icon

Trojmesačný synček sa budí v noci každú 1,5 hodinu

jaja1989
6. feb 2022

Ahojte mamičky.
Môj maly mal pred 2 dňami 3 mesiace a deje sa nám to, že sa mi vnoci zobudí každú 1 hod. 1,5 hodiny. Je len kojený. Keď sa zobudi tak papá tak, ako keby týždeň nejedol. Okolie ma presviedča, že mám slabé mliecko, ale urpimne, keby ste videli, aký je “ubitý”, fakt zárezy všade, takze hľadám príčinu inde. Odporúčajú mi, nech ho skúsim na večer prikrmovať umelým mliekom, že možno je hustejšie a ze ho viac zasyti, alebo kašou. Viete mi poradit, kde môže byt príčina a ako mu natiahnuť nočný spánok?

nikha2809
6. feb 2022

Keď priberá ako má tak určite nemáš málo mlieka,môj syn sa budil v noci aj 11x úplne bežne a to nebol kojeny vôbec,takže na toto by som sa nespoliehala.Mozno ťa len chce cítiť pri sebe a dudlovat.

gleep1
6. feb 2022

Je to úplne normalne, neprikrmuj ho ničím

janadj
6. feb 2022

@jaja1989 keď pribera, tak určite mu netreba davat kašu ani umelé mlieko (bud to ani nezje,alebo sa bude budit častejšie na plné brusko)....budl ta chce mať pri sebe a cítiť mamku alebo sa mu deru zúbky a niečo sa deje v dasnach co poriadne nie je vidieť ( u nás bola príčina častého nočného budenia to-1.zub mal na 4.5.mesiaca)

martul
6. feb 2022

@jaja1989 no neviem, možno nebudú so mnou baby súhlasiť, áno pekne priberá, lebo dosť často papá. Ale prečo stále papá? Lebo môže mať slabé mlieko.
U nás pomohlo prikrmovat.
Ale to je len môj názor, možno sa mýlim.

nikha2809
6. feb 2022

@martul ja si zas myslím že by nepriberal moja staršia bola kojena a posledný mesiac mala vtedy 5m sa budila aj každú pol hodinu-hodinu a kojila som ju a pribrala za mesiac 12g vtedy som už musela začať dávať UM

martul
6. feb 2022

@nikha2809 veď to píšem, má kvantitu, ale nie kvalitu.

enoula
6. feb 2022

Určite to nie je mliekom. Ak mas mlieko, tak nie je treba umele, iba znizis svoju tvorbu. A na kase ma ešte casu a casu. kazde MM obsahuje to, co dane dieta najviac v danom obdobi potrebuje.
Je to skor len take obdobie, su deti co sa budia častejšie, ine menej. Mozno nevie prejst z jedneho spankoveho cykla do druheho bez budenia. Mozno uz zuby. Mozno len potrebuje mamu. Mozno nieco uplne ine. Hocico to moze byt. My sme mali taketo noci od pol roka do roka a pol. Chcelo to len cas a prestalo zrazu.

mapypotkancek
6. feb 2022

@jaja1989 úplne súhlasím s @enoula, nemá absolútne zmysel dávať umelé mlieko. Keď zaradis umelé mlieko, zníži sa tvorba Tvojho mlieka (funguje to na princípe dopyt - ponuka). A prosím Ťa nepočúvaj tie somariny o slabom mlieku. Nič ako slabé mlieko neexistuje. Ja nechápem, kde sa tieto bludy berú. Ak máš svoje mlieko, neexistuje nič lepšie ako kojit (áno, matky ktoré nemôžu kojit a dávajú umelé mlieko nie sú o nič horšie ako kojacie matky, ale ak máš tu možnosť kojit, prosím, neprestan kojit, resp. nezačni do trojmesačného dieťaťa nasilu tlačiť čokoľvek iné, než je Tvoje mlieko). Nič, nič nie je lepšie prispôsobené pre potreby Tvojho dieťaťa ako Tvoje mlieko. A to videnie som zažila aj ja. Je to peklo, ja viem. Ale prejde to. Bude to znieť ako klišé, ale vážne "je to len obdobie".

tinkavvv
6. feb 2022

Moja trojmesacna vstaval kazdu pol hodinu. Ma 6,5 kg, takze isto nemam malo mlieka. Medzi tretim a stvrtym mesiacom dochadza u deti k spankovej regresii. Mozno tym prave tvoj syn prechadza.
Pokual neplace od hladu a nie je nespokojny, neprikrmovala by som.

ivangeline
6. feb 2022

Normalne. Bolest brucha. Grg. Prd. Slaby spanok. Aj moja sa budila do 6m kazdu hodinu a pol. Postupne menej ale slo to z tazka. Este v roku a pol sa budila 3x za noc...Dnes ma 2 roky a stale sa zobudi 1/2x....

