icon

Som dva týždne po pôrode, úplne nevyspatá a partnerovi rodičia chcú chodiť na návštevy

aylinn
11. jún 2020

Baby povedzte mi či je to normalne alebo som uplne mimo a preháňam? Mám 2 tyždňového syna. Vnoci sa takmer vždy zobudí o pol 1 a je hore aj do pol šiestej, neplače, iba sa proste mrví,pozerá,"mňauká"no ja ajtak nespím,stále ho kontrolujem. Nad ránom si ho zobere k sebe partner do postele aby som sa trosku vyspala ale ajtak spim iba tak tvrdo, aby som počula či dýcha takže skoro vôbec nikdy sme sa nejak extra nehadali a odkedy sa narodil malý sa vkuse hadame kvoli jeho rodičom. Oni proste nechápu že ja nemam naladu ani energiu na ich navštevy po prebdenej noci. Ja neviem ci uz to mam povedať mongolsky alebo ako. Skusaju veci, ze idu nakupit malemu oblecenie a volaju ze su pod domom ze doniesli malemu oblecenie len aby mohli ist hore lebo vsak neposlete ich preč spred brany... Proste mne moj zdravy rozum a ten kusok empatie ktory v sebe este mam hovori, ze ak je niekde novorodenec ktory nespi a snim aj rodicia, tak sa tam netrepem za kazdu cenu ale necham ich na pokoji a pockam kym nas pozvu sami.. ale kazdy sme nejaky neriešim, otom som ani nechcela.....dnes mame tichu domacnost, ze som si vobec dovolila byť unavena ja krava a odmietnut aby prisli už rano na navstevu..ved čo to je taka starostlivosť o novorodenca... vraj ze kludne som mohla maleho nechať v obyvacke s nimi a spať si v izbe. Lenze ja to nedokažem a neviem či su tieto pocity v poriadku alebo to naozaj prehaňam a som na hlavu. Ja neviem maleho nechať len tak niekomu a isť si s kludnym svedomim spať do vedlajšej izby.

Strana
z4
banderaska29
12. jún 2020

@tenerifka na to som reagovala este vyssie a rovno navrhla riesenie. stačí čitat pozorne 🙂

natalala
12. jún 2020

@aylinn tvoje pocity su uplne v poriadnu a nasilu sa pchat k novorodencovi je vrchol drzosti. Ja som povedala, ze chcem mat pocas sestonedelia klud, chcela som sa dat po cisaraku dokopy a nejako sa zladit s babatkom. Manzel sa najprv divne tvaril, ze to prehanam lebo jeho matka mne povedala ze OK a jemu kazdy den vyvolavala a skuvinala ze ona uz chce prist a bla bla. Odvtedy mu ale uz viac ludi povedalo ze oni to mali tiez tak a dokonca pediatricka povedala, ze to bolo dobre rozhodnutie aj vzhladom na to ze bola chripkova sezona a mala uz po narodeni musela brat antibiotika lebo som mala pri porode horucku. Rovnako to spravim aj ked budem mat dalsie deti. Odjakziva to tak bolo ze zena v sestonedeli mala klud a nie este varit kavicku navstevam. By som ani telefon nedvihla a hotovo.

kulumulu123
12. jún 2020

@aylinn svokru by som pustila hore v pripade ze je doma muz ktory sa jej bude naplno venovat osobne by som sa zavrela v izbe aj s malym s tym ze potrebujes odychovat aj ty aj dieta ak si neprajes aby tam cele dni vysedavala....

