedala...) takže až po 5tich rokoch som nabrala odvahu mať ďalšie dieťa...a som myslela že keď to bude dievčatko, že lepšie...no o niečo lepšie...ale aj tak furt dačo chce, vyžaduje, vrieska, prebaľovanie vrieska...no ale my sme mali do 6mesiacov koliky, a teraz zase nechce jesť, dosť schudla a je nervózna dosť a nie sú to zuby.... vyskúšaj malinkej dať niečo proti bolesti - napr. nurofen čípok - a keď bude kľudnejšia, tak budeš vedieť že niečo ju bolí. a ďalšia vec - je skrytý reflux - t.j. negrcká ale ide jej to zo žalúdka do úst a späť - aj to býva nepríjemné ( do roka to má prejsť) a ešte sú dobré homeopatiká chamomilla vulgaris 15CH - keď napr. idem s ňou k doktorovi a viem že tam budeme dlho, tak jej to dám, je kľudnejšia ...a ešte som začala dávať kvalitný rybí olej z nórska ( jeden pán ho dováža) a je pre deti od 6 mesiacov a napr. synovi to veľmi pomohla, že sa ukludnil a už nemá diagnózu ADHD, ktorú mu chceli privariť... a zúfalá - často...strašne..jaaaj...