icon

Spánok a potenie dieťaťa

henika81
5. júl 2013

Dobry den, dufam ze mi niekto bude vediet poradit.
Mam teraz uz 2 rocneho syna, ten problem na ktory sa chcem opytat trva uz asi tak od 8-10 mesiacov no vtedy som si to vsimla, stale ked zaspava, ci je leto ci je zima ci okno zavrete ci otvorene, ci je obleceny na tenko alebo na hrubsie, je to proste jedno stale sa pri zaspavani poti a spoti ma uplne mokre vlasky tam kde lezi a na cele ma rosu od potu v zahlavi takisto je spoteny a asi tak do polky chrbatika od vrchu niekedy az po zadok a tu cast tela co ma pod paplonikom tak spotenu nema, no nechapem. pytala som sa nato uz aj lekarky, ale nejako nato nereagovala, a vidim ze sa to opakuje kazdy den. Je to normalne,aby sa dieta pri zaspavani takto potilo? my s manzelom sme alergici,tak som si myslela ci nie je to nejaka alergia alebo co, chystame sa s nim aj na alergologicke,ale toto ma dost znervoznuje. moze mat nieco aj s oblickami? budem vdacna za kazdu radu

jarka800
16. jún 2015
Používateľ jarka800 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od jarka800.

@hudecka9 ja uz neviem co s nou som normalne rada ze sa konecne trosku ochladilo dovtedy musim nieco vymysliet

hudecka9
8. júl 2015
Používateľ hudecka9 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od hudecka9.

Baby ja som našla skvelé riešenie 🙂 Paplon s dierou a je to super už som objednala aj pre nás 🙂 v tomto teple je to super

lucida11
8. júl 2015

Dobry vecer! Chcela by som sa spytat odkial objednavate ten paplon s dierou. Vazne uvazujem ze malemu kupim... vecne odkopany. Dakujem!

jarka800
13. júl 2015
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od jarka800.

@lucida11 ja som to nasla tu 🙂 asi ich oficialna stranka 🙂 http://www.holeyquilt.com/sk/paplon-s-dierou/

hena6
23. júl 2015
Používateľ hena6 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od hena6.

paplon s dierou je skvelý máme ich doma a bola to fakt skvela kupa vrelo odporucam
@lucida11

betka239
30. júl 2015
Používateľ betka239 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od betka239.

@hudecka9 aj si ho kupila? ak áno ktorý?

marfusa23
30. júl 2015

@jarka800 to ked sa dieta velmo poti to je dietata slabost ak ti spi v postielke tak daj vlhke plienky okolo postielky skus tak urobyt deti ktore nemaju radi teplo tak maju na to slabost

jarka800
3. aug 2015

@marfusa23 ide o starsiu dcerku ta uz veru v postielke nespava a tam sme potenie vyriesili paplonom s dierou ked ze na bez paplona nezaspi a pomohol, už sa nepoti a mladsia je este malinka a zatial nemáme problem s tým ze by sa spotila 🙂

hudecka9
11. aug 2015
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od hudecka9.
betka239
18. aug 2015
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od betka239.

@hudecka9 Super dakujem mne sa ho akosi nepodarilo najst neviem preco ale chcem ho kupit

pipamaca
18. aug 2015

moje deti sa tiež zvykli od mala velmi potiť ako zaspali - všimla som si že je to tým viac čím viac sa tesne pred spaním napili. Teraz už sú školáci a postupne som odpozorovala, že ak som im dala piť a potom sa ešte tak 15minút pohrali tak to bolo oveľa lepšie a neboli takí mokrí.. Ak pili rovnomerne počas večera a nie až tesne do postele tak boli úplne bez problémov. Mám teda takú hypotézu, že je to čo majú v brušku "nevsiaknuté" tak to vypotia. Moja rada teda znie: myslieť na rovnomerný pitný režim skôr než idú do postele a poslednú hodinu pred spaním dávať pitie po častiach, nie veľa naraz. Pri kojení je to samozrejme ťažšie, moje deti tiež zaspávali pri kojení, a potili sa.. Ale snáď aspon niekomu pomôžem...

hudecka9
4. sep 2015

@betka239 a kúpila si ho teda? U nás to bola asi nejlepsia kupa paplona 🙂 a ked si pozries ich FB tak vela detom ten paplon vyhovuje

betka239
7. sep 2015

@hudecka9 no jasné je super 🙂 je velmi makucky ako mam rada a hlavne lahky 🙂 super vecicka

hudecka9
9. sep 2015

@betka239 a z akého materiálu si objednala?

betka239
11. sep 2015

@hudecka9 kúpila som dva jeden zo 100% bavlny a jeden z aloe vera lebo som s docitala ze je dobrý pri ekzémoch a ja mám na rukách a tvary jemný ekzém

hudecka9
14. sep 2015

@betka239 my máme ten set z aloe vera vtedy bol v akcii tak som ho objednala a je super ale najradsej ho mam bez obliecky 🙂

travnerka12
16. sep 2015
Používateľ travnerka12 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od travnerka12.

@hudecka9 prosím ta a náhodou ten detský paplon doma nemas?

hudecka9
18. sep 2015

@travnerka12 áno mám ho chcela by si nieco vediet?

jarmila64
25. sep 2015
Používateľ jarmila64 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od jarmila64.

