icon

Spánok dojčaťa

zszudorova
11. apr 2013

Zdravim mamicky.
Chcem sa opytat ako spia vase ratolesti. Ja mam doma 3mesacnu dcerku. V podstate sa nestazujem, cez den mi spi celkom dobre ale len vonku, vnutri nechce vobec a ked sa mi aj podari ju nejak ,,nahovorit,, tak spi max 30min.
Co ma ale ,,trapi,, najviac je, ze v noci ide spat tak o tej 21:00 a vstavame okolo 5:30-6:00. Ale problem je v tom, ze ona kvaline spi len do tej 1-2 v noci a od tejto hodiny sa vkuse mrvi a stona alebo co to chce byt..skor to je take vrcanie alebo co...a toto mi robi do rana kym sa teda nenastvem a nevyberem ju. Ci uz to je len taky zajaci spanok, ja neviem...ale ked neplace, ma zavrete oci...tak preco neni ticho ako normalne spiace dieta? ved ked chce vstat tak nech place a ja ju vyberem a nakrmim alebo co ale hento?nechapem to.5hodin to pocuvat vkuse no myslite si co chcete ide mi to na nervy.neviem comu to mam pripisovat. ci sa uz chce prebrat a nevladze alebo co robi neviem🙂)hehe.
Tak ma zaujimaju vase skusenosti. DAKUJEM!

annie6
11. apr 2013

Ze normalne spiace dieta? Vsetky su inee :D boze, vtipne...ale no, mozno je uz len nekludna, alebo nemoze zaspat, alebo neviem co, aj nas tak huci v postielke ked je skoro hore(mozno si treba len zvyknut :D )...a ked mal tolko ako tvoja tak ani tak dlho mi v noci nespal...a niekedy bud rada, ze neplace, nas niekedy taaaak zacne plakat, az sa zlaknem co sa deje, pridem k postielke, on placeeee ale oci zatvorene akoby spal, musim ho zobrat na ruky a ukolisat,ukludnit, chudacik, a tiez neviem preco,...

vlnka81
11. apr 2013

@zszudorova ☹ nevies co preziva vo svojej hlavicke, ake obrazy jej tam idu, mozno sa boji, mozno sa citi zle, mozno jej chybas prave ty. vsak 9 mesiacov pocuvala tlkot tvojho srdca a mala ta blizko. teraz je zrazu na svete a uplne sama. ja ked vidim ze je moj maly nekludny tak si ho zoberiem k sebe, dam mu prso a za chvilku zaspi pokojne. casto x si ho nechavam pri sebe aj par hodin. nuz ked ti toto lezie na nervy neviem co budes robit ked jej pojdu zuby ☹

veriiii
11. apr 2013

@zszudorova a nemoze mat zapchaty nosik a tym by sa vysvetlilo to vrcanie, stonanie?mozno sa je zle dycha?moja mala ma 4 mesiace a stale ma este zapchaty nosik-a v noci je to horsie ako cez den, lebo to akoby "zaschlo".., samozrejme ,ze jej ho cistim, dr stale hovori,ze to babatka maju,tie sopliky su biele, nie zlto zelene, takze nie je to infekcia, len novorodenecka rinitida, ale mala uz nie je ozaj novorodenec, cistenie je horor☹(..ale inac, ked ti spi 4-5 hodin tvrdo, tak je to o.k, asi je oddychnuta a len sa tak uz prevaluje...bud rada,ze nie je hlucnejsia 😖 ...

katkaseiner
11. apr 2013

@zszudorova ahoj, mali sme to iste.... poviem ti... tes sa aj tomu. Tiez nam to liezlo na nervy :D odkedy sa to zmenilo, zmenilo sa to k horsiemu.... vnutri mi tiez spinka len pol hodiny (okolo 10 a okolo 17tej). Cez obed ma spanok medzi 1 hodinou a 2 a pol hodinou. Vecer ide spat o 20.30, max za hodinu je hore, vtedy uz idem aj ja spat.... v kuse sa mrvi, otaca zo strany na stranu a v kuse sa koji.... Este som sa jednu noc nevyspala od jej narodenia a teda asi by som s tebou teraz menila :D
Ale tak snad to u vas nebude mat podobny scenar. Podla mna z toho vyrastie.

cicamica1980
11. apr 2013
Používateľ cicamica1980 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

moja ma 8n tyzdnov. toto tiez obcas robi, ale po prvom nocnom kojeni tak cca. od 3>30 do rana. castejsie to robila ako 4-6 tyzdnova, teraz uz iba obcas

zszudorova
autor
11. apr 2013

baby nerobte z toho tragediu (niektore)! nie som krkavcia mater za to ze mi ide na nervy vrcanie mojej dcery🙂 mna proste stve to, ze ked dokaze prespat krasne celu noc do tej 5:30-6:00 tak preco nie potichu...ja uz som od tej jednej jak s tym zacne hore a uz ju len kukam pritom viem ze spi...a som nevyspata jak hovado!cez den si NIKDY nelahnem pretoze chcem mat vzdy perfis upratane, jednoducho si na to potrpim a vsetko chcem mat tip-top...plus chcem s malou behat po vonku a byt upravena..aaaaaa...viem asi chcem privela. ale som matkou len 3mesiace...a padam uz na nos od unavy taka starostlivost o babo je ten najväcsi zaberak aky som zazila a to som si myslela ze moja praca je to najhorsie (sestricka s 12h zmenou, den noc) haha.
len som chcela ,,pocut,, nejake povzbudenia...ze mas to super,nase su horsie...prejde to...zvyknes si...proste nieco od skusenejsich matiek. neviem si zeny predstavit ako zvladate viac deti. klobuk dole!!!!!!!

