Som zlá ja, alebo je zlý môj drobec?
Ahojte baby, potrebujem pomoc, mam doma mesačného drobca ktorý je veľmi zlý, zaspať sám nevie, len kočík alebo ruky, keď ho preložím hneď sa zobudí, zaspať na mne nevie myslím na hrudníku, len sa hádže, je nekludny, nespokojný,v nosiči to isté.
Keď nespi alebo nepapa, tak len fnuka, mrnci, vrieska, plače, proste ja som toto ešte nezažila a ani nevidela aby 5 minút babatko nedokázalo byť kľudne a ticho. Toľko co si dobehnem, do pol minúty vreskot... Mam už doma 3 ročného ale to som si myslela ze on bol zlý, ale toto teraz je neskutočne, som už vyčerpaná strašne, mam pocit ze ho už nenávidím a neznášam....
v noci sa budi na kojenie každú hodinu a pol, pocuca a zaspí aj to s problémami. A o hodinu alebo dve hodiny opäť ten istý kolotoč.
Ráno ani nevravím, pekne ho na krmim, idem sa obliecť a vreskot, nestihnem obliecť ani staršieho a už 5 krát som pri malom, Cumel vypadne alebo vrieska a to je cely deň, čo mám robiť už som zufala
@november1111 problém nie je v kojeni
@elcoro podľa mňa babo iba kopíruje tvoj nepokoj, nervozitu. Čo ta trápi? Daj sa do pohody, bude aj bábo...
@pseudomonas87 už som vysadila aj Vigantol asi 2 týždne dozadu a nepomohlo
@november1111 no nechcela by som sa vzdať materského mlieka, keď ho uhojdakam v kočíku alebo som vonku spinka, aj dve hodiny ale musím ho kplisat, prídeme domov a koniec opäť ten istý kolotoč, položím na gauč otočím sa a už reč a vreskot.... Myslíš že je hladné? To by nespal ani v kociku
nemá ti kto pomôcť? mama, svokra....
My sme mali takéto bábo .... Uspávali sme 3 hodiny, stále plakalo, ani jesť, ani spať, miesto priberania bábo chudlo.... K lekárovi sme chodili ako na klavír. Nikdy nič nenašiel, vraj je všetko Ok.... Je to len taký typ dieťaťa.... Nám táto hrozná situácia trvala až do 1 roka. V súčasnosti má dcéra 12 rokov - zrovna včera , ale umrčaná, upišťaná je doteraz....
nič iné ako k ísť lekárovi ma nenapadá...
@pseudomonas87 no možno nemá toľko mlieko koľko by chcel a je hladný alebo si nevie naťahať to bol môj problém nevedel sa dobre a správne prisáť
@november1111 keď mu dám papať, pekne papka, odgrgne si, ešte potom dopapka, niekedy troska pri odgrgnuti vyvracia,,,, vyzerá byt najedeni,,,, plienky ma dosť pocikane cez deň, fakt už uvažujem aj o umelom.... Pondelok pôjdem nech ho pre váži Dr. A uvidím koľko pribral
Hm, ja som mala takýchto všetkých troch chlapcov. Ako to už niekto písal, do toho roka, roka a pol to bolo s nimi extrémne náročné. Pri prvom som vôbec nechápala o čo ide, každý okolo mal také kľudné bábatko, ja som nemohla ani poriadne vyjsť s kočíkom von, aby po 20 minútach nespustil poriadny rev. Doma tiež stále len rev, večne bol nespokojný. Espumisan bola vtedy úplná novinka (cca pred 20 rokmi 🙂) a ja som ich teda spotrebovala neskutočné množstvo, teda môj prvý synáčik, lebo ho doktorka olepila hneď nálepkou "kolikové dieťa". Bola to moja povinná výbava v kočíku, stále som mu to kvapkala na cumeľ, hoci to moc nezaberalo, ale ja som tomu až zúfalo verila, že to zaberá. Doteraz mám v živej pamäti ako som ho v noci uspávala v kočíku, a od únavy som ležala v posteli a jednu nohu som mala na koliesku kočíka a posúvala som ho tou nohou hore-dole... A každú chvíľu vyberať na kojenie... nezlepšilo sa to ani umelým mliečkom, na ktoré som sa dala nahovoriť. Pri druhom synovi som už mala predstavu čo ma bude čakať, ale hlavne mi pridávalo na kľude to, že som vedela, že to raz pominie 🙂. Toho som aspoň neprestala kojiť, lebo som už vedela, že to hladom nebude. A našla som si aj taký svoj systém, že som si pospala aj pri tom kojení, keďže sa babenko samokojilo aj hodku a potom zase na takú hodinku zdriemlo. Ale len v noci. Cez deň nespal skoro vôbec. Bolo to náročnejšie v tom, že už som mala 4 ročného drobca k tomu. A pri treťom som to už brala úplne v pohode a s úsmevom, aj keď som od únavy pomaly odpadávala... A teraz mi možno neuveríš, ale raz to budú krásne spomienky a bude ti ľúto, že ten čas tak rýchlo utiekol 🙂...
