Ročné dieťa neprespí celú noc
Ahojte.mam 13 mesacnu dcerku,velmi zivu.avsak este neprespala celu ani jednu noc.vecer zaspi o 20tej.predtym spapa viac ako 4dcl hajaji mlieka,kase mi nikdy jest nechcela.uz o 23 sa zobudi s velkym revom v postielke,tak ju dam k nam.o 3tej je zas hore a ked chcem,aby este zaspala,tak jej musim dat dalsie mlieko.to zje 3dcl,ale aj tak dalsie 2 hod.nevie zaspat.a vstane uz o 7dnej a do 12stej je mrzuta,ale skor mi nezaspi.pospi tak hodinu a pol,co je jej evidentne malo,lebo do vecera je zas mrzuta a chce sa len po rukach nosit.neviem ci to je zo zubkov,jebo nam chyba uz len 5 a prvy vysiel na 4 mesiace.poradte co s tym,lebo uz sme zufali..za kazdu radu budeme vdacni
@chryse no poznam take stavy, ked je dieta umrncane cely den a chce byt len na rukach ... uzila som si svoje, kym bol krpec mensi, teraz je to uz pohoda ... neskusala si nosic? ... das ju tam a mozes bez problemov robit, co potrebujes ... mam vyskusane takmer vsetky domace prace tymto sposobom 🙂
moj ma 18 mesiacov a tiez neprespi celu noc 😔 Sice asi 3-krat sa mu to podarilo..no inac nie..Len dufam,ze ked bude mat vsetky zubky tak sa to upraví. 😅
náš malý mal 20 mesiacov, keď sa odstavil od dojčenia, dovtedy spával tak ako tvoja dcérka, ba by som povedala ešte horšie - v noci hore dobre že nie každú hodinu a počas dňa si fakt dával šlofíka - pol hodka doobeda, 20 minút poobede 😀 ja už som chodila ako mátoha 😝
moj maly mal pred tyzdnom 12mesiacov a tiez neprespi celu noc...ked bol male babatko budil sa 2krat za noc na mliecko..a teraaaaz....sme hore aj kazdu hodinu a jedine co zabere je prsnik...ked mu namiesto cicika dam do pusy cumel vresti....takze u nas je to tiez bieda so spanim..uvazujem, ze mu namiesto cicika zacnem davat flasku s cajom ale este som sa na to neodhodlala...inak sestra ma 2rocnu dcerku a za tie dva roky tiez este nespala celu noc...tod moja skusenost 😀
@magali moja mala pije len granulovane caje a nema so spanim problemy...len ked jej idu zubky alebo je chora..a mama jej urcite netvrdi,ze jej mala prespi celu noc..vychovala tri deti,takze vie,ze kazde je ine...
ahoj mne mala spinka celu noc od troch mesiacov ,potom bol mierny vypadok ked sa budila a otom znova spala celu noc proste ked jej sli zubky vtedy sa len budila,ale kamaratkina mala je presne to co tvoje dieta budi sa stale....
Tak moj maly ma 17 mesiacov a je v noci 2-4 krat hore, je stale kojeny
moja ma skoro 13 mesiacov a spi podobne ako vy....
@diabliq6666 Ale tak naty je lenocha..a ta troska cukru ju len dobre vyburcuje..o tyzden sa vymenime.ty budes spat s mojou a ja s tvojou.oki?
@chryse no to urco...sak by pobudila cely byt jak by kricala,ze co to za cloveka pri nej😀
@diabliq6666 No zas neprezivaj to tak,nejak by som si poradila
Naša malinká spinká presne ako Tvoja. Večer o 20,00 zaspinká, vstáva ako kedy, včera napr. o 23,15 s plačom, to som ju utíšila a dala zase spinkať do postielky a na kojenie sa zobudila okolo štvrtej a uplne vstávame pred siedmou každý deň. Ale za posledné 2 týždne som si všimla, že ona keď si v noci niekedy pomrnká, o chvíľku zaspí aj sama. Ja som ju hneď utekala kojiť. Teraz keď sa zobudí pred štvrtou a plače, zoberiem ju na ruky a o chvíĺku zaspí aj bez miečka. Minulý týždeň sme na napr. kojili až o pol siedmej. Bola hore okolo druhej, ale nechala som ju tak a zaspinkala. 🙂 Možno ju skús aj ty nechať trošku v postielke.
Ja nie som zástanca spania detí s rodičmi. Čo keby si ju potom v noci dala zase do postielky a nie k Vám. Tam to pozná najlepšie a najlahšie sa uloží.