zszudorova
autor
11. apr 2013

@vlnka81 ahoj. skusala som uz aby spala so mnou...vedla mna,natisnuta na mne...nepomohlo. robila to iste🙂)
a nekojim ju od malinkata. nemala som mlieko. samozrejme preco by som nepatrila k tym malo vynimkam.....

veronicka1901
11. apr 2013

Ja ťa nepoteším, máme rok a päť mesiacov a stále spávame pomerne zle. Ani jednu noc dcérka ešte neprespala, taktiež kvalitnejší spánok ako tak do tej 1.00, ale s tým, že okolo 22.00 sa niekedy tak mrví, že sa aj zobudí. V noci niekedy buntoší aj 2 hodiny v kuse, kým zaspí. Je našťastie navyknutá v postieľke, takže ju aspoň neberiem k nám, to by nespala do rána. Kojili sme len chvíľu, potom odsávali do konca 8. mesiaca. Ráno buntoší už o 5.30 počas lepších dní o 6.00. Mňa všetci uisťovali, že sa to vekom zlepší, ale nie je to tak 🙂 .

kattrin5
11. apr 2013

Moja mala ma pol roka a tiez vydava zvuky kadejake za spanku..je to uplne normalne..tiez som pred tym nemohla spaavat dobre kvoly tomu ale I'd kedy ma svoju izbu spim aj ja dobre🙂

zszudorova
autor
11. apr 2013

ved som uz rozmyslala aj nad tym ze ju prestahujem do jej izby ale srdce mi nedovoli🙂 myslim ze potom by som zas nespala kvoli tomu ze by som bala o nu🙂 tak asi mi neostava ine ako sa s tym zmierit.haha

vandaebie
11. apr 2013

@zszudorova ja som nieco podobne riesila s babami vo "vedlajsej miestnosti" a som skutocne prekvapena, kolko nas ma podobne problemy, az naozaj pomaly dojdem k presvedceniu, ze je to asi fakt "normalne". tiez sme na tom podobne, maly ma tvrdy spanok prve dve, tri hodky ako zaspime a odvtedy mrnci, vrti sa, vzdycha, stona a to vsetko so zavretymi ockami ...spavala som s nim, ale budilo ma to, tak sme si vypytali ako darcek vysielacky a maly zacal sam spavat v izbe, mame aj ten monitor dychu na plienku, takze keby daco, vsetko zacne hucat-ked si naozaj tak nevyspata, neskusis tie vysielacky? ono to trosku eliminuje tie vzdychy a zapne sa to az ked su tie zvuky opakovane, lebo ja mam napriklad taky spanok, ze ma zobudi aj ked si silnejsie vydychne, takze toto mi zachranilo aspon zcasti spanok..tiez som nechcela nechat maleho, trvalo to nejaku dobu, kym som si zvykla, ale vyspis sa trosku lespie..

zszudorova
autor
12. apr 2013

este skusim pockat do toho 4mesiaca kym nezavedieme nejake tie prikrmy...aspon na noc nieco sytejsie...a uvidim ci sa to nezlepsi...ak nie tak sa stahuje. lebo ona je fakt dobre babo, ja som vdacna za to pretoze spi aj cez den dost i ked na vzduchu lebo inak nechce a vecer zaspi sama v postielke bez akehokolvek uspavania....takze k dokonalosti este chyba toto. ja viem som narocna:P dodam este raz ze som FAKT MOC RADA ze mam dieta ake mam, mnohe mate ovela viac starosti ale...proste som nevyspata a rano mam chut sa zastrelit...:P
a ked uz sme nacali tuto temu, odkedy ste dali dieta spat do samostatnej izby, ako to znasalo a ako ste to znasali vy?

ritusuk
12. apr 2013

@zszudorova moje dvojcata mali vlastnu izbu od toho 5.mesiaca tusim,oni spavali celu noc a my sme ich uz rusili filmami atd.su bez ujmy,vyspia sa aj oni,aj my,vedia ze keby nieco,v noci pridem,kym zaspavaju,som nablizku,pohladkam ich,rozpravam im,zhasnem a spat.Zojka spi stale s nami,este stale sa obcas zobudi a jej pripravena izba je cez celu obyvacku,tam sa mi nechce chodit.popravde,nemam zatial dovod ju davat prec,zo spalne sme odstranili tv a my ju nebudime,tak nech chrapka pri nas.ak mas chut sa zastrelit,spomen si na mna,mam 19m.dvojcata a 7m.dcerku:D

