Som otrok svojho 5 týždňového bábätka
Dievcata prosim poradte mi. Som uz zufala. Nedokazem doma vobec nic urobit. Moja babulka mi to nedovol. Nevie zaspat inak ako na rukach. To by mi nevadilo,len to zaspavanie trva aj dve hodiny. Dnes 6....Som uz na prasky.Aj ied zadriemka a dam ju do postielky spusti poriadny koncert☹ Nechce nosic,kocik, lehatkp...Nic,len ruky :-I som na nu sama. Manzel pracuje v zahranici a naozaj uz nevladzem ☹ ☹
@123iveta ahoj,,velmi dobre viem o čom píšeš,,,živšie dieta ako moje som ani nevidela ani o nom nepočula 😀 ano teraz sa na tom pousmejem,pretože si konečne užívam svoje dieta naplno a s usmevom,ale jej babetkovanie bolo des a hroza 😒 ,od porodu (cisársky) to bolo večne urevané dieta,bola v noci hore každu hodinu,,takže spánok nič,,,pospala som si len ked si ku nej lahla mamina ale kedže toto moje dieta vyčerpalo komplet celu rodinu ostalo to na mne,,prve 3 mesiace som bola u rodičov ,,myslela som si že čím bude staršia bude lepšia spat ale omyl,,,doteraz sa v noci budí a to ma o mesiac 3 roky,,ale k veci,,v noci som bola aj 20x k nej hore,,bola velmi živá to mi už v porodnici povedali že sa mam na to pripraviť,,cez den pospala možno hodinku,,kojila som pol roka kedže z nedostatku odpočinku som ho stratila,,mala som už kadejaké myšlienky,,,bola som fakt na prášky,,akože niake nočné boli oproti tomuto NIC,,,a tiež len a rukách,,alebo v kočíku ale stále kočíkovať,,ked som prestala a ona spala po 5 min sa zobudila..a neviem či sa dá kočíkovat ak spat zaroven..prestahovali sme sa 200km od mojich rodičov lebo sme kupili dom,,,tu žiadna kamarátka ,,žiadny známy ani svokrovci,,muž celí den v práci,,a na mne male uvreštané dieta ktoré mi nedovolí nič spraviť,,,,ale naozaj da sa to prežiť,,je to však naozaj velmi vyčerpavajuce,,ale naozaj,,nerob si hlavu s varením,,pordkom,,umývaním podlah atd,,,dieta potrebuje teba,,nie podlahy prach a špina,,,to sa všetko da zvladnut neskor,,ty hlavne ked už bude tu chvílku spat zalahni aj ty,,,potrebuješ odpočinok,,lebo aj tvoje dieta POTREBUJE ABY SI BOLA ODDYCHNUTA,,,ide dost aj o to ako velmi je tolerantný tvoj partner,,teda moj je nenaročný ked nebolo navarené navaril on,,,poupratoval,zobral malu von nech si zdriemnem,,ked TO CHLAP BUDE VSETKO NECHAVAT NA ZENU NECHA TO NA NEJ DOSLEDKY,pretoze žena potrebuje citit oporu aj v domacich pracach,vediet že na to nieje sama,,zvladla som to naozaj s pevnými nervami,,lenže na to nieje recept,,nechavala som ju aj vyrevat ,,samozrejme nie dlho,,ale nech si nezvyká na ruky,,dala som ju do postielky pustila uspavanku na mobile a hotovo,,,určite si neprivykne hned ,,treba skušať,,alebo moj jej hral na varhanoch,, 😀 je to náročné s takýmito bábetkami ale verím že to zvládnete,,,doležitá si ty a malé,,,čo nebude spravene tak kašli na to,,píšeš že tvoj robí v zahraničí takže varenie a upratovanie maš relatívne vyriešene,,ak si muž potrpí na ako taký poriadok a teplé obedy,,poupratuj tak poriadne den predtým ako príde,,,neradím ti aby si žila v špine!,,chcem tým le povedat že ste doležitý len vy dvaja momentálne,,lebo maličké potrebuje oddýchnutu maminu 😉
držím palčeky
@123iveta
moznost 1,menej invazivna: uspavat na rukach ale napr (ja som tak robila)v podhlavniku, dieta to oboplo, vyhrialo sa, zaspalo a tak ako som ju uspala som ju aj s celym vankusom polozila do postele
Ked len ruky a potom do postele, do 5sec bola hore ( asi ju chladila postel a chybalo objatie)
moznost 2: nechat vyrevat, sa unavi a zaspi ..... ale toto je len pre pevne nervy a uplne rezignovanu matku .... casom aj to budes 😀
V kazdom pripade "vydrzat" !!!
