Psychika mi bráni prebalovať, manžel to už nezvláda
Ahojte mamicky, mam krasne babatko, dcerku natalku, je zdrava, vesela a vsetko je v poriadku, ale mam taky problem, s ktorym sa neviem vysporiadat 😔
Každý krát čo sa malu pokusim prebalit ma napne a následne sa vyvrátim. Stačí sa len dotknút tej teplej plienky. Nasadiť novú už zvládam, ale manžela už ide poraziť z toho, že musí neustále vyhadzovať tie okakané...
Nemate nejake tipy , ako sa s tymto mozem popasovat ?
Ďakujem...
@mamicka2455 dovolím si otázku, snad sa neurazíš. Po tebe splachuje a čistí toaletu tiež muž?
@mamicka2455 zamyslam sa, ako by som toto riesila🤔, pripustam, ze niektori ludia maju prilis citlive vnimace... asi by som si nasadila oparfemovany respirator a na ruky rukavice? Toto by nepomohlo?
@kukulienka999 ...tiez mi to napadlo
Alebo inak....tebe zadok utiera kto?
@mamicka2455 daj si rukavice a respirator.
A čo Ti vadí vlastne? Zápach? Konzistencia?
tip nemam ale snazim sa predstavit si, co budes robit, ked bude kakat fakt casto, pripadne mat daku virozu a muz bude v robote 🤔
eldorado este pride, ak ti vadia pachy, ked zacne papat prikrmy 😁
no nic, respirator, zadrzat dych, satka na nos.. 🤷♀️😊
mne sa "paci" veta, ze manzela uz ide porazit z toho, ze stale musi vyhadzovat okakane plienky. my ostatne matky mame hovorit co? tiez nas malo porazit?
@mamicka2455 a manzel nepracuje? ci cakas cely den kym pride domov aby prebalil pokakane dieta?
@mamicka2455 a to manžel nechodí do práce? prepáč ale pochybujem že je pri tebe 24h denne...keď to zvládaš keď nie je doma, tak to rob aj keď doma je....
Ake ste mudre... 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️ je to chorobny "strach" a aj sa to nejak vola.
Vlastne takym ludom nevadi, ale prebalovat inych a riesit ich vylucky to nezvladaju.
Respirator, rukavice a proste to prebalovanie spravit na jeden nadych 😂 Inak bude musiet ist na matersku muz a ty nazad do prace...
@mamicka2455 Muza tak nadrapuje. Pouziva respirator 😆
Wow ake mile zeny vsetky 😀 mojho muza tak tiez prvy mesiac napinalo kym si zvykol 😀 a ano, moze ist aj o chorobny strach. Vacsina zenskych tu ho ma z toho, ked musia ist do prace, ale o ked zistia, ze ich manzel pozera pecko.
Skus take tie stipce na nos, mozno respirator, mozno jednorazove rukavice by som skusila, .. skor ci neskor si na to budes musiet zvyknut. Pozerat sa inam a doke ked utieras len tak letmo
@mogaa si predstav, ze moj muz bol doma 3 mesiace, ked sa nam narodiko dieta. Ked sa chce, tak sa da 😊
@nelca84 predstav si, ze niektory muzi sa rozhodnu, ze po porode budu niekolko tyzdnov doma a budu manzelke pomahat 😊
@queen_mary ano, viem si to predstavit, vsak sa pytam, ci je doma a ci na neho caka s pokadenym dietatom. Neviem co je na mojej otazke nezrozumitelne.
@queen_mary ved v poriadku nech je muž doma, ale to nebude predpokladám do cca 2 rokov, potom to bude robiť ako?
@matullienka zda sa ti, ze by to neriesila? Verim tomu, ze najde sposob ako to pojde.
@mamicka2455 vies ono pridu horsie veci nez taketo detské "kakačky", a potom co? Moje deti mavaju minimalne raz do roka taku virozu ze v noci v spanku zacnu vracat a to je iný level zvratky po celej posteli.... vetrám hodinu izbu.... dieta hned do sprchy... alebo ze to proste pustí do gatí ked ma crevne problemy.... bohuzial treba si nasadit nieco na nos pripadne ak ti vadi aj vizualna stranka tak skus farebne okuliare.... a zaťať sa, nepremyslat nad úkonom, spravit to ako stroj....
@mogaa Premoze sa hadam?
Premoze sa dospely s panickym steachom z lietania, z pavukov, z vysok... zeny co sa boja porodu a vybavuju kvoli tomu psych. indikaciu na cisarsky?
Skuste pochopit ze to nie je rozmar, rozmaznanost, ale vazna vec.
Autorke odporucam psychologa a ako bolo spomenute skusat respirator, rukavice a zhlboka dychat.
@mamicka2455 tak to skus dat na jeden nadych, alebo sa presviedcat, ze to zvladnes.
Mne byva zle v aute. A do isteho veku som bola presvedcena, ze ak raz mi zacne byt zle, uz budem len zvracat. Niet cesty spat.
A vies co? Zacala som si hovorit: to vydrzis, nemysli na to, zavri oci, dychaj zhlboka a pomaly.
A... uz viem, ze sa to da predychat.
Takze tak ako si si k tomu v hlave vytvorila blok a hnus, stresujes pred kazdou plienkou a dopracovala si to az k vracaniu, tak to postupne odburaj.
@mamicka2455 dala by som si rukavice a rúško, mohlo by to tvoj problém vyriešiť.
@mamicka2455 nejako to prekonať musíš, ak malú nechceš ohroziť. Manžel určite nebude doma celé najbližšie mesiace a prebalovat raz za 8 hod to nebude naj nápad, ak nechceš riskovať zápal močových ciest/obliciek u dieťaťa.
Ale z jednej strany ta chápem, ja som mala panicky strach a napinalo ma pri čistení novorodeneckeho pupka, našťastie odpadol a bol pokoj🙏 Ale takých plienok sa do odplienkovania ešte povymienaš, musíš to predýchať a bude dobre.
@nafka0483 ale tak hádam vedela že mať dieťa znamená prebalovanie...a ak mi to robéí problém, dám si respirátor, či mokrú šatku...ale nemôže teraz s prebalovaním čakať na muža kým príde z práce do 2 rokov dieťaťa...veď to nie je otázka týždňa, dvoch....tu sa bavíme o prebalovaní jej dieťaťa, bábätka...nuž premôcť sa musí, nikto nebude pri nej kým dieťa začne chodiť na nočník....tiež ma napína zo zvratkov a čo? neupracem ich po dieťati a budem čakať na muža?
čo tak trochu sebaovládania? To keď je tvoj muž v robote, to chúďa čaká celý deň v pokakanej plienke, kým príde domov?
a ked sa nebudes pozerat? daj si prebalovaci pult hned vedla umyvadla. vyzliect gate, vyhrnut body, pustit teplu vodu, odopnut plienku, zvliect ju za neteplu cast(napr. si dat dieta na tigrika a za zadnu cast dat plienku dole) a strcit dieta pod prud vody. voda umyje stolicu a ty utries uz ciste babatko.

@mamicka2455 daj si plynovú masku 🙄🤔 ty kokos to vážne? Vieš koľko ešte budeš musieť poutierať 💩? A to nevravím, že dostane hnačku a bude to mať až na krku. A keď nebude muž doma?