Starí rodičia chcú vnuka nosiť stále na rukách
Caute. Chcem sa vas spytat,ci je podla vas normalne, ze chcu stary rodicia (svokrovci) nosit mojho syna stale na rukach.aj ked neplace.aj ked sa sam hra vo vajicku,deke, ci v postielke, pridu, vyrusia ho a beru ho na ruky.zijeme s nimi v jednej domacnosti,este ked som bola tehotna,som im hovorila, ze si nezelam,aby sa maly stale nosil. Vsetci potom zmiznu prec z domu a ja si neviem rady. Povedali, ze ale maly potrebuje osobny kontakt... Mimochodom kojim... Ja si malinkeho beriem,mojkam,hram sa s nim,ale davam mu najavo,ze ked ho polozim,musi byt aj troska samostatny. Ma uz 4 mes.Je tazsi a tazsi, velmi ma bolia ruky,vedia o tom,ale aj tak ma ignoruju. Je to stale dokola to iste,ta ista pesnicka... Uz fakt nechapem co je na tom take tazke to respektovat. Ked pridem s malym cez vikend k nasim, maleho si popestuju,ale nasledne ide do vajicka a pekne sa s nim hraju. Svokrovci su s malym kazdy den ( takze im to vzacne uz nie je)a stale maju potrebu ho mat na rukach... Svokra chce dokonca maleho stale kupat ked je muz v praci. Automaticky hovori ze dnes kupeme,zobere maleho,vyzlecie, okupe a mne ho da potom na kojenie a uspavanie. Lezie mi to na nervy.som rada ked mi pomahaju, ale vtedy ked ich o to poziadam... Asi sa zblaznim 😤
@babu88 nad kupou väčšieho sme premyšlali, nakoniec sme to vyriešili inak.
Ano, v dnešnej dobe to nie je tak ako kedysi...ludia si beru hypoteky, ktore splacaju, predpokladam ze to je aj vas pripad, aspon z časti nie? A zadarmo máš sučasne byvanie predpokladam, lebo neplatíš realne naklady 2 izboveho bytu plus strava a ine vydavky, možno aj pozemok na ktorom ten dom staviate ....tu v BA len pozemky su okolo 200 tisic...a to ešte nemam dom.
A najprv fara a potom Mara? Nepoznáš? Opytaj sa svokry...ta ti vysvetli...tá to pozná...
@sardinka336 👍
@babu88 ja si myslím že mladý by mali bývať sami - najmä keď nie sú spokojní so svokrovcami a pritom sa im natrepú do domu, bytu a pod. a chcú diktovať čo a ako. to synovi hovorím stále a popravde u nás má kto umývať riad - obrazne povedané, nevestu nepotrebujeme, za synom sú ešte o moc mladšie dievčatá....takže najlepšie im bude keď budú sami.... ak chcú blízko bývať aby sme im pomohli OK, ale nie s nami....Každý je iná povaha a len zbytočne potom prichádza k nedorozumeniam...
@evittam @evittam no ja neviem či by som jej to takto povedala, ak ma svokru taku aka by som asi bola ja...tak nech si zije vlastny zivot pod svojou strechou, rodičia pomahaju ako mozu, dali strechu nad hlavou...Ale suhlasim, ze zase treba nevestu nechat nech si robi po svojom, stary sa nemaju čo montovat mladým do zivota. Oni maju pravo aj na svoje chyby, svoje omyly ..pomoct len ak o to stoja tí mladí. Ale zase prve vnuča...skratka...aj ona musi ustupit pokial nebudu vo svojom.
