Trojmesačná dcérka je plačlivá a nervózna na návštevách
Ahojte 🙂 Chcela by som sa opytat ,ci neviete niekto poradit ,mam 3mesacnu dcerku, ktora zacina byt na navstevach velmi nervozna a placliva, je mi jasne ze uz vnima a vsade vidi nieco nove, len chcem vediet ci to same prejde alebo tomu mozem nejak pomoct. Mala je v podstate cele dni len so mnou , priatel byva dlho v praci , co tomuto celemu neprospieva. No a ked ideme pozriet cez vikend jednu alebo druhu babku ,je schopna plakat aj hodiny v kuse ,cize ja som nervozna ,a pracem sa odtial co najskor ,len tiez vidim ze babky niesu spokojne, uz zacinam pocuvat ze je rozmaznana ,a ze nech si zvyka . A kazda vieme ,ze je velmi tazke sa pozerat nato ako nam nase male mrna reve ,cele cervene . Dohodla som sa s priatelom ze ak place viac ako hodinu ideme domov, no viete mi este poradit ,co by som mohla vyskusat aby sa mala upokojila ? Alebo mam byt len trpezliva a cakat ze to prejde po par tyzdnoch ? alebo chodit na nevsetvy castejsie ,popripade pozyvat radsej k nam ? Dakujem 🙂
@pljenka tak male babatko niekolko hodin na navsteve? no asi ma dost.. daj si ho do satky, nech ma aspon klud.. dufam, ze si ho babky a tetky podavaju z ruk do ruk ako babiku 🙄 .. ani moja nemala rada cudzich ludi, ked bola taka mala, nikto ju nedostal na ruky, ked sa jej to nepacilo a ked plakala, isla som s nou hned prec.. boze, ze trojmesacna rozmaznana.. nie su nahodou oni rozmaznani? este aby sa babatko prisposobovalo dospelym ..
des tento nas folklor
@pljenka mozno by bolo naozaj lepsie, aby si ich pozyvala radsej ku vam, ale s tym, ze nebudu u vas sediet pol dna. 😉 Nasi mali nemali nejake problemy so starymi rodicmi, ale tiez ked ich nevideli par dni, tak to chvilku trvalo, kym sa osmelili. Ked bude peknejsie, tak s nou budes moct byt castejsie a aj dlhsie vonku, nebude cela zababusena a bude vnimat vonku aj inych ludi, tak mozno potom bude pokojnejsia aj pri navstevach. Lebo takto je to pre nu vsetko cudzie, ludia, prostredie, tak je asi aj z toho nervozna. Je to predsa len este malinka slecna. 🙂 😉
ja som mala ten isty problem akurat ja som do polhodinky oddisla a neriesila so m reci ved je to tvoje dieta potom sa naucili chodit k nam mala to uplne inac znasala a po asi mesiaci sme uz mohli aj my k nim a bolo po probleme 🙂
nie je na nu tri hodiny trosku moc? a preco chodite vy k nim? nemozu skusit oni ku vam? s tym,ze teda po hodine odidu.. mozno je to iba take obdobie, maly tiez u kazdeho plakal, ale preslo to, az ked sme sa prestahovali..
