icon

Strácam nervy

mala_claire
19. júl 2017

ahote, som zufala. pretoze nerozumiem svojej dcere. ma 8 mesiacov, skoro už 9. niektore dni su super, vieme sa hrat atd. konecne som si nasla po tolkych mesiacoch caj aj chvilu na seba, ked spi. tak som zacala cvicit. vzdy doma, 30 minut. ked to slo, tak som sa odvazila cvicit aj s trenerom. lenze akonahle som si s nim dohodla termin (samozrejme, ze vtedy, ked ma mala spat) tak bola neskutocne zla, revala, nechcela spat. bola schopna nespat aj 5 hodin a z toho 4 hodiny prerevat... vsetko som skusala, prebalit, dat najest, hrat, prejst sa, proste vsetko, pit....stale len rev a rev a nespat. samozrejme, trening som musela zrusit. co je ale horsie, ja taketo situacie neviem zvladat. normalne na nu nahucim, pretoze myslim, ze to robi naschval. ona vyciti, ze chccem robit nieco pre seba a nedovoli mi to, chce, aby som furt s nou drepela doma a čučala pri nej, ked aj spi. normalne mam pocit, ze to fakt robi naschval. neda sa s nou vydrzat, reve a reve a nic nie je dobre. ja to fakt nezvladam, bojim sa, ze jej vylepim alebo nieco. neviem si to predstavit, ale fakt sa sama seba bojim. trasem s kocikom nech uz len spi, lebo idem zosaliet z toho, ako stale len reve! ona je takto schopna bez dovodu revat fakt 5 hodin. dnes vstala o 8 a odvtedy furt reve a je 12! neda sa s nou nic nic nic proste nic... zvycajne o 12 uz davno napapana spi. samozrejme, dnes som si po xty krat dohodla trening, opat som ho musela zrusit!!!!!

mala_claire
autor
19. júl 2017

Asi som zle naučila :(

natalka13
19. júl 2017

Ja nerozumiem jednemu,preco to dieta musi spat ked ides na trening?
A tiez mi pripada cudne objednat sa na trening s trenerom,ak nemam nato podmienky, teda zabezpecenie strazenie dietata.

mala_claire
autor
19. júl 2017

Inú možnosť nemám. Proste nemám ju komu dať. Mužova opatery alebo iná nehrozí. Rodičia sú zamestnaní a svokrovci v BB. Ti malú videli trikrát v živote. Preto, ak chcem robiť niečo, nejak sa odreagovať, musí spat. Keď nespí, tak sa s ňou hrám. Predsa nebudem pri nej cvičiť vo fitku.

aristka
19. júl 2017

@mala_claire nikdy nie je neskoro to zmenit ...este len ste v zaciatkoch vo vychove dietatka a nenechavaj vsetko len na seba ,pretoze to bude zlozitejsie a starosti vacsie ako bude rast ...jednoducho da sa aj chodit cvicit ,ale potrebujes pomoc ,pretoze dieta je velmi male a este dlho nebude spolupracovat ...takze s vervou do toho a zacni zapajat partnera ...

aristka
19. júl 2017

Inak existuju aj operky ...

natalka13
19. júl 2017

@mala_claire ty si srandistka, to akoze ma na povel spat ked ides trenovat? to tam prides,das ju 9!!! mesacnu do kocika a bude spat,kym odcvicis /samozrejme zaspi na povel do 10minut aby trening zacal nacas/ nieze zaspi v aute cestou do fitka 😀
a zobudi sa az po treningu, najlepsie az po sprche
😅

mala_claire
autor
19. júl 2017

Tréning som si dohodla na zvyčajný čas, kedy spi. Asi si si necitala moj príspevok. Samozrejme nie som až taká sprostá a viem že dieťa na povel spat nebude. Nerozumiem niektorým vašim opovrhovaniam a výsmechom. Myslite, že som sem ten príspevok napísala, aby som si to potom čítala ??? Zvláštne. Asi sem už písať nebudem a radšej sa postazujem mame.

mala_claire
autor
19. júl 2017

A nešlo o sťažovanie sa ani. Slo o radu báb, ktoré majú podobnú skúsenosť. Očakávala som odpovede typu ako si s tým poradili pripadne odporučenie dobrého psychológa. A nie výsmech.