@babu88 prečítaj si ešte raz. Možno pochopíš. bývaš u svokry, nemáš tam dokopy nič a ešte máš aj toľko ..... že sa sťažuješ. Ja byť tebou tak zmiznem do podnájmu a otvorím len komu chcem - a samozrejme ak nik nepríde, nik nebude nosiť decko na rukách, nik nebude kúpať....Ľahká pomoc, stačí vytiahnuť e z vrecka....A neviem akú pomoc čakáš od štátu.... hovorí sa : Pomôž si sám aj Pán Boh ti pomôže
@sardinka336 Čo ti ja viem... už druhé dieťa navlačujem, nosič mám pomerne vyšperkovaný, nie práve najlacnejší a teda nebolí ma nič. Dokonca keď ma seklo, tak po dvoch dňoch mi to vlastne vrátilo rameno naspäť. Asi závisí od nastavenia a druhu nosiča. A to som nosila pomerne intenzívne. Ale toto nie je o nosiči. Toto je že dve generácie majú odlišný názor na výchovu a treba to na tú chvíľu ešte nejako vyriešiť, kým sa odsťahujú. Nosič som spomenula iba preto, že autorka sa sťažuje na bolesti rúk. Viem z vlastnej skúsenosti, že taký taký syndróm karpálneho tunela je sviňa a treba tomu predchádzať. Nosič mi príde ako v pohode alternatíva.
@sardinka336 Tak ano. To mas pravdu. Ale urcite vies ako som to myslela😉. Proste aby ma niekto komandoval a aj napriek pokusom o slušný dohovor ma ignoroval.....
Ako som uz napisala-neviem a ani si nechcem predstaviť takto zit.
@mimla no sak aj vyskočeným platničkam treba predchadzat nie? ale jasne, chapem...dieta nemusi byt non stop na matke navesene..Ano, pri jednom dietati sa to ešte dá...ale ja mam deti 3...poobede zo školy pridu ,,sarančata,, a treba mat navarene a to kedy spravim s decom v nosiči? Na rukách? O prani a pradle nehovorim...toho su kvanta, zvlášť teraz v lete ked behaju po vonku..tak mi mala pomaha. Potom zeny mrnčia ako nič nestihaju, nezvladaju a maju mnohe len jedno dieta aj to malé...pre pána krala...s jedným dietatom nemam čo robit.
@sardinka336 a to my máme ešte pole zemiakov, zeleniny, v chlieve 25 kúr....nevieš kde skôr ruky hodiť. keby mne tak prišiel niekto deti pobaviť, ponosiť...
@deti95060810 takze diskusia je podla vas stazovanie? Zrejme ste nepochopila podstatu veci, ale co uz. Beriete mi energiu vasimi prispevkami. Ja mam svoju svokru rada... Motto: Milujem mudre reci, hlupych ludi...( neberte osobne) Inak otazka este.vy ste dochodkyna? Dakujem
@deti95060810 no asi tak....u rodičov mame zahradu, tam okopavam aby sme mali zeleninu, malej som dala do tej bábätkovskej vaničky vodu a ideš...člaptala sa, samozrejme som ju mala na očiach pri sebe lebo máme travnik a vedla hned hriadku...a plejem burinu, kopem.
@babu88 v mnohom súhlasím s damami vyššie. Dietatko sme si urobili pomerne neskoro, hlavne kvôli bývaniu. Hypotéka do konca života, ale mame pokoj. Aj ked mam najlepšiu svokru na svete. Aj tak.... Je teraz už veľmi neskoro, dávať ti rozumy, dietatko je už na svete, takisto už nemá zmysel sťahovať sa na rok niekde. Idete stavať, budete potrebovať každé €. Súhlasím s názorom, ze predsa len bývaš u nej, tak žiadne výbuchy a tak.... Skús sa s ňou dohodnúť, ze nech kúpe stredy a piatky. Napr. To bude taký ich den. Ty si zatiaľ sprav nechty, vlasy, kávu .....príď kuknúť na Koníka 🙂 chápeš, snaž sa nájsť v tom výhodu. Na ich "overené životne pravdy" si nájdi vtipnú odpoved. ( Asi som bola v minulom živote mačka, tak nosím ako mačka. Atd). To nosenie..... Treba skúšať vysvetľovať. Na druhej strane, dietatko je spokojne? Ak je, tak nerieš. Neboj, nepokazia ti ho, ked budete sami, urobíš si, ako ty chceš. Nech ho vezme a nosí, ked chce, ty si aspoň porob, co inokedy nestihnes. A ked začne plakať po odložení, aspoň im ukaz, ze pozrite, teraz noste ďalej. Držím palčeky, hlavu hore, vsetko raz skončí.