@pljenka my sme este minuly mesiac mali ten isty problem..a kedze sme v zahranici a prisli sme s malou prvykrta na slovensko tak bol na nu naval ludi, navstevy hore dole u nas stale plny dom.. lenze u nas je najvacsi problem ten, ze ked je hladna, tak chyta hystericke zachvaty placu , nevidi, nepocuje a hned ako sa naje si chce zdriemnut a to jedine v postielke nikde inde, ani v kociku.. cize bol strasny problem vystihnut ten kratky cas , kedy bola relattivne v pohode aby sme niekde vypadli..cize hned ako sa zobudila, bleskovka obliekanie..:D teraz je lepsie, vsetko ju zaujima obzre, berie do rucky, ale zase nechce ku nikomu cudziemu, co sa predtym na vsetkych usmievala teraz hned place
také je pomaly každé dieťa,ja keď sme boli takto na návšteve,som mojich mala na rukách len ja,na jednej strane musíš drobca učiť aj na iné prostredie,ale len s tým,že ak to drobča plače nejde z rúk do rúk ,ale je len u teba,ono treba to dávkovať po trochách,časom sa to polepší
@pljenka moj maly bude mat o par dni 3 mesiace a mame ten isty problem... neriesim, nechodim na navstevy a ked uz, tak do hodiny sme doma... 😝, ked nas niekto chce vidiet, vie kde byvame... 😀
no pamatam, ze dcerka bola taka ista... nezniesla okolo seba viac ako 3 ludi, pokial sa dobre pamatam, postupne ako rastla, tak ju to preslo... 😀
Zijeme v zahranici takze som tu extra ludi nemala. Prve navstevy boli u as doma ked mal cca 4 tyzdne. Mali ho aj na rukach vsetko bolo ok, ked zacal plakat zobrala som ho prec dostal papat a zaspal. V 8 tt sme isli prvy krat na Slovensko vsetko bolo ok aj cestovanie aj navstevy zvladol az kym nemal silne koliky. Vtedy som bola lenu mojej rodiny. A az v 4 mesiacoch sme isli po celej rodine, tiez z ruky do ruky, pol dna navsteva u nas ale vsetko bolo ok. Ak bol mrzuty zobrala som ho vedla do izby kym nezaspal
Ahoj,navstevy max.do hodinky,neprejde to,babo sa boji,su to cudzi ludia a ono si ich nepamata.. Zlepsi sa to az po pol roku. A ak mu narusis jho rezim,budete len vseti nervozni... :( my sme chodievali na navstevy vzdy,ked mali dwi vacsiu pauzu medzi spanim,vstali,napapali sa a hned na navstvu,max.hodk a domov. Niekedy aj hodka bola vela... Jasne som povedala,napr. O 15 hodi spinkat,tak sme prisli o 13.30 a o 13.30 som sa zbalila a idemw domov,mala je unavena,hce spinkat.. Sice protestovali,ale stala som si za svojim a aj tak sme vacsinou prihadzali domov s placom alebo mi zaspala v autosedacke :+) neskor sme prisli na obed a dala som ju spat,vstala,pokecali sme si,najedla sa,pohrali sa a sli sme domoc :+)
Myslím, že povedať o 3 mesačnom bábätku, že je rozmaznané je dosť silná káva :( Na tvojom mieste by som zatiaľ takéto návštevy neriešila. Keď vás babky chcú vidieť, nech prídu k vám. Dcérka je ešte veľmi malá na takéto zmeny prostredia, a doma by bola určite vo väčšom kľude a pohode. A hlavne by si ty nebola nervózna z toho, že bábo plače, pretože tá tvoja nervozita sa prenáša aj na malú a to je potom taký začarovaný kruh 🙂
Myslím, že v tomto veľa s 3-mes. dieťaťkom nemôžeš urobiť. Hlavne by som Ti odporúčala byť trpezlivá a časom by sa to určite malo zlepšiť. 🙂 Návštevy by som skôr pozývala, ako za nimi chodila. Min. to by malo dieťatku pomôcť, že zostáva vo svojom prostredí a načasovať návštevy, ako Ti už vyššie spomínali. Vhodná chvíľa je veľmi dôležitá. Na okraj...vety, typu,...že je rozmaznaná,...stoja podľa mňa za rozosmiatie, je to totálna absurdnosť, aby sa mohlo 3mes. dieťa rozmaznať 😅.
@pljenka nehnevaj sa , ale prístup babiek ma teda vážne dráždi......... aké nech si zvyká? 😕 😕 😕 😕 😕 Dieťa si negatívne návyky vytvára až okolo 5. mesiaca takže rozmaznaná určite nie je........Kašli na babky a rieš pohodu svojho bábätka. Moje plakalo tiež a aj teraz ju hocikedy nemôže nikto vziať na ruky. X-krát sme sa na návšteve otočili doslova medzi dverami, lebo jej to tam proste nesadlo. Teraz je to lepšie, ale keď má svoj deň tak nejde na ruky nikomu. A to nech sa ešte babky pripravia na obdobie separačnej úzkosti ......