Pevné nervy a nech sa rýchlo naučíte spinkať 🙂
na toto ti dám jednu osvedčenú radu, prečítaj si knihu" každé dieťa sa vie naučiť spať", mám takisto malé, živé čertíča a rady z tejto knihy naozaj fungujú, a hlavne pochopíš kde robíš chyby, prajem veľa úspechov a ničím nerušený spánok tebe a celej rodine 🙂
@diabliq6666 no ved nemusi to platit na kazde dieta, ja som len uviedla priklad.. moj syn je aj tak dost aktivny a este ked mu dam nieco sladke tak je ako opicka na gumicke :D to s tou mamou som tam dala len aby som neukrivdila len svokre, ale nie, mala som blby den, samozrejme ze nase mamy nam radia len z tych najlepsich dovodov, aj moja je taka a tiez vychovala tri deti a obcas ma take starodavne nazory a svokra este horsie, tak preto som to napisala.. no nas maly momentalne spi strasne, trapia ho zubky, takze v takomto veku by som to asi tym zubkom pripisovala
@magali moja sa teraz budi kazdu noc okolo jednej na chvilu...tiez jej zuby lezu..uz aby boli vsetky von...kym jej nesli ani som nevedela,ze ju mam..prespala celu noc bez problemov..nasa mamka to uz vzdala s radenim🙂)poradi,len ak sa opytame🙂))
@diabliq6666 no nas maly sa budi raz za noc vzdy, ale teraz to ma tak ze uz potom nemoze zaspinkat, stale sa len prehadzuje, mrnci a place.. nas ma 14,5 mesiaca a este len 4 zuby, idu mu strasne pomalicky, takze mame este dlhu cestu pred sebou.. teraz mu idu vrchne dvojky, ta vpravo uz skoro bude, ale uz to trva strasne dlhooooooooooooo 😖
@magali tak to moja ma 9 mesiacov a od 8 jej ide kazdy tyzden jeden zub..teraz mi do toho aj ochorela...nooo...radost
b
@magali a nasa ma 13 mesiacov a uz len 4 jej chybaju.preto neviem ci su to u nej len zubky,lebo predtym spala ok.a k tomu caju,ja jej davam granulovany sunarek iba preto,lebo nesladeny mi nexela.a pila strasne malo a pred mesiacom a pol nam zistili vur.3st,tak musi pit vela.
@diabliq6666 to poznam, my sme boli tak chori cely november - zuby, sople. teploty kasel
@magali nam uz chvalabohu ostali len zuby🙂
no moja staršia dcéra prespala celú noc už od pol roka, tak som si myslela že to hádam bude tak aj pri dvojkách, no ale každé dieťa je iné. pri prvej som si pospala a teraz mi obaja drobci nedajú spať, každý je hore dva až trikrát, samozrejme každý v inom čase. hádam ich to raz prejde, už som si zvykla, treba si to nejako vsugerovať a potom to pôjde.
my mame dva roky a stale neprespime celu noc, noci co sme cele prespali mozem poratat na prstoch
@chryse , tym ze kazdu noc ked sa zobudi vstanes ku nej, vyberies ju z postielky a das ju ku vam si je vytvorila rutinu a ona vlastne len ide s jej rutinou. Takze ak chces z kola von, prestan ku nej vstavat. Ona sa nauci, ze ked vstane, postavi sa v postielke, tak si naspat musi aj lahnut a zase zaspat.
Ked budes dosledna, rychlo budes zo zamotaneho kola vonku a mat kludny spanok aj ty, aj ona bude oddychnuta a vyspata.
Podla toho ako je cez den nepokojna vidis aj ty, ze je skratka unavena a tym ako ju hore-dole premiestnujes jej len skodis.
Ked je dieta chore, idu mu zuby, samozrejme je ina situacia. Ale ako zdrave dieta je normalne ked sa v noci zobudi, tak uz vie pekne aj sa ulozit naspat do spanku.
Rocne dieta uz nepotrebuje v noci ziadne jedlo (po roku definitivne rusim akekolvek nocne kojenie, ci krmenie) a urobis najlepsie ak ju premiestnis do druhej izby.

@zuzanockamt no takto keby to bolo,bolo by to super.problem je,ze ona v noci po mlieku hodinu a pol nevie zaspat..a potom je cely den mrzuta..a uz varit a upratovat s nou na rukach nevladze.:o(