icon

Stačí nám jedno dieťa

michaela18
6. apr 2012

najdu sa tu mamicky ,ktore sa so svojimi partnermi rozhodli mat iba jedno dieta z roznych dovodov?ja som mala tazke tehotenstvo,porod,problemi s kojenim a velmi silnym refluxom.nas syn ma 5 mesiacov a uz sa kazdy pyta, ze kedy druhe.ked povieme ,ze nam staci syn, tak hned kazdy utoci ako to mozme nasmu synovi urobit.ja milujem deti a vzdy som chcela spon 2,ale po tych vsetkych utrapach uz naozaj nemam odvahu.som stastna ,ze nas drobec ma uz 5 mesiacov a konecne si zacinam uzivat materstvo.mozno po rokoch zmenim nazor.uvidime.

kokorunecka
8. apr 2012

Aj my sme sa rozhodli mať len jedno dieťa. 🙂

sante81
8. apr 2012

ked som sa vydavala, tak sa ma pytali, kedy budem tehotna, ked som otehotnela, tak sa pytali, kedy porodím, ked som porodila, tak kedy bude druhé, teraz čakáme druhé, a tie isté otázky, stále dokola. takych ludí treba ignorovat, mám 2 usi,. dokonca ma netrápia ani reči typu - ako ti je na tej materskej dobre, - ako si fajn pribrala - a to som v 7mes 🙂 milo sa usmejem a neriesim

koralinka
8. apr 2012

aj ja som len 9 mes po pôrode ale tiež nechcem druhé a pozerajú na mna ako z inej planéty

@sante81 akože to o tej váhe ani nehovor, mam 170/60 kg po pôrode 9 mesiacov a čo človek to začne že aká si pribrata v tvári a tam a tam, pred tehu som mala 53-55 kg, ale takým čo ostane 10-20 kg nadváhy sa nikto neopováži čo len o váhe ani naznačiť ale mne šplechne každý!!!akože vraždila by som

mia258
8. apr 2012

Ja som mala prvé tehu tiež náročné - infúzie, chudnutie, ležanie v nemocnici, atď. Po pôrode sa to zlepšilo, malá nebola ktovie ako náročná.
Mm ma presviedčal na druhé, nechcela som. Bála som sa znova tehotenstva, nakoniec som súhlasila. A prvý trimester zas - krvácanie, nemocnica, strašný strach, že o to druhé prídem, lebo lekári už strácali nádej. Veľa ľudí nechápalo prečo som sa na to dala.
A potom mi lekári povedali, že keď dotiahnem tehu do konca, nech už tretie nemám, lebo by to dopadlo zle ☹ Trápi ma to, ale neriešim to teraz, som mladá, uvidím ako sa to vyvinie, možno bude tretie o desať rokov, možno o 15, ako sa na to budeme cítiť MY, nie okolie 😉

sante81
8. apr 2012

@koralinka ja som pri prvom pribrala 25kg, neriesil nikto, rodila som skoro ako 78kg, teraz som v 7mes, mam 63kg, myslia si ze som pribrala a ja som tehotna 🙂 ja váhu nerisiem vôbec, prvorade je to aby som mala zdravé dieta, pred 3 rokmi som bola naliata vodou, po porode som zhodila všetko. nech si kazdy rozpráva tolko kolko mu chutí

ajca123
8. apr 2012

@michaela18 ahoj aj ja som si po prvom pôrode povedala že jedno dieťa stačí... Lebo môj pôrod bol tiez hrozny a tiez mi hrozila sekcia,ale nas maly sa rozhodol že pôjde sám von... A v tedy som si povedala že to je prve a posledne 🙂
Ale ked mal nas syn 3 a niečo tak som otehotnela tesne pred mrskou 🙂 a mame Filipka a ked Filipko mal 21mesiacov tak sa nám narodil Riško 🙂
Posledne dve deti neboli plánované. 🙂
A drahy nie je zástancom interupcii a preto mame troch zbojnikov

kukucg
8. apr 2012

@michaela18 Necitala som celu diskusiu ale chcem ti povedat, ze som to mala podobne, mala som tazke tehotenstvo, vela problemov, dlhy porod, maly mal koliky, reflux, vobec nespal, stale plakal, ja som mala x zapalov prsnika a neviem co este, bola som rada ked to skoncilo a na dalsie dieta som veru chut nemala 😀 😀 ale ked mal asi 2 roky zacala ma premahat tuzba po babatku, ked mal necele 4 zacali sme sa o dlasie snazit, teraz ma 5 a zatial nic, ale nevzdavam to a dokonca by sme chceli este dve, aj ked je mozne ze po dalsom tehu si to zase na istu dobu rozmyslim 😅 😅 😅