Keď ti plače ani ty nie si v pohode tak choďte radšej domov a treba striedať návštevy u niekoho s návštevami u vás. V domácom prostredí sa deti cítia bezpečnejšie. Neviem čo by si mohla urobiť pre pohodu svojho bábätka, snáď len byť mu nablízku, nosiť ho nech ťa cíti, nepodávať ho z rúk do rúk......na rady starých materí kašli a riaď sa svojim inštinktom......
@pljenka je este malicka na dlhe navstevy a tiez kazde babatko je ine, mozono mam citlivejsie babatko a potrebuje mat svoj klud. pozvi si radsej navstevu k vam a malicka bude spokojnejsia alebo ju das do postielky kde to pozna a ukludni sa. co ti pri navstevach poradit. asi ako vacsina mamin tu dat si juna hrudnik byt kludna ona bude pocut tvoje srdiecko a ukudni sa tiez ak chodis casto na navstevy pouzivaj satku je super a hlavne nedaj ju vsetkym okolo "makosit" ako to maju radi babky to jej vadi asi najviac drz sa
baby ,dakujem vam , ja som proste len ohucana od kazdej , teda este moja mama viac menej ma sama posle domov, lebo tiez neznesie malej plac a vidi ze nervna aj ked uz mala par pripomienok ze my sme taki neboli,ked sme boli mali ale so svokrou je to horsie , tej to nevysvetlim, furt ju chce mat, ked jej aj ukazem ako ju utisit ze ju treba zobrat na ruky ,tak nie , polozi ju na postel a hrka jej hrkalku do nepricetna, a ja sedim v obyvacke a ide ma roztrhnut ,ked ju zoberiem na ruky ,u mna sa utisi ,tak hned si neodpusti nejaky koment typu ze sa utisi len u mna a neviem co ,pritom vychovala tri deti ,tak som myslela ze bude mat viac pochopenia,ale je to stara skola :D oukej ,zajtra sa tam musime stavit ,takze po hodke odchadzam ,a ked zacne plakat skor ,tak aj skor a hotovo ! 🙂
@pljenka my chodime na navstevy max. na dve hodky a to iste aj u nas, ked pride navsteva.... tiez sme mali zle skusenosti, ak sme boli dlhsie... takto to vyhovuje aj nam aj malej a ostatni si museli zvyknut 🙂 nie je nad pokoj a klud v rodine 🙂
@pljenka nenechaj ju plakať nech si svokra hovorí čo chce, ty si jej mama aj keď niekedy sa babky rady pasujú do tejto role a myslia si že všetko vedia lepšie ale je to pre nich pasé....... detičky veľmi dobre vedia kto je kto a mohla vychovať aj 30 detí matkou tvojej dcérky si ty a ona to veľmi dobre vie, nedovoľ svokre aby rozhodovala o tvojom dieťati najmä ak vidíš že mu to nerobí dobre..... budú sa musieť zmieriť s tým že ty si matka a ty rozhoduješ o tom čo s malou smú a čo nesmú robiť
@pljenka ja by som na navsteve bola len chvilku, kym by bolo babo spokojne- je ozaj velmi malinke. 3 hod tu citam ? ved to za ten cas uz aj potrebuje ist opat spat. place, lebo sa tam neciti ok. treba to respektovat. rodina sa musi s tym zmierit. vy rodinka budete mat babo pokojne, vy budete spokojni a o to cele ide- vytvorit si co najlepsie podmienky na pohodu 😉 babky sa naucia to akceptovat. lebo inak ako pises, ty nervy.. manzel isto tiez... a dieta place.. tak naco taka navsteva ? potom pridete domov, dieta rozrusene, nervozne- dosledok moze byt zla noc, co sa opat prenasa na vas... niet nad kludne dieta a klud v rodine 😉 resp- ak si tam, tak ist von kocikovat, nech sa babo vyspi a potom sa vratit- ak.