ruthike
19. júl 2017

Ahoj,ja ti rozumiem. To je tvoje prve dietatko asi. Ja som mala obdobne stavy. Ulavi sa ti ked si uvedomis, ze dni ked si mala veci pod kontrolou su viac menej passe. Clovek si na to tazko zvyka, ale proste tvoje potreby musis ist na nejaky cas bokom.
Uz dvojrocne dieta mozes dako uplatit, ale tvoja dcerka je este mala a naschval ti nic nerobi. Ona operuje jednoduchy model : nieco mi vadi (je hladna, sa jej moze drat, prdy moze mat zastavene, je unavena a nevie just zaspat) a place. Podrazdena mama ju tiez znervoznuje, ak na nu kricis alebo si nevrla tak urcite bude plakat. Moja mala nespala do prveho roku viac ako 15-30 minut a to iba dvakrat denne. Ja som si trhala vlasy, ale treba to prijat. Preto je rodicovstvo psychicky narocne. Sme zvyknuty na na to, ze mame cas na seba a tak a to sa vrati az o niekolko rokov.

Ak potrebujes vypnut, najdi si baby sitterku a vybehni do gymu ty. Alebo sa vrat do prace a cvic cez obednu alebo po praci predtym ako ju vyzdvihnes z jasli.

janickacrazy
19. júl 2017

@mala_claire Zaplať si opatrovateľku a máš vyriešené.

korpiklaanka
19. júl 2017

@mala_claire tak to tu chodi. Niekto moze mat iny nazor to je pravda. Ale treba ho vediet slusne napisat... o tom to je. Zdielanie nazorov, aj ked nie su rovnake, ved presne to moze pomoct, ina skusenost, iny nazor... pri pisani vsak stracame cit k druhemu a chyba empatia. Mali by sme byt citlivejsi ....

Bohuzial. Ja ti poradit neviem. Nemam deti. Skus viac zapojit manzela. Kocikovanie musi zvladnut. Nemozes byt na to sama. Cvic zatial len doma a ked ma mala dobru nalasu skuste spolu. Budes mat pohyb aspon trosku a mala bude spokojna a uvidis, ani sa nenazdas a manzel pojde kocikovat a ty do fitka. Prajem ti to. Ale pripominam. Problem nie je v malej. Je nervozna lebo ty si nervozna a s muzom sa urcite porozpravaj....

siska53
19. júl 2017

@mala_claire Je to male babatko nerobi to naschval..kedze zjavne s nikym.inym.netravi cas,ty si pre nu cely svet a je na teba naviazana...
Navyse si si podla.mna nevybrala vhodne.obdobie na zacatie cvicenia,kedze je vo veku kedy deti prechadzaju obdobim.separacnej uzkosti.

A ako pisu-dietatko ma aj tatinka,takze plac-neplac,pekne sa s nou rozluc a chod.. Ja som musela idt na.operzciu,ked mala mala 7m., moja mama s muzom si uzili,mala bola velmi uplakana,uplne.ine dieta ako ked som bola doma ja.. Teda..ona mala koliky,to bolo narocne obdobie,ale po 3.5m.to uz bolo super..
Museli prosto tie 4dni vydrzat a poradit si a to mali este starsie dieta nase..

Ono ak to zle zvlada,tak by som.jej mozno dala mesiac-dva casu,ked prejde ta separacna uzkost alebo si nasla cvicenie,kde mozu byt aj deticky-aj take uz byvaju...

A rozhodne muza zapojit..moj sice nemal vela casu,ale ked uz,tak si vzdy nejako poradil..aj s malou..a to ho ona doteraz skor odmieta,i ked je to lepsie...ale bolo obdobie,ked y s nim.nechcela byt vobec,ani uspat ju nemohol,radsej zaspala v obyvacke cakajuc na mna a to som.len raz sla vecer na asi hodinovy koncert..lenze bola uz starsia a napr.s mojimi rodicmi vydrzala vzdy v pohode.

A mozem povedat presne ako pisu baby-ona z teba tu nervozitu citi..kedze ja mojho taketo veci znervoznia,necitila sa s nim asi tak v pohode,lebo sa rychlo vynervaci..
Navyse pre nu tvoj odchod znamena,ze sa uz nevratis,ona este casove suvislosti nechape. A prosim,necapuj ju,fakt za to nemoze...tiez som bola pred dovolenkouervozna z maleho,lebo my sme.sa balili,ukladali a on nechapal,malicky,co sa deje,pritom on bol pohodak,ktory plakaval malokedy,ale v ten den..ja som.si ale uvedomila,ze on len nevie,co sa deje a nevie to povedat a nechape este,co mu vravime.