rosaria
8. apr 2012

@michaela18 ahoj nič si z toho nerob, nás sa to tiež stále pýtajú hlavne keď som predala kočiar a podobne (odlož si pre druhé).... nechceme. Tiež som mala náročné tehotenstvo, a naplno si vychutnávam malú. Našťastie sme nemali problémy ako vys refuxom, ona je totálne pohoďák, ale aj napriek tomu rada budem mať jedináčika 🙂

michaela18
autor
8. apr 2012

ako pisete,clovek by sa najradsej vykaslal na reci druhych ale ked ma clovek narocne obdobie,vtedy sa ho take reci dotknu.ja si davam sakra pozor aby som nekomentovala ,ked kamosky pocas tehu priberu,prestali kojit atd,atd.skor opacne.pochavilm,povzbudim lebo sama viem ake to bolo tazke.a potom sa najdu takí co zhltli vsetku mudrost sveta a pravdu maju len oni,nic ine neexistuje a vsetkych za iny pohlad na vec odsudzuju.oooch aj mne kolko veci vadilo ,ked som nemala adamka a sledovala kamosky.boze,myslela som si ako to robia zle.ja takto nebudem.a som taka ista,ked place tak vezmem na ruky a nenecham vyplakat ako som myslela,neda mi to,trha mi srdce nevziat ho.nebude mat cumlik a teraz sup ho do pusy aby sa rychlo ukludnil 😀
tehotenstvo a materstvo vobec nie su lahke.ale odkedy mame po starostiach tak musim povedat ze je to narocne ale zaroven velmi krasne obdobie zeny.aj ked sa niekedy hnevam ,ze maly nechce spinkat a tak,no ked sa na mna pozrie tymi nevinnymi ockami a usmeje tak som odrovnana 🙂
alebo ho bozkavam a on je z toho neskutocne stastny.
takze mozno raz zatuzim po tom vsetkom este raz ked maly vyrastie ale urcite nie tak skoro.a ak nie tak budem stastna ze mam dieta,niekto nemoze mat vobec

michaela18
autor
8. apr 2012

@crapula na potrat by som asi neisla ale neviem ako by sa vyvijal moj vztah k tomu babetku ak by sa to stalo teraz.prave preto si radsej davame s manzelom velky pozor.

petja
8. apr 2012

@michaela18 U nás zase opačný problém,všici se ptali,jakto můžeme dětem udělat,že si pořídíme třetí! 😝 Takže jen a pouze dát na sebe a svoje pocity,rozhodnutí!

skeblicka77
8. apr 2012

necitala som celu temu, takze ked sa budem opakovat, co ti uz ine kocky povedali, ospravedlnujem sa... no podla mna 5 mesicov je este malo, aby si mala druhe babo, ja si ani neviem predstavit, ze by som pri starsom synovi bola tehotna v jeho 5-tich mesicoch, on bol strasne urevane dieta, cez den do roka takmer nespaval a okrem ineho som tiez mala dost tazky porod, vtedy som si povedal ze tak lahko male babo ani nechcem vidiet, ked uz bol ale starsi, mal cca 3 roky, tak som chcela druhe, ale nedarilo s, potom sme si povedali, ze druhe dieta teda skusime znovu, ked pojde do skoly a podarilo sa, tak mame dvoch...ale ty ked si presvedcena o tom , ze nechces, tak sa vykasli na komenty druhych ludi a rob to, co ty uznas za vhodne a co citis...a este som ti chcela povedat druhy porod u mna bol asi o 6 hodin kratsi a menej bolestivy...drzim ti palce 🙂 🙂 🙂 aby si sa rozhodla podla seba anie podla druhych... 😉 😉

dankadina
8. apr 2012

my máme trojročný rozdiel a úplne super 🙂

erika26277
8. apr 2012

@evuska32 ahoj, chcem sa spýtať, nemala si problémy s otehotnením? ja mám 35 rokov, 8-ročného syna a tiež sme sa rozhodli pre druhé dieťatko....... žiaľ síce sa mi podarilo otehotnieť hneď tento týždeň nás náš anjelik opustil v 10 tt tehu.....išlo o zamĺknutý plod, nechcem sa však vzdať túžby mať druhé dieťatko, nechcem aby ostal malý sám........ale po tomto sa bojím....... a pevne dúfam, že sa mi podarí otehotnieť čo najskôr a že bude všetko v poriadku, aj keď mám už 35......ale veľa žien tu má aj 36, 37 a majú zdravé bábenká, tak dúfam, že sa mi to podarí čo najskôr......

