icon

Synček sa nechce kočíkovať

anka2103
27. mar 2013

Baby co mam robyt uz som zufala. Donedavna som s malym v kociku presla za 2,5hodinky presla aj 5 km a viac a teraz vydrzi max. Hodinku a potom vrieska ako nenormalny. Uz nemozem ist nikde do mesta len niekde maximalne k blyzkosti domu. Je najedeny,prebaleny... Ma reflux a ked si odgrgne je dobre,lenze to som myslela,ze staci ho nachvilu vybrat odgrgne a ideme dalej,kedysi to tak bolo ale to nieje v tom a on rici ako by som ho rezala - doma toto nerobi a takto vrieska posledne 2 tyzdne. Skusala som ho dat aj sadnut,preto som radsej vybrala sportak,ale ani to polozim a vreskot.To naozaj som dokocikovala? :'( :'( :'(

anka2103
autor
27. mar 2013

ROBIT 😀

abbie
27. mar 2013

skus baby nosic, satku atd. asi sa mu nechce len tak jalovo lezat 😉

mariankamk
27. mar 2013

@anka2103 nie je mu zima? možno sa len nudi, nepáči sa mu to... alebo skus chodiť len na kratšie prechádzky, 2x denne...

sashabb
27. mar 2013

@anka2103 aký máš kočík? možno ho už nebaví len tak ležať, možno by mu vyhovoalo korýtkové sedenie športovej časti, kde by nebol uplne v leže. Možno sa mu zhoršil reflux ... príčin môže byť viac.
Osobne by som šatku ani nosič neskušala, nakoľko kamoška tak urobila a kočík potom mohla uplne dať preč, lebo sa jej male naučilo na nosenie. A samozrejme čim bolo väčšie a ťažšie nevládala ho stále nosiť 🤐

miskaie
27. mar 2013

Nechcem ta znepokojovat ale moja mala od kedy je na svete v kociku nechce byt...ked sa narodila nechcela v nom sediet mala dost silnu koliku tak som si vravela ze asi koli tomu tolko krat som behala s nou domov abkazdy mi vravel nech si to nevsimam nech place...kupila som jej na kociar tolko hracky ze sme vhodili jak v cirkuse ani to nepomohlo 🙂teraz ma rok a v kociku posedi max pol hodinu aj to je vela...takze sa s nou prechadzam len okolo domu 🙂 inak zacne revat jak besna viem o com pises 🙂 do mesta nehrozi ze by som s nou isla 🙂

bosoriak
27. mar 2013

@anka2103 Ja som nosila starsiu od troch do deviatich mesiacov, potom jej kocik zrazu prestal vadit. Podla mna sa tvoj krpcek nudi. Skus satku alebo nosic (ja som mala klokanku,lebo moja nechcela byt inak otocena, nez tvarou dopredu, takze vsetky zasady isli nabok 🙂 ). Podla mna to prejde.
Drzim palce.

riuska16
27. mar 2013

@anka2103 Mne nechcel byť v kočíku od nejakých 3,5 mesiaca, ale to bolo kvôli tomu, že po ležiačky nič nevidel. Chvíľu som to riešila vajíčkom. Až svokru napadlo dať ho na bruško, keďže hlavičku už pekne vedel držať. Tak som si vo vo vaničke otočila smerom ku mne na bruško... a on mal hlavu zdvihnutú eventuálne opretú o hranu vaničky a pozeral na svet. Z kočíka mu trčala hlava, ako anténka. Keď sa unavil dala som ho ľahnúť a potom mi rýchlo zaspal. A takto sme sa vozili až do 5 mesiaca, kedy sa naučil sedieť, a teda sme sa začali vozili po sediačky. Neviem či ti moja skúsenosť pomôže. Každé dieťa je iné...no niekedy veľmi pomôže dobrý nápad.

xlucia
27. mar 2013

@anka2103 daj ho do kocika tak, aby mal hlavu vyssie ako brucho. jednak ho nebude palit reglux, jednak bude vidiet do sveta. proste napolohovat ho, nieco ako polosed. nie sediet, aby si nezncil chrbticu, ale proste vyvysena poloha. rozumies?