@travnerka12 aj my ho máme a je to ovela lepsie ako spaci vak mne sa mala budila vtom vaku ked jej bolo teplo , takto len vystrci nozicku

betka239
28. sep 2015

@jarmila64 moja svagrina nuti malu vtom spat a pritom sa vobec nevyspi ani amal ani ona lebo sa vkuse budi uz som jej spominala paplon s dierou no akosi si nechce dat povedat

orlik4
28. sep 2015

Milé mamičky, všimla som si túto staršiu tému, a teda rada by som sa podelila o moje skúsenosti, hádam niekomu pomôžu. Syn je atopik - má ekzém na niektoré druhy potravín aj vo svojich 4,5 rokoch. Od asi 7 mesiacov sa strašne potí (príkrmy začali v 6tich - teraz viem súvis). Má diétu, takže sa nevyhadzuje. ALE to potenie. A presne - celý deň pohoda, večer pri zaspávaní prepotí tričko, že sa môže žmýkať... Vyšetrenie štítnej v poriadku. Teraz som vyskúšala bezlepkovú diétu (napriek tomu, že sa nevyhadzuje z pšenice a jedol pečivo v pohode). Po mesiaci sa prestal potiť. Nebolo to príchodom jesene, keďže sa vedel potiť aj v zime aj v lete aj v prikrývke, aj bez nej. Bolo to lepkom. Aj keď iné príznaky neboli - aj trávenie má v absolútnom poriadku.
Ja teraz nechcem tvrdiť, že všetky potenia súvisia s gluténom/lepkom, ale skôr s inými alergiami. Niekomu môže vadiť aj mliečne veci, vajce, niekomu aj obyčajný zemiak. Ale treba hľadať. Ja dúfam, že to nebude rovno celiakia, ale že sa z toho diétou dostaneme a keď vyskúšam o rok, tak bude už v pohode...
Držím všetkým palce pri tomto boji a prajem pekný deň!

viera77
28. sep 2015

@orlik4 moja dcerka je na bezlepkovej diete uz viac ako rok, ine alergie vratane potravin uz nema a v noci sa poti stale, bez zmeny ako aj predtym, tiez je stitna zlaza v poriadku.....pitny rezim dodrzujeme, no uz naozaj neviem, cim to moze byt sposobene, a mozno to len tak ma byt.

orlik4
28. sep 2015

@viera77 no len ako viete, že nemá iné alergie? nášmu na alergológii lepok nevyšiel ani na to pečivo iným spôsobom nereagoval. Ani vyrážka, ani zlé trávenie. My máme okrem toho vylúčené veškeré mliečne veci (od mlieka cez maslo, jogurty atď.) Ani žiadne umelé sladkosti. Ani čokoláda, citrusy, žiadne alergény. Mohla to byť aj kombinácia, len to už jednoducho máme povyradzované. - My sme to museli vylúčiť kvôli ekzému
To, že sme sa nadpriemerne potili, mi dokázala aj škôlka, kde mal ako jediný každý jeden deň tričko prevesené, aby vyschlo. Všetky ostatné deti ho mali uložené na postieľkach.

viera77
28. sep 2015

@orlik4 no lebo nema, minuly rok bola na komplexnych testoch aj vratane alergologie a imunulogie, a prave na nich vyslo podozrenie na celiakiu.... ako malicka mala atopicky ekzem a alergiu na mrkvu a banan, a to sa uz upravilo, bez akejkolvek reakcie aj na kozi, ostala uz len dozivotne celiakia.....a ta sa da jednoznacne potvrdit iba biopsiou, kedze v krvi je to len orientacne.

jarmila64
28. sep 2015
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od jarmila64.

@betka239 a je normalna ze nuti dieta hentak spat to je na hlavu, my sme skusali spaci vak ale ked to neslo tak som ju nenutila a kupila jej paplon s dierou a doma je pokoj a mame kludne noci

orlik4
28. sep 2015

@viera77 Veď to vravím, že aj nám alergológia vyšla negatívne. Nevyšlo mu nič, čo viem, že mu vadí. Vadí mu ovos, raž, strašne sa z nich vyhádže. Nevyšlo. Vadia mu aj citrusy, tie mu nevyšli. Vyšlo mu mlieko a nejaké plesne. Tieto testy nemusia byť veľmi smerodatné. A my sme mali tiež kožu čistú, aj počas jedenia pšenice a špaldy...
Ja sa s vami nechcem hádať, možno to s tým u vás nesúvisí. Len proste u nás to tak vyšlo, možno to vyjde aj u iných.

betka239
2. okt 2015

@jarmila64 Už som sa rozhodla ze jej ten paplon kupim ja ved ta mala je vystresovana a nevyspata a mozno raz svagrina aj podakuje 🙂

jarmila64
5. okt 2015

@betka239 Potom daj vediet ci paplon uspel a ci svagrina podakovala ;) u nbas sa ujal uplne super

sima410
13. okt 2015
Používateľ sima410 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od sima410.

Baby to moje krpate sa v noci vkuse odkopava uz ma nebavi sa v noci budit a kontrolovat ci nie je studena ako zaba :(

jarmila64
14. okt 2015

@sima410 niektore tu pouzivaju spacie vaky pre deti ale osobne si myslim ze pre take vacsie deti je to neprijemne mna by do toho nikto nedostal 😀