vandaebie
12. apr 2013

@zszudorova ja som prestala spavat s malym v izbe od neceleho 3mesiaca a nebola ziadna reakcia, vobec to nezaregistroval, nakolko ja som ho nebravala k sebe do postele, zvykol si na svoju postielku a to nejak neriesil co som od neho meter ci dvadsat metrov, ked zacal plakat tak som prisla a utisila ho.skor si myslim, ze budes mat z toho stres viac ty ako mala.🙂

romanknopp
12. apr 2013

Ahojte, náš malý má sedem mesiacov a tiež spinká ako sa mu chce, von zvyčajne spí hodinku dve, ale doma to ma polhodinkové odpočinky, keďže ja by som to spánkom nenazvala 🙂 v noci spinká celkom fajn a tiež už nad ránom sa vrtí a viac menej visí na ciciku a keď vydrží spať do piatej som celá hrdá 🙂 🙂 🙂 🙂 , spinká s nami, ale to mi nerobí problém, myslím, že poriadne sa vyspíme oveľa oveľa neskôr, keď budú naše detičky viac menej samostatné, treba len vydržať, ten úsmev ráno, keď sa pozrie, či ešte spím stojí zato. Náš sa tiež budieva v noci, niekde som čítala, že bábatká ešte nemajú potrebu toľko spať, takže sa aj my v noci v posteli hráme, ale snažím sa nevstávať, aby si ho to nemýlilo, že už je ráno

reanda
12. apr 2013

@zszudorova normalne dojca spi s matkou a ked je nekludne, dostane prso a ukludni sa.. tvoje spi samo a nema co dostat, cize sa nema ako ukludnit.. tak sa nediv, ze vrci polku noci.. bud najdi iny sposob, ako ju ukludnis, alebo si zvykni.. aj moja spala prvu polovicu noci tvrdsie, druhu sa viac budila, mrvila, mrncala.. dojca, ktore prespi ticho a bez pohybu celu noc, je vynimka.. unavena si preto, lebo to beries ako nieco zle a stale to riesis, keby si to brala ako bezne, nebude ta to tak unavovat.. a prve mesiace su najtazsie, neskor si zvyknes.. ja som uz rok a pol neprespala noc, niekedy som hore styrikrat, niekedy dvadsatkrat, ale unavena ani nevyspana nie som

mishita2401
12. apr 2013

Ja mám podobný problém tiež. Do 6mesiacov mala spavala ako tak dobre- teda prve tri mesiace boli zle-bolenie bruška, reflux atd. potom to vyzeralo že už bude lepšie- vstávala som k malej dva-tri krat za noc... ale ako jej mal uplynut pol rok zmenilo sa to ... príčina : začali sa prerezávať zubky, a odvtedy sa to len zhoršuje.... predtým sa mi nebudila-len mrnkla že chce papat... teraz sa mi zobudi aj dva krat- a je akože po spanku... ale sa nevzdávam a začnem ju tišit a znova uspavat... plus mrnkava aj na to že je hladna... čiže k nej niekedy vsavam x -krát. a som s toho patrične unavena....Zaspáva výlučne na mojich rukach... inak to nejde..skušala som všetko možne... Tiež neviem prečo do pol roka spavala ako tak dobre a zrazu je taka nepokojna, vrti sa, mrnči, .... asi tak...

zszudorova
autor
13. apr 2013

zeny niektore vas ozaj obdivujem.preco to je take tazke vsetko?popravde poviem,stale som si nezvykla ze som matka, ze mam zodpovednost za niekoho, ze sa niekomu musim neustale prisposobovat...aj ked malu milujem a velmi som ju chcela....PRECO???

xlucia
13. apr 2013

@zszudorova zvyknes si, este si mamou len kratko. mnohe matky zaskoci, ze dieta znamena prve mesiace takmer vylucne starosti, unavu, stres a strach o dieta, jeho plac a nonstop poziadavky. ale postupne sa zladite a ked zacne dieta s tebou aj komunikovat, aktívne sa usmievat, tak si najdete k sebe vztah

zszudorova
autor
13. apr 2013

lenze ona je podla mna dobre babo...ale mava dni ked sa vymyka tomu co som zvyknuta a niekedy podla mna mrnci bezdovodne-co si samozrejme len myslim...a ja som hned nervozna...A NECHCEM BYT!

zuzanockamt
13. apr 2013

@zszudorova bez urazky, ale pobavila som sa na tom prispevku 😀 🙂 ... pomoct ti vsak neviem ... moj syn ma 2 roky a 7 mesiacov a nad ranom sa tiez vrti, prehadzuje a podobne ... nejde mi to na nervy ... spi pri mne, nejako to neriesim

zszudorova
autor
14. apr 2013

@zuzanockamt som rada ze sa zabavas.ved aj na to sluzi toto forum. no myslim ze stacilo napisat ,,neries to,, a basta. nie komentare zbytocne. dufam ze aj na tebe sa raz niekto dobre zabavi

zuzanockamt
14. apr 2013

@zszudorova jasne, zabavaju sa pravidelne, kedze nejdem s prudom 🙂