icon

Spoločné spanie so 7-mesačným chlapčekom

idemo
15. júl 2022

Ahojte. Mám 7 mesačného chlapčeka. Od narodenia sme ho dávali spinkať do postieľky ale vždy to bol boj (čičíkanie, nočné budenie, plač). V 5 mesiaci som to už nezvladla a skúsila ho dať spať k nám do postele. Odvtedy je kľud. Malý spinká, par krát sa otoči na prsko trošku sa napije a spí ďalej. Mne to vyhovuje a aj ten kontakt s ním si užívam. Manžel a obe babky ma ale upozorňujú že sa ho už nezbavím. Že bude s nami v posteli už stále. Chcela by som počuť vaše skúsenosti keď str mali spoločné spanie s bábatkom. Keď už bolo vačšie a vedeli pekne spinkať bol problém ho naučiť na svoju postieľku? Ďakujem

tianna
15. júl 2022

@paciko9 fúha tak to nechápem že synovi nevadí.. 🧐

mikadooo
15. júl 2022

@idemo ahoj, ja stále zaspávam spolu s malým, chodí spať ku nám do postele do spálne. Keď ideme spať my s mužom, muž ho prenesie do detskej a tam už spí až do rána. Má 4 roky 🙂. Aj predošlé deti tak boli, vždy keď prišlo nové bábo, tak sme staršie dieťa presťahovali do detskej, s tým, že zas som sedela pri nej/nich pri zaspávaní a vlastne som tam doteraz (jedna má 7 a druhá 10). Nemám s tým problém pobudnúť s jedným/druhou/treťou kým zaspia, ja som celkom rada, že si môžem chvíľku poležať 😄. Niekedy, keď mám robotu, tak si vezmem do ich izby laptop (baby spia spolu v detskej), sadnem k ich pracovnému stolu a robím tam kým zaspia. Malý chodí spať okolo 8 a baby okolo 9. Ja to robím preto, lebo ako malá som bola veľmi bojazlivá, možno až do 10 rokov, pamätám si, že som vyliezla z postele, že sa bojím (duchov, zlodejov, zlé sny a neviem čo), ale mama ma poslala spať, že nemám vymýšľať... Aj ku nám raz za pol roka príde najstaršia dcéra, že mala zlý sen, tak ľahne medzi nás a spí, neriešim.

pedofil
Odpoveď bola odstránená
pandusica
15. júl 2022

moja prva dcera ma aktualne 2 roky a 3 mesiace. Spala s nami v posteli od cca 4 mesiacov najprv len tak, ze nad ranom som ju prelozila a neskor uz som ju prekladala, ked som prisla spat. Uprime bola som leniva vstavat a uspavat kazde dve hodiny a takto spala krasne do rana. My sme s tym boli s manzelom uplne v pohode, u nas mal blbe reci, len moj svokor, ze mala bude rozmaznana, ale to jednym uchom dnu a druhym von. A ked mala rok a 10 mesiacov, sme ju presunuli do vlastnej izby a naucila sa hned. Bala som sa, lebo aktualne mame dvojmesacnu, ci sa nebude chciet vratit ku mne ale vobec. Cize urcite nebude spat s tebou cely zivot.

tanya65
15. júl 2022

@idemo deti maju tiez svoje potreby-spanie pri rodicoch,nosenie.....cim skor su naplnene,tym skor to prestanu vyzadovat. Ludia su vacsinou kontaktne bytosti. Skus manzela poslat spat na gauc,ci sa mu to bude pacit 😉😀 .

yollanda
15. júl 2022

@idemo kľudne spíte s ním. Ja som s malým spala 2,5 r. Veď do 15 s vami snáď spat nebude

mooonika1975
15. júl 2022

uživaj si a nenechaj si ich ničim pokaziť, dieťa potrebuje matku, ak ju potrebuje v noci citiť, tak si tam. Raz na to budeš spominať s laskou. Naši zostali dlho v posteli a vôbec mi to nevadilo, muž vydržal na gauči a ja som ich mala pri sebe, keď boli chori, tak to bolo pre mňa pohodlne, aj čičikanie v noci.