evuska32
8. apr 2012

@erika26277 áno mala som problém, dokonca som už bola pripravená, že pôjde manžel na spermiogram. Ale nakoniec sa to podarilo. Dala som tomu rok a keby sa nebolo podarilo, išli by sme na umelé oplodnenie 😉 dúfam, že tebe to pôjde bezproblémov a držím pršteky 🙂

erika26277
8. apr 2012

@evuska32 ďakujem, dúfam že sa podarí...... keď sa v januári podarilo na prvý šup......tak v to verím aj teraz..... 😵

michaela18
autor
8. apr 2012

dufam ,ze si toto necita nejaka tehulka,lebo sa strasne vystrasi.mne tiez nerobili dobre take pribehy.kazda zena je ina,kazde tehu aj porod 😉

kuratkol
8. apr 2012

@michaela18 Příjde mi velmi předčasné tvrdit, že chcete jen 1 dítě, když malému je teprve pět měsíců 🙂 . O svém prvním dítěti jsem tvrdila půl roku, že bude jedináček. Ale už se to naštěstí změnilo.... Děti jsou prostě dar a když se nám další podaří, budeme moc rádi 🙂

huxy
9. apr 2012

dcerka ma rok aj mesiac,a dodnes tvrdim,ze dalsie dietatko nechcem.nie kvoli porodu-rodila som cisarskym,ani kvoli dojceniu-tiez som s tym mala problem ☹ ale kazdy ma svoje osobne dovody,preco sa takto rozhodne.ja to tu nechcem velmi rozoberat.ale kazdy ma pravo na svoj nazor.a tiez mi dost lezie na nervy,ked sa ma niekto pyta,a kedy bude druhe?alebo mi zelaju dalsie babo.nieze by som deti nemala rada,ale ked ma clovek dovod,ze mu jedno staci,tak preco sa stale do toho niekto montuje.
moze sa stat,ze po rokoch sa moj nazor zmeni,ale osobne si myslim,ze skor nie

cherry1981
9. apr 2012

Inak je zaujimave ako kazdy sa Vas pyta kedy bude druhe a preco nie atd, u nas zase ked som oznamila ze cakame tretie tak padali otazky typu a to naco Vam je v dnesnej dobe a podobne poznamky nech sa kazdy stara do svojho. Kazdeho vecou a rozhodutim je kolko bude mat deti a poznamky od ludi nemusim ani ja 😠 😠

moniciak
9. apr 2012

@cherry1981 To čo sú za ľudia prepánajána veď to je je každého osobná vec či chce jedno či nechce vobec či 7 samozrejm v prípade keď ich môže uživiť 🙂 Ja nevidím rozdiel medzi túžbou mať prvé druhé tretie či piate dieťatko 🙂 A ty už máš doma školákov evidentne si rodila veľmi mladá tak si budete všetci štyria užívať drobčeka 🙂 Prajeme veľa zdravia 🙂

eeffka
9. apr 2012

pytat sa zeny po 5m od porodu kedy druhe? asi by som sa spytala ci su normalni. Ja som chcela dieta vzdy 1, po porode som si bola na milion % ista, okolie sa neodvazilo tuto temu nacat min do 5r veku dcery. a teraz mam 2 🙂 ( 7r a 2mes) , casom, vekom? som si uvedomila ze nechcem aby bola dcera na svete sama, aby sa mala na koho obratit ( kamarati sice mozu byt ale rodina je rodina) a snad bude mat pekny vztah so sestrou tak ako ja ( tiez mame 7r rozdiel). Takze to vobec neries a este pri tvojom porode, ja som mala 1.tehot aj porod ze sa dalo, porod rychly takze ziadna trauma, ale aj tak, bolo to proste vo mne, ze dieta 1 a dost. Ale pred 1,5r som nad tym zacala uvazovat a tak ako nieto pisal som sa rozhodla ze zatnem zuby, vynosim, porodim , vypiplem a nebudem pozerat len na seba. Takze netrap sa , do dochodku je daleko 😀