Drzima paste,nech sz najma muz co najskor zapoji a ty mas aj nejaky ten cas pre seba,lebo relax je aj pre matky na rodicaku dolezity.

ruthike
19. júl 2017

@mala_claire a ako si to tu citam:Ty si asi nabrusena aj na manzela. Mozes to vnimat, ze je nepouzitelny, ale to ti velmi nepomoze riesit situaciu. Predpokladam, ze ste sa vzali z lasky a aj dieta planovali, teda by ste mali mat zaklady na riesenie problemov. Je mozne, ze je z tradicne nastavenej rodiny a nemysli si ze treba pomahat. To si niekedy zena musi naucit a to telefonovanie, to sa len teraz spustilo, alebo ti to predtym nevadilo?

Odosobni sa emocionalne, prehodnot si co potrebujes : vypomoc s domacnostou a opateru o dcerku,ale bud realistka. Ono je lahke zabudnut na to ze obaja makate a ste unaveni. Problemy v manzelstve sa najlepsie riesia s pozitivnym naladenim ( najdeme riesenie spolocne ) v kludnom momente ked nik nie je hladny a ani priserne unaveni a nervozni

adriannasvk
19. júl 2017

Necitam vsetko,mozno sa budem opakovat,mam dve deti ale plari svate pravidlo nervozna matka nervozne dieta,pokojna matka pokojne dieta🙂 ja som tie x krat potrebovala aby mi dieta spalo ked zvycajne a just nie,citilo moju norvozitu ako sa velmi snazim ho uspat atd....ked som zmenila pristup,ze skusim ju uspat ako zvycajne a som.kludna,ze zaspi zaspi,nezaspi nezaspi vtedy zaspali deti ako zvycajne🙂 chapem,ze sa snazis mat cas pre seba🙂ale ak mala ozaj nechce spat alebo tak a vo fitku je prazdno asi by som vyskusala ju dat do kocika ci autosedacky zobrat tam a nech sleduje teba napr alebo okolie a mozno zaspi🙂
Ale dalsia vec je aj 8 mesacna uzkost,ktorou asi tvoja malicka prechadza🙂 moj mladsi syn od narodenia bol slniecko siel ku kazdemu a prislo obdobie cca 8-9 mes. A nepohol sa odo mna stale plakal nikam som ist nemohla bez toho aby neplakal ale preslo to,prejde to aj tvoju malicku🙂ale ak mas na to financie asi by som si nasla babysitterku malu s nou zoznamila a brala ju do fitka najskor aj s malou aby si nasli cestu k sebe a ak si mala na nu zvykne tak potom uz nebude plakat ked odides a uz navyse obdobie cca 9 mes je pre dieta zaujimave,chce obzerat je zvedava,zacina chodit atd skor ju nejak zabavis...verim,ze to pojde ale musis byt kludna hlavne ty😉

renata5
19. júl 2017

@missguerlain vidno.ze nemas deti moja pekna lebo keby ich mas pochopila by si ze dieta je na prvom mieste a take myslienky ze dat babatku facku alebo na male babo nakrici alebo ze ju silno kocika nema s laskou nic spolocne ja mam dve male deti a sama pre seba cas co je to aj keby som ho mala tak ho stravim z detmi.....ako nic v zlom kazda mama je unavena vycerpana ale netreba zachadzat do extremov aby sa tomu babatku nieco zle nestalo pretoze taka facka moze byt aj smrtelna booze ja som nikdy na taketo nepomyslela ze dat facku a nie som dokonala tiez som vela krat ked plakali moje deti odisla z izby nadych vydych a prisla som spat a polubila som ich...

renata5
19. júl 2017

@mala_claire no ten psycholog by mohol byt na mieste lebo ked chces dat facku babatku a nakricis na nu neni ti to luto ???mne by srdce puklo moj syn cele noci nespaval ja som bola hotova rodicia daleko od nas v dedine kde byvame nepozname nikoho uplne sama dom domacnost zahrada male babatko do toho a zvladla som bez trenera ..