nas maly ma osem mesiacov a na navstevy chodime tiež maximalne na dve hodky, potom zacne byt nervozny a ide sa domov - volame ho šefko - všetkych stavia do pozoru 🙂 Myslim že detom sa musia prispôsobit dospelý, nie naopak, mi maminky sme tu pre ne tak si nelam hlavu s tym kto si čo mysli a rob podla seba a podla potrieb malej, aby ste boli vy spokojne 🙂
@gabrielazuberova sefko 😀 😀 😀
@pljenka - moja rada, FAKT kasli na to, co ti hovoria ini ludia, rob iba to, co povazujes za spravne ty. Ak ti dieta place, tak sa mu prisposob. Moj najcennejsi poznatok z prveho roku mojho prveho dietata je ten, ze nema zmysel s dietatom bojovat. Mne napr. vobec nevydrzal v kociku, tak som ho isty cas nosila v satke a tiez mi vsetci vypravali, ze si na to zvykne podobne bla bla. No neviem ako by sa im pacilo chodit kazdy den na prechadzku s kocikom ked to dieta neustale place. Som si ista, ze by ich to velmi skoro tiez preslo 🙂 Lahko sa cudzim radi. Ze niekto vychoval 3 deti neznamena, ze vie vychovat spravne akurat to tvoje dieta. Ak by si moja svokra zobrala moje placuce dieta a hrkala nad nim hrkalkou, tak by som jej ho v momente zobrala. Mne stacilo ked to robila aj ked maly neplakal. Mala som taky klucik, kde sa dala jedna cast tocit a on sa prave ucil nasmerovat rucicku k tej tociacej sa casti, dala som jej to nech mu drzi aby si moholo do toho buchat a ona namiesto toho stale tou hrkalkou len hrkala donemoty. Tak som vstala (kedze ma poslala oddychnut si, co som urobila len jedenkrat) a isla jej povedat, nech ho neznervoznuje 🙂 Nedaj sa 🙂
@pljenka navstevy obmedz ako vase na uplne max. 2 hodiny u druchych, a tie ku vam uplne, lebo niektori nevedia, kedy sa dvihnut a odist...
ked si uz tam, malu nedavaj nikomu na ruky, kup si satku, ci nosic a maj ju na sebe.
hlasky nedockavych babiek ignoruj. mala ma len tri mesiace a socializumus skoncil.... este si ju uziju.
ja som osobne deti do roka z ruk nedala, ak som isla na wc na navsteve tak iba muzovi. a nikdy som neponukala deti aby k niekomu isli a uz vobec nie nutila
ked vsak uz drzali same hlavicku stabilne, a sami sa po niekom zaujato pozerali, ci o par tyzdnov same natiahli k nemu rucky, ci inak dali najavo zaujem, potom som s kludom babatko dala popestovat. ako nahle zacali plakat, ci sa znervoznovat, brala som naspat.
reci ze si musi zvyknut, som okamzite knokautovala. musime iba umriet. a malicke dieta ma byt 99,9 percenta casu pri maminke. tu pozna, jej hlas a vona ho upokojuje.
Ahoj, neviem aký vzťah máš k noseniu, ale ja som malú mala v šatke doma a na návšteve keď bola takto ak jej bolo fajn a značnú časť aj prespala, babky ju síce zväčša videli spiacu, lebo šatka ju vždy nejak zázračne uspala ale aspoň nebol plač. Keď nepomôže tak by som nesilila, nech prídu babky ku vám 😉, je normálne že malá sa cíti najlepšie doma.