kikulienka94
6. feb 2022

@martul moč také ako slabé mlieko neexistuje

kikulienka94
6. feb 2022

skôr to vyzerá na 4mesačnú spánkovú regresiu, odporúčam naštudovať, a pevné nervy 🙂

petamich
6. feb 2022

vyraz "slabe mlieko" bol davno vyvrateny a nic take neexistuje 🤷‍♀️ bud mlieko mas alebo nemas, ked dieta prosperuje, ma tisic inych dovodov preco pyta casto jest - spankova regresia, rastovy skok, zuby...

moj maly ma skoro 10 kg a 7 mesiacov (narodil sa a mal 4.5), nech mi nikto nehovori, ze som mala slabe mlieko, ked evidentne mi tecie tvaroh

autorka: podla mna to bude prva spankova regresia alebo jedno z tych vacsich rozvojovych obdobi, u nas to tak vzdy je 2-3 tyzdne sa v noci budil, casto pytal papat a zrazu akoby utlo a napr. sa zacal pretacat na brusko, dalsi mesiac na chrbat atd. - ja by som ho urcite neprikrmovala, ja sama uz som alergicka na tento vyraz ale je to len obdobie

martul
6. feb 2022

@kikulienka94 keď myslíš, prešla som si tým pred 17 rokmi, potvrdený doktorkou aj laktacnou😊

luccija
6. feb 2022

@jaja1989 neprikrmovat....kde spí?možno chce byt pri tebe, má cumlík?skús ho pohladkať chytiť za ruku nie každý plač musí byť hlad a ťahať ako o dušu bude vždy🙂

kikulienka94
6. feb 2022

@martul oukej, ale za 17 rokov sa asi poznatky o kojení a materskom mlieku trochu posunuli 🙂 https://www.mamila.sk/sk/pre-matky/dojcenie-a/d...

tafita
6. feb 2022

@jaja1989 uplne normalna vec. Pridu casy, ked bude nacucnuty celu noc.
Príkrmy, UM a,, slabe mlieko " radia povacsine zeny, ktore nikdy nekojili.

erickatt
6. feb 2022

@jaja1989 preboha, aku kasu,?? Rovno krupicu s kilom cukru.. slabé mliečko neexistuje. Len je malicky a potrebuje ta citit. Skus spinkat s nim, teda on s tebou. Zlepši sa to čoskoro

de_zi
6. feb 2022

Nemusí byť hladný, skrátka sa len trocha preberie a potrebuje prsník, aby znovu zaspinkal. Je to tak vporiadku.
Moja má 8 mes, tiež sa tak často budí už dlhodobo, najmä nad ránom. Takže asi len vydržať. 🙃

diamond007
6. feb 2022

@martul samozrejme, je to pohodlnejšie.
S prikrmovanim si skončila či prestala kojit?

kataka10
6. feb 2022

@jaja1989 kasou mu akurat tak zarobis na bolave brucho a s UM som tiez nexperimentovala, lebo budes zapasit s laktacnou regresiou a to je horsie. Navyse nic z toho ti nezaruci, ze bude lepsie spat. Moj maly sa tiez rad kojil a bol aj poriadne velke babo. Boli obdobia, ked sa kojil aj kazdu hodinu, potom kazde dve a potom kazdu 1,5 hodinu. Popravde coskoro zistis, ze spanok babatiek sa tak rychlo meni, ze bude uplne jedno, ci ho vecer este niecim naladujes alebo nie. Pride prva spankova regresia a zase si zvykas od znova, potom pride prve pretacanie na brusko a zase bude v noci o zabavu postarane. Takze ak dobre rastie, tak by som sa s kojenim nestresovala. Este pride vela faktorov, ktore do spanku zasiahnu. Odporucam stranku lepsispanokbabatiek.sk, je tam vela dobrych clankov.

martul
6. feb 2022

@diamond007 zápal, horúčky, týždeň v nemocnici na infúziách, z mliečnych žliaz mi tieklo mlieko s krvou, to malý nemohol piť, tam som musela skončiť.

janusiik138
6. feb 2022

@jaja1989 skúste sa odsat koľko máte mliečka a uvidíte nemusí to byť mliekom možno iba túži citit vás a vašu náruč u bábätiek je to normálne my máme 5 mesiacov a sme hore každé 2h.

diamond007
6. feb 2022

@martul tak pri prikrmovani, teda nedostatocnom odsávani sa prsia zapália... 😥

jaja1989
autor
7. feb 2022

Ďakujem všetkým dámy za užitočné rady ! Že ste si našli čas. Určite teda nebudem prikrmovať, zjavne by to asi nepomohlo a všetky faktory, ktoré ovplyvňujú pohodový spánok bábätka, čo ste spomenuli dávajú úplný vyznam.. takze vydržím ☺️