@deti95060810 a co este vsetko mate? Bud klamete ze sa len prasi alebo ste superzena,ktora nemala nikdy s nikym a nicim problem alebo skor naopak, mate so vsetkym a vsetkymi problem? Jasneeeee dnes su vsetci mladi lenivy a len sa stazuju a placu, to VY ked ste bola mlada....ze?😂😂mali ste sama s muzom polia,luky, jedno dieta na prsiach,druhe na chrbate od rana do vecera a pritom vsetko porobene? Ci ako?
@sardinka336 Vy zasa o com tocite? Kde je napisane ze ja nic pri malom neporobim? Ked som s nim sama, a nevlacim ho nonstop na rukach, vydrzi sa hrat v kresle a ja zehlim napr.... No ked od rana maleho vlacia a potom polozia a odidu, maly uz v kresle byt nechce.... Chapete?
@olinka11 Ake vybuchy Olinka? Este som stale vo faze kludu. Ja pri malom stiham a mam cas aj na seba,je dobrucky, hrajka a skuma sam. No ked ho niekto vyrusi z toho,zobere na ruky a odide,maly uz nepokracuje, chce byt na rukach. Ja som nikde nepisala ze nestiham nieco alebo nemam na seba cas 😉
@babu88 No normálne to nie je. Ja som s tým tiež bojovala a stále bojujem a to maly už chodí. Neustále ho chcú nosiť na rukách aj napriek tomu že sa bráni a chce ísť dolu. A nie a nie im to vysvetlit, ale takých veci je kopec. Sme s manželom urobili rázne rozhodnutie že ho sami mat nebudú len keď sme tam m a mame to pod kontrolou. Lebo napr ho napchávajú aj blbostami a dieťa potom nechce jesť alebo sa zagrcka.
@sardinka336 Vyskočené rameno mávam už roky, každú zimu sa vráti. Ja napríklad som porobila, keď bolo dieťa v nosiči na chrbte. Potom keď bolo hotovo, som ho dala dolu na deku a mohla som sa flákať. Keď spal som si vyložila nohy. Deti mám dve, dom, záhradu. nepretrhnem sa. Nejdem ťa presviedčať, načo. Každému vyhovuje niečo iné.
Autorka si myslím má skôr problém v komunikácii medzi generáciami. Ono babky mávajú takúto selektívnu hluchotu. Niekedy si hudú svoje. Tak aj mama si musí húsť svoje. Mylsím, že vytrhnúť dieťa z hry nie je úplne v poriadku. Prečo, pretože oni sa chcú pomojkať? A potom keď sa dieťa chce nosiť tak ho dajú zase naspäť? Akú to má logiku ak arggumentujem tým "že dieťa potrebuje kontakt"? No však keď potrebuje, dá vedieť. Ak sa pekne hrá, načo ho rušiť? To nie je už o ponuke kontaktu, ale o potrebe babky sa pomojkať s dieťaťom. Ale dieťa nie je plyšák. Má svoje potreby. Babka je dospelá, svoje potreby môže odložiť na čas, kedy sa samo dieťa bude chcieť nosiť. Vtedy by to bola naozajstná pomoc.
@babu88 Prepac, ale ty co "tocis" o nejakej super žene? My mame dve deti. Ja rodičov nemam, svokra ma už nejaké zdravotné problémy. Nikto nam nikdy nejak extra nepomahal-raz za cas a tu som. Teraz muz dokonca pracuje mimo SVK tak som na vsetko par tyzdnov sama. A? Nie nie som super zena....podla tvojho ponimania.😉
@sardinka336 potom si nemala vhodný nosič alebo si ho nemala dobre nastavený. Chrbat ta nesmie bolieť, ani ťahať krčné, či ramenne svalstvo. Každý sa primárne boji šatky, ale nosič je ťažšie nastaviť ako uviazať šatku🙂
*ťa....

@deti95060810 uuuplne z cesty pisete a chytate sa za slovicka. Teraz maju mlade rodiny ake moznosti?? Zobrat uver a zadlzit sa na 30 rokov... Co?ake auto? To uz kde som teraz od nosenia na rukach? Pri aute?? Ja jaj...