amadea3
19. júl 2017

to ze muz je nepouzitelny je vyhovorka ;) ano, starostlivost o male dieta ho zrejme nebavi a po pil hodine uz je z nej nervozny. Aj moj muz je taky. A aj mi to povedal, ze jeho to proste nebavi. Ale od starsej dcerky som nastupila na part time do prace ked mala 8m, jeden den v tyzdni ked som bola v office ju strazil doma muz. Bolo pre mna tazke odist, tiez som si predstavovala katastroficke scenare. Ale cuduj sa svete, nic zle sa nestalo- aj sa pohral (po svojom, ale pohral), aj pokakanu rit prebalil, aj uspal (kojene dieta ktore som ja na prse uspavala), zvladol vsetko. Hned jak som prisla domov, strcil mi ju a utekal sa odreagovat do garaze 😂 Ale postaral sa. V podstate sa jej zacal -myslim dobrovolne a aktivne- venovat az od jej 2,5r, ked uz s nou "bola rec". Teraz su naj partaci (ma 4r) a mensia 18m je zasa viacmenej v mojej rezii. A neuvazujes ist po roku do prace? Mala moze ist do jasliciek a ty si psychicky oddychnes v praci. Ano, budes s nou na hodiny menej casu, ale bude kvalitnejsi, lebo sa na nu budes po praci tesit, nie ku brat ako "kotvu na nohe". Zacala by som tym, ze malu zveris muzovi na sobotne doobedie. Prekonaj svoj pocit nenahraditelnosti ;) Uvidis, pomoze ti to neskutocne. A muz ju umret hladom nenecha, neboj ;) Drzim velmi palce 🙂

ruthike
19. júl 2017

@renata5 kazdy to preziva inac. Niektore mami materstvo zvladaju v pohode, inym trva dlhsie prisposobit sa. Je skvele, ze niektorym mamam to ide hladko obratko, ale @mala_claire to preziva takto. Aky ma zmysel jej vynadat a odsudit ju. Snazi sa ako vie a napisat, ze "to nema s laskou nic spolocne", no a ze "dieta je u matky na prvom mieste" to su naozaj take zovaeobecnia. Kiezby boli vsetky matky take idealne ako vy, svet by bol lepsie miesto. A skoda teda, ze take skvele matky ako vy sa nevedia vcitit do kozi inych matiek a poradit s porozumenim. Clovek nikdy nevie v ktorej sfere zakopne, lepsie nesudit hlava pata

svetlana35
19. júl 2017

@mala_claire ja ta uplne chapem. Sice mam jedno dieta uz velke 15 rocne a druhe cakam v oktobri, no ja nie som typicky mamickovsky typ. Uz teraz mam vybavenu opatrovatelku a od mala budem privykat maleho aj manzela na to, ze potrebujem vypadnut 2x tyzdenne na 2 hod. Proste muz o tom vie a ja sa svojho pohodlia na ukor dietata nemienim vzdat. MOzno som ozaj krkavcia matka, ale je mi to jedno. Robim tak aby som ostatne dni s malym fungovala v pohode. Aj pri prvom synovi som to tak robila a prezil bez ujmy na zdravi, dokonca bol ovela skor samostatnejsi ako jeho rovensnici

renata5
19. júl 2017

@ruthike moj nazor a nikoho neodsudzujem ale vsetko sa da riesit ale nie bitkou a kricanim na male babatko hlavne ked je v spravach ako matka zabije svoje dieta to je bestia krkavcia a neviem co este ale to ze obhajuje niekto taketo chovanie na tak male babo je cudne kazda jedna z nas je unavena ale byt mama je poriadna fuska

natalka13
19. júl 2017

To je tvoja chyba, ze ty si si nacasovala jej spanok, dieta ti nebude spavat presne pravidelne, to zacne tak od 18m a od 24 sa stane ze uz spat ani raz denne nebude.
A mozno keby bola doma vklude vo svojej postielke a nie v prepotenom fitku tak by aj spala.
Moj muz je aj bol pracovne velmi vytazeny, deti velmi nestrazil a uz vobec nie koly cviceniu, ked mal cas byt doma chcela som byt s nim aj s detmi doma, vonku,proste spolu.