anka2103
autor
27. mar 2013

@miskaie fuuha len mne to doteraz nerobil, dufam ze sa to zmeni, takto doma nikdy nezavija :-\

anka2103
autor
27. mar 2013

@xlucia tak je stale vyvyseny,ale ked place skusam ho dat aj sadnut ,ale on vnima len ze je v kociku a je zle

zuzanockamt
27. mar 2013

@anka2103 urcite skus satku alebo ergo nosic ... ak sa mu tam zapaci, tak to aj pre teba bude pohodlnejsie, ako sa niekam trepat s kocikom ... dostanes sa vsade a mas aj volne ruky ... ja som do polroka kocik takmer nevyuzila

anka2103
autor
27. mar 2013

U nas si pravdupovediac neviem predstavit s tym chodit 🙂

vejula
27. mar 2013

@anka2103 moja mala ešte v kočiku neležala. Od narodenia nosim v šatke a neviem si vynachvaliť, prečo mysliš že by sa to u vas nedalo?

alca123
27. mar 2013

presne také obdobie sme mali aj my v cca 6mesiacoch...presli sme na sporták ...bol v nom takmer na lezato no trosku vyzdvihnutý a videl von...potom sa to nejak ani neviem kedy upravilo. Preslo to tak nejak samo...ako prislo tak odislo 🙂 Máme aj ergonosič a to bol tiez velký pomocník.

briketa
27. mar 2013

@anka2103 To je typicka zalezitost. Treba prest na nosenie! Boba alebo Manduca vaky

zuzanockamt
27. mar 2013

@anka2103 so satkou a s nosicom??? ... a preco si nevies predstavit? kvoli ludom? ... ved ti je dolezitejsie snad tvoje spokojne dieta a nie blbe nazory ludi ... ci???

albao
27. mar 2013

Moja starsia bola extra kocikove dieta, ta by v nom bola aj cely den. A mladsia ani za svet. Takze starsiu som kocikovala a mladsiu satkujem. Je to super prakticke, dokonca lepsie nez s kocikom. Doma si zaviazem satku, autom sa dopravim kam chcem a malinku si prelozim zo sedacky do satky. A mam volne ruky pre starsiu dcerku, pre nakupny kosik ... a mala ked chce pozera, ked chce ta zaspi ... 😵
Ale podla mna chce len vidiet poriadne von, aj starsia to tak mala v tomto veku, ale bolo leto a ja mam speci kocik, kde moze byt na barancoch a pozerat 'dopredu' cez bezpecnostnu sietku. V zime to ale nejde, to by mohol nachladnut 😒

anka2103
autor
27. mar 2013

@zuzanockamt dieta je pre mna vsetko,ale chcem s nim chodit na prechadzky a po dedine chodit s nim na sebe?! To nie to by mal hned "z oci" ☹

zuzanockamt
27. mar 2013

@anka2103 urcite by nemal, no ako chces, tak ho trap v kociku

althejka
27. mar 2013

presne nas maly, tiez zacal vy myslat v kociku 😀 tak som mu dvihla troska dno,aby bol vo vyvysenej polohe a krpec tak pozoruje svet,zer aj spanie co najdhsie odklada,aby mu nieco neuslo 🙂 on zas v satke ani za svet, ziadne nosenie v niecom nechce. bud ruky,alebo nic 🙂

anka2103
autor
27. mar 2013

Ja ho mam na rukach malo preto by mu satka na hodku asi nevyhovovala

loxa
27. mar 2013

moj maly sice ma rad kocik, ale chodime nastriedacku nosic- kocik...a na striedacku raz jeden maly v kociku inokedy druhy.

zrka
27. mar 2013

Aj moj maly bol na tom podobne. Asi od 6 mesiaca v kociku reval a reval. Bola som z toho na nervy, lebo musela som chodit pre starsieho do skolky, zo skolky, aj starsi chcel byt vonku. To bolo naozaj neskutocne. Na zaciatku leta sme kupili ergo nosic - super vecicka, ale nas v nom nebol zvyknuty. Tak sme kupili nosic na chrbat chicco a cele leto sme chodili s nim po sidlisku 😀 . V nom bol spokojny a pacilo sa mu tam. To mal rok. Jasne ze ja som ho nenosila, ale manzel, takze viem si predstavit ze cisto pre matku aby tak nosila dieta je to velmi neprakticke, skor ten ergo nosic. Ten som potom vyuzila po byte, ked chcel byt stale na rukach, alebo bol chory, aj parkrat som s nim bola vonku, ale to som uz nevladala, uz bol moc tazky. Ale pamatam si ze celu tu zimu, zhruba pol roka som s nim vonku iba pretrpela, dokial nezacal chodit, potom uz vsetko bolo lepsie. Na kom ti zalezi, na tebe a dietati alebo na dedine, co si o tebe pomyslia? Musis hladat a skusat, co na dieta zaberie a nie brat ohlady co si o tebe ludia pomyslia.

