icon

Tmavovlasí rodičia a blonďavé dieťatko

nazara1712
16. jan 2019

Ahojte. Moj syn sa narodil s blond vlasmi, no obaja sme tmavovlasy. Rovnako nemá ani obočie, ma ho úplne blond. Myslite, že sa mu to ešte zmení?? Ďakujem za odpovede 🙂

Strana
z2
willino1
17. jan 2019

žiaden problém... dvaja tmavovlasí a tmavooký v pohode môžu mať blonďavé a modrooké dieťa... genetika... stačí že nejaký predok na oboch stranách bol blod a modrooky... keby to bolo opačne, že dvaja čistí modrookí blonďáci majú černovlasé dieťa s hnedými očami... to by bol už asi problém... aj keď vlasy keď vypadajú novorodenecké ešte môžu kadejaké narásť 🙂 a očká sa do roka tiež kadejako menia .... 🙂

siska53
20. jan 2019

@nazara1712 a nie je to jedno? Ako je mozne,ze sa to este zmeni. Ale aj my sme tak boli,ze nasi tmavovlasi,ja tiez a otec sice zelene oci, ale my dve hnede a segra je modrooka blondína. Ale nase babky boli modrooke blondiny. A moje deti? Okrem maleho oci,ktore ma po mne, su obe podobne vselikomu z rodiny, najviac sa podobaju na tatina, na mna vobec.

janamexico
20. dec 2019

nam sa msla narodila s ciernimy vlasamy ako uhol nevipadali jej len jej trosilinku zbledli

lucia147852
20. dec 2019

Moja sa narodila s čiernymi vlasmi a teraz je špinavý blond. To sa, ešte aj 3x zmení 😀

staromodna
20. dec 2019

Ja sa chcem opýtať. Syn má 9 mesiacov. Najprv sa zdalo, že bude mať modré oci, neskôr stmavli, ale teraz keď sa na nho pozerám, má hnedo modré. Môžu ešte zosvetliet? Ja viem, že oči sa upravujú do roka cca, ale veľmi ma to zaujíma. Muž má hnedé a ja mám modro hnedo, zelené, tak ma to veľmi zaujíma 😀

tyrkysova_kobyla
24. dec 2019

@staromodna kazde babatko ma najprv modre oci

jaja1991
24. dec 2019

@nazara1712 moja mama čierne vlasy, otec čierne vlasy a ja blondína 😄 gén po starej mame

miadi
24. dec 2019

Moja sa narodila s ciernymi vlasmi tie po pol roku vypadali a nove boli svetlejsie a je z nej bloncka😁mà to po svojej prababke. To iste bratova dcera . Nepochopim ako z tohto moze mat Niekto problem budte radi ze je babo zdrave!!!!! A nedufajte ze sa zmeni jeho farba vlasou atd. Milujte ho take ake je.

lenkaza
6. aug 2020

@nazara1712 asi nezmeni.... ja som mala oboch rodičov tmavovlasych a ja som blond bez obočia celý život 😁😁😁

maciatkolulu
6. aug 2020

@nazara1712 mate blondaveho suseda, postara, alebo ex je blond? 😂😂😂

ankare
6. aug 2020

@nazara1712 sused nie je blondak? 🤭🤪

1katus1
6. aug 2020

@nazara1712 nemal náhodou jeden z vás v dectve blond vlasy ?

1gabriela13
6. aug 2020

@nazara1712 no tak my s mužom sme obaja spinavo blond, modrooky a dcéra sa narodila s čiernymi vlasmi a hnedými očami😅dodnes ma tmavšie vlasy a oči tiež. No zas v mojej rodine otec mama aj segra tmavovlasy z hnedými očami. Ved inak to je úplne jedno, hlavne ze je zdravé.

bublinka1426
6. aug 2020

ak ste obaja nositelom geny pre blond ( vid vy ste heterozygoti nositelia pre tmavy aj svetly gen) , tak chlapec mohol z kazdezho z vas zdedit tuto recesivnu alelu ( blond) a tympadom maly moze ostat blond 🙂))))

nini1010
6. aug 2020

Ja a moj manzel sme tmavi.Tmave oci tmave vlasy.Dcera ma kradne dlhe zlate vlasy a zelene oci.Ma 6 tokov.Fakt neviem ci ju nepojdem reklamovat ak sa jej to nezmeni!1😱🤦‍♀️

dusankomoj
6. aug 2020

@lacibo obe moje deti boli už od narodenia blond a aj zostali😉

andraska
6. aug 2020

@lenkaza napodobne ja mam otca s modrymi ocami ale vlasy hnede a mama hnede oci a vlasy hnede a ja som cely zivot modrooka blondina akurat mi tie vlasy su taky tmavsi blond al eobocie svetle aj chlpi na rukach blondate aj mihalnice....takze genetika je taka ...rozna...

Strana
z2