12katka21
15. júl 2022

Ja mam tri decka a kazde spalo s nami v posteli. Tiez som si to uzivala. Najmladsi ma 3 roky. Uspavam ho stale na posteli ale uz na jeho. Potom v noci samozrejme pricupita k nam. Uz som sa pristihla aj pi tom ze som nevedela zaspat kym maly neprisiel ku mne do postele 🙂

mamelka
15. júl 2022

@panda21 krasne napisane

zoeeoz
15. júl 2022

@idemo od roku a pol spi sama bez problémov vo vlastnej izbicke... s nami v posteli bola od narodenia 🙂

mamelka
15. júl 2022

Užívaj si to. A ak vám to vyhovuje nič nemeň. Maria ide mat 9mesiacov, a čuduj sa svete funguje aj manželský vzťah, mne sa budí naozaj každú chvíľu a som rada keď spí pri mne, že nemusím behat hore dolr. Skúšala som postieľku celu noc🤦‍♀️ ale tam ju dávam už len na 1.spanok a po 30-60min ako sa budí už beriem k sebe. A ráno sa budime pri sebe, prídu staršie a ešte polehnime☺️😊
Urcite by som nepočúvala babky, tie mali možnosť vychovávať svoje deti. Do tvojej výchovy a tvojho rozhodnutia nemajú čo zasahovať

mamelka
15. júl 2022

@pedofil 😂 koment hodný tvojho nicku🤦‍♀️

diana228
15. júl 2022

@idemo moj stredný spal vo svojej postielke, vecer ked som isla spat, som si ho preložila k sebe a spali sme tak. Nakojil sa v noci a spal, ja som nebola rozbitá a nemusela som vstavat.. Je to velky maznak, potreboval moju blízkosť. Ked mal 2r a 3 mes cca, preložila som ho do jeho izby. Zvykol si velmi rychlo, bolo to v case Mikulasa, tak som mu hovorila, ze Mikuláš pride k detom, ktore su vo svojej postielke 😊 deti si zvyknu na vsetko, ide o to, ako sa im veci podajú, ci budes oblomna, alebo nie. Ja oblomna teda nie som. Takze nemal inu moznost ako tam spat. Ale ziadne plakanie, ani nic podobne sa nedialo. Mne vyhovovalo, ze ležal pri mne, objímali sme sa. Mam pocit, ze chalani potrebuju viac citit lasku. Myslela som, ze dcera je maznak, ale s nim sa to porovnat neda 😃
Teraz pri mne lezi uz 3 dieta v postielke a užívam si to aj s nim.

elementissa
15. júl 2022

To máš rôzne typy detí. Napríklad môj neniesol byť pri nás ani v izbe, rušili sme ho a budili a bol z toho nervózny. Keď sme ho v 2 mesiacoch dali do vlastnej izby, veľmi sa mu zlepšil spánok a budil sa vyspatý, oddýchnutý a s dobrou náladou a my tiež. Keď tvoje dieťa nespalo v postieľke dobre, ale pri vás spí v pohode, tak ho nechaj. No neodnaucis ho, budes ho mať v posteli do minimálne 5-6 rokov, ale tak, treba sa tak zariadiť ako danej rodine vyhovuje

zuzicka122
15. júl 2022

Nečítala som komentáre, neviem co ti radili ostatní, ale za mňa, nevadí... a co ? Všetko sa dá prispôsobiť, my si čas spolu s manželom, a to nehovorím len o sexe, užijeme aj inde ako v spať,vieme pokecat predsa aj v kuchyni, či na gauči...Dieťatko ťa potrebuje teraz, pri tebe mu je najlepšie... bezpečné, cíti tvoju lásku a ten kontakt mu pomáha podľa mňa aj v psychickom vývoji. Keď ti to vyhovuje, nemeň to. Aj my sme odúčali, urobili krásnu detskú izbu, nové postieľky a aj tak najradšej prídu do spálne... tak dobre, ved príde čas kedy nás nebudu chcieť a tresnu nám dverami... dovtedy si užívame spoločnú prítomnosť 😉