aylinn
autor
12. jún 2020

Nie nie vsetci sme slováci bratislavčania🤣, iba svokor je Turek ale on je paradoxne NAJNORMALNEJSI.😁

rebekamarcusko
12. jún 2020

Podla mna, mas plne pravo byt unavena. Ktvorene povedz, ze sa necitis na nasvtevy a ked ti bude lepsie sa ozves. Je to nirmalne, este si len na seba zvykate. Ja som navstevy povolila az po 5 tyzdnoch. Dovtedy som bola len doma. Ked som nieco pptrebovala, zavolala som si mamu, aby pomohla, ale na ziadne kavickovanie ani nieco podobne som nemala urcite po 2tyzdnoch chut.a je ine ked ti dojde pomoct mama a ine ked svokra podla mna. A muzovi to otvorene povedz a ked sa nu nepaci, nech sucha nohami 😂😂😂

ladyvi
12. jún 2020

@aylinn 😂😂😂 o to lahsie. Mozes svokre pekne po slovensky povedat, ze maminka zlata, ja naozaj musim skrotit svoje hormony najprv. Majte pochopenie.

biela_sova
12. jún 2020

@aylinn ahaa, tak potom moj predslov svokre preloz do slovenciny a plati to aj na slovenske svokry 🙂

dextella14
12. jún 2020

Ja som prvych 6 tyzdnov ,prijmala, len moju mamu. Proste som to tak citila, bala som sa o novorodenca, nechcela som tu nikoho... manzel to povedal rodicom, ze si to nezelame. Ze chceme mat pokoj a klud, ze sa chceme venovat len malickej. Podla mna je to uplne normalne.. kazda mama ako sa citi. Maju ta respektovat, je to tvoje dieta

phiby83
12. jún 2020

@aylinn to poznám :D tebe aspoň volajú mne rovno vošli do bytu bez zazvonenia, zavolania jednoducho kojím a mihne sa mi osoba na chodbe .... no šľak má išiel trafiť !! A nehovorím že idem zo sprchy do izby sa obliecť a svokrovci na chodbe a ďalšie a ďalšie príhody .... proste psychiatria

daganov
12. jún 2020

@phiby83 prečo majú tvoji svokrovci kľúče?

ssegra
12. jún 2020

@aylinn niesi chorá a ani trafená vždy keď som vošla do sprchy som počula, že mala plače a pritom tvrdo spala 😃 ešte aj teraz sa mi to občas stane a to ma už 3 roky 😃 inak k tej svokre toto ma tiež vytacalo. Ako chápem, že chcela byť so svojou vnučkou, ale oni boli schopní byť u nás aj 4 hodiny. Ja som bola rozbitá po pôrode a návšteva bola to posledné o co som stála. Prestali až im ich dcéra povedala, že sa to nepatrí a aby k nám nechodili

phiby83
12. jún 2020

@daganov je to ich byt ... predtým chodil svokor venčiť keď sme boli v práci a potom to brali ako samozrejmosť

daganov
13. jún 2020

@phiby83 ich byt, ale bývate tam iba vy, nie? Ak áno, tak máte zle nastavené pravidlá. Keď vám svokrovci poskytli byt, tak by mali rešpektovať vaše súkromie. Ak by sa to nedialo a nedalo by sa s nimi nijako dohodnúť, tak by som išla do svojho, aj keď za cenu splácania hypo, ale pokoja.

phiby83
13. jún 2020

@daganov to bolo pred necelými dvoma rokmi, postupne som im kázala dať mi vedieť že idu tj začali volať potom zvoniť zdola ( ale dnu vošli ) a nakoniec klopať :D trvalo to rok a pól a naučili sa teraz čakajú pred dverami kým neotvorim ( to boli vyhrážky mužovi že odídem preč z bytu)

extrate
13. jún 2020

@lucka_ke Nie, to by ma určite netešilo. Ale ja rodičov a svokrovcov nepovažujem za návštevu. Je to najbližšia rodina. Keď prišli pozrieť čerstvé bábätko nečakali ani že bude upratané ani že budú chlebíčky na stole, ani že sa im niekto bude "venovať". Skôr pomohli, navarili, pripadne priniesli niečo.

