Tretie dieťa - áno či nie?
rodičia ktorí máte 2deti a viac už neplánujete ,prečo ste sa tak rozhodli ači v hlbke srdca tetúžite po dalšom aj ked viete ,že už nie.dúfam ,že ste pochopili o com písem aže to neznie nelogicky.my máme 2detičky ateraz ked sú už starsie staršia má7amladšia 3,máme lepší režim,už mám aj čas pre seba astale sa vraciam v myšlienkach ku 3dieťatku,žial naša situacia je taká,že ani po zdravotnej stranke aani po finančnejsa neodvvážime isť do toho.je vás viac takých ako ja velmi by som sa chcela o tom pozhovárať
Ahoj, aj ja sa zaoberám touto otázkou, či mať alebo nemať, prípadne kedy ho mať? my mame dve detičky za sebou, tak mám toho akurát dosť, ale túžba po babatku je. Zo zdravotného hladiska nam tiež nedoporučujú,
Vám by sa hodil chlapček však?
Momentálne to beriem tak, že by som mala ist do práce a potom sa uvidí,
ahoj,
ja som si vzdy hovorila, ze minimalne dve deti a potom sa uvidi. a mame dve krasne deti a viem, ze ja isto tretie uz mat nebudem, bo uz mat nemozem. a je to zvlastny pocit. asi tym, ze naisto viem, ze dalsie babo uz nebude, si druhu rodicovsku dovolenku viac uzivam. ale niekde v kute duse mi je luto, napriek tomu, ze je dost pravdepodobne, ze by sme tak ci onak tretie babo neplanovali. ale ine je, ked si povies, ze uz nechces (lebo to mozes casom zmenit) a ine, ked vies, ze sa uz neda.
nuz ale ja sa snazim uzivat si to dobre, co mame. mam dve krasne deti, vela ludi nema ani tolko. tak je zbytocne sa trapit, co by, keby...
ahoj.teraz mame 3 deti.tiez niesme najbohatsi a mam takisto troska zdravotne problemy.manzel sice vravel ze stacia tri ale vie ze tuzim po chlapcekovi (mame tri slecny).po materskej planujem ist do prace a okolo 33 by som chcela este jedno.
@ematko29 no my sme planovali dieta len jedno.No ako sa dcerka narodila velmi rychlo som pochopila ze jej bude bez surodenca smutno a aj vo mne rastla tuzba po dalsom dietatku.Musela som mm asi rok prehovarat a dnes mame deti 2.Zdravotne a financne si nemozme dovolit dalsie ale....obcas ked tak fantazirujem si hovorim ze keby sme mali dost peniazkov a bola by som zdravotne na tom lepsie dalsie dieta by som urcite chcela.Som z velkej rodiny,sama mam 3 surodencov ale ked sme boli malí rodicia mali velmi malo peniazkov a ja ako dieta som tym velmi trpela.Takze ak by som nedokazala svoje deti zabezpecit aj financne do velkej rodiny by som sa nepustala.
@ematko29 ty si sa trafila úplne 100% 😀 😀 my sme si povedali, hoci sme dlho túžili po druhej slečne, že tretie už určite nie.. 😉 presne ako píšeš.. z viacerých hľadísk nás zodpovedná mysleľ tlačí..ale.... dnes som si našla na teste 2 čiarky a to som len 2tt !! ... 🙂 som v šoku a snažím sa to predýchať, ale som rozhodnutá ísť do toho 🙂 😉
@rebroza moj manžel má zdravotné problemy ,koli ktorym asi už dalsie dieta neprichádza do uvvahy,takže to viac menej aj ja takto beriem asnažím sa užívať si to čo máme.sestra mi vravela ,že tútužbu má skoro každá žena ,že my udržiavame rod aak by sme tútúžbu nemali tak by sme vyhynuli 😀 a povedala mi ,že aj po 7mom by tá túžba bola tak no neviem.mám ten pocit ,že pôrod atehotenstvo ma naplnilo najviac anic silnejsie som v živvote nezažila,to už nikdy nič tak silné nezažijem?je mi z toho smutno ☹
@ematko29 ja mam 3 😉 Prve dve [20mesacny rozdiel medzi nimi]sme chceli obaja,tretie [2,5 roka po prostrednom]som chcela viac menej len ja.Strasne som tuzila po babatku a aby som si to nahodou nerozmyslela [a mm bol tiez naladeny]rychlo sme isli na to.Podarilo sa na prvy raz 😀
Teraz ma najmladsia 6 mesiacov a hoci je este malicka,citim tuzbu po dalsom dietatku.No to uz nieje mozne 😢 Financne by nas to zruinovalo].Budu mi musiet stacit ,,len,, tieto tri.