navsteva dnes zas nevysla ,aj ked som hned po prichode zahlasila ze sme tu len pokial bude mala spokojna,bolo mi povedane ze snad sa nebudeme prisposobovat malej slecne nech si zvyka, nedala som sa , zrusila som ju ze si zvykat bude neskor ked sama bude chciet.. som si myslela ze teda sa aj postavime ked bude zle , no bohuzial nestalo sa.. moj priatel to sabotoval cele ,takze dostal patricne vynadane ,.. snad to pochopil 🙂 uz sa inak rozhliadam po nosici ,mala sa rada nosievala v baby vaku,len sme dostali ortezu na klbiky a mame ju nosit nepretrzite , a s tou sa to uz nedalo, tak idem asi kupit manducu alebo nieco take, kde by mala nozky dost nasiroko... ja to nechcem silit , verim ze teraz ked bude pekne, pridu dam im kocik a mozu kocikovat ,to mala spi a je jej vsetko jedno ,snad potom budu obe strany spokojne.. a ked nebude ani tak dobre, tak bude priatel chodit bez nas a hotovo, potom pochopia 😎
Presne toto sme teraz riesili, maly ma o chvilku pol roka a z nicoho nic, zacal byt velmi placlivy, priam az reval ,nikto sa na neho nemohol ani pozriet, nie este prehovorit, kazda navsteva koncila placom, odchodom domov, kazda navsteva ktora prisla k nam pouzivala slovo ,na ktore som bola alergicka a to ze : aky je dnes ZLY. nakoniec som troska postudovala na nete a uplne stastna som zistila,ze je to normalne vyvinove obdobie babatka,ked si uvedomuje hlavne to,ze chce byt pri mame. to je jeho absolutna istota, opora, proste pri nej je jeho prave miesto. jedine co pomoze je absolutny odstup navstev, ziadne hned hrrrr na neho. na rukach u mna,alebo u jeho tatka, ziadne ze pockam ci prestane plakat, zbalit sa a odist. a ked sme doma my, odpratat sa do inej izby. moja svokra toto tiez uplne zle niesla, pretoze najviac plakal pri nej, nechcela si vsak priznat,ze hned ako sme len prisli, uz ho chmatla, hovorila na neho tym maznavym hlasom, ani za boha mi ho nedala na ruky, tisila ho, nosila ho do inych izieb, hrackami hrkotala, ale to boli len zufale pokusy ukazat nam,ako to ona da. 😠 nedala.
@althejka hihihihi.nieco/niekoho mi to pripomina.....
@pljenka
pekný večer prajem, presne ten istý problém som mala aj ja s malou...začalo to okolo tretieho mesiaca a trvalo to približne dva mesiace...síce takéto stavy mala len u rodiny môjho priateľa :D u našich to bolo v pohode, možno aj preto, že tam som chodila často a aj na dlhšie ako jeden deň...časom sa to pekne upravilo a teraz jej nerobí problém ak niekam ideme...ale cudzích ľudí, resp. takých, čo vidí prvý krát v živote, tak sa bojí a plače...stačí ak sa od toho človeka otočíme a už je dobre..inak aj mne hovorili, aby si zvykala, ale dieťa, som povedala, že nútiť nebudem, nechodili sme k ľuďom, ktorých sa bála a časom ju to prešlo, ako som písala...stačí len počkať a rešpektovať rozhodnutie malého drobčeka...ono samo vie, koho chce mať pri sebe a koho nie 🙂 inak teraz máme 9 mesiacov...
@nina2110 anoo ,presne tak , vyckala som a mala je uzasna ,nema ziadne problemy s nikym ,stacilo jej len nehat cas a nenaliehat na nu 🙂 a z odstupom casu vidim , ze skoro kazde male babo je take ,a ani sa niet comu cudovat ked to ma len 2-3 mesiace.. pri druhom uz budem vediet , a nenecham do seba dobat ! 🙂 velka slecna je uz vasa tak vam prajeme vela zdravia ! 😉

@pljenka
Neni to tim, ze vnima pres Tebe Tvou nervozitu? Tve obavy,ktere pocitujes TY sama uz predem, vlastne na ni prenasis.. 😉 i kdyz to myslis dobre..😉 ?
Jinak ..Jak se k male chovaji babky? Je mozne, ze jejich chovani je "prehnane vyustene a prave od nich prehnane rozmazlovani".. 😉 Nezvysuji na ni hlas? v domneni, ze ji tim rozveseli? A nebo ruzne gesta i posunky? Kterych se mozna i boji?? Babicky casto pro usmev vnoucatka udelaji i kotrmelce, oblicej zmeni na srandovni carodejnici.. a zakrici jako pri hokejovem zapase"