anickad77
27. mar 2013

@anka2103 Ani, toto dobre pozname, myslim, ze som ti uz pisala, kym bol maly malinky , mali sme takisto reflux, kym nevedel sediet, dlhe hodiny spaval v kociku, aj dve, aj tri...akonahle zacal sediet, prechadzky skoncili...nikam sme nemohli, ak tak kocik vedla a maly na rukach, v kociku vydrzal, iba kym si pospal - aj to uz bolo len kratucko - pol hodinky max. mali sme tri kociky 🙂 nechcel byt ani v jednom, uz som to vzdala, ani sediet, ani lezat, nic...iba plac neskutocny...proste tam byt nechcel a nechce doteraz...ak ideme von, tak v kociku tak max. 15min. potom dost, teraz, ked uz bezka tak asi 10 min. pobehame a domov, lebo uz potom sa driape na ruky 🙂 kym nebehal a sli sme do kocika von, v sacku sme nosili piskotky, nesolene kukuricne chrumky a kym nam trvali, dovtedy sedel v kociari 🙂 ked dosli hajde domov 🙂 asi tak nejako 🙂 drzim palce, ak uz papate chrumky a piskotky, skus ho tym zaujat, mozno ho to zaujme 🙂 vela stastia 🙂

gabika_tkacikova
27. mar 2013

my mame podobny problem, syncek bude mat 7 mesiacov a posledne tyzdne mi robi poriadny cirkus. vzdy som s nim sla vonku az ked bol unaveny aby si na cerstvom vzduchu pospal, no a teraz mi zacne len revat, co revat - slabe slovo, jacat na cele sidlisko, niekedy po par minutach zaspi, no niekedy nie, napr. dnes som sa s nim po 15 minutach jacania musela vratit domov bez nakupu :( a doma mi do minutky zaspal, takze unaveny teda bol, ale spat v kociku mi uz nechce. rozmyslala som nad tym ze doma spi stale naboku a v kociku sa to v tomto rocnom obdobi neda, kedze je zababuseny, tak som si myslela ze to je koli tomu, ze sa nemoze pretocit nabok. No asi vyskusam to ze ho dam do vyvysenej polohy, este nesedi, ale tak snad ked ho trosku nadvihnem, tak mu neuskodim, mozno to pomoze 🙂

anka2103
autor
27. mar 2013

@anickad77 este nepapa take tak snad to take nebude dlho 😉

anickad77
27. mar 2013

@anka2103 skus ho zaujat niecim, co by ho primalo vydrzkat v kociariku, nam momentalne zaberaju iba kluce 🙂 vsetky plysaky, co sa davaju na kocik, to nam bolo zbytocne 🙂 este maly zvykol zmolit vreckovky hygienicke to sustalo, alebo este skus nejake cukriky v sustavom sacku, musis skusat co zaberie 🙂 viem, je to tazke 🙂

vonicka
27. mar 2013

Ked vydrzi hodinu v kociku vydrzi dost. Mne nevydrzal ani minutu, tak som sa mu musela prisposobit. Ak si nechces zobrat k srdcu rady o noseni dietata na sebe, lebo sa to na dedine neda, tak potom je tvoje tema trochu zbytocna, nehovoriac o tom, ze takychto tem je tu uz vela, stacilo si precitat! 🙂 Ja som si tiez par mesiacov dozadu o tomto citala, kedze sa ma to tykalo.

zuzi0911
27. mar 2013

u nas to bolo od narodenia asi takto.Prechadza v jednej ruke novorodenca v druhej kocar.ak so chcela niekde ist,najskor som ich musela uspat na dobrom terene,este ze pred panelakom mame nejake kamene,hlinu..Ked zaspali mohla som sa ist prejst a to som musela byt stale v pohybe akonahle by som zastavila uz by vrieskali,to vzdy kazdy vedel kto je vonku.neskor aby obsedeli museli bud nieco jest alebo zas len spat inac som ich v kociku nedokazala udrzat co len vyskakovali a vrieskali.tak asi tak .teraz uz behaju.no neviem ti poradit