Tlieskanie dieťaťa jednou rukou

verizienka
20. feb 2021

Ahojte mamičky. Dcerka doteraz nechcela tlieskať, až dnes mi zatlieskala, no zapaja pri tom len jednu ruku. Stretli ste sa už s týmto? Používa ich obe, chytá veci do obidvoch rúk. Len to tlieskanie.

pribinak
20. feb 2021

@verizienka aké je staré dieťa?

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
verizienka
autor
20. feb 2021

@pribinak mame 20 mesiacov.

pribinak
20. feb 2021

@verizienka ešte je malička tá koordinácia sa stále vyvíja. Ale skús ju nahrať na video a ukázať pediatricke

verizienka
autor
20. feb 2021

@beata_k pýtam sa tu mamičiek, ci sa s tým stretli. Nepotrebujem blbé komentáre, co mi nepomôžu. Máme to nariadené od neurologicky, v rámci hry ju učiť rôzne veci, medzi nimi aj to tlieskanie.

verizienka
autor
20. feb 2021

@pribinak ďakujem, určite to poviem aj doktorke, ale kontrolu máme až koncom marca, tak som skúsila tu, či ma niekto ešte podobnú skúsenosť.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janapeterjana
20. feb 2021

@verizienka nemám s tým skúsenosti, len si spomínam, že sa ma presne na toto asi pred polrokom (syn má teraz 21 mesiacov) pýtala fyzioterapeutka - či tlieska obomi rukami. Čiže asi je to z nejakého dôvodu dôležité sledovať. Ak by sa to časom nemenilo, určite spomeň doktorke. Ale možno do pár dní to pochopí a pôjde jej to obomi 🙂

andreatytler
21. feb 2021

@beata_k Tlieskanie je jeden z dolezitych vyvojovych medznikov.
Ak dieta netlieska moze to znamenat urcite problemy...napriklad sensomotoricke lebo nechce aby sa jeho dlane navzajom dotykali alebo ako v pripade autorky, kedy dieta tlieska len jednou ruckou to moze byt znak urcitych problemov.
Ak si neznala, radsej sa k teme nevyjaruj.

andreatytler
21. feb 2021

@verizienka Aj ten nas velmi dlho odmietal tlieskat. Ucila som ho od 6 mesiacov a zacal ako rocny. Zo zaciatku presne ako vasa, ze len jednou ruckou buchal a druhu drzal na pevno ale teraz po 2 mesiacoch uz hybe viac aj tou druhou ruckou. On vzdy ked najde novy pohyb, tak pouziva len jednu rucku. Velakrat ho nutim aby pouzival obe a zatial to vzdy fungovalo... ale stale to sledujem lebo ako 8 tyzdnovy mal dost silnu preferenciu na jednu stranu.
O tyzden ideme k fyzioterapeutke, tak sa jej opytam na to tlieskanie, ci je uz v poriadku.

verizienka
autor
21. feb 2021

@andreatytler
@janapeterjana ďakujem ženy, odsledujem si to, snáď to prejde, ak nie poriesim to s doktorkou.

tulipanicek
21. feb 2021

@verizienka Je úplne normálne ak dieťa na začiatku niečoho nového, predovšetkým akéhokoľvek pohybu, využíva jednu stranu. Po chvíli by sa to malo zmeniť. Ak nie, kontaktuj neurologicku 🙂