Šteniatko a bábätko

lienocka258
25. aug 2021

Ahojte,
s priatelom sa opat zaciname snazit o babatko, uz je to asi 3 rok co sa nam nedarilo
(3x som potratila a mala som aj nejake zdravotne problemy ale uz som OK)
Rozmyslam vsak aj nad steniatkom, ktore som uz tiez veeelmi dlho chcela len priatel bol dlho proti, tak sme to neriesili. Teraz s nim suhlasi, len ja mam obavy ze ako by som to vsetko zvladala ak by sa nam hned podarilo aj miminko.
Byvame v byte a ja pracujem z domu, obaja mame sedavu pracu tak by nam psik aj prospel 🙂
Samozrejme ho nechcem len kvoli tomu.
Mam len strach, ze ci by som to vsetko stihala, ci sa to da sklbit nejak dokopy, babatko a steniatko.
Prechadzky, vencenie atd. Prosim mate niekto skusenosti? Zvladate to alebo je to tazke?
Nakolko planujeme deticky a mame vacsi byt chceli by sme fenku labradora. S vycvikom taktiez mame skusenosti, toho sa nebojim. Skor len toho casu.
Mozno sa nam aj miminko hned nepodari a budeme zase na vsetko dlho cakat...Neviem, som z toho uz na nervy 🙈 🙊

Dakujem za kazde info a radu 🙂

hederamonstera
25. aug 2021

Tak steniatko uz davno nebude steniatko kym porodis 🙂

korra
25. aug 2021

@lienocka258 zvladnut sa da vsetko 😉 presne ma napadlo, ze kym bude babatko, zo stenata bude mlady pes. Pohybujem sa v spolocnosti bab, ktore maju deti viac, zivia sa farmarcenim. Sla by som do steniatka (pookrejete na duchu), zamerala by som sa na vychovu, socializaciu...a ked pride babo, tak len prepojit systemy 😀 ide o to ako sa nastavite ako rodina

lenuska9999
25. aug 2021

@lienocka258 ja som si kúpila psa, keď som bola v na začiatku tehotenstva a ešte som o tom nevedela. A to rovno huskyho.. a poviem ti pravdu, že vôbec to neľutujem. Malý a pes v podstate vyrastaju spolu, sú nerozlučni, pes ho ochraňuje, hrajú sa spolu... a času je vždy. Proste som aj rada, že nás nás psík vytiahne vonku. Každý deň ideme na lúku alebo a prechádzku do lesa, na kyskikovu cestu , pes sa vybeha, malý sa vybeha, sme v kontakte s prírodou... horšie to bolo v zime v paneláku kedy som 3 krát do dňa musela obliekať malého do zimného oblečenia, seba a ísť takto so psom. .. ale tak to by som musela aj bez psa, lebo som za to, aby deti boli vonku každý deň. (Proste to obliekanie v zime 3 krat do dňa ma nervovalo) .Teraz je to už lepšie, lebo mame k bytu vlastnú záhradu, tak keď nestíham len ho pustím von.. inak minule som čítala, že deti, ktoré vyrastaju so zvieratami majú lepšiu imunitu a menej alergií

littlebubble
25. aug 2021

Mala si uz toto plemeno? V obdobi puberty vie byt riadne sidlo a je to velmi silny pes.
Zo zaciatku sa pocikava, pokakava, ale to horsie pride okolo jeho 7/8 mesiaca.

horalka1986
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zildo
27. aug 2021

Musíš zvážiť,že pes je na takých 10 a viac rokov. Keď sa nám narodilo dieťa, mal už 5 rokov.Trvalo pokiaľ si zvykol na nového člena rodiny a išlo o to,že už som sa mu nemohla toľko venovať ako kedysi. Narodilo sa nám druhé dieťa. psík je s deťmi kamarát aj keď by už chcel mať svoj pokoj.teraz má 10 rokov..ale nie je to jednoduché. Často sa s mužom hádame len kvôly psovi.Kto s ním pôjde von.Vzdy sa dohodneme, väčšinou ustúpim ja a idem.Ale pri dvoch deťoch je to náročné..hlavne,keď idem s nimi. Každý uteká iným smerom,alebo mladšia ho chce venčiť a to som len v strese aby ju moc nepotiahol a nepovlacil po chodníku..a to obmedzenie,keď chceme niekam ísť,alebo keď prídeme domov neskoro,ešte ísť von so psom v každom počasí..
Ja ťa nechcem odradiť len píšem,že nie vždy je to také ružové mať psa..aj ked nemôžem povedať,dá sa to zvládnuť a je to pekné,keď deti vyrastaju pri zvieratku.
Možno by som to inak brala na dome,ale bývame na paneláku.takze nemôžem ho len tak vypustiť von.musim ísť s ním

nesmiemzabudnut
27. aug 2021

ste predsa na život dvaja. dvaja budete na dieťa. dvaja budete na psa. takže smelom do toho. v útulkoch nájdete aj šteniatka alebo malé psíky.