Ročná dcérka nechce spať. Poradíte?

yamee17
16. okt 2013

baby mam taky problem... mam rocnu dceku a v posledom case je to so spanim na nervy... :( mali sme rezim ale ten je neviem z akeho dovodu fuc... co sa tyka poobedneho spanku - chodili sme spat medzi 11-12 a spala mi az do 15tej... teraz doslova nasilu zaspi o pol2hej- 2hej... a spi hodinu, pocas ktorej sa mi ale aspon 5 krat prebudi s placom.... ! :( a na noc ani nemyslim... lebo.... cez noc sa budime 6 krat !!!! na mliecko, papame umele uz skoro rok.... som strasne unavena nevyspata a hlave zacinam byt velmi velmi nervozna... nemate s tym skusenost?? co by som mohla spravit?

denise01
16. okt 2013

Ahoj, nejdu malej zubky? Lebo aj my mame uz aky-taky rezim, ale ked idu zubky, naraz je to fuc, a noci su tiez ako opisujes, x-krat za noc hore; nie je aj malinka podrazdena viac ako inokedy?

katka1981
16. okt 2013

Podla vsetkeho ma separacnu uzkost. V noci jej nedavaj zakazdym UM, ona nie je hladna. Mne sa mala budila aj 3x za hodinu celu nic cely mesiac, kazdy den. Toto co opisujes je zial uplne normalne, aspon pre mna. Mne sa mala budila s placom do troch rokov minimalne, ci rano, ci cez den a od dvoch rokov cez den chodila spavat na silu.... detickys a stale menia a spanok je nevyspytatelny, tiez sme mali rezim od 2. mesiaca..... S tou nocou pories nocne krmenie. 6x za noc papat nie je normalne v jej veku. Skus to zredukovat na 3x, postupne na 2x. Tabulky hovoria ze po pol roku by uz nic nemala v noci jest, preto ti neradim podla tabulky ale s istotou ti pisem, ze nebudi sa pre hlad. Ked tak jej daj cajik alebo vodicku, nepotrva dlho a sama zistis, ze nebola hladna. Malinka sa budi aby zistila ci si pri nej. Precitaj si nieco o separacnej uzkosti. A s unavou ti neporadim, moja bude mat pomaly 4,5 roka a my sme s muzom zombici. Malokedy prespi celu noc. Hlavne sa snaz moc netrapit, kludne o mesiac, dva, sa to moze zmenit k lepsiemu.

virivka
16. okt 2013

Nasa mala rezim az omnoho neskor, takze zmenu v rezime by som neriesila. Este je mala, tak sa jej pomeni rezim . A mozno su to zubky. V noci by som ju dala spat k sebe, ak jej davas 6krat za noc mlieko, to mi pride vela, ale zavisi aj od toho, ake mnozstvo vypije. Nasa sa este aj teraz niekedy zobudi v noci na mlieko, ale nastastie len raz🙂.

sischa
16. okt 2013

Moja malá mala tiež istý režim...až raz ani len počuť o postielke...neviem už presne v ktorom mesiaci to bolo...ale teraz má 3 roky aj 2 mesiace..a už asi druhý mesiac sa v noci zobudí a plače...že je jej smutno..alebo že počula uja buchať..alebo furt dačo..nakoľko pracujeme a ona má ešte isté obmedzenie " topánočky na noc" tak ju vezmem a v našej posteli ma stále chytí za ruku alebo objíme a hneď zaspinká a spí až do rána...nepočula som o tom čo píšete "separačná úzkosť" sme ten prípad aj my? lebo ostatť u babky napr. ak ju nechám v piatok od rána...že už tam spinká na obed tak nieje problém aby ostala aj v noci...aj ked pýta sa či príde mamka...ale ked ju tam nechám len večer hned na spánok tak to chytí uplný záchvat a nechce tam byť , že jej je smutno za mamkou...do škôlky začala chodiť..chodíme s plačom aj ked do jaslí nemala problém..chodila tam od roka a pol...tak neviem..či sme ten prípad...aj v noci si s nou musím ľahnúť..drží ma za palec...manžel ..že kedy to skončí...vraj ja som ju tak naučila..ale tak ona má také topánočky na tyči..nemôže za mnou prísť...a ona to tak ľutostivo povie.., že asi ma fakt potrebuje a je jej smutno..nerozmaznávam ju...aj po riťke dostane..a ona vie že len ked nepočuva...takže aby som aj yamee odpísala..aj u nás sa to zlomilo a režim bol fuč....

marcelatje
16. okt 2013

Iba maličkú strašne ľúb 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 prajem veľa trpezlivosti 😉