nanip
9. apr 2012

Ahoj. My mame 6 rocnu slecnu a tiez sme zatial toho nazoru, že nam staci. Vsetko ma svoje pre aj proti. Ja som mala porod velmi lahky, s manzelom mame obaja dobre zamestnanie, takze ani financne to nie je nejaky zvlast problem, ale domcek je na hypoteku a ked myslime na jej buducnost, ako jej pomoct sa potom postavit na vlastne nohy, tak asi aj len pri nej zostaneme. Napriklad u nas je to taky dovod. My sme obaja museli zacinat od nuly, zvladli sme to, no nebolo to jednoduche. A naozaj by som velmi chcela, aby to moja dcera mala lahsie, nez my s muzom. Tiez nas okolie bomarduje, kedy druhe, tak na to mam uz len jednu odpoved. "U nas sa druhe neplauje, ak vam tak velmi chyba drobec, treba sa postarat o vlastne" 😀 Netvrdim, ze druhe naozaj nebude nikdy, ale asi skor nie ako ano.

doty1
9. apr 2012

ahoj, u nás sú občas tiež reči o tom, že malá potrebuje súrodenca, že bude sama a podobne. Ja som mala super tehotenstvo, pôrod v pohode, ale do 1 roka to bol brutal čas. Napriek tomu by bolo fajn mať druhé, ale ja mám 38 a muž 54, už sa mi to zdá byť neskoro. Máme vlastné bývanie, financie tiež moc nechýbajú, ale napríklad muž má mimoriadne časovo náročné zamestnananie a je to veľmi vyčerpávajúce byť na všetko sama. Takže hoci teraz na druhé myslím dosť často, skôr prevláda rozum a vraví nie.

nikasik
9. apr 2012

Ahoj... ja sama som jedinacik a na zaklade toho som vzdy chcela mat dve deti.... aj ked mam super rodicov a mala som vela kamaratov tak vzdy mi niekto chybal... ale teraz mam 2 rocneho chlapceka a uz teraz vieme ze bude dalsi jedinacik 😉 😉 ...

timona
9. apr 2012

ja nemam ani jedno dieta, nakolko som neplodna, ale bola by som stastna keby mam aspon to jedno.

jancule79
9. apr 2012

Já myslím, že to je každého věc, pro kolik dětí se rozhodne. Přijde mi naprosto v pořádku, když se oba partneři rozhodnou třeba jen pro 1 dítě. Trošku mi přijde, že dneska se považují za jakousi normu 2 děti a pokud to někdo chce jinak, tak je to hned exot. Na druhou stranu, když jsem čekala druhého syna, tak jsem byla zase za exota já (myslím pro některé lidi z okolí, ne pro rodinu), že si pořizujeme druhé brzo po prvním. Paradox je, že se tomu divili titíž lidé, kteří se mě předtím ptali, kdy bude druhé. To mi přijde fakt vtipný. 🙂) Tak bych se těma otázkama moc nevzrušovala a vymyslela si vždycky nějakou vtipnou a peprnou odpověď. 🙂

davija
9. apr 2012

Ako píšu mnohé baby, 5 mesiacov je strašne málo, aby človek rozmýšlal o druhom dieťati. Aj na mňa sa ľudia čudne pozerali, keď som odpovedala, že druhé jednoducho NEchcem. Mala som príšerný pôrod, malú nakoniec tiež ťahali vakuom, bola už pridusená, ja som stratila veľa krvi, nemala som z tej traumy hneď mlieko, malá vôbec nespala.... prvý pol rok som bola príšerne vyčerpaná a depresívna a otázka, kedy bude druhé ma doháňala skoro k slzám.
A teraz čakám druhé, no nezabudla som na nič a hoci to bude znieť strašne, viac sa bojím ako teším... :( Tehotenstvo je planovane, ale keď som uvidela dve čiarky na teste, od radosti som určite neskakala...
A prečo som sa teda rozhodla pre druhe? Dcéra má tetaz 2,5 roka a je to to najkrajšie a najmúdrejšie a najvtipnejšie dievčatko pod slnkom a ja len ďakujem životu, že mi ju doprial, lebo bez nej by bol môj život strašne prázdny. 🙂

cherry1981
9. apr 2012

@moniciak Si zlata dakujem 🙂

januzza80
9. apr 2012

@cherry1981 Ahojky u nas to bylo stejne. 😠 Nechapu,proc se kazdy nestara sam o sebe a resi kolik kdo bude mit deti.