renata5
19. júl 2017

@ruthike a nechapem preco si na mna ironocka???co je zle na tom ze ja nemam potrebu kricat a bit moje deti???moje deti su vymodlene dlho som nemohla mat a som strasne stastna ze ich mam tiez som unavene nakolko mam 6m babatko ktore tiez place aj cele noci ale ked sa na mna usmeje padam do kolien od stastia ze ju mam a tak isto aj syna 6r milujem ho nadovsetko ide do prvej triedy a je uplakany papulnaty ale nikdy som nemala potrebu nakricat alebo ho bit...viem ze vsetko sa da riesit inak kludne a to ze mama nemoze ist na trening a tak nakrici na svoje babatko a ma chut ju udriet je podla mna strasne je tu kopec tem zomrelo mi dieta alwbo akw maju maminy chore deti a zvladaju to

ruthike
19. júl 2017

@renata5 ale ona svoju dcerku neudrela, len sa jej taka myslienka podsuva. Zeny co zabiju svoje deti trpia akutnym psychickym problemom ako je poporodna depresia alebo im laicky svihne, tak ako otcom co sa rozhodnu zabit svoje deti po pripade este aj manzelky.
Keby to vedela riesit bez kriku tak asi nepise na toto forum kde ma sancu na ziskat dobre rady a nasmerovanie. Len si predstavte, ze vasom okoli tym niekto moze raz prechadzat : vasa dcera, sestra, nevesta a budu sa bat odsudenia a tu radu si nevypytaju, a potom budu mat skrat.A tym nemyslim, ze hned zabiju svoje dieta.

renata5
19. júl 2017

@ruthike dobre ale za aku vec na nu krici co ked pridu ozaj vazne veci potom co bude?

yollanda
19. júl 2017

@mala_claire uplne ta chapem. Ja som bola na prasky z dcery tiez. Revala a revala a revala. Vecer pred spanim mi rezonoval jej rev v hlave. Preslo to az v 5. rokoch.

ruthike
19. júl 2017

@renata5
Take celoplosne odsudenie neznamej bytosti vo mne ironizujuce stavy teda vyvolavaju. Presne ste to vystihla - vnimate to cele zo svojho pohladu. V tomto pripade je bezpredmetne, ze vase deti su vymodlene a ako sa k nim spravate pokial to davate do roviny - ja to zvladam takto tak preco aj ty nie?
Mnoho ludi ma vymodlene deti vratane nas a skusaju byt empaticki. Jasne, ze co je vela je vela a kazdy ma hranice empatie, ale vy ste ocividne milujuca osoba, a teraz bez ironizovania, tak trocha tej lasky supnite aj jej smerom;) Naco jej tu treba vypisovat, ze synator sa my budi 7x za noc a zvladam to s milujucim usmevom. To je ako kopnutie do raneneho. A isto su ludia co maju nalozeneho vela a musia to zvladat, ale ona ma takyto problem. Ten trening to je len tak pomimo, skor je to take akceptovanie rodicovskych povinnosti non stop

mala_claire
autor
19. júl 2017

O com si tieto diskusie?? Prekrúcate tu vety. Pomaly zo mna robíte matku čo ide zabiť svoje dieťa.!!! Vo svojom príspevku som sa zdoberila s tým, že mám nervy, keď mi dieťa plače niekoľko hodín v kuse, že mám nervy že manžel mi s ňou nepomáha a prosila som o radu riešenie ako to zvládať tak, aby som nekričala a vôbec nemala myšlienky typu že malej vylepim. Niektoré matky na odreagovanie sa od starostlivosti o dieťa ( v čase keď spi) idu prať, variť, žehliť, sú vonku čokoľvek. Mna baví cvičiť, tak si chcem ísť v tom čase zacvičiť. Proste má sére že ani raz za 9mesiacov nemám tu možnosť. O tom bol príspevok. A nie o tom že aká som matka alebo že idem zabiť svoje dieťa! Keď neviete čítať, tak ani nepíšte. Keď nemáte takú skúsenosť, tak nedávajte rady. Ja som sa pýtala tých, čo sa tak niekedy cítili alebo majú takú skúsenosť.

yollanda
19. júl 2017

@mala_claire vyser sa na slepice. Ja mam tiez niekedy pocit, ze neznasam vlastne deti, hlavne ked satlcu nonstop od rana do vecera. Ja sa snazim vymyslat im program, zabavat, vylety a ked ma ignoruju a robia zle, najradsej by som ich roztrhla

renata5
19. júl 2017

@yollanda sama si slepica

yollanda
19. júl 2017

@renata5 vazne?