lucka_ke
13. jún 2020

vidíš a moji nepomohli s ničím, nechali sa obskakovať... a svokru považujem za návštevu vždy 🙂

extrate
13. jún 2020

@lucka_ke aha, takže táto téma nie je o tom, či je normálne aby svokra chodila navštevovať vnuka, ale o tom že niekto má so svokrou zlé vzťahy. To je potom úplne iná debata 🤐

lucka_ke
13. jún 2020

@extrate áno rýpkanie, to ti ide

zuzana76
13. jún 2020

@0silvia0 aj k nam chodili denne a ja som im dieta veru nechala a v klude si pospala, kolko som potrebovala, zobudili ma len , ked maly potreboval papat, vobec mi to nevadilo a takisto od dvoch rokov chodil maly k nim na noc a my s muzom sme mali cas pre seba, som za to vdacna, mozno aj preto sme to zvladli vcelku ok a nikdy som sa necitili prilis vycerpana
@aylinn

cacianka
14. jún 2020

Zavolaj pediatrovi o co ide, na kontrolu zober manzela a nech mu odborník prehovori do duse

majulino
19. nov 2020

@aylinn zjavne je to tvoje prve dieta však? Usudzujem z toho ze zo sprchy kricis na manzela 😅
Ja som v tomto smere ina ako vacsina matiek, mne vobec nevadilo ak chceli prísť ja navstevu. Ja som bola dokonca rada. Aj teraz mam doma 3 mesacne dieta a kazdu navstevu vitam s otvorenou narucou aby mi nepreskocilo z nedostatku spolocnosti 😅🙈

anka8811
19. nov 2020

Tak skúste sa na pozrieť z inej strany možno to myslia dobre niekto kto nemá rodičov alebo svokrovcov by bol rád že dakto pride niečo donesie a hlavne ze sa tešia z vnucata, ja na vašom mieste by som sa ukludnila sú to hormóny a po pôrodná únava ved im ho dajte do kocika a vy si oddýchni té keď je dieťa zdravé a nič mu nieje netreba ho chorobné sledovať verte mi a ked budete mat druhé budete vďačná že prídu vám povoziť po strážiť a podobne a nezabúdajte raz aj my budeme svokry a budeme mat aj nevesty 🤗😁pekný deň

ckatka
19. nov 2020

Zaujímala.by ma reakcia autorky s odstupom.casu...ked sa jej hormóny ako tak uklidniki 😉
Ja mam krátko pred porodom...doma staršie dieťa, psa, domácnosť, manžela co robí od nevidím do nevidím....za mamu/svokru by som neviem co dala keby sem prišli aj na mesiac dva bývať 😂😂

aylinn
autor
19. nov 2020

@ckatka nooo neviem že reakcia načo konkrétne by ta zaujímala ale tak zhrniem to 😃 už sa uvedomili. Nechávali namňa kedy prídem s malým a tým že ma nechali na pokoji tak som sa celkom nudila 😂a malého videli skoro každý deň 🙂 malého už v noci tak nekontrolujem spí snami v posteli takze mám ho hneď pod nosom😃 ale teda nechala som im ho zatiaľ iba hodinu keď som musela ísť nakúpiť, veľa krát som bola svedkom že kým bol s nimi v obývačke a ja som si len odbehla na záchod alebo niekam na 5 minút tak snim manipulovali neprimerane jeho veku alebo ho nechali úplne revat zavijat a iba som počula “nechaj ho nechaj ho pozri aký je zlatý” alebo “to je dobre na pľúca” 😃 ale kebyže mam aj ďalšie dieťa a aj dalších 10 tak viem , že prvé 2-3 týždne po porode chcem mať POKOJ! Ale každý sme nejaky vies tebe môže vyhovovať další človek v tvojej domácnosti tak skoro po porode , mne to vadí , mama tiež došla až nejakých tuším 5tyždňov po a normálne mi dala na vyber že či chcem aby mi pomohla alebo sa na to necítim 🙂 mám 5 ročnú sestru takze nieje až tak davno kedy tým sama prešla. 🙂 prajem krasny pôrod 😘

Strana
z4