zuzanader
15. júl 2022

@idemo neries ostatnych a daj na seba, Ty si mama a najlepsie citis co je pre Vas najlepsie. Ak Ti to vyhovuje a dieta je spokojne nevidim absolutne dovod na zmenu. Za rady podakuj a sprav podla seba. Stastna matka = stastne dieta

semper888
15. júl 2022

Náš malý spal s nami od narodenia do cca 9 mesiacov, zo začiatku to bolo najmä kvôli kojeniu. Keď mal 7 mesiacov som znovu nečakane otehotnela, no a malý si začal prisvojovať takmer celú manželskú posteľ 😄 Vkuse sa mrvil, krútil, kopal a úplne nás z postele vytláčal, tak som si povedala, že stačilo...bála som sa aby ma nebodaj nejak v noci nekopol, tak sme ho jednu noc preložili už spiaceho do postieľky a on si to ani nevšimol 😄 Postieľku máme pri posteli. Takže u nás to prebehlo bez problémov a doteraz spáva v postieľke 🙂 Určite to však záleží aj od povahy dieťaťa. Ten náš je menej kontaktný a aj kým spal s nami a som ho hladkala a podobne, tak sa znervózňoval 😄

lunademonica
15. júl 2022

@idemo podla mna tie reci od babiciek nedavaju zmysel. Ved ste ho v posteli 5 mesiacov nemali a bolo zle, takze ste ho to "nenaucili" proste to dieta potrebuje kontakt a ty si to konecne pochopila a je vam vsetkym dobre. Neboj nebude s vami do 18...;)

saxalendra
15. júl 2022

@idemo 8 detí s nami spalo zhruba do dvoch rokov, potom postupne samé išli do postieľky. Ale my máme posteľ dosť veľkú a postieľka bola pripevnená z jednej strany k manželskej, takže po dojčení som malé presunula jemne do postieľky, ak bolo treba presunulo sa zas ono k nám.

lunademonica
15. júl 2022

@idemo inak, u nas bude asi problem odnaucit od spolocneho spania mna a nie dieta, milujem ked si ho mozes celu noc obimat, bozkavat a vonat mu hlavicku. Nebude to trvat vecne.

veronikasarkanyova
15. júl 2022

@idemo ja mam 4r dvojky spíme stále spolu, teda 4ia na posteli, 🙈, chrbticu už mám asi zlomenú, aleboooo viem chodiť tak asi nie 😂

dominikag1507
15. júl 2022

@idemo prva dcera tiez prvy mesiac spala v postielke a bola to katastrofa...potom som si ju dala k nam a odvtedy ovela lepsie...presunula som ju do postielky ked mala asi 2-2a pol ked som bola znova tehotna...od zaciatku sa tesila a uplne v pohode s tym bola...je hned vedla mna a spi tak doteraz, mladsia spi zase medzi nami....ja spolocne spanie s detmi milujem a vyhovuje mi to velmi, a ked pocujem tie reci ze “nezbavis sa” otvara sa mi nozik vo vacku... ja ani brat sme s rodicmi ako babatka nespali a ako vacsie deti sme stale chodili k nim ( ked sa nam nieco snivalo, alebo sme nechceli byt sami a pod) a to ako aj pubertaci niekedy...takze absolutne to nema suvis...praveze si myslim naopak ked im naplnis prirodzenú potrebu v rannom detstve tak skor sa osamostatnia...

mvagusta
15. júl 2022

@idemo babky nech si vychovavaju svoje deti:D nic sa mu nestale,a kludne ho potom naucis spat sameho. Moje obe dcery spali s nami (uplne ideal len som sa otocila nakojila a spalo sa dalej) muzovi to nevadilo a ked cestovali po posteli tak my sme im boli mantinely. Starsiu som v 21mes odstahovala do jej izbicky s domcekovou postielkou a bez jedneho problemu. Mladsia (teraz 15mes) pojde podobne ale teda teraz spava s nami a uz ani nekojim. Co je krajsie ako to,ked rano otvorim oci a ona na mne nalepena usmiata a caka kym otvorim oci ja a povie:mama! 🙂