@deti95060810 mama mi zomrela a svokra sa nezaujíma moc
@elcoro ahoj. Len neuvazuj o umelom, je to to najlepsie co mu mozes davat. Kiez by som mala to stastie. Ja som to mala 50/50. Umele je tazsie na travenie, jasne ze dieta spi. Ale neobsahuje to vsetko vyzivne, co mu davas svojim materskym. Drobcek nie je zle dieta, ako maminy pisali, len nespokojne a mozu to byt koliky. Zvlast u chlapcov. Prehodnot svoju stravu, ziadne cerstve pecivo, ziadne strukoviny a kapustoviny. Na koliky nam vcelku pomahalo aspon podla mna zmes silneho vyvaru anyz-fenikel-rasca. Pila som to ja, nie dieta. Vigantol mi sama lekarnicka neodporucala, nahradili sme podobne ako Ty. Drobec nie je zly, ani Ty. On je nespokojny a nevie to inak povedat a Ty vycerpana. Len oddychnuta mamina je velkorysa a ma z coho rozdavat. Idealne poprosit rodinu, alebo zaplatit si slecnu na vypomoc so starsim. Kamaratka to tak riesi a nevie si to pri 2 detoch s malym vekovym rozdielom vynachvalit, ani predstavit. Drobcek Ta potrebuje, laskavu, oddychnutu, zdravu a pozitivne mysliacu a to sa da, len ked budes mat dost energie. Vtedy ani ten plac nebude taky problem vydrzat. Vsetko pominie, aj toto. Drzim palec
@elcoro musíš zapriahnuť chlapa...😉
Jednoducho je to narocnejsie dieta,aj moj brat bol taky,nespal ani cez den ani v noci poriadne do troch rokov,nasi stale hovorili kebyze ja som taka nikdy by druhe nechceli,casom sa to zlepsi,skus sa dat dusevne do pohody on vyciti ze si nervna a cakas s napätim kedy bude plakat,alebo popros nejaku studentku nech ti pomoze so starsim nech ti ho zabavi alebo pokocika krpca
@elcoro Ak spí v kočíku tak takmer isto bude aj v nosiči. Máš ho správne nastavený na bábo aj seba?
@elcoro asi je hladný,aj ja som tak mala malého. Daj mu fľašku a vyskúšaj.Raz denne ho to nezabije a fanúšičky kojenia nepočúvaj, potrebuješ si oddýchnuť.
@elcoro aby som ešte doplnila, netvrdím že máš prestať kojiť🙂 ja som kojila 1,5roka a keby som si nedupla,tak až do teraz! Ja som tak ako ty trpela 4mesiace a potom som zúfalá volala doktorke, či ho zabijem, keď mu dám UM. Kázala nám dať rovno prikrm a bolo vymaľované!
@elcoro želám len veľa trpezlivosti.. Ja mám tiež dni, kedy by som to najradšej zabalila.
@elcoro to ako keby som citala o mojom. Uz ma 6 rokov, ale bolo to veeeelmi podobne a cim si nervoznejsia tym viac je nervozny maly.... Mozno ma za to namicky odsudia, ale poradila by som ti vyskusat mu dat vecer umele mliecko. Napapa sa viac a mizno bude lepsie spat. Ak ostanes len pri kojeni co je skvele, ale uplne sa znicite obaja a to bude este horsie .... drzim palce 😉
Všetko prejde, neboj...ja som si aj poplakala prvé mesiace. Ale treba zapojiť aj manžela. Môj tiež chodil do práce,a veľa hodín robil. Ale keď mi malý vrieskal ako o život večer pri uspavaní aj cca 3 hodiny, vždy ho zobral a utisoval. Kľudný bol iba " na cecku"😂, ale to sa tiež nedalo večne. Držím palce!!! Nie si zlá mama, ale ani malý nie je zlý. Dáte to, neboj ❤
@elcoro - ja som v noci moju tretiu uz rovno nechala spat so mnou. Pri prvom som kazdu chvilu vyliezala z postele. Pri druhej som sa snazila tiez. Postielka, nadojcit a spat. Ale tretia sa budila casto a ja som bola unavena, ze som len na pol minuty otvorila oko, prehodila som ju na druhu stranu, ona sa dojcila, ja som spala. Tak som sa zbavila unavy. Prve mesiace som raz uprostred noci prebalila. Potom uz vobec. Takto som zbierala sily na fungovanie, lebo som 200km od rodiny, moja rodicia boli naposledy u nas 6 rokov dozadu. Muz tiez v praci, najstarsi bol doobedu v skolke, tak aspon doobedu som mala len 2 deti u seba. Na obed sa chodil najest domov, vyzdvihol aj syna a tak som mala cele poobedie vsetkych 3. Tiez casto nerva. No aspon v noci som si pospala.
