Ročný syn hádže jedlo na zem
Ahojte, môj syn keď papá stále hádže jedlo zo stoličky na zem, chcela by som ho od toho odnaučiť, neviem ako poradíte ?
Ja mám zas pocit, že to je také obdobie, moja malá má teraz 2,5 roka a už to chvalabohu dlhšiu dobu nerobí, ale ako píšeš, okolo toho roka to začalo a trvalo dobrého pol roka. A mne sa zdá že to nebolo z nejakým hnevom, len proste už nechcela a robila presne to čo aj s hračkami, keď ju už nejaká omrzela, tak bác na zem, von s kočíka, alebo proste kde bola tam ju pustila, švihla na zem a išla za ďalšou. A toto robila aj s jedlom, už nechcela tak chytila tanier a už aj letel, teda našťastie šak vždy som sedela prinej tak som to nejako na poslednú chvíľu zachytila, ale mala som čo robiť, omáčka a zemiaky samozrejme aj tak stihli kvacnúť na zem, ale aspoň to nebolo rozčapené celé niekde na stene 😀 A veru priznám sa, tiež som z toho zúrila, aj som na ňu kričala pár krát preto, lebo keby aspoň predtým naznačila, že nechce, ale ona len proste schytila tanier a hybajho, bola to taká rýchlovka, že len tak tak som to zachytila. Tak som potom stále jej vravela, nech mi povie, že nechce, že ja dám ten tanier preč. No u nás to bolo tiež ťažko nejako ju vytrestať, lebo tiež máme malú jedáčku, a tak som tiež tie fígle s hračkami a zabávaním absolvovala, aby sa mi vôbec aspoň trochu najedla. Ale môžem ťa upokojiť, fakt to časom prejde, chce to len pevné nervy a vydržať 🤐 😀
@mandragora22 no cim cim, vtiera sa 😀
Ahoj, no my sme si tym presli, trvalo to par mesiacov a nepomahalo absolutne nic 😀 Ale potesim Ta, dcerka z toho vyrastla a prestala sama od seba 🙂
no naša to robila ked sedela v stolicke na jedenie asi 3-4x potom tiež okolo roka nam zacalo obdobie vzdoru teda aspon som si to myslela teraz ked ma 21 to bol len vzdor na zahriatie 😀 tak sme lare k 1 roku kupili taky maly drevenny stol v ikei+ detsku stolicku a odkedy jedava sama za stolom ju viac zaujimala ako sa trafit do svojich ust ako nieco hadzat na zem 😀 😀 od 15m. papa sama ukažkovo samozrejme ak vidim že sa len hra dokrmim ju ked nechce nenutim ponukneme neskor a moja princezna ked nechce nepočuje možem si ja rozpravat,vysvetlovat nič nezabera pozera naschval uplne mimo sem tam kukne ci na nu pozeram ak hej normalne sa na truc otoči alebo utecie sa hrat na nu plati len ju vyslovene vytrhnut s toho čo momentalne robi ak ju chcem nijao zaujat 😀
@mimzy123 moja dcera ma 1,5 roka, tiez hadzala jedlo zo stolicky na zem, ale cim viac som jej vysvetlovala, ze to sa nema, tak tym viacej to s radostou robila. teraz ked hodi jedlo na zem, ide von zo stolicky a je dojedene. nejako to zafungovalo a uz to nerobi. hlavne ked sa jej to este sem-tam zadari, tak si to vobec nevsimam. teraz ma zase inu zabavku, so vsetkym trieska, hlavne po zemi, vsade parkety, tak ze susedia sa musia tesit 🙂. chce to len cas 🙂
rocne dieta hadze na zem vsetko.. to je len take obdobie.. po case to prejde ale samozrejme treba vysvetlovat nadalej ze sa to nema robit.. nas uz hadzanie preslo ale zasa ked sa nahneva tak slahne o zem prvu vec ktora je po ruke, alebo minule nebolo po ruje nic tak ovoril odpadkovy kos a dvakrat treskol s vekom, takze mame maleho nervaka.. ale to su proste deti, kazdu chvilku sa menia, jedno obdobie pride, potom odide a zasa pride ine, stale je co riesit 😀
@mimzy123 nas to robi tiez....nepomoze mu jedlo zobrat. potom mu dam o 4 hodiny a hadze aj to. nikdy moc nejedol a nie je to pre neho podstatne. vysvetlujem, dam jedlo dalej od neho. zacal si pytat lyzicu,tak som sa potesila,ze sa to zmeni ale aj tu pouziva hlavne nato,aby krmil on mna. sebe tri lyzicky a potom zas robi vsetko mozne,aby uz nemusel jest.
ved je to uplne normalne, neriesila by som to. Ak nechces mat jedlo vsade tak misku pri krmeni maj z jeho dosahu. Robia to vsetky deti, vzdy robili a vzdy robit budu. Za to sa ani netresta, nebije, nekrici, a ani sa to extra neriesi. Ked mas dieta tak to treba cakat.
Moja mala do roka papala ukazkovo, otvarala pusu, sedela pekne na stolicke, sem-tam sa chcela uprostred jedla postavit, ale to som len zobrala misku a povedala, ze kym si nesadne, nedostane nic. To sa jej nepacilo a rychlo pochopila. Ale v poslednom case mi zacala hadzat jedlo na zem. Odhryzne z chlebika a uz aj ho hadze. S ovocim to iste. Ked som skusila to iste, co predtym, ze som zobrala a "vyhrazala sa", ze nedam, tak ma mala na haku a hadzala dalej, kym som ju nevybrala zo stolicky a to len usla prec. S tym, ze nezjedla skoro nic a v pohode vydrzala do dalsieho jedla.To iste robi pri jedlach podavanych lyzickou, trha mi lyzicu z ruky, co by mi nevadilo, lebo jej aspon vysvetlujem a ukazujem ako sa papa priborom. No hadze aj lyzicu na zem, strka ruky do taniera a vyhadzuje von alebo si namaca ruky do polievky. Som z toho na nervy

Podla mna je to zaciatok vzdoru, to ho prejde, nepomoze asi nic, len mu stale hovorit ze to nesmie, ale prejde to same od seba. Moja mala chvilu take obdobie, ze ked dopapala, odisla od stola, podpradnik aj utierku co mala na nohach hodila na zem, stolicku prevratila aj stolik. Stastie ze tanier prezil, lebo bud tam uz nebol alebo ho stihla dat na velky stol. Nepomahalo nic, preslo ju to same, ale nastastie to trvalo asi tyzden. Nikto ju to nenaucil, nikde to nevidela.... deti maju vselijake ritualy 🙂 Manzelov brat zas mal vo zvyku ked vypil mlieko, hodit flasku o zem, samozrejme, ze vtedy boli len sklenene, cize pil asi to najdrahsie mlieko a takisto jeho teta ked dojedla, hodila tanier na zem. Asi to mali v rodine 🙂