nikpa
15. júl 2022

@idemo ako stále? 😄 Nech nestresuju. Starší spal so mnou asi od roka a v cca 3 rokoch v pohode prešiel do svojej izbičky. Mladší spí so mnou asi od 2 mesiacov a postup bude dúfam rovnaký 🙂 tie rána s nimi sú nenahraditeľné a už nikdy sa nevrátia. Užívaj si to 🧡 babky nech sa nestarajú

rebeca40
15. júl 2022

@idemo Hlavne sa riaďte tým ako to tebe vyhovuje a nepočúvaj ani jednu babku tie mali možnosť vychovať svoje deti .A záverečná padla tam to aj končí.
Našich 5 detí všetci s nami spinkali pokiaľ chceli a nebol žiaden problém a tiež sme sa napočúvali ako si nezvyknú a budú pri nás spať do 18 😁.A naučili sa pekne keď dozrel čas pre obe strany na čo je dobré stresovať dieťa keď vidíš ,že pri tebe kľudne spí podľa mňa to je hlavné a myslím, že aj ty si viac oddýchnuť ako pri tom nekonečnom uspávaní😉

alexlaky
15. júl 2022

@maminkadeticiek mám v okolí viacero deti,ktore spinkali s rodičmi od narodenia a okolo druhého roku sa sami plynule presunuli do svojej izby. Ale to je taaaaak individuálne ženy...
Autorke pôvodnej otázky: Každé dieťa má svoj vlastný čas kedy je pripravené späť samé. Žiadna rada na svete ti nepovie,kedy to bude u toho tvojho🤷‍♀️ riad sa len svojim pocitom a intuíciou,nič lepšie nemáme🙂
A odpovede na najčastejšie obavy: nebude s vami v posteli navždy🙂 nesposobite tým,že nebude samostatný,práve naopak🙂 a sex je možné mať aj v inej miestnosti ako v spálni🙂

zuzudrnda
15. júl 2022

Veľmi vám fandím. Že ste zareagovali na potreby syna a počúvali vlastný úsudok. Nie svokra,kamošky,fóra poznajú a vychovávajú vaše dieťa. Každé je iné,ale rovnako každý potrebuje blízkosť,najmä ak 9m bolo vašou súčasťou. Obe deti spali s nami v posteli. Syna sme bez problemov neskôr navigovali do svojej izby. Dcérka ešte spinká s nami. Obe spávali s 1-2 prestavkami na kŕmenie celú noc.
PS: pri oboch sme mali postieľku a aj ju vždy zlozili nevyuzitu

vero_29
15. júl 2022

@idemo jasne..ja mám 2 deti, chlapcov..obaja od narodenia s nami v posteli..starší bol dokonca noseny, kočíkove spanie sa u neho nekonalo..spával výlučne na mne, manželovi, babke.. proste v nosiči..teraz drobci pekne spinkaju vo svojej izbicke..obaja tak.pekne cupitali keď mali rok..starší ešte k nám chvíľku chodil keď bol mladší bábo..ale teraz už je to dobré a pekné tam prespia obaja..u mladšieho to bolo pohodovejsie, lebo predsa tam.ma strasieho brata.. chlapci majú 3,5 a 2 roky. A teraz sa niekedy teším keď k nám ešte niekedy zavítajú a sme všetci spolu ❤️ krásne obdobie.

andreal1
15. júl 2022

@idemo nepoznám 15 ročného chlapca ktorý spi s mamou. Na furt ho tam mátnebudeš. Ty snim spis teba potrebuje obom to vyhovuje. Načo to vlastne riešiť

terka224
15. júl 2022

@idemo čo by si sa ho nezbavila. Neznášam takéto reči babiek. Dcérka s nami spala a od 2 rokov úplne v pohode spí vo vlastnej izbe a posteli. Syn má 4 mesiace a takisto od narodenia s nami v posteli a vôbec sa toho neobávam, že si potom nezvykne byť bez nas. Nám to takto vyhovuje 🙂