@elcoro nie je zlý, je náročný, alebo nespokojný, možno hladný, chorý, niečo jo boli ... mám skúsenosť, dcéra bola takáto náročná, urevana ako tur. Dnes je už dospela, skveladcera, ale prvé mesiace to decko nejedlo, nespalo, len cele dni revalo ... od roka sa hádzala o zem a vrieskala všade, na návštevy sme chodili na 20 minut. Nespala v noci, každý deň do 2 rokov bola od 3:00 do 6:00 hore. Jedla iba suché rožky a zemiaky... neskôr sa začala pre všetko oduvat... ale zvládli sme.
Ja mám to isté už 4 a pol mesiaca. Nájdi si pomoc so starším a venuj sa babu naplno. Kašli na všetko okolo. Bábo tá potrebuje a určite nepotrebuje cítiť tvoj nepokoj a hnev. Hľadaj príčiny a čo zaberá, proste zaberá, buď rada. Možno, ak má rado kociarik, daj pokocikovat inému a ty sa vyspi? Zapoj starkých, muža, kamošku.. Ja viem, že je to veľmi náročné. Moja má koliky a skrytý reflux a často potrebuje grgnut a prdnúť (hneď sa na to budí), pomáha nosič len na fitlopte! Inak vrieska aj tam istú chvíľu ale ukľudní sa a nakoniec zaspí.
Fu toto je este nic, ked mas narocne dieta, naozaj sa priprav na hrozne vzdorovite obdobie dietata, kazdu chvilu sa bude nervit, trieskat o zem pre kazdu prkotinu a ty budes v koncoch...
Moja rada je, ze v nosici alebo v satke ho nos stale! Maj ho tam, utras ho, nech si tam zvykne. Ver mi, podla mna to jedine pomoze! Nenechaj sa odradid! Spi cez den vzdy ked je to mozne. Inak budes uplne hotova.
To prejde, len to stoji kopec usilia✌️
@elcoro baby Ti uz poradili dosť. Ja by som Ti chcela dať ešte jeden tip na nosenie v nosiči. Ak ho máš, samozrejme, správne nastavený a bábo začne plakať, skús sa hojdať hore-dole. Mne to poradili v skupine o nosení; tiež som sa sťažovala, že malému sa tam nepáči, stále tam plače a neviem ho ukludniť ani hojdaním zo strany na stranu. A vtedy mi povedali,že najlepšie je hore dolu, zohnúť kolená.... držím palce nech to obdobie coskoro prejde 🙂
@elcoro ahoj, viem o com pises, mala som nieco podobne. U nas bol rev stale. Nepomahalo nic, nechcel byt v postielke, v kociku, v nosici, na rukach.. ani na chrbte, ani na brusku, ani na boku.. nemohli sme nikam chodit, furt rev. Cez den nespal, v noci nespal.. proste furt len plakal. Ja cele dni sama s malym, pretoze sme v zahranici a manzel byval vecne v praci. Myslela som, ze sa zabijem zo zufalstva.. keby som sa mala pri tom starat este o druhe dieta, tak uz pravdepodobne visim. Preto sme sa rozhodli, ze druhe uz nebude.
Skusala som vsetko, naozaj vsetko, pocnuc nosicom, cez dokrm umelym mliekom, konciac roznymi vysetreniami u lekara. Na vlastne naklady som mu dala spravit testy na alergie (nebolievalo ho brusko vyslovene, ze koliky, ako mavaju babatka, ale obcas kakal hlienovitu stolicu + mal ekzem) a zistilo sa, ze ma histaminovu intoleranciu + ine alergie. Takze mu robilo zle aj moje mlieko, ai umele.
Ja som sa zacala stravovat podla nizkohistaminovej diety, vylucila som vsetko, co by mu mohlo robit zle a kojila som ho nadalej. To trochu pomohlo, zacal lepsie spavat a konecne nepreplakal cely den. Aj ked teda nervozna povaha je stale, lahko sa rozculi a niekolkokrat do dna musi byt poriadny rev (teraz ma 3,5r), ale je to omnoho, omnoho lepsie.