@ematko29 hej zvladam to 🙂 aj ked ti dvaja starší sa morduju,rýchlo ich rozdelim.. Jeden hore a druhy pri me..
Máš predskolačika,druhy má 2r a 3mesiace a treti bude mat 5mesiacov..
Každý den s nima chodím von,no ráno idu na zahradu.. A ked sa druhy zobudi ideme von... Každý den
A finančne to náš tatinko zvláda 🙂 snaží sa
A každé ráno sa venuje všetkým a potom sa ide ranajkovat a sup von.. Ja spravím obedik.. A večer sa tatinko vráti a opäť sa venuje 🙂 a preto aj chodi skôr spat lebo ho deti vyčerpaju 🙂
A ešte sa večer pomojkame a ideme spinkat
@ematko29 treba sa tesit a nie smutit. ale aj ja mam s tym problem. ale suhlasim s mojim manzelom, ktory mi hovori, ze takymto spekulovanim si zbytocne kazim to pekne, co mam. tak sa snazim to zle, negativne a pesimisticke zavriet v hlave za velke dvere a sustredit sa na to pekne co okolo mna je. este mi moj manzelik hovori, ze cim viac ludia maju, tym menej sa vedia z toho tesit a viac spekuluju, premyslaju, strachuju sa...
tym chcem povedat, ze kopu zienok by nas bilo, ze co tu riesime, ako by ony boli rady, keby mali to co my. ale na druhu stranu si myslim, ze mame pravo na taketo pocity a tuzby. len si nimi nenechajme kazit zivot. budem nam drzat palce 😉
no mame tri...je to super aj ked pocitaj s financiami...mi riesime auto...mame problem so sedackami... 😀
Aj my mame tri milujem ich nadovsetko, ale dalsie si ani neviem predstavit, aj ked nikdy nehovor nikdy, 😀 ale uz teraz som dakedy vycucana z energie 😝 A ked citam ako niektore chcete stvrte uf ...😀
@rebroza uplne si mi písala zo srdca, 🙂 pomohlo mi to anaozaj treba sa tešiť z toho čo máme.možno to súvisí aj stym ,že som mala problém sotehotnením ,síce sme sa nesnažili nejak extrémne dlho 1rok ale aj tak to beriem tehotenstvo ,porod za zázrak.tak možno preto tie pocity.ale musím sa stym zmierit ak si nechcem manžela zničiť.
ahoj aj ja som rozmyšľala či ísť do toho,alebo nie 😖 a šla som lebo túžba bola večšia ako to či nam bude stačiť príjem a pod.A dnes neľutujem som v 8 mesiaci prave včera sme boli na ultrazvuku a môj manžel keď zbatal maleho na monitore v 3d bol očareny a nato mu lekar podal fotku no prosto žiarili mu oči ako malemu decku 😀 .Tiež veľa premyšľam ako to bude ale verím že to zvladneme veď zme na to dvaja.
Ja mam tiez tri deticky a keby som na to mala podmienky a dostatok financii, tak by som brala aj dalsie...
A hoj ja som k kedysi chcela 1 , druhé sa podarilo, potom som povedala že som aj za 3 ale tak k o 10 rokov, a dned ma mala len 13 mesiacov a prave vysiel i cez pouxivanie antikoncepcie pozitivny tehutest ?????? som zúfalá
@skoricaxx Ahoj...uf tak to ti verím, že je to šok...ako pokiaľ to nie je vyslovené plánovanie, tak je to vždy šok... Ja som mala podobné pocity v januári, keď mi vyšiel pozitívny tehutest...som si myslela , že je to omyl...aj keď som prišla k lekárke a vytlačila mi prvý snímok , tak som si ešte stále hovorila, že no určite ...chápeš aká trúba?? ale s prvými nevoľnosťami som sa spamätala...a dnes sa tak teším aj nie...Máme dvoch chalanov (9 a 5 rokov), z ekonomického hľadiska by som privítala chalana, ale zas manžel keď už teda ani nevieme ako sme k tomu prišli chce dievča a ja nemám odvahu sa opýtať...ale budem musieť... Niekedy mám tiež strašne zúfale stavy ale potom si uvedomím, že najdôležitejšie je, aby sme boli všetci zdraví....neviem či ťa to nejako povzbudilo ale neboj sa ženy vždy všetko zvládli 🙂
Moc držím prsty!!!!!