123 Iveta, neviem čo ti kto radil, niet času to čítať. ALE, AKO LAKTAČNÁ PORADKYŇA A PRE ŽIVOT S DIEŤAŤOM TI RADÍM: NAVIAŽ SI JU DO ŠATKY. BUDE SPOKOJNÁ, BUDE VEĽA SPAŤ, DOJČIŤ SA A TY BUDEŠ V POHODE A ŠŤASTNÁ! BUDEŠ MAŤ VOĽNÉ RUKY A TIEŽ SI BUDEŠ MÔCŤ ODDÝCHNUŤ 🙂 Ak to nezvládaš, vyhľadaj si poradkyňu, napr. v MC V TN je výborná Milka Hromníková, pomôže Ti so šatkou i s všeličím iným 🙂)))))))))))))) Držím ti palce!!! Alena BA
@123iveta ta to iste mám aj ja a nikto to nevedel pochopiť až som ju nechala strážiť sestre prišla som si po nu a tá bola celá spotena a nevedela si s nou dať rady :D tak ja som ju dala bud na take lehatko alebo do autosedačky a brala som ju všade do sebou položila som ju aj na vanu kým som vyberala veci z práčky ale samozrejme hned začala ňurkať až do plaču tak som s nou začala kecať proste vždy ked niečo robim dam ju pred seba a detailne jej to opisujem ale musim kecať vkuse kusok som ticho a už ňurka v poslednom čase tolko kecám že ma už boli hrdlo ale niekedy pri tom aj zaspi...na 30minut :D večer zaspím ako drevo niekedy sa rozrevem ale som tak unavena že nevládzem už ani revať :D to nejka treba asi prežiť to obdobie teda len to ma drži že si to stále takto hovorím toprejde to prejde...
@nelly912 ja som malu tiež brala na ruky hned ako kusok zaplakala samozrejme nemalo to význam ešte horšie bolo a potom a som jej rýchlo šla robiť papať vrátila som sa do izby a odrazu mala spala pri tom pred sekundou plakala a odvtedy fungujeme tak že kým to nie je ozajstny plač nechám ju poplakať a za 5 - 15min spí ako zabita, niekedy plače len ked som vedla nej ak odídem spí proste ked vidí matku chce ísť na ruky...ak sa nenaučí od začiatku že to tak nebude tak potom čo až bude mať rok? kto by ju vládal nosiť?
@siska53 dobry napad 🙂
U nas bola no.1 zavinovacka... pokym sa do nej vpratala a aj ked sa nevpratala... tak som ju v tom ucicikala a dala do postele....
@123iveta ako keby som videla moju ked bola babetko len zavynovacke a nedavala som ju do postielky ale do kocara alebo dala na postel kde som spavavala ja a prikrila cimsi mojim ale tiez sme uspavali v zavynovacke niekedy aj dve hodky az po roku a 3mesiacou sme sa naucili sami zaspavat v postelke
No tento problem mam aj ja a to mame uz tri mesiace. No a aj ja som mala taketo vychovne pokusy, ze ju necham plakat. No a raz uz som ju nechala plakat cca 2 hodiny a aj tak prestala az ked som ju zobrala na ruky. Do dvoch sekund potom co som ju na tie ruky vzala. Bola uplne vycerpana ale zaspala az pri mne. Vtedy som si povedala, ze ju uz nikdy nenecham takto plakat. A tak robime vetko spolu. Dam ju napr. do kocika ked som v kuchyni. Tam trosku mrnci a vzdy ked volaco robim jej rozpravam co robim a ona sa postupne naucila ma pocuvat a pozorovat a tak sa aj problem s nosenim trosku zjemnil. Spanok sa tak nejak postupne sam upravil. Velmi pomahal prsnik alebo aj flaska s cajom. Potrebuje cucat. Cumel vypluva bez milosti.
@123iveta my sme to mali doma podobne...nam vsak zabral nosic a kojenie po leziacky...tak mi dcerka zaspala...ale to som mohla az okolo 2 mesiacov, lebo po cisarskom som nevedela lezat na boku..celkovo dcerka malo spavala, v kociariku tak 10 min az 30 min...raz sa stalo ze spala 2 hodiny vkuse...doma som si porobila az vecer, ked zaspala...a to som odbiehala kojit...varila som len cez vikend, ked bol muz doma...inak som si musela vystacit s chlebom, jogurtami a surovou zeleninou...poradim ti len skusat, co na nu zaberie, este je malicka, zvyka si na tento svet...verim, ze si unavena, je toho vela a si len kratko po porode...skus zapojit do pomoci co najviac ludi...babky, tety kamosky..drzim ti palce, aby ste to zvladli
Dakujem Vam dievcata!!!! No tak teraz uz mame 13tt a ked si spomeniem na tie situacie jed som to sem pisala aj sa pousmejem ze to je za nami a.chvala bohu uz lepsie 🙂 Malinku som naozaj musela nechavat nech si aj poplace...a naozaj pomohlo aj ked som sa musela zapriet a nezobrat ju...srdce mi trhalo,ale inak sa nedalo....Polozila som ju vedla seba do postele a pocuvala ten koncert 🙂 Ale dosiahla som dalsi ""zlozvyk"" spava somnou v posteli🙂....kedze manzel je viac v praci ako doma tak to vobec neriesim a je mi to jedno 😀 Som stastna a spokojna ked mam babulku vedla seba a ona tiez.... Jasne ze niekedy protestuje ked ju ulozim,ale troska ponervaci a potom sladko spinka celu noc 🙂

@emocia hmmm.....v príspevku som podotkla, že je rozdiel plač a plač......súhlasím, že je choré nechať dieťa plakať a nereagovať na jeho prejav......no ak bábätko leží v postieľke a mrnká si, plače 10 sekúnd, zas mrnčí.....a zas si poplače minútu - dve.....a toto robí pol hodinku kým nakoniec zaspí......myslím, že to, že ho človek nechá trocha tak... je normálne.
Naopak to, že sa na takýto čo i len maličký plač reaguje automatickým braním na ruky a hajkaním .....toto ja považujem za prehnané. Prečítajte si prosím aj druhý môj príspevok v diskusii.....som lekárka a študovala som aj psychológiu a myslím si že každá matka vie ako má reagovať na tú - ktorú formu detského plaču a je na úsudku každej matky ako sa k problému postaví.