Tak vydrz, bude to dobre. Zapriahni chlapa do starostlivosti o deti, snaz sa najst aspon chvilocku pre seba (ked uz nebola ina moznost, tak som to riesila tak, ze som dostala poriadnu "hnacku" - zatvorila som sa na zachode so sluchadlami na usiach aspon na polhodku, casom som si tam pasovala aj sladkosti 🙂). A ak si myslis, ze s babom nieco nie je v poriadku, daj na svoj instinkt a ries to. Drzim palce.
@jankaovecka sa smejem, lebo tento vzdor čo píšeš práve zažívam s mojím takmer dvojročným, keď začne vrieskať ,normálne mi zalahne v ušiach. Reve hádam aj bez príčiny, tak neviem čo bolo lepšie, keď reval ako malinké bábätko či teraz.😂😂🙉 Ale pošlem ho revajuceho do izby nech sa ukľudní...a toto sa opakuje x-krát denne.
@elcoro kto to nezazil, nepochopi. Moja prvorodena zacala revat v porodnici a dlhe mesiace neprestala. Isla som ju uspavat vecer a o pol osmej rano este nespala. Nespala som dlhsie ako hodinu v kuse. Prestali k nam vsetci chodit, nezvladali ten neustaly plac a bezmocnost, nikto mi nevedel pomoct, vsetci vratane lekarov krcili ramenami, radili ze treba vydrzat. Uplne som sa izolovala, mala som pocit ze ma nikto nechape, to mi tiez nepridalo. Ale tie stavy ked si vdacna za sietky na oknach, ked zacnes chapat zeny ktore si zmarnili deti, to nezelam nikomu. Matkam po porode sa nevenuje dostatocna pozornost. Univerzalna rada, ze treba vydrzat im absolutne nepomaha. Niekedy je toho naozaj prilis a poporodne blues skutocne existuje. A moze sa to stat kazdej. Vzdy som si o sebe myslela ze som silna, samostatna zena, nezlomi ma nic a vidis....
Pokrok nastal ked dcera zacala komunikovat verbalne, to bolo cca v dvoch rokoch.
Syn bol uplny anjelik, dokonale dieta. Keby som oboch mala takych urcite tu pisem ze si zla ty, ale nie si. Ani dieta nie.
Dcere napokon zistili rozne intolerancie, alergie, mozno bol problem v tom, to sa uz asi nedozviem, jedno viem ale isto, nikdy by som to uz nechcela zazit 🤦♀️
Poradit ti neviem, len chcem aby si vedela ze ti rozumiem.
@elcoro a pomoc rodiny? Aspoň keby starsieho obcas niekto niekam zobral, postrazil ked uz muz pracuje? My sme mali neskutocne problemy v 3 mes ked sme zacali dokrmovat a mala dostala alergiu na BKM.. To bolo hrozne, stale plakala mala bolesti, vystupnovalo to az tak ze nemohla uz ani spat... Do toho sme este mali intoleranciu na laktozu a museli davat coliprev... Lekarka to vobec neriesila tak mi pomohla jedna mamicka odtialto🙂
Nejes nieco co malemu robi nedobre? Ja by som skor hladala priciny a skusala vsetko mozne ako sa tu plakat ze je dieta zle.. Nejaku pricinu to urcite ma... Mozno je len narocny a proste ta potrebuje🤷♀️ ak v nosici place tak by som skusala ho tam davat zabavat nejako, spievat mu rozprávať sa s nim a pod... Skusat mozne nemozne... Je to tvoje dieta a musis sa nanho naladit... Zapojila by som aj 3rocneho do toho nech sa s nim rozprava, hladka ho a pod..nieco urcite zaberie... 🙂 mozno mas malo mlieka a je hladne..?
@elcoro ahoj, v prvom rade, ziaden z vas nie je zly. Mate narocne obdobie. Ako citam komenty, este mi napadlo skus hacku. Porozmyslaj nad nejakou pomocou aspon na par tyzdnov. Nech muz poprpsi svokru, mozno sa len nechce miesat. Alebo nejaka sesternica? Pripadne idu prazdniny, tak mozno aj nejaka studentka. Aspon so starsim, s domacnostou. Muz ked robi 12tky, tak ma niektore dni aj volno,nie? Tak vtedy sa musi zase on viac posnazit, postarat sa o domacnost a starsieho. Dala by som si este skontrolovat dojcenie u laktacnej poradkine a aj nosenie, ci ju nieco nenapadne, niekedy je to taka blbost, ze babo ma dupacky a tie mu tahaju prsteky a preto nechce byt v nosici. Alebo je nosic nejako zle nastaveny a nieco mu vadi. Mozno mu je tam prilis teplo. Tych dovodov moze byt byt xy. Prajem vela sil.