Kedysi som túžila po 3 deťoch...potom som si povedala, že dve deti mi stačia a osud to nakoniec tak vyriešil, že so svojím ex partnerom , s ktorým som bola 6,5 roka mám dve deti a so súčasným priateľom, čakáme bábätko. Pre mňa je to tretie dieťatko a pre neho druhé... 🙂
Za mladi ma ani nenapadlo mat tri deti.ale som stastna ze ich mam a ze su zdrave.je pravda prvu som mala velmi skoro ale zvladla som to a stretavam sa s nazormi ze teda tri deri?to je vela...uz mi to vadi len to pocujem.a len sa pousmejem nevedia o co prichadzaju.popravde planujeme o par rokov este jedno ked sa druhym nepaci nech sq nepozeraju a nestaraju sa.kazdeho osobna vec kolko bude mat deti.nech ma aqrajuj 10 ked ich slusne vychovaju a postaraju sa
ja mám dve detičky a túžim po treťom, veľmi, neviem sa toho pocitu zbaviť. Len manžel mi vraví, že čo ak bude tretie a ja budem túžiť po štvrtom....och...hlava hovorí dosť. Dve stačia..ale srdce ma tak bolí, že len dve...nemáme peniažkov na rozdávanie, bojím sa že s tretím to nebude ľahké....strašne túžim umlčať ten vnútorný hlas...neviem ako... :( ako sa zmieriť s tým a povedať si nie - to nejde!!!!
@alison11 vidíš ...splnilo...chlapom sa asi vždy viac toho plní v živote 🙂)) ale mne to vôbec nevadí...Alžbetka má 3 rôčky a musím povedať...že hej máme čo robiť aby sme s peniazmi stíhali...ale keďže sme dostali ten dar, že sú zatiaľ všetcí traja zdraví ...zažívame takmer každý deň úsmevné situácie...zatiaľ...veď si len predstav puberťák + pedant + malá gazdiná...z odstupom času môžem len povedať, že každé tehotenstvo a materstvo posúva život do ďalšej inej roviny, o ktorej by ste nevedeli , že existuje...a áno nie je len krásna ale aj ťažká o tom potom...babky držím všetkým palce...a nebojte sa všetko vždy bude také ako má byť...
Mna tretie odradza, lebo ked si predstavim, ze zase vsetko odznova, prebdene noci, choroby, rev, nonstop doma....
A samozrejme ten uzasny rodicovsky prispevok. Moji maju 8 a 3. Dve mi bohate stacia, aj ked niekedy pri predstave, ze si najdem na teste //...
@lina11 Jej tak to máte zábavy 🙂 Ako sa vraví z deťmi sú radosti a aj starosti 🙂Tak moji od začiatku bývali každý mesiac chorí ☹ a aj teraz od alergológa po psychiatra beháme snimi a z mladším kožná a imunoalergológ tak nám to ide do peňazí...Keby bolo zdraví a nemuseli by sme snimi po lekároch tak by som nerozmýšľala ani deň a vrhla by som sa do tretieho tehtoenstva...Takto si radšej počkám kým si aj mladší zvykne na škôlku a uvidím do októbra ako sa rozhodnem.

@ematko29 ahoj ja mám tri deti a najmenší má 4mesiace a uz sa mi zapaluju nozky lebo túžim mat ešte ďalšie...
Mám doma len chlapov a aj pes je pes a nie sučka... A preto som aj adoptovala sučku ale aj tak mi to nestačí lebo sučka sa neda obliekať do ruzoveho a robit copky a dávať sponky..
Moj drahy najskôr povedal že nám tri deti budu stačiť ale ked videl že moc túžim po ďalším 🙂 súhlasil 🙂)
Tak o tri roky sa ideme snažiť o dalsie